J_ulia Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 [quote name='bela51']http://www.dogomania.pl/threads/195845-O%C5%82owiane-Wr%C3%B3%C5%BCby-Andrzejkowe-i-radio-fm-w-d%C5%82ugopisie-bazarek-do-10.11.-br. Bazarek dla ślicznych psiaczków. [quote name='kopciuszek']To ja biegnę bazarek podbijać ;) Dzięki wielkie! Quote
ania z poznania Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 http://img179.imageshack.us/img179/5290/dscf0658.jpg Jakie cudo............. http://img185.imageshack.us/img185/4351/dscf0667t.jpg A ten misio to dosłownie do schrupania! Julio, to co potrzeba teraz szczeniorkom? Quote
DuDziaczek Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 który najmniejszy? obstawiam, że onek ;) a który największy czyżby w typie kaukaza? Quote
J_ulia Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 [quote name='bela51']http://www.dogomania.pl/threads/195845-O%C5%82owiane-Wr%C3%B3%C5%BCby-Andrzejkowe-i-radio-fm-w-d%C5%82ugopisie-bazarek-do-10.11.-br. Bazarek dla ślicznych psiaczków. [quote name='ania z poznania']http://img179.imageshack.us/img179/5290/dscf0658.jpg Jakie cudo............. http://img185.imageshack.us/img185/4351/dscf0667t.jpg A ten misio to dosłownie do schrupania! Julio, to co potrzeba teraz szczeniorkom? Cudo kaukazkowate ,będzie wymagało dużo socjalizacji ... strasznie się boi.... Biała misia najodważniejsza i najbardziej kluskowata ... prawie 9 kg... kawała baby z niej będzie... Co do potrzeb szczeniaków... to nie moja specjalizacja ja tam zawsze chore , albo staruszki na dożycie do domu ściągam... Podkłady na 100% i to dużo, środki na pchły, witaminy(obiecane), narazie karma jest, ale patrząc na nie i ich apetyt... Za dwa tygodnie 2 odrobaczeni , za 3-4 drugie szczepienie (choć mam nadziej że do tego czasu zatroszczą się o to nowi Państwo) Martwi mnie sunia... w poniedziałek ją odrobaczę. Jest bardzo wyniszczona przez te ciążę (nie jedną zresztą), trzeba by było ją trochę "podreperować". Quote
DuDziaczek Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 A jak z DT? udało się coś skombinować? No i jak syt u Ciebie Julie? tylko te 3-4 dni czy da się coś przedłużyć? Biedne skulone siedzą w tej klatce.... A ja sie załamałam :( W Starachowicach, niedaleko mnie bernardynka oszczeniła się i teraz po polach biega 10 zupełnie zdziczałych 2 miesięcznych malców... :shake: same tragedie :shake: Quote
J_ulia Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 [quote name='DuDziaczek']który najmniejszy? obstawiam, że onek ;) a który największy czyżby w typie kaukaza?[/QUOTE] Pudło ;) Najmniejszy jest Kapsel -prawie berneńczyk ;) 5,5 kg później Pani mocno w typie on po mamusi 6 kg, następnie wystraszona "kaukazka" ;) 6,5 kg, a największa prawie 9 kg biały Misia prawie owczarek podhalański ;) Domniemany ojciec szczenią to olbrzymi rudawy pies , który na pewno w rodzinie miał psa w typie kaukaza... Quote
DuDziaczek Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 o kurcze mis waży 2 kg więcej od mojego Fuxika [*] rany mając 7 lat małego wypierdka to nie mogę sobie tego wyobrazić :evil_lol: oj rany obawiam się, że trzeba mu szukać dobrego domku z podwórkiem, bo chyba mało domków będzie chciało takieeego misiola na 4 pięterko w bloku :razz: EDIT: podhalan. kaukaz, onek, berneńczyk ranyyy ale się zarasowiłaś :evil_lol::evil_lol: najlepszy berneńczyk :eviltong: Quote
J_ulia Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 [quote name='DuDziaczek']A jak z DT? udało się coś skombinować? No i jak syt u Ciebie Julie? tylko te 3-4 dni czy da się coś przedłużyć? Biedne skulone siedzą w tej klatce.... A ja sie załamałam :( W Starachowicach, niedaleko mnie bernardynka oszczeniła się i teraz po polach biega 10 zupełnie zdziczałych 2 miesięcznych malców... :shake: same tragedie :shake:[/QUOTE] Niestety 4 szczeniaki to za dużo... w sumie jest 8 psów , a atmosfera w domu... nieciekawa. Dla jeden , dwa jeszcze jakoś by się wynegocjowało dodatkowy tydzień... Była u nich przed chwilką ... smacznie śpią... Byłam na wątku .... benia plus 10 szczeniaków .... a ja "narzekam" na skromne cztery ... Quote
Gosiara Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Smacznie śpią,wreszcie nie jest im zimno... Quote
J_ulia Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Jutro postaram się pokazać wam Wafelka niańka ... Pies mojej mamy jamnikowaty Wafelek jest zafascynowany klusiami... najchętniej siedziałby z nimi w kenelu. Jutro ma na to pozwolę ;) Przyspieszoną socjalizację czas zacząć. Quote
kopciuszek Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 A ja zapytam tak czy ma ktoś moze w razie czego pożyczyć klatke kennel ?? Quote
J_ulia Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 Klusie smacznie przespały noc... Mądre psiaki ;) posłanie było suchutkie tylko podkład zasiusiany. Jeden z piesków wymiotował też... kością... Najprawdopodobniej tak wyglądało dokarmianie przez właściciela posesji. Brzuszki wymasowane, pieski napojone i po lekkim śniadanku. Pieski zostały przeniesione z nad garażu na ganek, żeby było bliżej i szybciej się socjalizowały. Biegały już dzisiaj po domu tzn. 3 biegały , a jeden próbował wejść w każdą dziurę (kaukazikowata) roboczo został nazwana... Korek...Kapsel z Misią nawet zainteresowali się "po długich namowach" pluszową wiewiórką i piłeczką ;) Teraz śpią. Quote
izabela1234 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Julka co potrzebujesz dla matki szczeniorów co by ją wzmocnić kupie cioś co dodasz do jedzenia Quote
.blueberry. Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Poszedł do Ciebie szampon. Jakbyś jeszcze czegoś potrzebowała z kosmetyków to pisz śmiało ;) Quote
J_ulia Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 [quote name='izabela1234']Julka co potrzebujesz dla matki szczeniorów co by ją wzmocnić kupie cioś co dodasz do jedzenia[/QUOTE] Ja jej dodaje cały czas Can-vit mojej Coliny , len mielony, żółtka i dwa razy w tygodniu łyżkę oleju. Can-vit schodzi w hurtowych ilościach... trzeba by się Basi było spytać co najlepiej takiej bidulce dodawać... [quote name='blueberrykiss']Poszedł do Ciebie szampon. Jakbyś jeszcze czegoś potrzebowała z kosmetyków to pisz śmiało ;)[/QUOTE] Ślicznie dziękujemy! Maluchy w dalszym ciągu widzę że maja problemy po tych nieszczęsnych kościach. Dostały teraz kurczaka z ryżem i dużą ilością "gluta" z siemieni lnianego plus kropelkę oliwy:shake: Koreczek (kaukazkowatz) właśnie socjalizuje się na moich kolanach, Kapsel najodważniejszy lata po kuchni z wiewiórką w pysiu za Nordim... Misia i oneczka śpią ;) Zaraz wybieram się po zapas podkładów... bo powódź będzie. Quote
Marzycielka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Ten biały miś jest moim faworytem!! Piękny....:) Quote
wojtuś Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Jakie piękne te szczeniaki:) nie można nawet na dzień opuścić wątku, tyle sie tak szybko dzieje, Ale te DT - tak potrzebne Quote
J_ulia Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 POTRZEBNA OSOBA DO PRZEPROWADZANIA WIZYTY PRZEDADOPCYJNEJ W CHORZOWIE na ul. św. Piotra. Państwo mają duże mieszkanie i 1 pieska, są świadomi ,że szczeniaki wyrosną na duże psy. Quote
J_ulia Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 W niedziele o 18.00 nasz "kaukazik" jedzie do nowego domu w Sosnowcu! Wizyta odbyła się dzisiaj i wypadła bardzo dobrze, nie chciałam pisać ,żeby nie zapeszyć. Maluszek zamieszka w dużym mieszkaniu niedaleko wielkiego parku. Domek zgadza się na wizytę poadopcyjną, umowę i kastracje psiaka. Belu51 dziękuje pięknie za wizytę! Czyli tylko 3 bidy szukają jeszcze domu. Quote
.blueberry. Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Ja będę w środę w Chorzowie na spotkaniu. Mogę zrobić wizytę przy okazji. Damy radę do środy? :) Quote
Recommended Posts