conceited Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 GoniaP znalazla tymczas od jutra do grudnia ! Gdyby nie ona, musialabym placic z wlasnej kieszeni za hotel dla psa, a miejsc i tak nie moglam znalezc. Niniejszym dziekuje, bo odbylo sie to kosztem jednego z jej psow, ktory mial jechac do tego DT. Dziewczyny kochane, zaraz Wam wysle moj numer konta, bo Pan Tomasz nie oddzwonil i juz chyba nie oddzwoni nigdy. Jutro wyloze za operacje, kupie tez psu legowisko (DT tego wymaga) i zarcie. Przedstawie Wam rachunki. Dziekuje tez Dominice, ktora zabierze psa do weta. DZIEKI ! P.s. z nowych informacji - jest podejrzenie, ze pies ma chory pecherz lub drogi moczowe bo sika zdecydowanie zbyt czesto, rowniez w domu ... trzeba bedzie sprawdzic mocz. Quote
malawaszka Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 no to trzeba złapać mocz do badania kurcze ulga że się udało z tymczasem :mdleje: uf uf uf, jeśli konto to samo co wysyłałam już kase za weta i na operację to nie trzeba Quote
conceited Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 to samo :) Dominika po drodze kupi pojemniczek na mocz i sprobuje zlapac siku :loveu: Quote
GoniaP Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Ale jaja! Mam nadzieję, że że Charlotte da radę.... Quote
GoniaP Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 P.S. Proszę Aga, żebyś mi nie kadziła. Nie jestem niezastąpiona. Bardzo cenię sobie Twoje zaangażowanie i entuzjazm. Liczę, że dzięki temu i w połączeniu sił, zdziałamy więcej niż osobno. Cieszę się, że mogłam pomóc, choćby doraźnie. Nie raz byłam w takiej samej sytuacji jak Ty. Mam nadzieję, że Charlotte podejdzie do sprawy naukowo - nigdy mnie nie zawiodła.... Quote
wieso Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Dzieki Bogu, no to na razie kamien z serca.....pieniadze przesle w piatek, jak pisalam.... Quote
conceited Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 No ok, Gonia idealna nie jest, kilka razy na mnie huknela tak, ze jakbym miala ogon, to bym go podkulila :evil_lol: i nie zawsze odbiera gdy dzwonie :p w zasadzie wcale nie jest taka fajna... moze byc ?:diabloti: Dziekuje wszystkim obecnym na watku, dziekuje Wieso i Malawaszce bo bez nich bym miala teraz niezle zadluzenie :lol: Quote
wieso Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 nie dziekuj bo sie :oops:, Ty dajesz wiecej niz ja, podziwiam...bo ja bym sie juz przekrecila....:p Quote
Helga&Ares Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Binguś od 12. u weta. Pewnie już po zabiegu. Mocz udało się złapać(cały rytuał trwał 40 minut bo chłopak dozował po 4 kropelki, a i tak udało się zebrać minimalną ilość). Mocz był mętny. Myślałam, ze jest mniejszy. To taki prawie średniaczek. Super wesoły, super zsocjalizowany, nieagresywny w stosunku do psów acz zainteresowany nimi, do obcych ludzi mega ufny, mnie nie znał a chętnie ze mną podreptał i merdał ogonem, cieszył się, że idziemy. Nie wyobrażam sobie, że ten psiak może być agresywny ;) Mnie dał się poznać jako grzeczny, radosny chłopaczek Quote
zerduszko Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Helga&Ares napisał(a):. Nie wyobrażam sobie, że ten psiak może być agresywny ;) Mnie dał się poznać jako grzeczny, radosny chłopaczek Cwaniak - nabroił, to teraz udaje grzecznego :) Moja kudłata też tak ma - morda cała w cukrze pudrze, ale ona śpi jak zabita i co ja od niej chcę? Przecież ona nawet w kuchni nie była ;) Cwaniaki :loveu: Quote
conceited Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 [quote name='zerduszko'] Moja kudłata też tak ma - morda cała w cukrze pudrze, ale ona śpi jak zabita i co ja od niej chcę? Przecież ona nawet w kuchni nie była ;) Cwaniaki :loveu: hahaha ! niezly numer :) Wpadlam tylko na chwile, zeby zdac raport, ze bylam w lecznicy pol godziny temu, zabieg jeszcze byl w toku, zaplacilam 450zl za operacje uszu, oraz 20 zl za badanie moczu. Jest jakis stan zapalny, wyniki o tym swiadcza. pies bedzie odebrany o 18:00 przez nowy DT. ja pojade do nich po pracy (koncze o 20:00) i zawioze jedzenie (kupilam Brita - 8 kg = 45 zl) i legowisko (55zl). Rachunki wkleje poznym wieczorem lub jutro, bo jak widzicie czas mnie goni. Jutro i pojutrze Bingo alias Fuks bedzie musial isc do weta na kontrole. Pewnie trzeba bedzie doplacic za antybiotyk na zapalenie drog moczowych i jakies tam zastrzyki pooperacyjne :/ Dziekuje wszystkim za pomoc, lece do roboty. Quote
conceited Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 Fuks juz bezpieczny w swoim nowym DT. Mysle, ze trafil swietnie. Charlotte ma dowiadczenie, tymczasowala 16 psow. Nie boi sie tego wyzwania. Odebrala Fuksa od weta i poszli do domku, wolno bo Fuksiu jest ciagle "oglupiony" po narkozie. Operacja sie udala, Fuks ma teraz kolnierz zalozony na 10 dni, krew mu niestety leci z uszek, caly kolnierz ma okrwawiony, ale wet mowil, ze tak przez pierwszy dzien moze byc. Bardzo sie ucieszyl na moj widok, ale chwile potem zasnal :) jest wykonczony. Niestety ma tez zapalenie drog moczowych, bedzie bral antybiotyk. Jutro Charlotte (DT) pojdzie z nim do weta na kontrole, Fuks dostanie zastrzyk przeciwzapalny, nie musze mowic, ze to kolejne koszta ... :/ Ale najwazniejsze, ze jest bezpieczny, Charlotte tez nie zaobserwowala cienia agresji, mowi, ze jest przytulasny, siedzialysmy na podlodze, a Fuks spal u niej na kolanach. Jest niestety super chudy, czuc mu kostki. Jackie mowila, ze nie lubi jesc, nie chcial jesc u niej chrupek. Charlotte powiedziala, ze mu pogotuje, podtuczy go. Poprosze jutro weta, zeby mi otworzyl rachunek, bo nie moge tak jezdzic za kazdym razem i placic za kazda jego wizyte. mam nadzieje, ze doktor sie zgodzi. Charlotte obiecala robic zdjecia. Quote
ania z poznania Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Super wieści. On robi wrażenie zrównoważonego psa, może źle mu się kojarzy podniesiona ręka. Biedny, tyle przeżyć ma ostatnio.... Quote
wieso Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 no to dobrze, ze jest w takim wspanialym dt,,,,,zeby teraz tylko z tymi uszkami bylo wszystko ok, zeby wszystko bylo z nim ok a na razie moge spokojniej spac.... powoli sie pakuje :-), Quote
malawaszka Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 jemu trzeba po prostu rozsądnego opiekuna - jasne zasady - na kanapy nie wolno i już, a nie najpierw wolno, a potem zganianie i pewnie machanie rękami; jak będzie wiedział co wolno a co nie to nie będzie miał powodów, zeby z zębami skakać Quote
LeCoyotte Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 A jak wygląda stan jego konta? Przyda się parę złociszy? Quote
malawaszka Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Kojocie przyda się bo sama operacja to koszt 450 zł plus dalsze leczenie, utrzymanie w DT - ale fakt Conceited trzeba w pierwszym poście zrobić rozliczenie wpływów i wydatków, zeby był porządek zanim Cię mod pogoni karniakami :lol: Quote
ania z poznania Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 malawaszka napisał(a):jemu trzeba po prostu rozsądnego opiekuna - jasne zasady - na kanapy nie wolno i już, a nie najpierw wolno, a potem zganianie i pewnie machanie rękami; jak będzie wiedział co wolno a co nie to nie będzie miał powodów, zeby z zębami skakać No dokładnie, ktoś w końcu musi być być szefem :) Quote
conceited Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 [quote name='malawaszka']Kojocie przyda się bo sama operacja to koszt 450 zł plus dalsze leczenie, utrzymanie w DT - ale fakt Conceited trzeba w pierwszym poście zrobić rozliczenie wpływów i wydatków, zeby był porządek zanim Cię mod pogoni karniakami :lol: o jej, to nie wiedzialam, ze tak moze byc :oops: problem w tym, ze Ania zalozyla watek :) to znaczy nie problem, bo to nie mnie beda gonic:cool3::diabloti: ok, robie podsumowanie, do skopiowania i wklejenia przez Anie do pierwszego postu: dotyczczasowe wydatki Fuksa (beda kolejne): pierwsza wizyta (lek do uszu + plyn do plukania uszu) = 59zl operacja uszu = 450 zl badanie moczu = 20zl jedzenie (8kg) Brit = 45 zl legowisko = 55zl konto Fuksa: Malawaszka wplacila = 120zl Wieso wplaci w piatek = 300zl conceited = 100zl Podsumowanie: wydano 629 zl, wplaty 520 zl = - 109 gdybym cos pomieszala, to mnie prosze poprawcie...:oops: Quote
Recommended Posts