Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję , wyprzytulana :)... no właśnie... te ciągłe walki myślowe:shake: jednego dnia jestem pewna że będziemy leczyć Jasię homeopatycznie.... a już na drugi dzień?!... że guz jest większy!... i operacyjny!... a teraz!... że narkoza?!... może pociągnąć za sobą trudne do przewidzenia skutki!.... że ufamy profesorowi! ale to... chirurg!... a nie mamusia!... że tylko my możemy podjąć dla niej najlepsze decyzje?!... ale czy na pewno?... z naszą nikłą wiedzą?... i tak w kółko:shake:

Posted

[quote name='anica']Dziękuję , wyprzytulana :)... no właśnie... te ciągłe walki myślowe:shake: jednego dnia jestem pewna że będziemy leczyć Jasię homeopatycznie.... a już na drugi dzień?!... że guz jest większy!... i operacyjny!... a teraz!... że narkoza?!... może pociągnąć za sobą trudne do przewidzenia skutki!.... że ufamy profesorowi! ale to... chirurg!... a nie mamusia!... że tylko my możemy podjąć dla niej najlepsze decyzje?!... ale czy na pewno?... z naszą nikłą wiedzą?... i tak w kółko:shake:[/QUOTE]

Aniu, jak dobrze znam te rozterki...do bólu... Przypomina mi się Figa, jej starość i świeczki stają w oczach...
Współczuję i nic nie poradzę, bo tu raczej dobrej rady nikt nie da. Chyba, że jasnowidz.
Ale przychodzi taki moment, że podejmuje się decyzję, rozterki znikają, bo trzeba działać. I wtedy okazuje się, że decyzja była słuszna...zazwyczaj...
Oby tak było z Twoją Jasią. Życzę tego najserdeczniej i ściskam Was mocno.

Posted

Też znam te rozterki niestety ale to racja jak przyjdzie TEN moment bedziesz mogła podjąć decyzję j- czy operować czy nie.

Przytulamy WAS mocno do serca....przesyłamy moce jamnicze.....

Posted

A my mocno ściskamy kciuki za animaliowa Jasieńke i Anice przytulamy. Walczcie dziewczyny. Jeszcze nie czas.
Nie będzie mnie przez tydzień, więc proszę żadnych przykrych niespodzianek. Jak wrócę chce przeczytać, że Jasieńka kryzys ma za sobą.
Trzymaj się suniu - wszyscy cie kochamy!!!

Posted (edited)

[quote name='Celina12']Też znam te rozterki niestety ale to racja jak przyjdzie TEN moment bedziesz mogła podjąć decyzję j- czy operować czy nie.

Przytulamy WAS mocno do serca....przesyłamy moce jamnicze.....[/QUOTE]... Ty Celinko wiesz najlepiej! jak mało kto!:glaszcze: .. wszystkie dobre myśli będą nam teraz potrzebne!.. to na pewno :)

[quote name='supergoga']A my mocno ściskamy kciuki za animaliowa Jasieńke i Anice przytulamy. Walczcie dziewczyny. Jeszcze nie czas.
Nie będzie mnie przez tydzień, więc proszę żadnych przykrych niespodzianek. Jak wrócę chce przeczytać, że Jasieńka kryzys ma za sobą.
Trzymaj się suniu - wszyscy cie kochamy!!![/QUOTE].. to bardzo dobry pomysł! cały tydzień bez przykrych niespodzianek! :) i żeby dobrze zacząć Jasia dzisiaj sama zjadła swoją miseczkę na śniadanko i kolacja również samodzielna :) odkąd wróciliśmy z Mazur, karmiłam ją z ręki... guz niestety jest spory! większy od przepiórczego jajka:-(! jestem zmartwiona ale też nigdy bez walki się nie poddaję! raczej z tych... co padają!... ale się podnoszą!... tylko tak mi smutno!... nie mogę zrozumieć? dlaczego tak się dzieje?... że tyle musiała wycierpieć w życiu!... tak z nią okrutnie postąpiono!... i jeszcze te choroby:-(!

Edited by anica
Posted

Tak immunodol Jasia przyjmowała... chyba przez 6-8miesięcy( chyba 4opakowania) i teraz już jest chyba ze trzy miesiące przerwy! może trzeba powrócić do Immunodolu? bo była wyraźna poprawa... jeśli chodzi o guz???... wyraźnej odpowiedzi nie otrzymałam, teraz spróbuję dopytać! ... jak mieliśmy Jasię operować to wprawdzie spytałam czy oddamy guz do badania? ale profesor odpowiedział że nie!.. po co? z uwagi na wiek, nie podamy? chemii! .. i na tym poprzestałam....

aaaa... dzisiaj musiałam ją dokarmiać znowu z ręki!... chyba tak jej pasuje! pokazuje kto tu rządzi:eviltong:

Posted

I ja zaglądam do Jasiuni:loveu:

[quote name='Isadora7']Wpadam przytulam, byłam już u Maksika :-([/QUOTE]
o jesoo, co się stało???

ło bozicku, ale się wystraszyłam... myślałam, że z Maksiuniem coś złego... poleciałam, ale uff...

Posted

Dziękuje że jesteście :loveu: u nas powoli, pomalutku... Jasia jak na babusię przystało ma swoje tempo;) trzeba przyznać że jest niegościnna! jest u nas siostrzenica i już chodzi w kółko, drepcze nerwowo, oczywiście wpadki każdego dnia a dzisiaj nawet dwie .. kooo i siooo:shake:! (z zachowaniem czystości u Jasi był często problem ale wyraźnie widać jak mamy gościa ,że jest gorzej!.... chyba tylko jak syn mieszkał z nami przez pół roku było w miarę spokojnie! jakby wiedziała... ) demencja... ja dopiero się uczę co to znaczy :roll:!...

Posted

Jasia drepcze w kółko.... staje w kącie... i poza tym wygląda że jest OK... jak mogę tak odwlekam wizytę u profesora!... jakoś tak.... wystraszyłam się tej narkozy( moje własne problemy po narkozie na pewno też to potęgują)
podaję jej pestki z moreli! tyle że ,pomimo tego guz urósł! ale może jest niezłośliwy....

Posted

[quote name='jaanka']Dajesz pestki czy tabletki?
Z tego co czytałam,to trzeba bardzo dużo ich zjeść.
Może ta wetka od Mariusza leczy amigdaliną.[/QUOTE].. pestki :) 2szt dziennie ( 1pestka na 4kg) właśnie doczytałam że pokazały się tableki z amigdaliną spytam w aptece....

Posted

[quote name='jaanka']Jest jeszcze w zastrzykach,ale to wet musi podawać.
Dawkę wyznaczyć.[/QUOTE].. [quote name='jaanka']Jest jeszcze w zastrzykach,ale to wet musi podawać.
Dawkę wyznaczyć.[/QUOTE]...to widać postępy! ...:Cool!: popytam, dziekuję :)

[quote name='Sarunia-Niunia']Ściskam Jasię i Ciebie Anusiu:buzi:[/QUOTE]:calus:

[quote name='Isadora7']zaglądam i przytulam Was dziewczyny :loveu:[/QUOTE]:calus:

[quote name='yunona']I czarodzieje się pokazują :)[/QUOTE].. :calus:

Żeby Jasia sama zechciała jeść ( zaczyna sama, trochę podziubie z miseczki i muszę ją dokarmiać z rączki) to przez ostatnie parę dni nie mamy prawa narzekać:)

Posted

[quote name='kejciu']Buziaki zostawiam[/QUOTE]..

[quote name='JamniczaRodzina.']My też zaglądamy i Was pozdrawiamy :)[/QUOTE]
Dziękujemy i wzajemnie, Buziolki, Pozdrowionka [IMG]http://ekarteczka.pl/grafika/smiles/12.gif[/IMG] dzisiaj Jasia tylko je i śpi!...śpi i je!... z maleńką przerwą na sioo i kooo.... prawie jak kiedyś... tylko ten guz:-(!..

Posted

Aniu, nie myśl o tym guzie... proszę Cię...
Jakoś się pogubiłam, ale czy robiłaś Jasiuni biopsję? Może to nie jest złośliwy guz?!
Wyniki mojej Korci wykazały, że guz nie jest złosliwcem i teraz już staram się o tym nie myśleć... a, że guz jest duży?... omijam go wzrokiem... i już...
Nie poddam Korci operacji, bo źle się słucha kardiologicznie i narkoza to wielkie ryzyko...
Cieszymy się teraz każdą chwilą, Korcia od kiedy minęły upały jest radośniejsza, pogodniejsza...
Kocham Ją baaardzo i chcę, żeby była z nami jeszcze dłuuugo, dłuuugo i dlatego nie będę obciążać Jej zabiegiem, narkozą, stresem, rekonwalescencją...

Anulku, duuużo sił Kochana, ściskam Ciebie i Jasieńkę:loveu:

Posted

Jakby telepatia Berni!... w sensie co zrobić? operować czy nie? pójdę za Tobą!... i na razie będziemy obserwować( nie mam zdjęć bo padł mi telefon z którego zawsze robiłam zdjęcia ,dostałam od TZ aparat i nowy?! czyli jego stary telefon! i się uczę;))
Berni , nie robiliśmy biopsji! profesor stwierdził że do niczego nam ta wiedza nie jest potrzebna! z uwagi na wiek i tak chemii nie podamy! (w żadne pestki moreli czy jad tarantuli nie wierzy:shake:! chirurdzy tak mają)
Jasia też ma chore serduszko!... wprawdzie profesor powiedział że nie obawia się.. wyprowadzenia jej z narkozy! ale ....[B] te trudne do przewidzenia skutki po.... [/B] dr Sywii słyszę do dzisiaj!