Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja daję kranówkę, a jak mi zostanie nieco wody po zagotowaniu, to dolewam do psiej miski.
Kiedyś, na początku, dawałam mineralną niegazowaną, ale skoro pije z kałuży, z wanny podczas mycia, z morza i paskudną zastałą wodę, w której roślinka rosła, to i kranówka nie zaszkodzi :-)

Posted

Ja od wczoraj postanowilam dawać suce wodę źródlaną. Chcę sprawdzić czy po niej tak samo będzie jej się osadzal kamień na zębach. Po wodzie z kranu po dwóch dniach osadza się duża ilośc kamienia w plastikowych miskach, które stoją w ogrodzie. Przerazilam się. :shake:

Posted

Przestaję dawać kranówę i wracam do oligoceńskiej!Warszawska kranówa to tragedia:shake: miskę zmieniam Nesce codziennie,jak wypije to i kilka razy dziennie,a mimo to miska z resztkami wody tak capi,że aż się niedobrze robi-jakimś szambem,zgnilizną ochhhyyyydaaaa:eek:

Posted

Na razie "Krople Beskidu" ;P Pozniej oligocenska pewnie. Bo nawet ja kranowy wypic nie moge, to co ma powiedziec 7tyg szczeniak z delikatnym zoladkiem?

Posted

od zawsze Chest pije kranówę ;)
no chyba, że jesteśmy w jakiejś bardziej ekstremalnej sytuacji to zazwyczaj kupuje mu jakąś niegazowaną ;)

Posted

[I][B]Ozzy ma wodę w 3 miskach:lol:.Na balkonie , zmieniana woda 3 razy na dzień , w kuchni , zmieniana 2 razy na dzień i w łazience dolewka i mycie michy wg potrzeb ,ale min 2 razy dziennie.Pije kranówkę . I to że ma tyle misek nie znaczy ze pije tak dużo ale ma michy tam gdzie lubi bywać ;)a zmienianie wody tak często ze względu na to ze brudnej nie lubi, denko musi być czyste a nie obslimaczałe .Esteta /za to świeza wykopaną ziemię na polu pożre:angryy:/[/B][/I]

Posted

Rambo dostaje kranówę, ale wodą mineralną nie pogardzi (często na spacerach kupuję).

I oczywiście uwielbia chłpetpac z czyjejś miski, a w swojej napiejerw upije , a potem lapki masza ;) (na spacerach tylko ).

Posted

Mój Pysio dostaje teraz wode z kranu ale przez pierwsze 2 tygodnie to dostawał przegotowaną a jak jesteśmy na spacerku to kupuję mineralną. Szczerze mówiąc co do tej przegotowanej to nie za bardzo mu smakowała. A gdy jesteśmy na spacerze to wszystko zje i wypije. :p

Posted

Finka pije albo mineralną z butelki, albo filtrowaną dzbankiem Britta, lub (najrzadziej) przegotowaną. Nie daje jej karnówki, ponieważ warszawska woda nawet po przegotowaniu i przefiltrowaniu pozostawia wiele do życzenia...

Posted

[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Ja tam daję kranówkę. W Łodzi odkąd nie ma piliczanki w wodociągu, woda jest nawet niechlorowana. Sama też taką piję i nic mi nie jest.[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

Moja sunia pije każdą wodę... Na spacerku jak chce jej sie pić to przeważnie kupuję jej nałęczowianke czy jakąś taką (nie gazowaną w każdym razie:eviltong:). A tak to kranówę, a jak wejdzie do stawu i pływa to pije wodę ze stawu...;) i chyba wcale jej to nie przeszkadza że pływają tam ryby:evil_lol:. Zawsze czuje się świetnie i jest zadowolona:) To najważniejsze.

Posted

Nie wiem czy się tutaj wypowiadałam, najwyżej drugi raz napisze :P .

Ja podaję odstaną wodę z kranu, bo u nas w okolicy jest czysta :cool3: . Czasem dodaję przegotowaną, ale rzadko :)

Posted

ja daje psu kranówe, nic jej nie jest, w zimie daje jej gotowaną (jakoś tak :P) w lecie nie będe bez przerwy gotowała wody i czekać jak wystygnie, jeżeli mój pies co chwile pije wode, do miski coś zawsze wleci więc ciągle człowieku wymieniaj wode i sie męcz :roll:

Posted

Ja daje odstaną, bo wolą od świeżej kranówy i gotowanej:roll: A czasem dodaję naparu z ziół albo minerały... przyzwyczaiły się i lubią nawet:evil_lol: A jak miałam Skorka, chorą na nerki to dawałam mineralną- leczniczą.

• 1 year later...
Posted

oba zwierzaki dostają mineralną z niską zawartością minerałów. Mika ma francuskie podniebienie, więc napicie się czegokolwiek innego nie wchodzi w grę. no i pije tylko i wyłacznie ze swojej własnej miski. taka to z niej panienka:razz: