sleepingbyday Posted October 23, 2010 Author Posted October 23, 2010 mam dt! napisala do mnie beataczl, dt domowe, jest jedna sunia, na pomorzu (człuchów, o ile pamiętam). mieszko oficjalnie przechodzi pod skrzydła vivy, musze załatwić dokumenty przejęcia, zadzownić do hoteliku spytać, czy mieszko moze tam siedziec do czasu załatwienia transportu i przejąc dotychczasowe ustalenia z potencjalnym domem. dom ponoć jest na 90% zdecydowany, ale nie wiem nic, tzn kiedy podejmą decyzję, czy znają procedury posiadania psa w danii itd. transport do beaty będzie kosztował cholera, ale trudno. musimy mieszka sprawdzić przed adopcją, czy on wogóle nadaje się do mieszkania w domu. o ile ta adopcja wypali. no i szczepienia, paszport, te sprawy. cała ta historia mnie walnęła, jak dawno nic na dogo, wyszłam ostatecznie na kombinatorkę (!), wczoraj naprawdę byłam bardzo bliska histerii, nakrzyczałam na bogu ducha winną abrakadabrę i w ogóle masakra. trzeba bardzo uważać, jka się kogoś nie zna. mieszko został ocyndolony w białych rękawiczkach. ale na szczęście on nic o tym nie wie, nasze nerwy będą musiały przeżyć, a my damy rade doprowadzić sprawę do szczęśliwego końca. Quote
katarzyna09 Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 To cudowna wiadomosc!!!.Powodzenia;):lol: Quote
obraczus87 Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 SBD bardzo się cieszę, że udalo się załatwić dla Mieszko DT. nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego jak się ciesze.... Quote
Secia Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 znaczy się chłopak jedzie w świat........to to cool. Trzymam kciukasy i prawy i lewy :-) Quote
beataczl Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Mieszko bedzie u mnie na dt :smile: w domu jest tylko Skate , wierze ze sie chlopaki zaprzyjaznia Quote
brzośka Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 SUPER! :multi: bardzo się cieszę, że Mieszko ma nowy DT :) :) :) ale ta Dania... jakoś mnie to przerasta... :roll: :shake: Quote
sleepingbyday Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 kuba pokłócił się na maksa z blackim w halinowie i nie został w dt. zatem wygląda na to, że mieszko pojedzie jednak pod warszawę. mieszko nie startuje do psów jak kuba, więc będziemy próbować ich zakumplować. ale to będę wiedziała, jak pogadamy z p. małgosią. na razie na wszelki wypadek i tak jestem w kontakcie z beata, bo tu się zmienia jak w kalejdoskopie, więc hcolera wie. ech. Quote
Abrakadabra Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Fajnie byłoby mieć Mieszka "na oku, nieopodal". Trzeba go zawieźć na kastrację, wykąpać, na kontrolę uszu dostarczyć... Będziemy próbować w Halinowie. Sytuacja się zmieniła, oby psiaki się dogadały. A u Beaty jest pies czy suczka? Quote
beataczl Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 u mnie jest piesek, dosc duzy, suczka byla na dt ale juz wyjechala w srode to oczywiste, ze tak blisko ten dt to byloby najlepiej dla Mieszka i dla Was oby tam Mieszko trafil jakby nie- trzymam miejsce Quote
sleepingbyday Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 a widzisz, pochrzaniło mi się.... Quote
Awit Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Mieszko wspieram Ciebie myślowo, oby Ci się podobało, w tym domku który jest Tobie przeznaczony.... Quote
Secia Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Mieszko, chłopaku ale zawirowania.......trzymaj się Quote
Hotel KADIF Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Dziewczynki, dajcie mi znać kiedy będziecie przywozić Mieszka do Długiej, ok? Na maila, pw lub telefon - obie go macie ;) Quote
sleepingbyday Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 dorota miała dzownić do p. ewy i się umawiac. Quote
Abrakadabra Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 sleepingbyday napisał(a):dorota miała dzownić do p. ewy i się umawiac. Dopiero wlazłam do domu, a nie zapisałam w telefonie nr do p.Ewy. Teraz nie będę jej niepokoić. Zadzwonię jutro z samego rana i ustalę jakiś termin weekendowy, o ile pani Ewie bedzie odpowiadał. Musimy mieć trochę czasu, żeby zapoznać ze sobą chłopaków. Jeśli Mru i Paweł będą akurat wolni od psich akcji - pojadą z nami :) DIF - od razu po rozmowie z Panią Ewą zadzwonię do Ciebie. Obiecuję. Quote
Hotel KADIF Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Abrakadabra napisał(a):Dopiero wlazłam do domu, a nie zapisałam w telefonie nr do p.Ewy. Teraz nie będę jej niepokoić. Zadzwonię jutro z samego rana i ustalę jakiś termin weekendowy, o ile pani Ewie bedzie odpowiadał. Musimy mieć trochę czasu, żeby zapoznać ze sobą chłopaków. Jeśli Mru i Paweł będą akurat wolni od psich akcji - pojadą z nami :) DIF - od razu po rozmowie z Panią Ewą zadzwonię do Ciebie. Obiecuję. A potem do nas na kafkę....:drink1::drinking: Quote
Abrakadabra Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 DIF napisał(a):A potem do nas na kafkę....:drink1::drinking: OK, moja droga, OK :) Rozmawiałam właśnie z p.Ewą. Wstępnie umówione jesteśmy na sobotę wczesnym popołudniem. Dzisiaj wieczorem potwierdzę ten termin. Quote
Hotel KADIF Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 [quote name='Abrakadabra'] Rozmawiałam właśnie z p.Ewą. Wstępnie umówione jesteśmy na sobotę wczesnym popołudniem. Sobota praktycznie minęła a "efekty" tej soboty są takie: :loveu::loveu::loveu: Quote
Hotel KADIF Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Chłopaki dogadały się naprawdę SUPER!!! Kobitki! Tak jak w przypadku Blackiego, jestem do tzw. dyspozycji....:-P Będę robić zdjęcia i jakbyście miały jakieś pytania, problemy ... walcie śmiało!;) Buziole:cool2: Quote
brzośka Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Super zdjęcia i super wiadomości!!! :multi::multi::multi: Chłopaki świetnie razem wyglądają :cool3: A te Mieszkowe oczy... NIESAMOWITE :roll: To dla Was cioteczki: :klacz: :Rose: :happy1: Quote
sleepingbyday Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 chłopaki troche burczały nad miskami, ale jak schowaliysmy miski (puste) to im przeszło, oczywiście będą zgrzyty, przeciez blacky jets u siebie i nagle takie chamstwo, ze drugi pies, ale moim zdaniem będzie dobrze. a to dwa nieodjajczone samce. tykko że zaden bojowy nie jest, ot chłopaki zwyczajne. jutro zadzwonię do p. ewy spytac, jka pierwszy dzień im minął. zaczynamy cywilizowanie miesia (to słodkie zdrobnienie wymysliła dif :-) ) no i trzymac kciuki, żeby sie udało! Quote
Secia Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Uf.... Mieszko jest boski na zdjęciacj , jaka kita wspaniała. Trzym sie chłopaku :-) Quote
sleepingbyday Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 dzwoniłam dziś, wsio ok. a potem dzowniła p. ewa, że się spięli, blacky złapał miesia za paszczu i puścić nie chciał. troche się tym zestresowała, ale moim zdaniem nie ma czym. oczywiście to sie moze przerodzić awaferę międzynarodową ;-), ale nie musi, no i poza tą jedna jazdą było ok, nawet sami zostali. blacky jest w sziku, ma współlokatora, obydwa z jajami, musza sie dotrzeć. Quote
Recommended Posts