Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 387
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a kto to wie, byli karmieni z ręki i jak zjedli, to blacky sę rzucil. od tej pory miesio leży sobie wkuchni, ablacky chamidło rozwalony w przejściu,w duzym pokoju.... ;-).

będzie dobrze, jakos mi to dobrze wygląda. zośka z lisiem eż sie kłocą raz na jakiś czas, a sztama i tak jest.

dzis miesio idzie do lekarza, szczepienie i ogląd.

Posted

tak, dostałam, choc bez informacji o zaawansowaniu rozpoczetych "procedur paszportowych" ;-).

własnie płodze mejla.
mieszko reaguje na imię. zatem ani nie jest głuchy, ani głupi. wspina się skubany przy siatce, ale reaguje na odwołanie z tej siatki.

Posted

[quote name='sleepingbyday']tak, dostałam, choc bez informacji o zaawansowaniu rozpoczetych "procedur paszportowych" ;-).

własnie płodze mejla.
mieszko reaguje na imię. zatem ani nie jest głuchy, ani głupi. wspina się skubany przy siatce, ale reaguje na odwołanie z tej siatki.[/QUOTE]

Co do "procedur paszportowych" - nie wypowiadam się - mrugnę tylko oczkiem ;)

Mieszko z pewnością nie jest głuchy, przypomnij sobie jego przekrzywianie łebka na dźwięk migawki w aparacie lub szelestu torebeczki ze smaczkami :cool3:
I "głupi" (cokolwiek to znaczy) też nie jest...:roll:.

Chce zwiewać z podwórka? Po siatce?

Posted

[quote name='Abrakadabra']
Mieszko z pewnością nie jest głuchy, przypomnij sobie jego przekrzywianie łebka na dźwięk migawki w aparacie lub szelestu torebeczki ze smaczkami :cool3:
I "głupi" (cokolwiek to znaczy) też nie jest...:roll:.

Chce zwiewać z podwórka? Po siatce?

Tak zdecydowanie Miesio ma zakusy ucieczkowe. Wykopał sobie piękny dołek przy siatce, ale Pani Ewa go namierzyła. Na razie oba psy i Bleki i Mieszko chodzą z długimi smyczami po ogrodzie. Tak na wszelki wypadek.

Byłam dzisiaj raniutko i porobiłam ciut fotek. Pewnie nie najlepsze, ale mój aparat i pogoda do kitu!

Jeszcze raz przepraszam bardzo za jakość zdjęć. :oops:

Ponieważ oba chłopaki nie za bardzo się dogadują ze sobą, z tego co wiem jutro ma przyjechać do Pani Ewy Paweł. Postaram się być i zrobić zdjęcia (mam nadzieję, że uda mi się lepiej niż dzisiaj).

Posted

widze ze siatka dosc wysoka u tej Pani , a u mnie tylko 1,30 po bokach.. chyba by uciekl po siatce, natomiast mam podmurowke, ze nie ma szans sie piesek podkopac
no i podejrzewam,ze tez mogli by sie nie zgodzic Mieszko ze Skatem, a tu przynajmniej jest na miejscu pomoc szkoleniowca tak? ten Pan Pawel.., u mnie by nie bylo

Posted

eee tam, blacky jest zazdrosny, a mieszko mu we wszystkim ustepuje. paweł jedzie po to, zeby podpowiedziec jakies sztuczki wychowawcze, a moiom zdnaiem, jka na dwa jajeczne samce sytuacja jest naprawde dobra. niedogadują sie to złe okreslenie. blacky chce mieszka sprowadzić do parteru, do tej pory był królem słońce a teraz nie jest, to lekkie zdziwko i proces ustawiania sytuacji następuje. a kłócą sie przy jedzeniu - to tez standard.

ja jakos w ogóle nie mam stresa.

Posted

Boję się, że ten pies ma już nawyki włóczęgostwa i przy każdej okazji będzie próbował uciekać. Mieszko, chłopie, doceń te dobre warunki i bezpieczeństwo które dostałeś.

Posted

Co tu tak cicho?

Paweł, Mru - dzięki za wizytę :) i za cenne rady.
Jak myślicie? To chyba bardzo dobry DT :)
SBD rozmawiała z p.Ewą - Mieszko wszedł do pokoju, napisł się wody z michy Blackiego, a Blacky udawał, że nie widzi !

Myślę, że jest szansa, żeby chłopaki się dogadali ...

Ps.Eva, pewnie masz rację, być może on zna tylko życie na ulicy?
Chociaż już wiemy, że sygnalizuje chęć wyjścia na dwór, i unika załatwiania się w obrębie podwórka :)
W domu zachowuje czystość. Na smyczy fajnie chodzi, trzyma się nogi. Może kiedyś jednak mieszkał w domu?

Posted

Sorry za offa ale widzę, że tu sporo warszawiaków. Nie wiem może Abra już informowała ale napiszę w razie co. 11 listopada w czw o godz 17-stej na Polu Mokotowskim organizowany jest zlot dogomaniaków. Zapraszamy wszystkich na relaks przy piwie i poznanie reszty dogomaniaków osobiście :)

Posted

heh, Atomowka, jeszcze dodaj, ze to "zla" Paulina 78 wymyslia ten caly zlocik... :)

Ale Abra beeeedzie :) Mam na Nia sposob :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

nie wiem, żadnych przemysleń nikt nie uskutecznił po tej beznadziejnej historii? tylko rządek chichotów i diabełków masz dla tej sprawy, do której nawiązujesz, na wątku mieszka zresztą?

ciekawe.. zero refleksji, dlaczego zdarzyło się między ludźmi coś złego? "jak gdyby nigdy nic"?

Posted

sleepingbyday napisał(a):
nie wiem, żadnych przemysleń nikt nie uskutecznił po tej beznadziejnej historii? tylko rządek chichotów i diabełków masz dla tej sprawy, do której nawiązujesz, na wątku mieszka zresztą?

ciekawe.. zero refleksji, dlaczego zdarzyło się między ludźmi coś złego? "jak gdyby nigdy nic"?

Nie wiem czy Twój post nawiązuje do mojego posta?

Posted

dokładnie. jak nie dzwoni, to wszystko ok. zreszta, skoro chłopaki lataja razem po podwórku, mieszko przestał robic podkopy i coraz śmielej wchodzi do dużego pokoju, a blacky udaje, ze nie widzi - to znaczym że jest coraz lepiej :-).

ale ja jakos się nie stresowałam, pierwsze ich spotkanie juz pokazało,że wojny na wyniszczenie nie będzie.