Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Abrakadabra ma go zakolejkowac u DIF, bo to domowy hotelik. ale wykoncypowałysmy z abrakadabra, ze nie jeśli zmieniamy mu miejsce, to tylko na domowe. bo ciut lepszy hotelik nic tu nie zmieni, serio. jemu potzrebne dt lub hotelik domowy i cześć pieśni.

• Replies 387
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie - uszko świetnie sie goi. Ropy podobno już ani śladu !:crazyeye:

Mieszko nie ma gorączki, apetyt mu dopisuje, jest w stanie pochłonąć każdą ilość jedzenia.
W tej chwili (z powodu kołnierza) chodzi w obróżce i świetnie radzi sobie na smyczy. Na inne psy nie zwraca uwagi, nie szuka zaczepki i jest bardzo grzeczny.
Dostał w prezencie budę, którą Pani Małgosia wstawiła do boksu.
Tak jak napisała SBD - nie ma sensu przenosić go do ciut lepszego hoteliku. Jemu potrzebny jest DT!

Ps.Pani Malgosia zapłaciła 80zł. 60zł za czyszczenie i antybiotyk, 20zł za kołnierz.

Posted

[quote name='Abrakadabra']Słuchajcie - uszko świetnie sie goi. Ropy podobno już ani śladu !:crazyeye:
[/QUOTE] :multi::multi::multi::multi::multi:

Co do hotelu do macie oczywiście rację. A jaki byłby czas oczekiwania na ten domowy hetelik?

I jeszcze jedno - na innym forum jest chłopak, który daje DT. Nie znam go osobiście oczywiście, ale jest z Wawy, więc jakby co, to możecie go dokładnie wybadać.
Czy zawracać mu głowę i pytać o ewentualne miejsce u niego? Wydaje mi się, że Mieszko powinien być jak najszybciej zabrany z tej stodoły...

Posted

brzoska, utłuke cie ;-), "na innym forum jest chłopak" to mały konkret - weź go tu sciagnij, albo znajdź namiary na niego i nam wklej, to go będziemy molestować.

świetne njusy abrakadabra. tak cos troche czułam, ze leki zaordynowane w weekend zaczęły wypychac rope i syf z ucha, no i ruchy w interesie usznym zawiązał wszystko w ropień i czesc, leczy się.

Posted

[quote name='Abrakadabra']W tej chwili (z powodu kołnierza) chodzi w obróżce i świetnie radzi sobie na smyczy. Na inne psy nie zwraca uwagi, nie szuka zaczepki i jest bardzo grzeczny.

Takie pieski - które mimo niejednokrotnie dramatycznych przeżyc i zaniedbania - pozostaja "proludzkie", ufne, widząc w człowieku źródło wszelkich dóbr, a nie bólu i obojętności - zawsze mnie zaskakują i wzruszają. Mieszko wygląda na takiego. Jak dobrze, że Was, dziewczyny spotkał, przed zimą, której przy takiej infekcji pewnie by nie przetwał !

Posted

on by nie dożył do zimy, pzry gorączce i stanie zapalnym siada termoregulacja, a noce sa b. zimne. a dwa, ze zakażenie organizmu pewnie by go załatwiło, generalnie na ulicy miał kilka dni przed sobą.
jedno wiem -cjeśli dif go nie zakolejkuje, to nie widzę większych szans na dt, choćby płatne. wiecie, jak jest.

Posted

[quote name='sleepingbyday']brzoska, utłuke cie ;-)[/QUOTE]
utłucz, utłucz :multi: :evil_lol:

Faceta "poznałam" na portalu społecznościowym - Goldenline. Udziela się czasem w grupach poświęconym psiakom. Kiedyś na GL prosiłam o pomoc finansową dla jakiejś bidy z Dogo i pomógł :) (chyba jako jedyny). Z jego wypowiedzi wiem, że ma psy na tymczasie.
No i tyle wiem.

Dlatego chciałam do niego napisać, czy miałby miejsce dla naszego Mieszka (a nawet jeśli nie, to liczyłam na jakiś grosik do Mieszkowej skarbonki ;) )

Posted

[quote name='sleepingbyday']a skąd wiesz? może tu jest.[/QUOTE]

No to czekamy, niech się ujawni, bo tych wujków to za dużo nie mamy na DOGO.

Fajnie, że to ucho tak szybko się leczy, bo z uszami to różnie bywa.

Posted

[quote name='Abrakadabra']Bosheee...

Mru, SBD :) myslicie, że powinnam wykupić cały "nakład'? Czy jeszcze trochę można wytrzymać w moim aucie?
Bardzo dziękujemy Monice!!!
Ahahaha! Abra akurat cos dla Ciebie! :evil_lol:
Cos wspominam, ze mialam polewe z Twojego uschnietego Wunderbauma :D:D:D
W grudniu masz urodziny :D???