sleepingbyday Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 Abrakadabra ma go zakolejkowac u DIF, bo to domowy hotelik. ale wykoncypowałysmy z abrakadabra, ze nie jeśli zmieniamy mu miejsce, to tylko na domowe. bo ciut lepszy hotelik nic tu nie zmieni, serio. jemu potzrebne dt lub hotelik domowy i cześć pieśni. Quote
Abrakadabra Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Słuchajcie - uszko świetnie sie goi. Ropy podobno już ani śladu !:crazyeye: Mieszko nie ma gorączki, apetyt mu dopisuje, jest w stanie pochłonąć każdą ilość jedzenia. W tej chwili (z powodu kołnierza) chodzi w obróżce i świetnie radzi sobie na smyczy. Na inne psy nie zwraca uwagi, nie szuka zaczepki i jest bardzo grzeczny. Dostał w prezencie budę, którą Pani Małgosia wstawiła do boksu. Tak jak napisała SBD - nie ma sensu przenosić go do ciut lepszego hoteliku. Jemu potrzebny jest DT! Ps.Pani Malgosia zapłaciła 80zł. 60zł za czyszczenie i antybiotyk, 20zł za kołnierz. Quote
brzośka Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Abrakadabra']Słuchajcie - uszko świetnie sie goi. Ropy podobno już ani śladu !:crazyeye: [/QUOTE] :multi::multi::multi::multi::multi: Co do hotelu do macie oczywiście rację. A jaki byłby czas oczekiwania na ten domowy hetelik? I jeszcze jedno - na innym forum jest chłopak, który daje DT. Nie znam go osobiście oczywiście, ale jest z Wawy, więc jakby co, to możecie go dokładnie wybadać. Czy zawracać mu głowę i pytać o ewentualne miejsce u niego? Wydaje mi się, że Mieszko powinien być jak najszybciej zabrany z tej stodoły... Quote
sleepingbyday Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 brzoska, utłuke cie ;-), "na innym forum jest chłopak" to mały konkret - weź go tu sciagnij, albo znajdź namiary na niego i nam wklej, to go będziemy molestować. świetne njusy abrakadabra. tak cos troche czułam, ze leki zaordynowane w weekend zaczęły wypychac rope i syf z ucha, no i ruchy w interesie usznym zawiązał wszystko w ropień i czesc, leczy się. Quote
Mruczka Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Abrakadabra']W tej chwili (z powodu kołnierza) chodzi w obróżce i świetnie radzi sobie na smyczy. Na inne psy nie zwraca uwagi, nie szuka zaczepki i jest bardzo grzeczny. Takie pieski - które mimo niejednokrotnie dramatycznych przeżyc i zaniedbania - pozostaja "proludzkie", ufne, widząc w człowieku źródło wszelkich dóbr, a nie bólu i obojętności - zawsze mnie zaskakują i wzruszają. Mieszko wygląda na takiego. Jak dobrze, że Was, dziewczyny spotkał, przed zimą, której przy takiej infekcji pewnie by nie przetwał ! Quote
sleepingbyday Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 on by nie dożył do zimy, pzry gorączce i stanie zapalnym siada termoregulacja, a noce sa b. zimne. a dwa, ze zakażenie organizmu pewnie by go załatwiło, generalnie na ulicy miał kilka dni przed sobą. jedno wiem -cjeśli dif go nie zakolejkuje, to nie widzę większych szans na dt, choćby płatne. wiecie, jak jest. Quote
brzośka Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='sleepingbyday']brzoska, utłuke cie ;-)[/QUOTE] utłucz, utłucz :multi: :evil_lol: Faceta "poznałam" na portalu społecznościowym - Goldenline. Udziela się czasem w grupach poświęconym psiakom. Kiedyś na GL prosiłam o pomoc finansową dla jakiejś bidy z Dogo i pomógł :) (chyba jako jedyny). Z jego wypowiedzi wiem, że ma psy na tymczasie. No i tyle wiem. Dlatego chciałam do niego napisać, czy miałby miejsce dla naszego Mieszka (a nawet jeśli nie, to liczyłam na jakiś grosik do Mieszkowej skarbonki ;) ) Quote
moni12 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 To super ,ze uszko się zaczyna goić.Miał psiak szczęście ,że trafił na takie dobre duszyczki. Quote
brzośka Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Dzień dobry Mieszko :) jak się dziś czujesz chłopaku?? Quote
Secia Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Mieszko ciotka jest z tobą i śle trochę jodu morskiego na dobry dzień :-) no i zapraszam wszystkie ciotki na bazarek dla Mieszka :-) http://www.dogomania.pl/threads/194049 :-) Quote
P78 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Cześć :) I gdzie ten chłopak z DT :)? Jaka dzielnica Wawy :)? Quote
sleepingbyday Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 napisałam dziś na GL, czekam na odpowiedź. Quote
P78 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Jakim cudem uchował się chłopina poza Dogomanią :)??? Quote
EVA2406 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='sleepingbyday']a skąd wiesz? może tu jest.[/QUOTE] No to czekamy, niech się ujawni, bo tych wujków to za dużo nie mamy na DOGO. Fajnie, że to ucho tak szybko się leczy, bo z uszami to różnie bywa. Quote
koosiek Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Owca umiera! Ma guza mózgu, padaczkę, oślepł... Czy jest jeszcze szansa, by ten wspaniały pies zaznał w swoim życiu odrobinę szczęścia? Proszę, zajrzyjcie na jego wątek: http://www.dogomania.pl/threads/119443 Quote
mru Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 takie coś ktoś zrobił (znaczy Monika z Vivy wystawiła) dla Mieszka :) http://allegro.pl/viva-drzewko-zapach-forest-fresh-berries-siscar-i1264310962.html Quote
sleepingbyday Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 mam fakture za pierwszą pomoc, wyślę ci mru nr konta itd do opłacenia, a fakturę przy okazji dam. wyszło 200zł. i trzymajcie kciuki za mieszka. Quote
Abrakadabra Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='mru']takie coś ktoś zrobił (znaczy Monika z Vivy wystawiła) dla Mieszka :) http://allegro.pl/viva-drzewko-zapach-forest-fresh-berries-siscar-i1264310962.html Bosheee... Mru, SBD :) myslicie, że powinnam wykupić cały "nakład'? Czy jeszcze trochę można wytrzymać w moim aucie? Bardzo dziękujemy Monice!!! Quote
sleepingbyday Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 nie jest źle, co ty. zwłaszcza, że walnie się przyczyniam do neutralizacji dymem :oops: Quote
Kinia1984 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Abrakadabra spiesz sie bo ja kupilam 5 choinek:) u mnie w samochodzie sie przydadza:) nawet bardzo:) Quote
sleepingbyday Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 ponoć renata ma być u niego jutro. mam nadzieję, ja odpadłam wten weekend. Quote
P78 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='Abrakadabra']Bosheee... Mru, SBD :) myslicie, że powinnam wykupić cały "nakład'? Czy jeszcze trochę można wytrzymać w moim aucie? Bardzo dziękujemy Monice!!! Ahahaha! Abra akurat cos dla Ciebie! :evil_lol: Cos wspominam, ze mialam polewe z Twojego uschnietego Wunderbauma :D:D:D W grudniu masz urodziny :D??? Quote
Recommended Posts