P78 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Kurdeee, mi by sie nad kuweta przydaly :)!:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Taaak, Renatka ma byc jutro :) Obfotografowac i pokochac :) Mieszka... Quote
basiek8 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Biedny psiaczek, wysłałam parę złociszków. Pozdrawiam Quote
EVA2406 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Jak tam biedne uszko Mieszkowe? Aż dziwne, że ten biedak jeszcze jest taki ufny i że jeszcze wierzy człowiekowi Quote
olkatrolka Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 wspomogłam Mieszka jeszcze troszkę niewielką sumą, bo dostałam wypłatę Quote
sleepingbyday Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 dzięki dziewczyny. sama jestem ciekawa, czy renata była dziś, ale szczerze - nie mam siły dzwonic, masakryczny weekend... jutro postaram się dopytać. cały czas walczymy o domowy tymczas dla mieszka. Quote
Abrakadabra Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Renata była, Mieszka widziała, słyszałam coś o jakimś zakochaniu, zdjęcia porobione :) Quote
sleepingbyday Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 to przyśle mi foty?? a wiesz cos, jak on się miewa, bo nic nie piszesz, goi się czy nie, bardziej kontaktowy jest? w piątek miałam telefon od pani, bardzo jej i mężowi mieszko zalazł do głowy, chciała wiedziec, jak można pomóc, już rozesłała do znajomych mejla. no i mam deklarację przez pół roku 50 zł miesięcznie :-). Quote
Hotel KADIF Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 SBD! Rozmawiałam z tą panią o której pisałam na pw. Wiesz, ten z DT... Musimy wiedzieć jakiej wielkości jest Mieszko i jaki jest stan jego zdrowia. I jaki jest do psów, bo jest u niej już Blacky. Quote
sleepingbyday Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 dif, mieszko waży nieco ponad 17kg. 17,30 dokładnie. nie jest masakrycznie chudy, więc jeśli przybierze, to niewiele. na razie pies jest totalnie spokojny, nie zaczepiał innych psów w hoteliku, ignorował je. pytanie, czy jest to wynik choroby i niedożywienia, to ogólne otepienie? niemniej jednak tak to widze, ze wtym stanie rzeczy wprowadzenie go do nowego stadka jest ułatwione. może więcej się dowiem od renaty? stan zdrowia: mieszko wymaga podawania antybiotyków (plus inne leki wspomangające, min sierść), oraz smarowania rany w uchu. w strasznym stanie ma sierść i skórę - najpewniej jest to alergia po pchłach. zlany antypchelnym i antykleszczowym został, więc pcheł nie ma. ale fakt, ze oprocz wyzdrowienia z ran trzeba będzie doprowadzic go do porządku. sierśc i skóra - nie tylko pchły, ale i zapewne kiepskie wyżywienie, nieregularne. właśnie dlatego potzrebujemy dla niego DOMU (lub mieszkania) a nie kojca. bo wtedy szybciej chłopina sie pozbiera. Quote
Abrakadabra Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 A co tu tak cicho? Ola, wstawisz wczorajsze zdjęcia Mieszka? Zaraz Ci wyślę. Quote
sleepingbyday Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 no i jakoś nie wysłałaś... renata mówiła, ze wyśle mi dziś-jutro. jak je obrobi. mieszko ponoc b.wycofany, nawet aparatu sie boi. i faktycznie chyba troszku sie dziewczyna zakochała :cool3: Quote
Abrakadabra Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='sleepingbyday']no i jakoś nie wysłałaś... renata mówiła, ze wyśle mi dziś-jutro. jak je obrobi. mieszko ponoc b.wycofany, nawet aparatu sie boi. i faktycznie chyba troszku sie dziewczyna zakochała :cool3:[/QUOTE] Nie wysłałam, bo nie dostałam, noooooo... a miałam dostać "na już". Czekam jak na szpilkach, żeby wreszcie obwieścić światu pięknotę Mieszka. Renata pewnie jeszcze "obrabia". Poczekajmy chwilę. A Mieszko faktycznie rozkochał ją w sobie, oj rozkochał :) Quote
Hotel KADIF Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='sleepingbyday']dif, mieszko waży nieco ponad 17kg. 17,30 dokładnie. nie jest masakrycznie chudy, więc jeśli przybierze, to niewiele. na razie pies jest totalnie spokojny, nie zaczepiał innych psów w hoteliku, ignorował je. pytanie, czy jest to wynik choroby i niedożywienia, to ogólne otepienie? niemniej jednak tak to widze, ze wtym stanie rzeczy wprowadzenie go do nowego stadka jest ułatwione. [/QUOTE] Qrcze... mały nie jest a p. Ewa może tylko małego.Wynajmuje jednopokojowy domek i już jednego psa na DT. Quote
sleepingbyday Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 DIF - mamy też takiego małego, głowa niemal do kolana, zresztą widac na zdjęciu. z działek nadbużańskich. przyjazny do ludzi, nie ucieka, ale na tych działkach za niecały tydzień nie zostanie nikt, kto by go chciał karmić. lokalne aborygeny mają konkretną opinię o przyszłym losie psa. spytasz? ma sponsora, może nie na całość wydatków, ale na znakomitą większośc na pewno. sponsor zastrzega - tylko dobrą opieke opłaci. to jest albin, czyli binio: UWAGA!! A teraz gadnijcie, kto to :cool3:? Serce się kraje, prawda? taka bida zestrachana... Ale to się zmieni!!!!!! Quote
EVA2406 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Musi się zmienić. Teraz będzie już tylko lepiej. Piesio z takimi oczami był dzisiaj w tv u p. Michała w 2pr. z Czarną Andą. Też szuka domu, ale jest już otwarty na człowieka i bardzo zadbany. Quote
feliksik Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 ale mnie te oczy poraziły - przepiękne - zapisuję wątek Quote
Sybel Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Oooo... Gramofon :] Bidul, taki haszczakoowczarek na jamnikowym podwoziu. Piekny psiak. Jak jego stawy? Takie długie psy miewają czasem coś ze stawami, szczególnie po bezdomnosci - reumatyczne sprawy zwykle. Nie bola go mam nadzieję łapki? Quote
olkatrolka Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 mam nadzieję, że te oczy pomogą mu znaleźć domek. Jestem tu nowa i mam takie głupie pytanie - jak zapisać wątek? Quote
sleepingbyday Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/194403-HIACYNTY_TULIPANY_KIEŁKI-dla-Mieszka_do-16.10-do-21.00 bazarek dla pięknookiego. nieżałować, ostatni moment, zeby wrzucić cebulki do ziemi!! Quote
feliksik Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='olkatrolka']mam nadzieję, że te oczy pomogą mu znaleźć domek. Jestem tu nowa i mam takie głupie pytanie - jak zapisać wątek?[/QUOTE] jak jużdokonałaś wpisu na wątku to masz już zapisany i jest w twoich subskrypcjach Quote
olkatrolka Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='feliksik']jak jużdokonałaś wpisu na wątku to masz już zapisany i jest w twoich subskrypcjach[/QUOTE] dzięki, już widzę co i jak Quote
anetta Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Jest niezwykłej urody :loveu: Jego uszy to tragedia, ale przy odpowiednim leczeniu wyjdzie z tego. Będę śledzić wątek. [SIZE="1"]Od samego pisania wątek sam się nie zapisuje. Trzeba go subskrybować w Narzędziach wątku nad tematem. Quote
Recommended Posts