Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wiecie, tego to juz czytac nie mozna. Kierownictwo chyba tylko z utesknieniem czeka, kiedy te psy zamarzna na smierc. To juz paranoja, a moze nawet nienawisc do psow.:angryy: :mad: :angryy:

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja już nawet nie chcę tego komentować.....bo musiałabym uzyć wielu niecenzuralnych słów:mad: ale to z jakąś skrajną tempotą graniczy bo inaczej tego nie można nazwać

Posted

Mysle ze jedyna osoba ktora moze wplynac na wniesienie bud jest weterynarz powiatowy - on ma moc nakazywania i to akurat jest jego dzialka - psy zyja w nieodpowiednich warunkach, mimo ze budy sa.
On rowniez moze wywrzec presje, grozac zamknieciem schroniska, a nie oszukujmy sie - jesli psy maja zamarzac mimo ze budy sa na zewnatrz, to jest to lepsze wyjscie.
Mysle ze kierownictwu BARDZO zalezy na niezamknieciu schroniska....

Raz (tydzien temu) pojechal do schroniska na moja prosbe (nie sam weterynarz powiatowy a jego zastepca), nastepnego dnia mial dzwonic do burmistrza.
Mysle ze tam trzeba zaczac rozmowy - bo ludzie dobrej woli i srodki sa, tylko ze kierownictwo je zaniedbuje.

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
gallegro...tzn, że budy stoją przed schroniskiem a psy pod gołym niebem?...:razz:

Aga, aż tak zle nie jest... ale trzeba mieć bujną wyobraźnię, żeby niektóre przybytki nazwać budami :shake:. To tak jak byś miała piękną sypialnię, a dlatego, że mężowi się nie chce jej pościelić, spała byś na sofie.
Tam jest więcej takich "kwiatków", ale nie chcę się nakręcać...

Posted

zaczyna wyglądać tak...jakby schronisko robiło nam przysługę w tym, że możemy pomagać...przykre, że psiaki są w tak nieodpowiedzialnych rękach...tyle osób poświęca swój wolny czas, zapał itd...a tu "takie kwiatki" odechciewa się...tylko psiaków żal..bo cóż one zawiniły...

ps. pozwolę sobie zapytać, czy te budy są tak jak ktoś wcześniej sugerował "wydzierżawione dla schroniska" a nie dane? pomijam budy od dzieci

Posted

To na cholerę niektórzy próbóją pomagać schronisku w Węgrowie, może trzeba złożyć doniesienie do ZG TOZ, albo wyżej. Jesteście jedyną nadzieją tych psów, a one szczęśliwie o tym nie wiedzą, ale dla Was, to duże obciążenie. Bezsilność jest koszmarem, ale jeśli wszyscy załamiemy ręce, to eutanazja dla naszych schroniskowych psów (we wszystkich polskich schroniskach) i dla nas wszystkich jest jedynym wyjściem!

Posted

Merc Sprinter załadowany po dach, wyjechał do Węgrowa 5 minut temu, szerokiej drogi!!!
Mycha101, wspaniale znalazłaś bo kierowca super facet-wielbiciel psów ( i żółwi :evil_lol: )

Posted

bea100 napisał(a):
...Mycha101, wspaniale znalazłaś bo kierowca super facet-wielbiciel psów ( i żółwi :evil_lol: )

Mam nadzieję, że wielbiciel psów, zgodnie z tradycją, nie wróci bez psiaka ;).

Posted

ania14p napisał(a):
To na cholerę niektórzy próbóją pomagać schronisku w Węgrowie, może trzeba złożyć doniesienie do ZG TOZ, albo wyżej. Jesteście jedyną nadzieją tych psów, a one szczęśliwie o tym nie wiedzą, ale dla Was, to duże obciążenie. Bezsilność jest koszmarem, ale jeśli wszyscy załamiemy ręce, to eutanazja dla naszych schroniskowych psów (we wszystkich polskich schroniskach) i dla nas wszystkich jest jedynym wyjściem!

Spokojnie, proszę! Opanujcie emocje; EMIR działa na drodze prawnej; jesli chcemy uzyskac trwałą poprawę bytu tych psów musimy miec wpływ na to co sie tam dzieje; dopóki jest tam i "rządzi" p.J. sami widzicie- nie liczą się zwierzęta tylko jej wszechwładztwo;
Zawiadomienie do ZG TOZ, do prokuratury i do woj. insp. wet zostało zlozone przez EMIRA - ale ta droga musi potrwć;
EMIR

Posted

Informuje także, że 8.XI.06 burmistrz Węgrowa wszczął procedurę administracyjna w celu odebrania psów TOZ O/Węgrów; sprawa powinna zakończyć się w tym tygodniu ; Tak więc prosze nie gorączkujcie sie - sprawa została rozpoczęta i będzie doprowadzona do końca ale tylko zgodnie z prawem.
Jeszcze jedno - nie o wszystkich sprawach przed ich zakończeniem piszemy na forum - jak zapewne wiecie mamy tu "kreta" i nie koniecznie zalezy nam aby powiadamiać naszego przeciwnika o podejmowanych działaniach i dawać mu czas na przygotowanie się;
DZIAŁANIA SĄ W TOKU - TRZYMAJCIE KCIUKI ZA ICH POWODZENIE!
EMIR

Posted

Witajcie!
BUDY - rece opadaja... ale na pocieszenie powiem Wam,ze Pani Jola powiedziala: "ja jeszcze w zyciu nie widzialam,zeby psy tak sie cieszyly.
Wskakiwaly do nowych bud w te i z powrotem, krecily sie w kolko i mialy takie rozesmiane pyszczki,ze hej!" Od siebie dodam, ze serce mi krwawi, wiedzac ze czesc bud jest nadal pod schronem...:shake:

TABLICZKI na BUDY - tworza sie w pocie czola;) HANKAG- moj TZ wkroczyl do akcji i naprawil sprzet :lol: W niedziele 26.11 bede w Wegrowie i OSOBISCIE zamontuje ( sorki, ale moja wiara w miejscowych gasnie...)

Adopcja DZIKUSKA (DINO) - Gallegro, mysle ze domek super. Na watku szczeniorkow napisze wiecej. Bea wysle CI pw.

WATEK SZCZENIORKOW - mam pomysla, zeby na watku szczeniakow na pierwszej stronie updatowac liczbe szczeniakow w schronie + ich zdjecia.
Pozwoliloby to Gallegro na lepsze rozeznanie w biezacej sytuacji.
CO jak co, ale szukanie domkow dla szczeniakow powinno byc priorytetem naszych dzialan, sai wiecie jaka jest ich smiertelnosc w schronie.
Czy jest ktos chetny do koordynacji tego watku????
Co u tym myslicie?????

Gallegro -transport do Lublina - czy ten transport moze rozciagnac sie w czasie? Mam kolezanke, ktora jezdzi do Lublina tak mniej wiecej co 2 tyg. i
pewnie by podrzucila szczeniaka. Pytac, kiedy sie wybiera?

Posted

wyprowadzcie mnie z bledu ..prosze ...jak popatrzylam na zdjecia pustych bud to wydaje mi sie ze pomimo ze sa duze maja bardzo malo miejsca w srodku , scianki boczne widac przy samych otworach ... a kawał w bok jakby niewykorzystany ( czyzby az takie szerokie ocieplenie ? ) . Te psiny wcale nie za duze , jakby siedzialy na wcisk . No popatrzcie sami na te zdjecia . Chyba ze to tak tylko wygląda :oops: ... to przepraszam bardzo .
Mośka super ze udalo sie zreperowac ...własnie wczoraj Bartek pytal mnie czy wszystko ok. ....dzieki za szybką interwencje TZ ( bez zwrotow i opierdzielenia za wadliwy sprzęt :evil_lol: ) Pozdrawiamy

Posted

1) EMIR! Nie pasuje mi to slowo gratuluje, ale innego nie znajduje, chyba ze Dziekuje za konsekwentne dzialanie w sferze prawno administracyjnej. Jezeli mozna bedzie Ci cos pomoc - To pisz, prosze, bo w moim poczuciu to jedyna sensowna droga.
2) Mam jakies ciuchy, ale z tego co dziewczyny pisaly, to p. Jola z dzieciakami juz zaopatrzona! Napiszcie jesli czegos konkretnego brak, bo nie ma sensu tam robic konteneru czerwonego krzyza.
3) AniuW. Mam kolejna partie gadzetow dla dzieci na jakies loterie. Moge Ci spakowac przy okazji. Jak wystawa?

Posted

Enia, jako ze jestes w temacie chyba najlepiej zorientowana - nie zalozylabys watku wegrowskich szczeniakow? Plizzzzzzzzzz:roll:
No chyba ze uznasz,ze to bez sensu bo sa pojedyncze watki...

Hankag- budy sa OK, nic sie nie martw, otwory sa zrobione specjalnie nie centrycznie, zeby pies mogl sie schowac przed wiatrem.
Jola ze schronu powiedziala,ze budy sa super. A na zdjeciach wygladaja tak sobie, w realu sa ladniejsze (widzialam na wlasne oczy). Enia. potwierdzasz?

Gallegro- poprosilam AskeK o zmiane tytulu watku dzikuskow na:
"Transport Warszawa - Lublin pilnie potrzebny." Trzymaj na razie domek rekoma i nogami:razz: Zapytam jeszcze co powiedza panowie z prywatnej lini minibusowej- mijam ich codziennie (tzn,. przystanek w centrum), wiec pewnie za jakies 10pln by przewiezli. Czy domek moze NUKE odebrac z autobusu? I czy to wogole nie jest ryzyko dac obcemu facetowi psa????
Albo niech domek rozejrzy sie kto wsrod ich znajomych bedzie wkrotce w Wwie i moglby sunie przywiezc. A my ja jakos dostarczymy z Wegrowa do Wwy.