Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jesli chodzi o podwójne to mamy 6 nieocieplanych, które stoją już w/pod schroniskiem a teraz robi sie 15 podwójnych ocieplanych , nie wiem w końcu ile jest pojedyńczych ocieplanych

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W schronie jest juz 6 srednich bud ocieplanych. Dzis dojedzie: 4 duze + 1 srednia.

Telefonowalam do kierowniczki -kazala budy zostawic pod schronem - rano bedzie molestowac burmistrza o ludzi (dzis podobno jacys byli ale do niczego sie nie nadawali)...

Gallegro - z tego co pamietam stolarz wegrowski ulegl twardym negocjacjom Osiolka i zgodzil sie na ocieplenie podwojnej budy za 150 pln.
wersja podstawowa budy podwojnej = 550,-pln
ocieplenie = 150 pln
Razem: podwojna buda ocieplana = 700 pln (przypomne,ze wyjsciowo proponowal 870,- za ocieplana, wiec duze uklony dla Osiolka - Haniu wytargowalas 170pln, jakies techniki negocjacji konczylas czy cus ?;)

Posted

Mośka napisał(a):

...
Dzis dojedzie: 4 duze...

Telefonowalam do kierowniczki -kazala budy zostawic pod schronem - rano bedzie molestowac burmistrza o ludzi (dzis podobno jacys byli ale do niczego sie nie nadawali)...
...

:multi: Czyli mam rozumieć, że 2 duże budy od dzieciaków z Grodziska dzisiaj będą na miejscu?

Czy nic się tym budom nie stanie pod schronem?
Nie rozumiem co to znaczy ,,że do niczego się Ci ludzie nie nadawali":-o ..przecież tu chodzi o przytarganie bud i postawienie na paletach a do tego potrzeba tylko siły fizycznej i każdy kto ją ma się ,,nadaje"...

Mam też pytanie; czy nie dobrze byłoby kupić nowe łańcuchy do tych nowych bud? I nowe karabińczyki. Widziałam rdzę na tych łańcuchach co są...Mogę zapytać darczyńców i uzyskać ich zgodę na zmianę przeznaczenia wpłat np na cel-woda Węgrów (bo ten cel na razie został przeniesiony mocno w czasie), tylko muszę znać kwotę...

Posted

Bea tu potrzeba dobrego organizatora niestety.......trzeba je z głową ustawić a nie wrzucić do boksu, po prostu pomysleć troche przecież to nie boli.......
normalnie szlag mnie trafia, tyle bud pod schronem czy tak trudno dwóch facetów zorganizować????:angryy::angryy::angryy:
ten burmistrz za moment bedzie miał nas dosyć........daje ludzi i g......

Posted

Gallegro, ty jestes konkretny Wujek, skrzyknąlbys sie z chlopakami wegrowskimi (Dziura z bratem i kto tam jeszcze sie napatoczy) i byscie np. w sobote porzadek tam zrobili :mad: A organizator/koordynator (ktos do myslenia) bedzie w sobote w schronie, prawda Enia? :evil_lol:

Posted

Oczywiscie Enia może zostać do ciemniej nocki jak bedzie herbatka po góralsku........:eviltong: może Maksio pozwoli mi od czasu do czasu ogrzać sie w nowej budzie....
własnie sie dowiedzialam , że prace trwaja palety sie zbijają, częsciowo budy powstawiane, a robotnicy faktycznie z odrzutu........:angryy:
ręce opadają......:angryy:

Posted

enia napisał(a):
Bea tu potrzeba dobrego organizatora niestety.......
normalnie szlag mnie trafia, tyle bud pod schronem...
ten burmistrz za moment bedzie miał nas dosyć........daje ludzi i g......

Te budy to łatwo zbywalny majątek.
Tam żywego ducha :-( .
Nic z tego nie rozumiem...nie było bud=rozpacz...są budy=leżą niezagospodarowane pod schronem:crazyeye: ... i co? Czekamy aż ktoś je zauważy i podjedzie w nocy Żuczkiem i ukradnie?

Posted

Mośka napisał(a):
A propos zmian lancuchow na nowe przewinal sie tu watek metalowych linek. Widzial to ktos? Moze to by nie bylo takie ciezkie :roll:

A czy takie linki by się sprawdziły (i np nie plątały)? Czy to nie za sztywne? Czy to bezpieczne dla piesków ? Czy w jakimś schronie takie linki są i funkcjonują?

Posted

Mośka napisał(a):
Gallegro, ty jestes konkretny Wujek, skrzyknąlbys sie z chlopakami wegrowskimi (Dziura z bratem i kto tam jeszcze sie napatoczy) i byscie np. w sobote porzadek tam zrobili :mad: A organizator/koordynator (ktos do myslenia) bedzie w sobote w schronie, prawda Enia? :evil_lol:

Niestety, w sobote nie dam rady. Mogę natomiast via tel. służyć radą odnośnie właściwego ustawienia bud i umiejscowienia podestów. Ostatnio jak byliśmy w schronie z Emir, prawie wszystko było wykonane niewłaściwie. Przekazaliśmy swoje uwagi na ten temat P. Joli i synowi P. Zenka. Mam nadzieję, że zastosowali się do naszych w skazówek.

Posted

Bea, jak mam byc szczera- to tez mam stresa czy tym sie nikt z zewnatrz nie zainteresuje:roll:

Enia - teraz to mnie juz zabijesz,ale mam dla Ciebie jeszcze jedno zadanie na sobotę - plizz zrob zdjecia wszystkich 11 ocieplonych bud (7 sr + 4 duze). Musze wyslac je sponsorom :razz:

Gallegro, telefonicznie to nie to samo, szkoda ...

Posted

Mośka napisał(a):

Gallegro - z tego co pamietam stolarz wegrowski ulegl twardym negocjacjom Osiolka i zgodzil sie na ocieplenie podwojnej budy za 150 pln.
wersja podstawowa budy podwojnej = 550,-pln
ocieplenie = 150 pln
Razem: podwojna buda ocieplana = 700 pln (przypomne,ze wyjsciowo proponowal 870,- za ocieplana, wiec duze uklony dla Osiolka - Haniu wytargowalas 170pln, jakies techniki negocjacji konczylas czy cus ?;)

Z tego co pamiętam, te budy mają być o wiele lepsze od tych wykonanych za pierwszym razem. Otwierany dach, duży okap (składany) itp. Stąd ta cena (pierwsze wyszły poniżej 200pln za sztukę i były robione po kosztach). 700 pln za podwójną i docieplona budę w wersji LUX to dobra cena - brawo Osiolek.

>Bea, masz absolutną rację. Należy natychmiast wnieść wszystkie budy na teren schroniska, a psiaki już ich przypilnują :razz:.
Dalsze prace można prowadzić w samych boksach lub bezpośrednio przed nimi.

Posted

tanitka napisał(a):
Gallegro, czy jak zorganizuję 80 m.kw wykładziny to zatargasz to swoją przyczepką do Węgrowa?:razz:

Przyczepka nie jeste moja i w tej chwili jest nieosiągalna :shake:. Czy wykładzina zmieści się do mojego kombiaka? Jeśli tak, to chętnie Cię odwiedzę.

> All Czy wiadomo jakiej płci są dwa szczeniorki od Dzikuski i czy są jakieś przymiarki do ich adopcji. Mam pilne zgłoszenie z Allegro, dlatego proszę o szybkie info. Przynajmniej o jedną sunie ktoś pytał na wątku.

Posted

Kopiuje z wątku założonego przez Mycha 101
Dzisiaj, 14:28 #6 asia_rońda vbmenu_register("postmenu_2412005", true);

Od: 01/2005

Węgrów
Ja miała bym do oddania za jakis czas siatke ogrodzeniowa troszke pordzewiała ale moze na cos sie przyda.
J moge załatwic troche lekarstw np.Antybiotyki, przeciwbólowe i inne tylko kilka dni przederminowanych wiec gdybyście byli zainteresowani to dajcie znać.

Kto si e odezwie do asi ronda?

Posted

Mośka napisał(a):
A propos zmian lancuchow na nowe przewinal sie tu watek metalowych linek. Widzial to ktos? Moze to by nie bylo takie ciezkie :roll:

Linki się skręcają i mogą być niebezpieczne

Posted

gallegro napisał(a):
Z tego co pamiętam, te budy mają być o wiele lepsze od tych wykonanych za pierwszym razem. Otwierany dach, duży okap (składany) itp. Stąd ta cena (pierwsze wyszły poniżej 200pln za sztukę i były robione po kosztach). 700 pln za podwójną i docieplona budę w wersji LUX to dobra cena - brawo Osiolek.

>Bea, masz absolutną rację. Należy natychmiast wnieść wszystkie budy na teren schroniska, a psiaki już ich przypilnują :razz:.
Dalsze prace można prowadzić w samych boksach lub bezpośrednio przed nimi.

Budy mają być przywiezione po 21.oo; kto w tej ciemnicy jaka tam panuje będzie te budy targał? i skąd o tej porze wziąc ludzi?pozwalam sobie wątpić tez w to, ze p.J. załatwi ludzi od burmistrza, który i tak wykazuje dużą życzliwośc;( za 2 dni wybory - to dla władz lokalnych powazna sprawa; chyba, że p.J. wynajmie kogoś i opłaci ( w co nie wierzę)

Posted

Pisząc natychmiast, miałem na myśli jutrzejszy dzień. Zakładając, że się rozepnie siatkę, wszystkie budy mogą wtargać dwie osoby (oczywiście nie mam na myśli P Joli). Praktycznie wystarczy jeden mężczyzna do pomocy...

Posted

emir napisał(a):
...chyba, że p.J. wynajmie kogoś i opłaci ( w co nie wierzę)

Czyli nam pozostaje się martwić i trzymać kciuki by miejscowi mieli pomroczność jasną i by naszymi budami nikt się przez noc nie zaopiekował :shake:
No a co jutro? I pojutrze?...:roll:

Emir: dzieki, tak sądziłam, czyli linka-odpada.
Enia: jak będziesz w schronie to zmierz łańcuchy (te najdłuższe bo skrócić zawsze można) i popatrz też ile z tych łańcuchów trzeba by natychmiast wymienić ( bo zakładam, że nie wszystkie). W Castoramie tną na wymiar i są przeróżne (rozmiary oczek też).

Posted

Wiem, że to OT ale zależy mi na szybkim info, a tutaj zagląda najwięcej Ciotek obeznanych z tematem . Mam super domek w Wawie (Włochy), zdecydowany natychmiast adoptować szczeniaczka Dzikuski. Wiem, że w sobotę w schronie będzie Enia, dlatego wysłałem do niej maila z taką informacją (nie odbierała tel. i do tej pory nie mam odpowiedzi). Podałem wszystkie potrzebne szczegóły. Do końca tygodnia będę na dogo z doskoku i nie chciałbym, żeby z tego powodu nie doszło do tej adopcji. Powtarzam - jest to pewna adopcja, możliwa do sfinalizowania w sobotę, a psiak trafiłby w doskonałe warunki. Ciotki, dopilnujcie tego. W razie czego będę pod telefonem.

Posted

Oleńka, pewnie sie przyda (ile-czego) więc podaję co i ile czeka na transport u mnie na ogrodzie:

8 szafek kuchennych typowych (niestety z płyty):

1 szafka kuchenna stojąca (z blatem) 90tka
2 szafki kuchenne wiszące 60tki
1 szafka kuchenna wiszaca 60/90
3 szafki kuchenne wiszące 80tki
1 szafka stojąca z nadstawką wys 1,90 (45/50)

3*drzwi (częściowo oszklone)

20 płatów styropianu /nowych i pobudowlanych (prostokaty różnej grubości 60/1,30)

oraz terma (jaka decyzja? sprzedajemy?)

Prośba: Czy ktoś jadąc mógłby choć zabrać część (choć po trochu) tych płyt styropianowych? Można na nich stawiać budy izolując od ziemi, myslę tu o tych budach nieocieplanych.
Te płyty spokojnie wejdą do osobówki.

Posted

Tylko krotka info z rana- budy nie dotarly wczoraj w nocy do schronu z przyczyn technicznych, i beda na miejscu dzis kolo poludnia.
Dobrze sie sklada, bo kierowniczka powiedziala,ze dzis beda jacys faceci, wiec od razu wniosa...i mam nadzieje, ze zamocuja na paletach.:roll:

Enia, czy przywieziesz szczeniorka dla Gallegro? Bo nie wiem czy cos ustaliliscie na pw czy nie ma chetnych do pomocy ..a tego domku zmarnowac nie mozna. Czytalam na szczeniakach, ze tamten od Aski juz nieaktualny:oops: Szkoda....

Posted

Enia już ma wszystkie potrzebne informacje odnośnie adopcji dzikuska.

>Bea, będę jechał w niedziele z Pruszkowa do Siedlec i jeśli będę miał miejsce (niestety jeszcze nie wiem), to mogę zajechać po ten styropian do Ciebie. W takim wypadku odpowiednio wcześniej zadzwonię (w sobotę wieczorem).

>Tanitka, to samo dotyczy wykładziny.