Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapomniałam dodać, że będzie aukcja na allegro dla Węgrowa. Czekam tylko na przygotowanie aukcji, a robi to deszczowa, której bardzo dziękuję.:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miałam na oku fajne buty dla p. Joli. Takie po nartach - cieplutkie i porządne. Niestety za nic nie chcą się znaleźć, więc dołączę je do następnego transportu. A na razie kupiłam całkiem porządne buty na futerku, nieprzemakalne - na trochę starczą. Mam też czapkę, a mama wydobyła z szafy puchową kurtkę!
Muszę to tylko komuś podrzucić... Hankag wysłałam Ci priv.

Posted

mycha101 napisał(a):
Bea czyli ty już wszystko wiesz, tylko błagam niech będzie ktoś do pomocy, on sam sobie rady nie da.
...

Spox. Udało się:multi: . Mam załatwione silne ręce na g.7 w poniedziałek :p
Żeby tylko kierowca dotarł na czas (bo o 8 muszę wyjść do pracy).

Przekażę też tym transportem piękne nowe miski (szt 5) dla szczeniaków w Węgrowie (od dzieci z Grodziska).

Jesli ktoś coś ma-wszelkie dary przyjmuję :p
Najlepiej w dniu jutrzejszym, lub w niedzielę po 16tej.

Olga: termę-chowam do szopki.
Dobrze byłoby ją pilnie shandlować bo tam wilgoć zimą.
Ja mogę ją tylko właczyć i sprawdzic, czy się świeci światełko (nie wiem czy to takie 100% sprawdzenie?)
Poproszę syna by zrobił zdjęcie-to Ci przeslę (podaj mi maila do siebie), nie wiem tylko kiedy sie uda tą fotkę zrobić ale postaram się jak najprędzej (no i spiszę z termy wszystko co tam napisane). Wtedy wstawimy na Allegro.

Posted

Witam, jako debiutantka mam jeszcze kłopoty z poruszaniem się po tym forum. W tym tygodniu pożegnałam ukochaną ON-kę. Została mi po Niej masa leków na najróżniejsze choroby i dolegliwości (leki przeciwwymiotne, przeciwbólowe, na wątrobę, na serce, sterydy itp.), parę kilo karmy renal, suplementy diety. Czy to się przyda, a jeśli tak - to mogę przywieźć? I gdzie konkretnie?

Posted

zurdo napisał(a):
Witam...
W tym tygodniu pożegnałam ukochaną ON-kę. Została mi po Niej masa leków...

Witaj kochana, tak bardzo, tak bardzo mi przykro...["]......

Cioteczki:Myślę, że takie leki to do Emir do azylu najlepiej? Dobrze myślę?

Posted

bea100 napisał(a):
Cioteczki:Myślę, że takie leki to do Emir do azylu najlepiej? Dobrze myślę?

zgadzam się - przeciez tam tez przebywaja psiaki z Węgrowa - będzie czym je leczyć

Posted

miałam sporą przerwę w śledzeniu wątku, jest tu ogromna ilośc postów i nie mam mozliwosci dotarcia do istoty problemu, w którym ewentualnie mogę pomoc.
Chodzi o ubrania- zorientowałam się, że rzecz dotyczy ubrań dziecięcych- mam trochę po swojej córce, wiekszosc w bardzo dobrym stanie- czy dla młodszych, czy dla starszych dziewczynek pewnie by się przydały.
Ale - moze żle zrozumialam- czy są potrzebne też jakieś ciepłe ubrania robocze? Dla kogo- jakie rozmiary? Czy jest coś potrzebne też dla samej pani Joli? Napiszcie coś konkretnie- ja w sprawie pomocy dla schroniska nie bardzo mogę pomoc- mam swoje pod bokiem, ale w ubraniowej pewnie tak. Podajcie mi, gdzie te ubrania można byłoby wysłac- inna droga przekazania raczej nie wchodzi w grę. Najlepiej to byłby bezpośredni adres do osoby, dla ktorej ubrania mają trafic- na PW.

Posted

>loozerka. Ubrania potrzebne są dla P. Joli (bardziej robocze, ale nie tylko ;)) i jej dzieci. Poniżej wklejam rozmiarówkę:
Tomek 19 l. 175 cm nr 45
Monika 18 l. 168 cm nr 39
Olga 15 l. 160 cm nr 39
Adam 12 l. 160 cm nr 37
Ania 9 l. 145 cm. nr 36
Karolina 6 l. 130 cm nr 34
Pani Jola to raczej filigranowa osóbka ;).
Adres powinna mieć Enia lub Olga. Pisz na PW.

Posted

własnie przekopałam wątek aby odszukać rozmiary dzieci Pani Joli - jak juz znalazłam i wróciłam na ostatnią strone to się okazało, że gallegro mnie ubiegł:lol: zaraz poszukam adresu do pani Joli

Posted

mycha101 napisał(a):
Sytuacja wygląda tak:
W poniedziałek 13.11 o godzinie 7:00 do Bea przyjedzie pan, który przetransportuje rzeczy, które Bea ma w ogrodzie. Jest tego sporo, ale myślę, że się zmieści. Koszt tego transportu = 100 zł, niestety obawia się, że może być troszkę więcej, chociaż pan obiecał, że nie będzie. Ona za 100 km chce 50 zł, ale rzeczy trzeba zabrać z Wawy - Włochy i robi się więcej km. Ja mam już na ten cel przeznaczone 70 zł, kto się dorzuci? Będę płacić panu w gotówce, przyjedzie do mnie do pracy po przewiezienu rzeczy do Węgrowa.
Kolejna sprawa, tych rzeczy jest dużo, a on będzie sam, czy ktoś mieszka w pobliżu Bea i mógłby pomóc, chyba że Bea kogoś zorganizuje. I jeszcze jedno skoro jest transport, to może jeszcze by ktoś coś dorzucił? Za jednym zamachem można zabrać.

Przychylam sie do tego co wcześniej napisał gallegro i bardzo prosze -zastanówcie się , prosze i zróbcie selekcje tych darów; nie wszystko sie w schronie przyda; po co na darmo wozic cos co potem będze tylko zawadzać? np.: szafki z płyty, czy inne meble; natychmiast namokna,spleśnieją; potrzebne sa szafy metalowe; dalej drzwi przeszklone? po co/ Prosze Was postarajcie sie selekcjonować to co darczyńcy chcą przekazać! Nie róbmy z tego miejsca składowiska rzeczy niepotrzebnych!
Każdemu darczyńcy mozna podziekować za chęc pomocy i niektórych dzrów po prostu nie przyjmować!
pozdrawiam
EMIR

Posted

cóż, ja to filigranowa jestem średnio ;), ale myśle, ze dwie kurtki, ktora mam, jakieś polary, ktore wyszły z uzytku- mogłby się przydać także dla p.Joli- rozumiem, ze jest to osoba, ktora pracuje przy psach. To w sumie praca na dworze, w zimnie, a dodatkowo brudząca, więc w koncu nie muszą być to ciuchy od Prady i w idealnym rozmiarze. A dla starszych dzieci - moze odrobinę tez dla młodszych powinnam coś znależć:)
Poproszę adres na PW Olga :) Pewnie nie zrobie tego od ręki, bo trzeba ubrania odświeżyc, a i czasu mam w najbliższych dniach potwornie mało, ale postaram się jak najszybciej :)

Posted

Mośka napisał(a):
Olga- szczeniak szt. 1. Przyszla Pancia ma odeslac umowe poczta.Co do oplaty adopcyjnej to nic nie wiem. Gallegro, poruszales z Nia ten temat?

Zaraz ! co to znaczy ma odesłac umowę adopcyjna pocztą? to robimy adopcje w " ciemno" Czy ktos gwarantuje z a dom , do którego idzie szczeniak? prosze o o info na ten temat
EMIR

Posted

zurdo napisał(a):
Witam, jako debiutantka mam jeszcze kłopoty z poruszaniem się po tym forum. W tym tygodniu pożegnałam ukochaną ON-kę. Została mi po Niej masa leków na najróżniejsze choroby i dolegliwości (leki przeciwwymiotne, przeciwbólowe, na wątrobę, na serce, sterydy itp.), parę kilo karmy renal, suplementy diety. Czy to się przyda, a jeśli tak - to mogę przywieźć? I gdzie konkretnie?

Witaj i dziękuję,że zainteresowałas sie losem psów Z Węgrowa;
Skąd jesteś - lekim możesz dostraczyć do nas do fundacji lub podac adres - odbierzemy pozdrawiam EMIR

Posted

emir napisał(a):
Zaraz ! co to znaczy ma odesłac umowę adopcyjna pocztą? to robimy adopcje w " ciemno" Czy ktos gwarantuje z a dom , do którego idzie szczeniak? prosze o o info na ten temat
EMIR

Ja biorę pełną odpowiedzialność za tę adopcję. Sprawa była pilna, a dodatkowo trafił się okazyjny transport. Całość skoordynowała Mośka.
Na dniach planowana jest kontrola po adopcyjna, którą z racji zamieszkiwania "po sąsiedzku", przeprowadzi Bea, zgodnie z obietnicą złożoną na wątku (wysłałem już PW).

Posted

Mośka napisał(a):
Olga- szczeniak szt. 1. Przyszla Pancia ma odeslac umowe poczta.Co do oplaty adopcyjnej to nic nie wiem. Gallegro, poruszales z Nia ten temat?

Na temat pieniędzy nie rozmawiałem :oops:. W takim razie są dwa wyjścia:
Bea przy okazji kontroli po adopcyjnej, pobiera stosowną opłatę na miejscu (min. 25pln) i przekazuje na konto... właśnie na jakie konto powinny trafiać takie wpłaty?
Nie wyobrażam sobie żeby Pani nie zechciała zapłacić, tym bardziej, że w umowie jest odpowiednia klauzula i miejsce na wpisanie kwoty.
Gdyby jednak... są znowu dwa wyjścia:
Ja pokrywam koszty adopcji lub Bea odbiera szczeniaka w przypadku, gdyby kwestia finansowa nie była jedynym problemem.

Posted

pucka69 napisał(a):
Mycha! Czy masz już całosc pieniedzy na transport? Jesli nie - to powiedz - gdzie wpłacić? AFN moze być?

Już mam całą kasę na transport.
Emir ja nie miałam na myśli, żeby zwozić do Bea wszystko co popadnie, samochód ma ograniczoną pojemność i myślę, że tylko drobne rzeczy wchodzą w grę. Jeśli chodzi o te leki, które zaoferowała dziewczyna z Żoliborza, to może je do mnie do pracy przywieźć. Ja będę miała trochę rzeczy od siebie i jeśli Emir się zgodzi to zawiozę je do niej i wtedy przy okazji mogę zabrać leki.

Posted

zurdo napisał(a):
Mieszkam na Żoliborzu. W obrębie Warszawy mogę gdzieś dowieźć, ale dalej będzie ciężko (nie mam samochodu).

opk podaj tel do siebie; w pon. będę w W-wie ( Ochota) EMIR

Posted

emir napisał(a):
opk podaj tel do siebie; w pon. będę w W-wie ( Ochota) EMIR

Podaję telefon: 0 604 439 129 i wypisuję się z wątku, bo już się zdążyłam pogubić w mnogości konceptów :crazyeye: .

Posted

mycha101 napisał(a):
Już mam całą kasę na transport.
Emir ja nie miałam na myśli, żeby zwozić do Bea wszystko co popadnie, samochód ma ograniczoną pojemność i myślę, że tylko drobne rzeczy wchodzą w grę...

Jesli dobrze zrozumiałam, to Emir miała na mysli to, że ten cały transport (szafki wszystkie niestety są z płyty :roll: ) nie powinien pojechać do schronu w Wegrowie bo tam te szafki pod chmurką (czy nawet w namiocie) namokną i szlag je trafi...czyli wszystkie te dary są akurat dla Węgrowa nietrafione. Tak ja zrozumiałam wypowiedż Emir.
Jutro jest dzień. Bagażówka w poniedziałek rano. Co robimy?

Oczywiście styropian powinien i musi pojechać. Tyle- że on wejdzie do osobówki (może jesli nie na raz to na dwa-trzy przewozy) i wydawanie kasy na transport specjalny-bagażowy dla samego styropianu jest bez sensu.

Mośka: napisz do mnie na [email protected] wyrażnie i po kolei co mam czynić w sprawie szczeniaka. Co zostało zrobione a co nie. Poproszę o dokładne info. Adres tych ludzi, tel i wszystko co powinnam i muszę wiedzieć (bo z tych powyższych wypowiedzi mało co rozumiem przyznam :shake: a pw od Gallegro mnie odesłał do Ciebie)....?!?
Poza tym leżę zagrypiona i z gorączką...może dlatego nie kumam?

Posted

enia napisał(a):
Bea budki z Grodziska nie mam, Jola nie odbierala tel.może uda sie ja do Ciebie przewieść i pojedzie w poniedzialek?

Nie rozumiem...:shake:
Pisałam. Budka w szkole stoi i czeka. Trzeba by (w tygodniu i najlepiej w godzinach urzędowania szkoły) umówić się z Jolą (ona jest upełnomocniona i tylko ona może odebrać ten dar). Jola nie ma samochodu (i oczekuje na pomoc). Jutro sobota. Ja mam grypę i Ticuś mi nawala i w trasę nie pojadę (nawet gdybym była zdrowa). Nie wiem jak to zorganizować na poniedziałek...:-o ...chyba, że masz jakiś plan własny?
Do Joli wyslij smsa, na pewno oddzwoni.