emir Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Witajcie - dobra wiadomośc ostatnie dwa szczeniaki przeżyły szczęśliwie noc; W poniedziałek obydwa + jeszcze dwa inne Gallegro zabiera do lecznicy; Jola ociepliła budy wykładzinami; w pon. będę stawiać te nowe i przeprowadzać psy; Brązowa sunia SAMBA juz po sterylizacji - czuje się dobrze; Masza i Klusia rozrabiają ile mogą; Czy ktos ma kontakt na hurtownię potrzebna jest karma w puszkach na okres zimy; sucha - tylko w ostateczności pozdrawiam i miłej niedzieli EMIR Quote
Olga132 Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Kares S.C. Gajowa 14 07-100 Węgrów (25)7920214 [email protected] Quote
emir Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Słuchajcie - czy nie uważacie,że każdy z nas może poszperać w domu co tam ma i wystawi te rzeczy na bazarku z przeznaczeniem na zakup karmy ( puszki) dla naszych psów z Węgrowa; wiadomo,że karmy trzeba każdego dnia nową porcję; pogadajmy ze znajomymi; napewno każdy coś ma do ofiarowania EMIR Quote
malagos Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Śledzę Wasz węgrowski wątek od dawna, miałam konkretną propozycję pomocy (kostka brukowa), ale wiem, że to musi poczekać - cieszę sie, że teraz działania zostały "ogarniete" i na pewnom z korzyscia dla psów! Quote
pucka69 Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 ... Wątków o Węgrowie jest co najmniej trzy - i właśnie grzebię w nich od pół godziny w poszukiwaniu zdjęcia nowych bud, chodzi mi o taką "najlepszą" budę. Może ktoś pamięta w którym wątku i na której stronie były te zdjęcia? I jeszcez - ile taka buda mniej więcej kosztuje - 300? 350? coś mi sie majaczy, nie musi być dokładnie... Quote
wanda szostek Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 malagos napisał(a):Śledzę Wasz węgrowski wątek od dawna, miałam konkretną propozycję pomocy (kostka brukowa), ale wiem, że to musi poczekać - cieszę sie, że teraz działania zostały "ogarniete" i na pewnom z korzyscia dla psów! malagos kosta, będzie bardzo potrzebna, tak, że odezwiemy się, ale to już jak będzie ciepło i schronisko będzie na swoim gruncie Quote
bea100 Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 [quote name='Mośka']TRANSPORT – gratis ...z Miedzylesia...60 x 90 x 95 i wieksze: 80 x 80 x 100 A wewnatrz: Budy sa naprawde bardzo porzadne, ocieplane (wszystko oprocz sciany frontowej), czesc bedzie kryta blacha, czesc papa. Pan przedluzy dach,tak jak sugerowal Osiolek, zeby piesy mialy cien w lecie. Buda bedzie miala nozki i bedzie pomalowana impregnatem do drewna. Pan stolarz to starszy czlowiek, bardzo dokladny ( Gallegro-deski sa laczone w „felc”) i zna sie na tym co robi, a stara sie jak najlepiej. Poza tym Wegrow to jego rodzinne strony wiec powiedzial,ze zrobi wszystko, by wszystko wyszlo jak najlepiej. Ja mu wierze, Olga chyba moze mi przytaknac. CENY(bez faktury): srednia= 300,-zl duza = 350,-zl Vat na uslugi to 22%, wiec moim skromnym zdaniem to lekki bezsens,zeby tyle przeplacac tylko po to,zeby komus pokazac papierek. Dlatego wspolnie z panem stolarzem sugerujemy, ze on nam przystawi pieczatke na druczku KP na przyklad i bedzie OK. Sponsorzy – prosze o potwierdzenie.:cool3: ... Pucka 69: oto masz budy jak marzenie :p Czy masz pomysł na sponsoring? Pan stolarz z Międzylesia robi/mam nadzieję, że kończy zamówiona przez nas partię ( i sam je zawiezie gratis do Węgrowa), trzeba by działac za ciosem... Witaj Emir, dobrze, że z nami jesteś na dogo :multi: Mam nadzieje, że nasza ogarowa Żanecia czuje się dobrze i robi postępy (ja wiem i wszyscy wiemy, że tu czas, czas potrzebny..., no i czekamy na gr VI na wieści o jej pomyślnej sterylce !!!). Śnieg i zima. Styropian leży i czeka. Szafki też wyjete z szopy czekają pod chmurką. I nikt się nie odezwał w sprawie transportu do teraz :-( Quote
pucka69 Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 ... dzięki, Bea, właśnie o to zdjęcie i tę kwotę mi chodziło - pomysł, wciąż ten sam - tylko cele się zmieniają - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=139827107 no i jeszcze - http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=31127&highlight=szaliki Quote
Olga132 Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 moska pisała z tego co pamietam, że dzis miały budy jechać do Węgrowa - mam nadzieję, że pojechały jeśli chodzi o ten transport to ja juz nie wiem co mam powiedzieć...co z nimi rozmawiam to oni mówią- tak w tym tygodniu będzie transport..... nie wiem czy nie musimy zamówic sami jakiegos samochodu, bo inaczej wszystko nam zmarnieje... a terma tez leży na deszczu? Quote
enia Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 O matko caly dzień padalo a Bea wystawila rzeczy??? transport pilnie potrzebny ..... co robimy? Quote
Edyta_D_R Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Olga132 napisał(a):moska pisała z tego co mamietam, że dzis miały budy jechać do Węgrowa - mam nadzieję, że pojechały jeśli chodzi o ten transport to ja juz nie wiem co mam powiedzieć...co z nimi rozmawiam to oni mówią- tak w tym tygodniu będzie transport..... nie wiem czy nie musimy zamówic sami jakiegos samochodu, bo inaczej wszystko nam zmarnieje... a terma tez leży na deszczu? Musze tutaj obronic firme z wegrowa od transportu . Oni sami czekaja kiedy beda miec transport do warszawy i wtedy beda mogli zabrac te rzeczy. sami sie juz denerwuja ze to tak dlugo trwa. Rozumiem pilna potrzebe , bo warunki kiepskie na dworzu , mam nadzieje ze uda sie to zalatwic jak najszybciej. Quote
Edyta_D_R Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 ah a, mam nadzieje ze spotkamy sie za tydzien w poniedzialek w schronisku, w zwiazku z rozmowa z burmistrzem. Pozdrawiam Quote
Olga132 Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 dostałam smsa do Moski dziś do schroniska dojechało 6 ocieplanych bud od stolarza z warszawy!!! Quote
enia Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Jakie super wieści! musimy przypilnować żeby te ocieplone budy trafily do psów krótkowlosych bo one marzną bardzo...... Quote
gallegro Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Dopilnuję jutro osobiście ;). A czy kierowca nie zabrał jakiegoś psiaka? Jak pamiętam, przy okazji innego transportu taki fakt miał miejsce. Może powinniśmy wprowadzić taki zwyczaj :lol:. Quote
Ania W Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 tak, tak ! Nowa świecka tradycja! Ja nawet poszłabym dalej - jedna buda przywieziona to jeden pies zabrany ! Gallegro czekamy na wieści! Zajrzyj proszę do Corgi...:-) Quote
gallegro Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Słowo harcerza... ups!... teraz chyba skauta :lol: Quote
bea100 Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Qrcze, niepotrzebnie wyjęłam szafki z szopy w takim razie (kochany sąsiad wszystko wytargał... ledwo) ale przygotowywałam wszystko do rychłego transportu :roll: (poprzykrywałam je płatami styropianu-nie powinno nic sie stać). Terma- też przygotowana do zabrania (też poprzykrywana jak się dało), jeśli jest do sprzedania i jest kupiec to szybko ją trzeba zabrać (u mnie w szopce wilgoć chyba nawet większa niz na dworze) a taki elektryczny sprzęt nie może tak leżeć. U mnie nie ma kto dżwigać, mam duzy kłopot z tym, przecież wiecie :shake: Cieszę się, że 6 ocieplanych bud już w Węgrowie :multi: Poproszę o zdjęcie 2 dużych bud (tych 80-80-100) już z lokatorami. To bardzo ważne dla dzieci w Grodzisku=one czekają na te fotki!!! Quote
enia Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Bardzo dziekuje Osiołkowi za wsparcie psiaków, czyli kolejny raz opłaciła nam karme w Karesie!!!:calus: Quote
Olga132 Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 tak - jej pomoc jest nieoceniona. bardzo dużo nam pomogła!! :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: Quote
gallegro Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Tak, tak... w swoich działaniach pomocowych na rzecz schroniska, osiolek jest niezastąpiona, wytrwała, konsekwentna i uparta jak ... osiołek ;). DZIĘKUJEMY w imieniu psiaków!!! Quote
Mośka Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Osiołku ;) Sluchajcie -Olga juz pisala - budy sa w schronie. 6 srednich ocieplanych. Rozmawialam z Jola - pojdą dla największych bid. (przy okazji - mam telefon do Joli - jak ktos chce-piszcie na pw. A tak dla wiekszej plynnosci naszych dzialan jestem za tym by jakas cioteczka co sie nudzi :roll: zrobila tabeleczke ze spisem telefonow do kazdego z nas i rozeslac naszej wegrowskiej rodzinie - nigdy nie wiadomo, kiedy sie przyda, Hę?) Bea -zdjecia 2 duzych bud na razie nie mozliwe, bo robia sie w tym tygodniu (stolarz robil najpierw srednie,bo mu podobno latwiej bylo robic ten sam rozmiar). Co do przelewu do stolarza potwierdzam wplaty: Bea- 2 x 350=700 pln ; Ania W 600 pln ( Aniu, wplacisz brakujace 350 pln dopiero na moj sygnal, ok?) "Tabliczki -sponsorki" - stolarz da mi deseczki tylko szukam wsrod znajomych WYPALARKI -to podobno taki pseudo dlugopis podlaczany do pradu. Ruscy to kiedys sprzedawali, skladnice harcerskie - blagam POMOCY -nikt tego nie ma. Moze Wy cos znajdziecie? Aha, wyprzedzajac ewentualne pytania - w tym tygodniu powstanie 5 bud ocieplanych i prawdopodobnie w weekend pojedzie do Wegrowa:p P.S. Gallegro, mi tez rece opadaja. Narazilam Edyte na stanie w schronie przez godzine i na prozno -zdjecia nie ma, bo podobno budy niet :shake: (a mowiles - oszczedzac nowicjuszy:evil_lol: ) Quote
gallegro Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Nowicjuszy oszczędzać trzeba, ale... niech się powoli hartują ;). Rozmawiałem przed chwilą z P.Jolą. Niestety, jest szykanowana przez Panią Jadwigę, kiedy osobiście rozmawia z wolontariuszami :shake:. Dodatkowo jest chora (przeziębiona?) i zmarznięta. Po 12-tej planuję wyjazd do schroniska z siedleckim wetem. Prawdopodobnie zabierzemy do niego 4 szczeniaki (w tym dwa dzikuski). Na prośbę EMIR zawiozę lekarstwa dla P. Joli,.. gdyby zaniemogła na dobre, to ... lepiej nawet nie myśleć. W schronisku jest czterech pracowników przysłanych przez Burmistrza, w celu pomocy przy zagospodarowaniu nowych bud. Pani Jola prosiła o rękawiczki, czapki i ciepłe buty. Nie muszą być nowe, oby tylko ciepłe i suche. Te które ma są mokre i zniszczone. Niech każdy z nas przepatrzy magazynki i strychy... Quote
Mośka Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 O Matko! Pani JOLA to w tym momencie nasz najwiekszy skarb!!! Gallegro - o rozmiar buta wypytaj i wrzuc tu. Quote
Recommended Posts