Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie - dobra wiadomośc ostatnie dwa szczeniaki przeżyły szczęśliwie noc; W poniedziałek obydwa + jeszcze dwa inne Gallegro zabiera do lecznicy;
Jola ociepliła budy wykładzinami; w pon. będę stawiać te nowe i przeprowadzać psy;
Brązowa sunia SAMBA juz po sterylizacji - czuje się dobrze; Masza i Klusia rozrabiają ile mogą;
Czy ktos ma kontakt na hurtownię potrzebna jest karma w puszkach na okres zimy; sucha - tylko w ostateczności
pozdrawiam i miłej niedzieli
EMIR

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie - czy nie uważacie,że każdy z nas może poszperać w domu co tam ma i wystawi te rzeczy na bazarku z przeznaczeniem na zakup karmy ( puszki) dla naszych psów z Węgrowa; wiadomo,że karmy trzeba każdego dnia nową porcję; pogadajmy ze znajomymi; napewno każdy coś ma do ofiarowania
EMIR

Posted

Śledzę Wasz węgrowski wątek od dawna, miałam konkretną propozycję pomocy (kostka brukowa), ale wiem, że to musi poczekać - cieszę sie, że teraz działania zostały "ogarniete" i na pewnom z korzyscia dla psów!

Posted

... Wątków o Węgrowie jest co najmniej trzy - i właśnie grzebię w nich od pół godziny w poszukiwaniu zdjęcia nowych bud, chodzi mi o taką "najlepszą" budę. Może ktoś pamięta w którym wątku i na której stronie były te zdjęcia?
I jeszcez - ile taka buda mniej więcej kosztuje - 300? 350? coś mi sie majaczy, nie musi być dokładnie...

Posted

malagos napisał(a):
Śledzę Wasz węgrowski wątek od dawna, miałam konkretną propozycję pomocy (kostka brukowa), ale wiem, że to musi poczekać - cieszę sie, że teraz działania zostały "ogarniete" i na pewnom z korzyscia dla psów!

malagos kosta, będzie bardzo potrzebna, tak, że odezwiemy się, ale to już jak będzie ciepło i schronisko będzie na swoim gruncie

Posted

[quote name='Mośka']TRANSPORT – gratis ...z Miedzylesia...60 x 90 x 95 i wieksze: 80 x 80 x 100

A wewnatrz:

Budy sa naprawde bardzo porzadne, ocieplane (wszystko oprocz sciany frontowej), czesc bedzie kryta blacha, czesc papa. Pan przedluzy dach,tak jak sugerowal Osiolek, zeby piesy mialy cien w lecie. Buda bedzie miala nozki i bedzie pomalowana impregnatem do drewna.
Pan stolarz to starszy czlowiek, bardzo dokladny ( Gallegro-deski sa laczone w „felc”) i zna sie na tym co robi, a stara sie jak najlepiej.
Poza tym Wegrow to jego rodzinne strony wiec powiedzial,ze zrobi wszystko, by wszystko wyszlo jak najlepiej. Ja mu wierze, Olga chyba
moze mi przytaknac.
CENY(bez faktury):
srednia= 300,-zl
duza = 350,-zl

Vat na uslugi to 22%, wiec moim skromnym zdaniem to lekki bezsens,zeby tyle przeplacac tylko po to,zeby komus pokazac papierek.
Dlatego wspolnie z panem stolarzem sugerujemy, ze on nam przystawi pieczatke na druczku KP na przyklad i bedzie OK.
Sponsorzy – prosze o potwierdzenie.:cool3:
...
Pucka 69: oto masz budy jak marzenie :p
Czy masz pomysł na sponsoring?
Pan stolarz z Międzylesia robi/mam nadzieję, że kończy zamówiona przez nas partię ( i sam je zawiezie gratis do Węgrowa), trzeba by działac za ciosem...

Witaj Emir, dobrze, że z nami jesteś na dogo :multi:
Mam nadzieje, że nasza ogarowa Żanecia czuje się dobrze i robi postępy (ja wiem i wszyscy wiemy, że tu czas, czas potrzebny..., no i czekamy na gr VI na wieści o jej pomyślnej sterylce !!!).

Śnieg i zima. Styropian leży i czeka. Szafki też wyjete z szopy czekają pod chmurką. I nikt się nie odezwał w sprawie transportu do teraz :-(

Posted

moska pisała z tego co pamietam, że dzis miały budy jechać do Węgrowa - mam nadzieję, że pojechały
jeśli chodzi o ten transport to ja juz nie wiem co mam powiedzieć...co z nimi rozmawiam to oni mówią- tak w tym tygodniu będzie transport.....
nie wiem czy nie musimy zamówic sami jakiegos samochodu, bo inaczej wszystko nam zmarnieje...
a terma tez leży na deszczu?

Posted

Olga132 napisał(a):
moska pisała z tego co mamietam, że dzis miały budy jechać do Węgrowa - mam nadzieję, że pojechały
jeśli chodzi o ten transport to ja juz nie wiem co mam powiedzieć...co z nimi rozmawiam to oni mówią- tak w tym tygodniu będzie transport.....
nie wiem czy nie musimy zamówic sami jakiegos samochodu, bo inaczej wszystko nam zmarnieje...
a terma tez leży na deszczu?

Musze tutaj obronic firme z wegrowa od transportu . Oni sami czekaja kiedy beda miec transport do warszawy i wtedy beda mogli zabrac te rzeczy. sami sie juz denerwuja ze to tak dlugo trwa. Rozumiem pilna potrzebe , bo warunki kiepskie na dworzu , mam nadzieje ze uda sie to zalatwic jak najszybciej.

Posted

Dopilnuję jutro osobiście ;).
A czy kierowca nie zabrał jakiegoś psiaka? Jak pamiętam, przy okazji innego transportu taki fakt miał miejsce. Może powinniśmy wprowadzić taki zwyczaj :lol:.

Posted

tak, tak ! Nowa świecka tradycja! Ja nawet poszłabym dalej - jedna buda przywieziona to jeden pies zabrany !
Gallegro czekamy na wieści!
Zajrzyj proszę do Corgi...:-)

Posted

Qrcze, niepotrzebnie wyjęłam szafki z szopy w takim razie (kochany sąsiad wszystko wytargał... ledwo) ale przygotowywałam wszystko do rychłego transportu :roll: (poprzykrywałam je płatami styropianu-nie powinno nic sie stać).
Terma- też przygotowana do zabrania (też poprzykrywana jak się dało), jeśli jest do sprzedania i jest kupiec to szybko ją trzeba zabrać (u mnie w szopce wilgoć chyba nawet większa niz na dworze) a taki elektryczny sprzęt nie może tak leżeć. U mnie nie ma kto dżwigać, mam duzy kłopot z tym, przecież wiecie :shake:

Cieszę się, że 6 ocieplanych bud już w Węgrowie :multi:

Poproszę o zdjęcie 2 dużych bud (tych 80-80-100) już z lokatorami. To bardzo ważne dla dzieci w Grodzisku=one czekają na te fotki!!!

Posted

Tak, tak... w swoich działaniach pomocowych na rzecz schroniska, osiolek jest niezastąpiona, wytrwała, konsekwentna i uparta jak ... osiołek ;).
DZIĘKUJEMY w imieniu psiaków!!!

Posted

Osiołku ;)

Sluchajcie -Olga juz pisala - budy sa w schronie. 6 srednich ocieplanych.
Rozmawialam z Jola - pojdą dla największych bid.
(przy okazji - mam telefon do Joli - jak ktos chce-piszcie na pw.
A tak dla wiekszej plynnosci naszych dzialan jestem za tym by jakas cioteczka co sie nudzi :roll: zrobila tabeleczke ze spisem telefonow do kazdego z nas i rozeslac naszej wegrowskiej rodzinie - nigdy nie wiadomo, kiedy sie przyda, Hę?)

Bea -zdjecia 2 duzych bud na razie nie mozliwe, bo robia sie w tym tygodniu (stolarz robil najpierw srednie,bo mu podobno latwiej bylo robic ten sam rozmiar). Co do przelewu do stolarza potwierdzam wplaty:
Bea- 2 x 350=700 pln ; Ania W 600 pln ( Aniu, wplacisz brakujace 350 pln dopiero na moj sygnal, ok?)

"Tabliczki -sponsorki" - stolarz da mi deseczki tylko szukam wsrod znajomych WYPALARKI -to podobno taki pseudo dlugopis podlaczany do pradu. Ruscy to kiedys sprzedawali, skladnice harcerskie - blagam POMOCY -nikt tego nie ma. Moze Wy cos znajdziecie?

Aha, wyprzedzajac ewentualne pytania - w tym tygodniu powstanie 5 bud ocieplanych i prawdopodobnie w weekend pojedzie do Wegrowa:p

P.S. Gallegro, mi tez rece opadaja. Narazilam Edyte na stanie w schronie przez godzine i na prozno -zdjecia nie ma, bo podobno budy niet :shake:
(a mowiles - oszczedzac nowicjuszy:evil_lol: )

Posted

Nowicjuszy oszczędzać trzeba, ale... niech się powoli hartują ;).
Rozmawiałem przed chwilą z P.Jolą. Niestety, jest szykanowana przez Panią Jadwigę, kiedy osobiście rozmawia z wolontariuszami :shake:. Dodatkowo jest chora (przeziębiona?) i zmarznięta. Po 12-tej planuję wyjazd do schroniska z siedleckim wetem. Prawdopodobnie zabierzemy do niego 4 szczeniaki (w tym dwa dzikuski). Na prośbę EMIR zawiozę lekarstwa dla P. Joli,.. gdyby zaniemogła na dobre, to ... lepiej nawet nie myśleć. W schronisku jest czterech pracowników przysłanych przez Burmistrza, w celu pomocy przy zagospodarowaniu nowych bud. Pani Jola prosiła o rękawiczki, czapki i ciepłe buty. Nie muszą być nowe, oby tylko ciepłe i suche. Te które ma są mokre i zniszczone. Niech każdy z nas przepatrzy magazynki i strychy...