Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, wezcie z dzialki od pani Jadzi te koce, koldry i materace - mozna nimi wyscielic budy od dolu, w ten sposob bedzie izolacja, a na to sloma.
Wszystko jest w czarnych plastikowych workach u pani kierowniczki w domku na dzialce (maz mi podpowiada ze bylo ich okolo 8-10, tzn workow, wszystkie byly pozaklejane).
Mozecie sie powolac na mnie ;-)

Posted

No jestem. Palety- i wszystko inne, mogę przyjąć bo ogród spory-przywożcie :razz: (tyle, że będa sobie czekały pod chmurką, jesli to nie przeszkadza?).
Szafki w razie czego przezimują w szopie. Mam trzy pary drzwi drewnianych (to byłoby dobre by oprzeć przy ogrodzeniu by nie zawiewał snieg. Tylko czym przewieżc? Ma to czekać do wiosny? Martwi mnie, że leży u mnie niewykorzystany STYROPIAN :-( I to takie ładne płaty, a to super izolacja i lepszą trudno znależć, akurat pod budy od zmrożonej ziemi...:roll:
Nie mam pomysłu na transport. Czy to skończy się tak, że w końcu wynajmiemy za ciężko uskładaną kasę dostawczaka? :shake:

Posted

gallegro napisał(a):
Bea, wiem że głupio pytam (nie mam czsu kopać wątku), ale skąd trzeba zabrać styropian (dokładny adres). Nic nie obiecuję, ale...

Żadne pytanie nie jest głupie, masz ode mnie pw:p

Posted

Folen napisał(a):
Strajk z banerkami, nie będzie nowych :shake:
Zrobiłam piękny dla Rysia i szlag go trafił, nie spodziewajcie się nowych za szybko :-(

Zapomniałaś wcisnąć "save" ???, czy coś podobnie przykrego ??? :shake:.

Posted

Witajcie Dogomaniacy :)

Oficjalna akcja „Pomóż Psiakom” już za nami. Na akcję w tym roku składały się m.in.: dwa koncerty benefitowe (pieniadze zebrane z koncertu, wyprzedazy oraz licytacji), zbiórki darów w Węgrowie, a także w Warszawie i Lublinie oraz zbiórki przez internet. W tym roku, oddźwięk akcji był znacznie większy niż w zeszłym roku. Pojawiło się więcej osób chętnych do pomocy. Kwestią schroniska w Węgrowie zainteresowało się także szersze grono ludzi – dlatego też możemy powiedzieć śmiało, że akcja odniosła pozytywny skutek. Mamy również nadzieję, że dzięki naszym działaniom i działaniom ludzi, którym nie jest obojętny los wszystkich tych psiaków, sytuacja w Schronie ulegnie zmianie na lepsze. Zwierzęta mają przed sobą najgorszy okres w roku – srogą zimę. Tym bardziej pomoc jest im teraz jeszcze bardziej potrzebna. Grunt to nie przestawać pomagać, ale także wywalczyć od miasta nowy teren pod schronisko, który nie byłby własnością prywatną, miałby dostęp do wody i prądu. Nie może być tak, że jedynym źródłem wsparcia i pomocy dla schroniska jest pomoc ofiarowana przez wolontariuszy. Potrzebne tu jest bez wątpienia konkretne zainteresowanie ze strony władz Węgrowa.
Z naszej strony chcieliśmy podziękować wszystkim tym, którzy przez okres akcji i nie tylko pomagali i nadal pomagają węgrowskiemu schronisku dla Zwierząt.
Tylko dzięki wspólnemu wkładowi, zaangażowaniu i pracy możemy poprawić los tego miejsca. Dziękujemy za ofiarowanie serca i pomocnej dłoni!

Z serdecznymi pozdrowieniami!

tomek i dziura squad

Dogomanio działaj dalej! tak wiele robicie dla tego schroniska, że nie niewyobrażam sobie, jak to by miało wszystko funkcjonować bez Was! Oby więcej takich ludzi jak Wy! ukłon w Waszą stronę.

Posted

wanda szostek napisał(a):
....Mam pytanie, czy ktoś z Was wie ile bud potrzeba do schroniska, żeby pieski dobrze przeżyły zimę?

No i jeszcze pytanie następne: ile bud nowych juz jest i ile należy się spodziewać (bo są czy zapłacone czy zamówione czy obiecane/czyli ile ,,mamy"?)?
No i ile nam ,,brakuje"?
Podliczmy to wszystko cioteczki...

Posted

nuuska napisał(a):
Ja z takim pytaniem. Będę mieć 30 zł z aukcji na bazarku. Przesłać na budy? (wiem że to śmiesznie mała suma, ale może się przyda?)

jak to śmieszna ?? nie znasz przysłowia: ziarnko do ziarnka.....

Posted

Folen no coś pięknego!!! przeszłaś sama siebie........:loveu:
poprosze adres i inne takie do Rysia........szkoda ,że dwóch nie można mieć....

ps. jakie Rysiulek ma oczka proszące........

Posted

Napisałam do Osiołka żeby sie okresliła co do bud, dziewczyny musimy zrobić spis , ile kupionych , ile zamówionych , ile jeszcze potrzeba.

Posted

Posluchajmy sie BEI i zrobmy male podsumowanko bud:roll: :

POTRZEBNE - w zasadzie wiekszosc (mamy ok. 110psow), ale zalozmy ze 50 nowych bud potrzebne na juz

NOWE BUDY juz w schronie - 6 podwojnych (czyli dla 12 psow) od Osiołka (za materacyki)

NOWE BUDY zamowione - 7 srednich i 4 duze oraz 1 "podrasowana z odzysku" dar M.M. (w schronie do 11.XI)
< 2 śr. + 1 duza dla Ani W.; 1 duza dla Bei; 3 sr.+2 duze dla Oli Z; brakuje
funduszy na 2 srednie-czy moge wziac na nie 600 pln z AFN budy Wegrow???>