Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Krzysztof+Drops napisał(a):
super! z jakiego materiału ścianki boczne?Dach to blacha? Masz może jakąś 'szope' aby kojec przykleić do ściany?

nie mam niestety nic do czego można przykleić bo na działce sam dom, garażu nawet jeszcze nie ma, na dachu jest blacha ocynkowana, po bokach mają być deski, albo coś takiego jak tu ma na zdjęciach że całość stalowa i na zewnątrz jakoś doczepione to drewno:
http://allegro.pl/kojec-dla-psa-3x2x1-8-montaz-gratis-i1439787330.html

u tego gościa będę zamawiać najprawdopodobniej bo jest blisko mnie i transport i montaż gratis, tylko muszę pojechać do Częstochowy - może ma do obejrzenia jakieś egzemplarze, a wokół kojca chcę zrobić wybieg ogrodzony

Posted

OK, metal ocynkowany ogniowo będzie na lata, tylko deski( nie widzę dobrze ale wygląda na sosne) bedą za jakiś czas do malowania, nawet impregnowane. Zapytaj producenta może używa też na sciany i bude, płyty z laminatów wysokociśnieniowych TRESPA(są różne kolory), płyta nie do zdarcia, nie wymaga konserwacji i łatwo ją myć.

Jeśli buda ma porządny zamek do dachu, to jak miałby uciec. Ale kojec z budą obok zajmie ciut więcej miejsca.

Posted

miejsca na kojec mam dość więc to nie problem

co do tych laminatów TRESPA - o ile to jest droższe od desek? bo niestety ale koszty są mega istotne :( bo nie mam 3 tys na kojec, BA! nawet dwóch póki co nie mam, a chcę go jak najszybciej zrobić i zabrać Gucia bo kolejne miesiące w hotelu to kolejne pieniądze wywalone... błędne koło kurcze

Posted

coś będzie tylko z rzeczami, które nie są u mnie to i tak osobny bazar by trzeba, bo potem ludzie myślą, że jedną wysyłką sie da

mam wielką ochotę kupić od razu dwa, tylko nie mam za co :lol: masakra... jak jeszcze trochę czasu upłynie to od razu będę chciała kupić zylion :D

Posted

malawaszka napisał(a):
miałam dziś telefon o Gucia, ale... Pani w bloku mieszka :( poleciłam Elma od furciaczkowej

Elmutek do bloku tez raczej nie bardzo, on wyjatkowo szczekliwy i balabym sie ze za jakis czas ze wzgledu na sasiadow bedzie musial wracac:oops:
Jak bede miala juz 100% pewnosci ze nie zaraza to zacznie spedzac troche czasu w domku normalnie i zobaczymy jak bedzie sie zachowywal.

sorki za off u Gucia:oops: