Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zerduszko napisał(a):
A kiedy wyprowadzka?

nie wiem - nie odważę się go zabrać dopóki nie zrobię tego ogrodzenia wybiegu bo przecież nie będę go więzić w kojcu bo tam sie nie nauczy chodzić na smyczy

Posted

farciara... ja czuję zimno li i jedynie :shock:

wymyśliłam jaki będzie wybieg - siatka, słupki które musimy zabetonować a w mrozy się nie da :( a wzdłuż wkopiemy podkłady kolejowe coby nic nie uciekało z wybiegu - tylko najpierw muszę je kupić gdzieś te podkłady :shock: tańszej i w miarę sensownej opcji chyba już nie wymyślę :shock:

Posted

Szefowa nie kracz :shake:
Ja też czuję w kościach i w głowie ,że wiosna już idzie.:lol:

Tylko te podkłady kolejowe jeżeli będą drewniane to trzeba jakoś zabezpieczyć.
Ja mam takie długie na działce i po wielu latach zaczynają się rozpadać.

Posted

[quote name='Margi']Szefowa nie kracz :shake:
Ja też czuję w kościach i w głowie ,że wiosna już idzie.:lol:

Margi zakochałaś się??? :lol:

po wielu latach będę już bogata i wtedy wynajmę firmę budowlaną, która zbuduje sznupkowy domek :grins:

Posted

malawaszka napisał(a):
po wielu latach będę już bogata i wtedy wynajmę firmę budowlaną, która zbuduje sznupkowy domek :grins:

Też tak kiedyś mówiłam i coś z tym bogactwem kiepsko.

Nie zakochałam się niestety :shake: lecz migrena z wiosną bardziej mi daje popalić.

Posted

Margi napisał(a):

Podkłady są już zabezpieczone.

Posted

Margi napisał(a):
Też tak kiedyś mówiłam i coś z tym bogactwem kiepsko.

Nie zakochałam się niestety :shake: lecz migrena z wiosną bardziej mi daje popalić.

cicho cicho :lol: a migrenom mówimy NIE!

wilczy zew napisał(a):
Podkłady są już zabezpieczone.

to może zalezy od tego czy są to podkłady "używane" czy nowe - bo od groma tego w internecie można znaleźć - takie z rozbiórki i nowe takie do ogrodów - te do ogrodów może nie są olejowane :niewiem: to dla mnie całkowita nowość - wcześniej się nie interesowałam podkładami kolejowymi :lol:

Posted

zerduszko napisał(a):
Ależ ta psiarnia poszerza Ci horyzonty :lol:

no nie? pomyślałby kto :D

właśnie dzwoniła do mnie Agnieszka z hoteliku i pyta kiedy zabiorę Gustawa bo już nie ma cierpliwości do jego wydzieractwa i cudowania :cry: cholera gdzie ta wiosna?!!!

Posted

malawaszka napisał(a):

to może zalezy od tego czy są to podkłady "używane" czy nowe - bo od groma tego w internecie można znaleźć - takie z rozbiórki i nowe takie do ogrodów - te do ogrodów może nie są olejowane :niewiem: to dla mnie całkowita nowość - wcześniej się nie interesowałam podkładami kolejowymi :lol:

Zabezpieczone podkłady są ciemne(są zabezpieczane zużytym olejem silnikowym),najlepiej używane bo pewnie są tańsze a wytrzymają jeszcze lata.

Posted

nie ma cierpliwości i siły dla Gustawa i w tej sytuacji każdy dzień to będzie krok w złą stronę, kto to potem odkręci? :shake: do siebie go nie wezmą do nieogrodzonego kojca bo też by to nie wpłynęło na niego dobrze - więzienie dla psa, który ma w sobie tyle energii... powinnam była zabrać go już dawno tak jak radziła winter7, a ja się głupio wahałam :shake: zła jestem na siebie... mam nadzieję, że Pan Tomek zgodzi się zająć Gustawem

Posted

zerduszko napisał(a):
Ale takie przeprowadzki w tą i z powrotem też nic dobrego :/

jeśli Pan Tomek się zgodzi to myślę, że Gutkowi wyjdzie na dobre - będzie tam tyle ile trzeba, na pewno będzie to lepsze niż zamknięcie u mnie w kojcu na niewiadomojakdługo zanim zrobimy wybieg :shake: a Pan Tomek ma podejście i wiedzę - powinnam już dawno Gucia tam zawieźć :(