Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='malawaszka']wpłynęło 20 zł od minia7 :Rose: wielkie dzięki!!!!

[B]J_ulia[/B] byłaś może w hoteliku?[/QUOTE]

Byłam była i czekałam ;)

Było tak zimno z soboty na niedziele,że nie miałam serca wyciągać psów z boksu ,żeby im zdjęcia zrobić... Gutek na początku mnie porzadnie obszczekał , ale jak sobie przypomniał ,że jednak mnie zna ... to bez problemu dał się wyczochrać;)

Posted

[quote name='malawaszka']czyli i ze smyczą nie próbowałaś? :([/QUOTE]

Wybacz , ale naprawdę się nie dałam rady czasowo. Trzeba o to Age pomolestować... Ja niestety jestem teraz w Czarkowie bardzo rzadko :(

Posted

[quote name='malawaszka']jasne, rozumiem, muszę coś zrobić, bo Gutek nie może w nieskończoność wczasować się w hotelu a póki co nadal jest kiepsko z jego adopcyjnością[/QUOTE]

Moim zdaniem na chwile obecną nie byłoby ,źle gdyby trafił do ludzi , którzy przez pierwsze 2 tygodnie mieli by możliwość poświęcenia mu dużo uwagi... U niego to oswojenie wymaga doszlifowania tylko... Bardzo dobrzy byłoby mu w domu z ogrodem dobrze zabezpieczonym, czułby się tam doskonale. Mógłby szczekać do woli co uwielbia... Z Ciastkiem urządzają sobie swoiste konkursy... kto głośniej i dłużej...

Posted

mało mało mało, ale najgorsze to niechodzenie na smyczy bo to problem nawet żeby go do weta zabrać czy cokolwiek, muszę zadzwonić do Agi dziś czy uda się z tą kastracją bo może by się udało z tym domkiem gdzie jest sunia sznaucerka tylko ona niesterylizowana jest

Posted

[quote name='malawaszka']mało mało mało, ale najgorsze to niechodzenie na smyczy bo to problem nawet żeby go do weta zabrać czy cokolwiek, muszę zadzwonić do Agi dziś czy uda się z tą kastracją bo może by się udało z tym domkiem gdzie jest sunia sznaucerka tylko ona niesterylizowana jest[/QUOTE]

Jak będą potrzebne ogłoszenia to się do mnie uśmiechnij ;) może się coś wykombinuje...

Posted

[quote name='malawaszka']mało mało mało, ale najgorsze to niechodzenie na smyczy bo to problem nawet żeby go do weta zabrać czy cokolwiek, muszę zadzwonić do Agi dziś czy uda się z tą kastracją bo może by się udało z tym domkiem gdzie jest sunia sznaucerka tylko ona niesterylizowana jest[/QUOTE]Ale to nic do przodu? Aż wierzyć sie nie chce.

Posted

[quote name='zerduszko']Ale to nic do przodu? Aż wierzyć sie nie chce.[/QUOTE]

nie no - jest do przodu - Agnieszce się daje dotykać, podchodzi do niej i ją skubie np za kurtkę :lol: ale ze smyczą jest problem czyli jest problem z wyprowadzeniem na spacer, wyjściem do weterynarza, zawiezieniem do ew. nowego domu

Posted

zerduszko napisał(a):
Przywiązać do płotu na kilka godzin, raz dwa mu smycz przestanie przeszkadzać ;)

ta, za to nauczy się wyć w pięciu oktawach, a i obciążą nas remontem płotu...

Posted

[quote name='malawaszka']Pierwszy miesiąc 485 zł opłacony z AFN Skarpety Sznaucerowej zarządzanej przez Weszkę

DEKLARACJE :Rose:
30 zł/mies jambi: XII
5 zł/mies mala_czarna: XI, XII
20 zł/mies minia7: X, XI, XII

Finanse Gustawa

Wpływy:
88,50 spadek po Tutku
10.2010
20 zł - minia7
100 zł - Margi
11.2010
47 zł - LeCoyotte z bazarku kubraczkowego
15 zł - LeCoyotte z drugiego bazarku kubraczkowego
50 zł - flamingica
20 zł - minia7
30 zł - Iwcia
199 zł - bazarek biżuteryjny
107 zł - bazarek wizytówki
71 zł - bazarek mamymuminka i dusje
10 zł - Mała_czarna
21,50 zł - nadpłaty + wkład Renee w wysyłki z bazarku wizytówkowego
50 zł - wieso
89 zł - bazarek
12.2010
20 zł minia7
80 zł bazarek jambi
30 zł jambi

SUMA: 1048 zł

WYDATKI:
60 zł szczepienie 8.11.2010
660 zł hotel 44 dobyx15 zł 07.11-19.12.2010

SALDO: 328 zł

opłaciłam kolejny miesiąc hotelu plus do niedzieli nadchodzącej i tak wyglądają finanse Gutkowe, sprawdzać mnie proszę!

Posted

Witajcie a może trzeba spróbować z szelkami nie smyczą albo zacząć od nagradzania za przychodzenie (ogarnie, że smakołyki dostaje to może pozwoli się zakutać w szelki).
Ewentualnie mój pomysł na to; zabranie na spacer jego towarzyszki z boksu, właśnie na smyczy zakładanej tak żeby widział.
Regularne wyprowadzanie na smyczy dziewczyny, może sprawi, że chłopak opatrzy się i poczuje zazdrosny :).

Posted

trzeba - prosiłam Agnieszkę z hoteliku, żeby podziałała w tym kierunku bo w przyszłym tygodniu wybieram się do Gustawa z Rodziną zainteresowaną adopcją i chciałabym, żeby pies sie pokazał w miarę fajnie, oby to się udało