malawaszka Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 wpłynęło 20 zł od minia7 :Rose: wielkie dzięki!!!! [B]J_ulia[/B] byłaś może w hoteliku? Quote
J_ulia Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='malawaszka']wpłynęło 20 zł od minia7 :Rose: wielkie dzięki!!!! [B]J_ulia[/B] byłaś może w hoteliku?[/QUOTE] Byłam była i czekałam ;) Było tak zimno z soboty na niedziele,że nie miałam serca wyciągać psów z boksu ,żeby im zdjęcia zrobić... Gutek na początku mnie porzadnie obszczekał , ale jak sobie przypomniał ,że jednak mnie zna ... to bez problemu dał się wyczochrać;) Quote
malawaszka Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 czyli i ze smyczą nie próbowałaś? :( Quote
J_ulia Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='malawaszka']czyli i ze smyczą nie próbowałaś? :([/QUOTE] Wybacz , ale naprawdę się nie dałam rady czasowo. Trzeba o to Age pomolestować... Ja niestety jestem teraz w Czarkowie bardzo rzadko :( Quote
malawaszka Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 jasne, rozumiem, muszę coś zrobić, bo Gutek nie może w nieskończoność wczasować się w hotelu a póki co nadal jest kiepsko z jego adopcyjnością Quote
J_ulia Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='malawaszka']jasne, rozumiem, muszę coś zrobić, bo Gutek nie może w nieskończoność wczasować się w hotelu a póki co nadal jest kiepsko z jego adopcyjnością[/QUOTE] Moim zdaniem na chwile obecną nie byłoby ,źle gdyby trafił do ludzi , którzy przez pierwsze 2 tygodnie mieli by możliwość poświęcenia mu dużo uwagi... U niego to oswojenie wymaga doszlifowania tylko... Bardzo dobrzy byłoby mu w domu z ogrodem dobrze zabezpieczonym, czułby się tam doskonale. Mógłby szczekać do woli co uwielbia... Z Ciastkiem urządzają sobie swoiste konkursy... kto głośniej i dłużej... Quote
malawaszka Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 do ludzi, którzy by mieli możliwość i chęci! bo z tym drugim najgorzej jest... Quote
malawaszka Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 i wpłynęło 30 zł od jambi :Rose: Quote
malawaszka Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 Guteczku eh Guteczku....... Quote
J_ulia Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='malawaszka']Guteczku eh Guteczku.......[/QUOTE] Coś się stało ,że tak ciężko wdychasz nad Gutkiem ? Quote
malawaszka Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 no nic własnie nic do przodu Quote
J_ulia Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='malawaszka']no nic własnie nic do przodu[/QUOTE] Czy Gutem ma jakieś ogłoszenia? Quote
malawaszka Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 mało mało mało, ale najgorsze to niechodzenie na smyczy bo to problem nawet żeby go do weta zabrać czy cokolwiek, muszę zadzwonić do Agi dziś czy uda się z tą kastracją bo może by się udało z tym domkiem gdzie jest sunia sznaucerka tylko ona niesterylizowana jest Quote
J_ulia Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='malawaszka']mało mało mało, ale najgorsze to niechodzenie na smyczy bo to problem nawet żeby go do weta zabrać czy cokolwiek, muszę zadzwonić do Agi dziś czy uda się z tą kastracją bo może by się udało z tym domkiem gdzie jest sunia sznaucerka tylko ona niesterylizowana jest[/QUOTE] Jak będą potrzebne ogłoszenia to się do mnie uśmiechnij ;) może się coś wykombinuje... Quote
zerduszko Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='malawaszka']mało mało mało, ale najgorsze to niechodzenie na smyczy bo to problem nawet żeby go do weta zabrać czy cokolwiek, muszę zadzwonić do Agi dziś czy uda się z tą kastracją bo może by się udało z tym domkiem gdzie jest sunia sznaucerka tylko ona niesterylizowana jest[/QUOTE]Ale to nic do przodu? Aż wierzyć sie nie chce. Quote
malawaszka Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 [quote name='zerduszko']Ale to nic do przodu? Aż wierzyć sie nie chce.[/QUOTE] nie no - jest do przodu - Agnieszce się daje dotykać, podchodzi do niej i ją skubie np za kurtkę :lol: ale ze smyczą jest problem czyli jest problem z wyprowadzeniem na spacer, wyjściem do weterynarza, zawiezieniem do ew. nowego domu Quote
zerduszko Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Przywiązać do płotu na kilka godzin, raz dwa mu smycz przestanie przeszkadzać ;) Quote
malawaszka Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 następne przerażone sznaucerki :( http://www.dogomania.pl/threads/198162-Dwie-sznaucerki-%C5%9Brednie-dwa-przera%C5%BCone-serca-%28-POTRZEBNE-DT-i-socjalizacja Quote
jambi Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 zerduszko napisał(a):Przywiązać do płotu na kilka godzin, raz dwa mu smycz przestanie przeszkadzać ;) ta, za to nauczy się wyć w pięciu oktawach, a i obciążą nas remontem płotu... Quote
zerduszko Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Nas - znaczy pomysłodawczynie? Wycofuję się w takim razie :lol: Quote
jambi Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 nie no "nas" w sensie wszystkich co maczali palce w Sprawie Gustawa 8-) Quote
malawaszka Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 [quote name='malawaszka']Pierwszy miesiąc 485 zł opłacony z AFN Skarpety Sznaucerowej zarządzanej przez Weszkę DEKLARACJE :Rose: 30 zł/mies jambi: XII 5 zł/mies mala_czarna: XI, XII 20 zł/mies minia7: X, XI, XII Finanse Gustawa Wpływy: 88,50 spadek po Tutku 10.2010 20 zł - minia7 100 zł - Margi 11.2010 47 zł - LeCoyotte z bazarku kubraczkowego 15 zł - LeCoyotte z drugiego bazarku kubraczkowego 50 zł - flamingica 20 zł - minia7 30 zł - Iwcia 199 zł - bazarek biżuteryjny 107 zł - bazarek wizytówki 71 zł - bazarek mamymuminka i dusje 10 zł - Mała_czarna 21,50 zł - nadpłaty + wkład Renee w wysyłki z bazarku wizytówkowego 50 zł - wieso 89 zł - bazarek 12.2010 20 zł minia7 80 zł bazarek jambi 30 zł jambi SUMA: 1048 zł WYDATKI: 60 zł szczepienie 8.11.2010 660 zł hotel 44 dobyx15 zł 07.11-19.12.2010 SALDO: 328 zł opłaciłam kolejny miesiąc hotelu plus do niedzieli nadchodzącej i tak wyglądają finanse Gutkowe, sprawdzać mnie proszę! Quote
flamingica Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Witajcie a może trzeba spróbować z szelkami nie smyczą albo zacząć od nagradzania za przychodzenie (ogarnie, że smakołyki dostaje to może pozwoli się zakutać w szelki). Ewentualnie mój pomysł na to; zabranie na spacer jego towarzyszki z boksu, właśnie na smyczy zakładanej tak żeby widział. Regularne wyprowadzanie na smyczy dziewczyny, może sprawi, że chłopak opatrzy się i poczuje zazdrosny :). Quote
malawaszka Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 trzeba - prosiłam Agnieszkę z hoteliku, żeby podziałała w tym kierunku bo w przyszłym tygodniu wybieram się do Gustawa z Rodziną zainteresowaną adopcją i chciałabym, żeby pies sie pokazał w miarę fajnie, oby to się udało Quote
Recommended Posts