jostel5 Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 [quote name='qeram']Uszko boli, może to i dobrze, bo nie moze nim trzepać. Rozmawiałem z kilkoma wetami i niestety samo musi się zrosnąć.[/QUOTE] Długo to będzie trwało? Myślę o tym zrastaniu,rzecz jasna...Teoretycznie powinno "jak na psie",czyli szybko,jednak- praktycznie-to jest ucho i chyba są na nim głębokie cięcia ...? A kiedy już się zrośnie-co wtedy? Kolejna operacja? Biedna,bardzo,bardzo biedna suczyna...!:( Quote
qeram Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='jostel5']Długo to będzie trwało? Myślę o tym zrastaniu,rzecz jasna...Teoretycznie powinno "jak na psie",czyli szybko,jednak- praktycznie-to jest ucho i chyba są na nim głębokie cięcia ...? A kiedy już się zrośnie-co wtedy? Kolejna operacja? Biedna,bardzo,bardzo biedna suczyna...!:([/QUOTE] Niestety będzie to trwało dość długo, albo jeszcze dłużej jak będą komplikacje typu zakazenie rany. Myślę że zarośnięcie tego, to około miesiąca, potem jakiś czas odpoczynku i następna poprawkowa operacja i to będzie dopiero jedno ucho. Szczerze mówiąć trochę mnie to przeraża bo skąd brać na to wszystko kasę. W miedzy czasie chodzę na przemywanie tej rany do weta bo sam niewiele mogę zrobić. Grecie to boli i się wyrywa. Muszą być co najmniej dwie osoby do takiego zabiegu i najlepiej żebym to ja ją trzymał bo mi się nie wyrywa. Suczką ludzie są zachwyceni, jej zachowaniem i urodą. Nie powinno być problemu ze znalezieniem jej nowego domu. Tylko że wszystko się przeciąga w czasie. Grecia do mnie się bardzo przyzwyczaja, czym dłużej to będzie trwało tym bardziej źle zniesie zmianę własciciela. Ale są i plusy, sunia jest przeurocza, łazi za mną domagająć się pieszczot, zaczepia znajomych na ulicy i też prosi o pogłaskanie, generalnie psychicznie Grecia się prostuje bardzo szybko. Quote
jostel5 Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Zaraz spłyną pewnie miesięczne deklaracje,no i Anettta ,i Kojot przelali pieniądze z bazarków.Niewiele tego na razie (w stosunku do ogromu potrzeb!),ale to,co jest-niebawem Ci wyślę... Fatum jakieś ciąży nad tą psiną...!:( Mam nadzieję,że wystarczy Ci cierpliwości w opiece nad nią...? Niech wystarczy,proszę! Quote
qeram Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Cierpliwości to na pewno wystarczy i wszystko dobrze się skończy, jestem o tym przekonany, tylko przykro mi patrzeć jak sunia cierpi i zrobie wszystko zeby cierpiała jak najmniej. Quote
haniabor Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Wysłałam stałą deklarację + trochę. Pokazuj się Greciu przylepo Quote
Malwi Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 ja poproszę nr konta na które jest zbierana kasa na Gretę .. podeślę jednej osobie która deklaruje wpłate ;) Quote
jostel5 Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Malwi-bardzo,bardzo dziękuję :),ale numeru konta wysłać nie mogę,bo masz chyba zapchaną skrzynkę... Quote
Malwi Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 wiem :P już czyszczę , przepraszam , zapomniałam :P Quote
jostel5 Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Malwi-pooooszło!:) Zaktualizowałam wpłaty-drugi post na pierwszej stronie .Sprawdźcie,czy jest dobrze,proszę...:) Quote
Malwi Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 wiem, dostałam :D dzięki :D mam tak zapchaną skrzynkę a już nie wiem co usuwać ;/// Quote
jostel5 Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Poprawiłam,co miałam poprawić...:) Greta pewnie już po spacerku...Śliczna nasza Niunia...:) Quote
ANETTTA Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 prosze WAs zmieńcie temat np brak kasy sunia GRETA cierpiąca -pomóż ją leczyć sami tutaj nie uciagneimy tego koszta będa rosły czekaja sunie 2 operacje 2 po 50o zł liczac koszty opatrunków karma moze tytuł cos pomoże nie mozemy Marka zostawic z tym problemem wzioł sunie na bezpłatny tymczas to juz wielka pomoc z jego strony !!! Quote
jostel5 Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 Tytuł zmieniłam-dziękuję, Anettta,za podpowiedź! Pilnujcie,żebym czegoś nie przeoczyła... Pieniędzy rzeczywiście trzeba bardzo dużo-niedługo skończy się karma ,przez cały czas potrzebne są opatrunki,leki...Nie wiem ,skąd na to wszystko wziąć,ale przecież nie można nie pomóc tak cierpiącemu psu! No i Markowi,który jest z Gretą na co dzień i musi zadbać o wszystko... Quote
AresekSE Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 biedna Grecia! wyslalem dzisiaj 40zl, pewnie beda w jutro albo we wtorek na koncie, mam wiecej takich bidyl i musze rozdzielac porowno, ale co miesiac cos dorzuce Quote
ANETTTA Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 skarbie dzięki tu masa psów w potrzebie i nei widomo któremu pomóc to fakt dziekujemy bardzo baaaaaaaaaaaa Grecia dziekuje i pamietaj o GRECI Quote
Maruda666 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Moje coś ,, po pierwszym" też już poszło - przelałam 50zł. Greciu- Kreseczko, dbaj o uszy ;) Quote
qeram Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Grecia o uszy dba, nawet nie trzepie nimi. Z jednej strony wie że nie wolno a z drugiej ją boli. Quote
jostel5 Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 Maruda666 napisał(a):Moje coś ,, po pierwszym" też już poszło - przelałam 50zł. Greciu- Kreseczko, dbaj o uszy ;) Dziękujemy bardzo,Marudo666!:) Greta naprawdę wyjątkowo potrzebuje wsparcia! Quote
jostel5 Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 :Rose:Ja też,Aresku,bardzo Ci dziękuję!:loveu: Gdyby nie dogomaniacy,sunia nigdy pewnie nie wyszłaby z traumy,w jaką wpędził ją jakiś "człowiek"!:mad: W dodatku "człowiek" ten tak strasznie ją zaniedbał!Przecież nie mógł nie zauważyć tych jej uszu!!! Pewnie pozbył się jej,bo wymagała leczenia...:angryy: Quote
Elka_Ka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [SIZE="3"]Zapraszamy na manifestację w sprawie mordowni w Dyminach. Przyłączcie się, pokażmy kieleckim urzędasom, ilu nas jest! http://www.dogomania.pl/threads/196014-Walka-o-schron-kielce-dyminy-organizujemy-manifestacj%C4%99-przy%C5%82%C4%85cz-si%C4%99-do-nas!!! Quote
zuzlikowa Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Greta...pokaż się! Ta cudna sunia potrzebuje nas bardzo...i sama stara się sobie pomóc... NIE ZOSTAWIAJMY JEJ SAMEJ! Quote
jostel5 Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Przyszły przelewy od AresekSE-40 zł oraz Marudy666-50 zł Bardzo,bardzo dziękujemy za wielkie serducha i pomoc niesioną cierpiącemu psu!:Rose::Rose::Rose::iloveyou: Quote
qeram Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Dziś prałem Greci futro koło ucha i samo ucho z zewnątrz. Wydzielina tak skleiła futro ze musiałem długo moczyć i rozdzielać zbite kudły. Na uchu od wewnętrznej strony był taki strup jak tektura, wydzielina z rany plus sierść. Chyba suni teraz jest lepiej bo posklejane futro nie ciągnie ją tak. Rana widać że powoli się goi, już jest zamknieta, ale jeszcze jest wilgotna. Muszę uważać na Grecię, dziś facet biegł do autobusu i w zasadzie wyglądało to tak jak by biegł w moją stronę. Grecia ryknęła tak na niego że facio o mało nie przewrócił się ze strachu. Wypadało by ludzi edukować, że nie biegnie się w stronę człowieka z duzym psem. Pies zrozumie to po swojemu, ze ktoś chce zaatakować jego pana. Swoją drogą dobra sunia, broni swojego pana. :lol: Quote
Kapsel Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Okazało się, ze Grecia bardzo dzielna jest :ylsuper::-x:-x:-x Quote
Recommended Posts