Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 812
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Możemy ogłaszać, ja swoją drogą też będę oczywiście szukał. Jak będziesz robić ogłoszenia to napisz że może być dom z ogrodem, ale sunia ma mieszkać w domu przy ludziach. Dobrze było by też żeby dom był bez dzieci niestety. Na początku Grecia nie reagowała na dzieci, teraz dzieci i młodzież w wieku gimnazjalnym stanowczo nie lubi, chociaż nie powiedziane że nie polubi ale to zależy od nowego właściciela. Musi być odpowiedzialny.

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Ja wstawię ją na naszą klasę:p

Paulinko_mickey,zdjęcia proponuje takie:

http://img843.imageshack.us/img843/3274/57585.jpg
http://img708.imageshack.us/img708/8545/pa090281.jpg

A tu chore ucho:
http://img100.imageshack.us/img100/2452/pa090319.jpg

I jeszcze taki smutas:
http://www.bankfotek.pl/image/802989.jpeg

A tekst taki na przykład...Gdyby coś było nie tak-poprawiaj!!!

Greta to sunia ,która -sądząc po jej zachowaniu-ma za sobą dramatyczną przeszłość.
Do schroniska trafiła w końcu września,przywieziona z ulicy,w przerażającym stanie psychicznym.
Przez kilka dni nie jadła,nie wychodziła z budy,a na widok człowieka i jego podniesionej ręki
przywierała do ziemi i drżała ze strachu.
Mimo traumy,w której trwała,znalazło się dla niej miejsce w bezpłatnym domu tymczasowym,który podjął się pracy nad sunią i to uratowało jej życie.Już dziewiątego października Greta opuściła schronisko i pojechała ze swoim nowym opiekunem do domu w Warszawie.
Opiekun Grety,mając na swoim utrzymaniu również inne psy,poprosił jedynie o pomoc w żywieniu suni oraz -co zrozumiałe-o pokrycie kosztów jej ewentualnego leczenia,gdyż wszystko wskazywało na to,że ma ona chore uszy.
Niebawem podejrzenie to się potwierdziło ,niestety,ponieważ okazało się,że Greta jest bardzo chora.Według postawionej diagnozy stwierdzono u niej:

"Zapalenie kanałów słuchowych, przewlekłe, przerostowe małżowiny usznej i kanału lewego. W zakresie prawego kanału słuchowego zapalenie przerostowe ropne.
W badaniu otoskopowym lewy kanał nie przezierny, prawy z rozrostami w zakresie poziomego kanału."
Zalecono:
1.Enroksil 150 mg - 2 tabletki 1* dziennie lub 1 tabletka 2 * dziennie, codziennie minimum 14 dni
2.Trilack 1 kaps 3* dziennie
3.Oridemyl 2* dziennie 3- tyg
4. toaleta uszu Manussan co 5-y dzień
5.Kontrola uszu za 7-em dni
6.Po zakończeniu postępowanie chirurgiczne.

W związku z tym,że Greta bardzo cierpiała-podjęliśmy decyzję o operacji.Sunia miała na razie zoperowane jedno,"ropne" ucha (nie obyło się bez komplikacji!),a dotychczasowe wydatki na jej leczenie zamknęły się w kwocie 1200,93 złotych.

Gretę czeka jeszcze operacja drugiego ucha,ciągłe leczenie tego już zoperowanego,a przy tym wszystkim-TRZEBA JĄ WYŻYWIĆ!

Bardzo prosimy wszystkich,którzy mogliby suczynce pomóc,o karmę dla niej ! Zbieramy również na dalsze leczenie tej ślicznej beni ,a koszty leczenia są tak wielkie,że będziemy wdzięczni za każdą,nawet najmniejszą wpłatę.

Pomóżcie Grecie zacząć wreszcie żyć bez cierpienia i strachu!

Greta to młoda,ok.1,5 roczna sunia,która w domu tymczasowym odważyła się znowu zaufać człowiekowi,a za troskę i opiekę odwdzięcza się wielkim przywiązaniem i miłością.

Kiedy wyzdrowieje,gdy w pełni nauczy się żyć u boku CZŁOWIEKA bez traumy z przeszłości-bardzo szybko znajdzie dom, ponieważ jest mądra i piękna!Dajcie Grecie szansę!!!

Posted

Dzwoniła do mnie p.Małgorzata spoza dogo,która też chce Greci pomóc.Na razie Jej wpłata będzie niewielka,gdyż pomaga wielu psiakom,ale w styczniu obiecała przelać dla suczyny calutkie i śliczne 100 zł!

Dziękujemy,pani Małgorzato! :)

Posted

Grecia czuje sie dobrze, rano na spacerach szaleje po śniegu z moimi rezydentami. Większość czasu w domu przesypia, ale nie ma się co dziwić po takich porannych szaleństwach. Już nie boi się tak ludzi, raczej ludzie sie jej boją. przytyło sie jej troszkę, zaokrągliła się. W domu jest bardzo grzeczna i bezproblemowa. Na spacerach trzeba na nią uważać bo nie lubi obcych psów i niektórych ludzi. Potrafi porządnie nastraszyć.
kupiłem dla Greci 20 kg holenderskiej Kennel's Favourite Lamb & Rice karmy za 179,10 pln. Bardzo jej ta karma smakuje.

Posted

Przelałam dzisiaj. [B]390 zł[/B]
w tym-dług za weta-168,93,-
za karmę-179,10,-
-------------------------------------
Razem wydatki: 348,03,-

390,- - 348,03,-=41,97- NADWYŻKA (na następne wydatki)

Długów nie mamy (jakiś cud!!!) ,ale pieniążków też już nie!!!!

Dobrze,że przynajmniej Piękna nieźle sobie radzi! :)

Posted

Jutro jade z Grecią do Galerii Soho na imprezę "wielcy małym" [URL="http://www.wielcyma%C5%82ym.pl"][/URL][url]http://www.wielcymalym.pl/[/url] . Będzie telewizja może ktoś Grecię wypatrzy. Byle by tylko nie rozrabiała i nie chciała wszystkich pogonić :diabloti:;)
Dziękujemy za kaskę :lol:

Posted

Grecia nie narozrabiała i nikogo nie pogoniła, była bardzo grzeczna tylko byliśmy tam ze 4 godziny i Greci się znudziło. Pod koniec już ciągnęła mnie do domu. Ta suka jednak mnie zadziwia. Wczorajsze smaczki nie poszły Greci widocznie na zdrowie bo w nocy ją przycisnęło koopsko. Nigdzie nie nabrudziła. Koopsko było zrobione do miski z wodą. Jestem w szoku.:crazyeye:

Posted

Przepraszam za offa ale moze skorzystacie : )

[quote name='kamilqax95x']

!! UWAGA !!

Cena plakatów została zmieniona z 25 na 20 zł !! :razz::cool3: Mam nadzieje ze teraz Wam będzie bardziej pasowała : )
Pozdrawiam Kamila

Zapraszam na bazarek bardzo się przydadzą w ogłaszaniu psów bo się rzucają w oczy :smile:
http://www.dogomania.pl/threads/198212-Plakaty-dla-Waszych-pasiak%C3%B3w-pomoc-ttb-szczecin-!!NOWA-Ekstra-cena-!!-do-30.12.2010

Posted

Coś cichutko się zrobiło u Greci.
W poniedziałek idziemy do chirurga na kontrole. Ucho się zagoiło ale sunia trzepie łbem, coś jej przeszkadza, zobaczymy co powie wet.
Grecia zrobiła się bardzo zaborcza, pilnuje mnie bardzo. Dziś znajoma sąsiadka która kocha takie duże psy, sama ma owczarka kaukaskiego, chciała Grecie pogłaskać ale Grecia dziś miała "muchy w nosie" i próbowała ja capnąć za rękę. Nie dała się pogłaskać.
Moje dwa małe psy jak zobaczyły że Grecia stawia się do ludzi zaczynają Grecie podpuszczać. Obszczekują ludzi którzy im się nie podobają i Greta próbuje robic porządek. Nie z psiakami tylko z ludźmi. A maluchy chodzą dumne że mają takiego dużego obrońcę. Dobrze że jest posłuszna i daje się odwołać słowem. Sunia świetnie wtopiła sie w moją sforę, jest na drugim miejscu w hierarchii stada po kaukazce Elzie. Świetnie pilnuje mnie i całą sforę.