Kapsel Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Kurcze, to nie jest za dobrze, dziewczyny pamiętacie jak Diegusiowi też rozeszły się szwy, jak Ness musiała mu robić opatrunki? Ile to męki było??? Marudko Ty pamietasz jak psikała takim czymś srebrnym, to ułatwiło gojenie tego ucha Biedna Grecia i Ty Qeram. Serdecznie współczuję :shake: Quote
ANETTTA Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 u mnie opatruneke 32zł dzisiaj płaciłam pisałam wam tu na watku ze dragon ma krwiaka małżowiny usznej wczoraj zabieg miał urwanie głwoy z nim w kolnierzu nie chce chodzic i musze go pilnowac jak małe dziecko bo co rusz to łapa mu leci na łeb oj Greta Greta zdrówka i kasiora potrzebna kazdy grosz !!!!!:shake: Quote
Maruda666 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Przejrzałam wątek Diega - to srebrne to był opatrunek w sprayu. Ness podawała też aescin ( dla uszczelnienia naczyń), przemywała riwanolem i chyba wcześniej też korą dębu. Trzymam kciuki za Kreskę. Obiecałam po pierwszym coś przelać. Quote
ANETTTA Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 ten srodek to chyba inaczej wapno i wit c mnie dzsiaj to wet zalecił _+ antybotyk grecia zdrówka ;) Quote
ANETTTA Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 moj dragon http://www.dogomania.pl/threads/104076-bernardyn-i-sp%C3%B3%C5%82ka/page33 pomoc wsparcie dla SUNI plisssssssssGRETY Quote
qeram Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 ANETTTA napisał(a): w kolnierzu nie chce chodzic i musze go pilnowac jak małe dziecko bo co rusz to łapa mu leci na łeb Grecia jest bardzo mądrą i posłuszną suczką. Powiedziałem jej że nie można ruszać opatrunku i nawet nie próbuje go sciągać. Quote
ANETTTA Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 no to masz po problemie moj widac tych słow nie rozumie i co rusz mu to łapsko leci na cały ten opatrunek ma załozony taki jakby z siatki z gumy bandaż taki golf super sprawa .. ale nei na łapy benka dzisiaj to szyłam już czekamy na inf o GRECIE co powiedział wet przy kolejnym opatrunku mnei jak wpłynie cała kasa z bazarków przeleje od razu ok !!! dam znac na watku Quote
qeram Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Gretce sam dziś robiłem opatrunek. Mój wet ma dziś i jutro wolne. Wyglada nieciekawie, ale mam czekać do czwartku do wizyty u chirurga. Quote
andegawenka Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Szkoda że miała robiony zabieg przed taką dużą ilością wolnego...może nie bandażuj. Wszystkie rany pooperacyjne Kary goiły się szybciej bez opatrunku. Pielęgniarka która przyszła zrobić mojej zastrzyk (z dobrym sercem do zwierząt) zdjęła bandażowanie....i Kara w końcu spokojnie zasnęła. Quote
Maruda666 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Może dopytaj też przy okazji o te opatrunki w sprayu - są wygodniejsze. Co to znaczy, że wygląda nieciekawie - ropa, krew czy obrzęk? Quote
jostel5 Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 Wróciłam po krótkim wyjeździe,a tu takie smutne wieści... Mała ma temperaturę? Je? Cholera,może powinna przyjąć jakiś antybiotyk?A coś przeciwbólowego dostaje? Quote
ANETTTA Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 sory ze tak cały czas porównuje do dragona ale akurat my mamy podobna sytuacje dragon ma antybiotyk i ja mu kupilam vit c i wapno ROZLICZENIE Z BAZARKÓW PRZELAŁAM dzisiaj 170zł z bazarku http://www.dogomania.pl/threads/194509-sza%C5%82owe-tylko-3zl-i-5-z%C5%82-...GRETA-ptrzebuje-a-leczenie-zapraszam-koniec-20.10-.10/page11 http://www.dogomania.pl/threads/194676-Srebro-gina-i-greta-potrzebuja-pomocy-koniec-25.x/page6 Quote
qeram Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Grecia temperatury nie ma, antybiotyki brała przez przeszło 2 tygodnie przed operacją i 3 dni po operacji. Rana się nie ślimaczy tylko powiększajaca się opuchlizna tak naciągnęła skórę ze niektóre szwy puściły. Musi mieć opatrunek uciskowy żeby zabezpieczyc pozostałe szwy do czasu jak zejdzie opuchlizna. Szwy pusciły kiedy zgodnie z zaleceniem weta zdjąłem opatrunek. Po za tym Grecia ma dobry apetyt, rano na spacerze w parku biega troche z moimi psami. Nawet próbuje razem z moimi psami pogonić jakiegoś psiego wroga mojej sfory. Moje psy odwołuje słowem i Grecia tez na słowo reaguje, tak że nie ma z tym problemu. Quote
jostel5 Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 To skąd ta rozległa opuchlizna? Wet jakoś to nazwał? Anettta,bardzo dziękuję za bazarki i przelew.:) I niech Twój psiuk szybko zdrowieje!:) Quote
qeram Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Opuchlizna to normalne po takiej operacji ale u Greci to za długo trwa. mam czekać do czwartku podobno już zejdzie zobaczymy. Jak będę uważał że trzeba wczesniej iść do weta to pójde. Quote
jostel5 Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 No,właśnie,za długo!Dobrze,że malutka ma apetyt i dopisuje jej humor.Pewnie to,co teraz czuje jest i tak mniej przykre niż poprzedni ból.Żal mi jej strasznie! :( Quote
qeram Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Myślę że masz rację że teraz mniej ją boli. Przy tym wszystkim jest bardzo cierpliwa. Dziś pierwszy raz wzięła przysmak od obcej osoby na spacerze. Mam sąsiadke która też jest psiarą i bardzo lubi moje psy z wzajemnością zresztą. Jak mnie widzi na spacerze to wychodzi i zawsze coś odpali moim psiakom. Dziś Grecia tez dała sie namówić na serek żółty. Quote
ANETTTA Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 mój dragon strasznie głosno oddycha charczy nie robił tak przedtem ...:shake:martwi mnie to Quote
qeram Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 ANETTTA napisał(a):mój dragon strasznie głosno oddycha charczy nie robił tak przedtem ...:shake:martwi mnie to Prawdopodobnie opatrunek go uciska i cięzko mu oddychać. Grecie też raz zrobili opatrunek i zawinęli bandażem elastycznym. Zaczęła dziwnie oddychac i charczeć. Prędko wróciłem na poprawkę. Dobrym rozwiązaniem jest zawinięcie najpierw rolką ligniny, potem zwykły bandaż który plastruje i plastrem przyklejam do futra. Bez problemu trzyma sie całą dobe. Widać na zdjęciu we wczesniejszych postach. Quote
ANETTTA Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Dragon przepakowany(cała rodzina robiła opatrunek jednemupsu :evil_lol:) jest poprawa !! Marku ta opuchlizna nic sie nei zmiejsza u GRety Quote
qeram Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Będę zmieniał opatrunek po spacerze o 13 wtedy będę wiedział. Ja też będę miał walkę z Grecią, dziś sam muszę jej zmienić opatrunek. Nie mam nikogo do pomocy Quote
qeram Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Dziś opatrunek źle wyglądał, od samego rana wyglądądało coś nie tak. Jak odwijałem to sie wystraszyłem taka ilością wydzieliny Jak już odwinełem to się przeraziłem. Wszystko się rozlazło z powodu opuchlizny. Zawinełem Grecie ucho i pojechałem do kliniki na dyżur. Gretka została w szpitalu. mają mnie informować. Jestem wściekły.... bardzo szkoda mi Gretki. Quote
Kapsel Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Nie wiem co napisać, tak mi jej strasznie żal :-(:shake: Powiedzieli dlaczego tyle wydzieliny? czy wdał się jakiś stan zapalny? :shake: Quote
andegawenka Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Nie martw się, chyba to norma że uszy źle się goją. Diego też miała problemy a dzisiaj zdrowy... Na zdjęciu nie widać zaognień, a z rany przeważnie się sączy, czasami dreny są zakładane... Quote
qeram Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Dziś nie było żadnego chirurga, będzie jutro rano. Grecia dostała zastrzyk przeciwzapalny i coś jeszcze na opanowanie tej opuchlizny. Cholera, dziś pół nocy nie spałem bo śniło mi się te jej ucho ... i się wyśniło. Quote
Recommended Posts