andegawenka Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Kara miała po kazdej operacji wenflon, na leki i ewentualne kroplówki.Ja jej wyjmowałam po dobie bo bardzo płakała i natychmiast zasypiała. Dziwna reakcja...:roll: Gretka trzymaj się.. Quote
ANETTTA Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 z mich 2 bazarków przeleje kase razem ..... bazarki mile widziane pomoc potrzebna finansowa na leczenie i na karme !!!!!! Marku jak sprawa karmy ???sunia ma ja jeszcze ???:shake: Quote
qeram Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Karme Gretka ma jeszcze na miesiąc. Przez dwa tyg juz troche zjadła. Quote
jostel5 Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 Jasne! Mam problemy z upływem czasu...;) Quote
jostel5 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 Żadnych wieści...? Co tam u Was,denerrrrwuję się....! Quote
Kapsel Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 jostel5 napisał(a):Żadnych wieści...? Co tam u Was,denerrrrwuję się....! Ja też, nie rozdrapała sobie rany? Quote
qeram Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Z Gretka wszystko Ok, Zgodnie z zaleceniami zdjąłem opatrunek, ale Greta zaczęła trzepać uszami i zaczęła jej leciec krew. Musiałem zrobić drugi opatrunek i pojechalismy do chirurga. Chirurg obejzał ucho i powiedział że wszystko jest ok, nic się nie rozlazło. Przemył ucho, zasypał jodoformem i kazał trzymac opatrunek do piątku. W sobotę na kontrolę. Gretka jest bardzo cierpliwa, nie próbuje nawet pozbyć się tego opatrunku chociaz bardzo jej to przeszkadza. Kochane suczydło, wszystko rozumie co sie do niej mówi. Idę spac bo poprzedniej nocy spałem 2 godziny. Nie byłem pewny jak Greta się będzie zachowywała i ją pilnowałem. Greta była bardzo spokojna i podsypiała, często sie budząc. Quote
jostel5 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 Jak dobrze,że się odezwałeś ,dziękuję za wiadomości.:) Trzymajcie się i odpocznijcie po tych przeżyciach.Dobrej nocy!:) Quote
Kapsel Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Qeram, jestem pełna podziwu dla Ciebie.:loveu::loveu::loveu::loveu: Bardzo się cieszę, bardzo, że wszystko idzie w dobrym kierunku :multi::multi::multi: Quote
qeram Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Greta jest bardzo spokojna i opanowana.Wszystko rozumie co sie do niej mówi. Wie że nie wolno ruszać opatrunku i wcale się nim nie interesuje. Byłem dziś z Gretą na zmianie opatrunku. Już nie krwawi, szwy wyglądają bardzo ładnie, tylko sączy się jej płyn surowiczy z opuchlizny pooperacyjnej. Jak na razie wszystko jest tak jak powinno być. W sobotę pojedziemy na kontrolę. Quote
qeram Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Żebyście wiedziały że to ANIOŁ. Dawno nie widziałem tak cierpliwego psa. Na spacerach idzie obok i od czasu do czasu wkłada pysk w dłoń żeby ją pogłaskać. Opiera sie wtedy całym ciężarem o mnie i jest bardzo zadowolona. Quote
ANETTTA Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 wczoraj wieczorem o 23 zauwazyłam wymacłam wielka kluche poduche na ucholu mojego dragonka wczesniej nei miał bylismy u weta dzisiaj jutro zabieg o 11 krwiak małozowiny usznej on wie chyba o co chodzi ..bo łazi za mna krok w krok z takim litosciwym wzrokiem :shake: trzymajcie kciuki za mojego dragonka Quote
jostel5 Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Bardzo jestem szczęśliwa,że malutka;) tak dzielnie się spisuje...:) Tak sobie myślę,że trudno będzie Ci się z nią rozstać-dziewczyna ma w sobie to "coś"...;):eviltong: Przelew dotarł? Anettta-kciuki zaciśnięte! Będzie dobrze,nie martw się ! Quote
qeram Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Przelew dotarł, dziękujemy. Zawsze trudno sie rozstać z psem na tymczasie, ale sobie tłumaczę że mogę wtedy pomóc następnemu. Wszystkie moje wyadoptowane benki mieszkają w domu i śpią na kanapach. Quote
jostel5 Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Nie wiem tylko,czy Greta zechce zmienić Ciebie na innego...;) Z tego,co piszesz-niekoniecznie...;) Quote
qeram Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Co ciekawe one wiedzą że ich oddam. Pierwsza Daisy też była bardzo za mną, ale jak przyjechała nowa pani to wskoczyła sama do samochodu i nawet się za mną nie obejżała. Ostatnia Berta też wiedziała kiedy chcę ją oddać . Jak jechałem pokazać ją nowej właścicielce to nie chciała wyjść z domu, potem nie mogłem ją wsadzić do auta. Na miejscu nie chciała z auta wyjść. Wiedziała że ten domek nie dla niej. Po jakimś czasie przyjechał pan żeby ją zobaczyć. Wychodząc z domu zawachała się przez chwile ale wyszła. po półgodzinnym spacerze bez oporów wsiadła do auta swojego nowego pana i pojechała. One czują i wiedzą doskonale co się święci. W zasadzie same decydują czy nowy pan im odpowiada. Quote
jostel5 Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Słynna psia intuicja! Pies podobno zawsze wyczuje "dobrego człowieka".:) Quote
kinga_kinga7 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 jostel5 napisał(a):Nie wiem tylko,czy Greta zechce zmienić Ciebie na innego...;) Z tego,co piszesz-niekoniecznie...;) z kąd ja to znam..:) Quote
jostel5 Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Właśnie o Tobie i Luśce myślałam...:) Quote
kinga_kinga7 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 jostel5 napisał(a):Właśnie o Tobie i Luśce myślałam...:) :evil_lol: też miałam zamiar pomóc innym,np Lady,albo jamnisi:),ale wyszło inaczej Quote
qeram Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Dziś byliśmy z Grecią u chirurga. Nie jest dobrze, opuchlizna zamiast się zmniejszać to powieksza się. Puściło kilka szwów. Sunia musi codziennie miec zmieniany opatrunek. U weta to kosztuje 20 zł. samemu tez mogę zrobić ale muszę miec kogoś do pomocy bo Grecia się buntuje i ucieka z łbem. Bidula ma juz dość. Na zrobienie opatrunku potrzeba rolkę ligniny, ok 5 gazików sterylnych, 3 bandaże i rolkę plastra. Opatrunek u weta nie jest taki drogi. W czwartek jesteśmy umówieni u chirurga. Tak że muszę jej jeszcze zrobić 5 opatrunków, jak na razie. Musze jutro sprawdzić czy mój wet ma dyżur w swięta. Quote
Recommended Posts