Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 812
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś musiałem pojechać z Grecia do weta. Od 3 dni nic nie je i sie nie wypróżnia. Grecia została prześwietlona i nic w kichach nie było. Dostała lewatywę. Było przy tym kupe śmiechu, bo było to robione prawie przy ludziach w poczekalni żeby było blizej wyjscia na zewnątrz.Wet włozył jej do tyłka ok 70 cm rurki i wlał w 3 turach z 5 litrów wody z mydłem i parafiną. Grecia za kazdym razem biegiem leciała na trawnik zeby to wszystko z siebie wylać. ludzie na poczekalni nie mogli uwierzyć że Grecia tak dzielnie i spokojnie to wszystko zniosła. W ogóle nie protestowała przy tej lewatywie.
najważniejsze że pomogło. jak przyjechaliśmy do domu sunia z apetytem zjadła swoja michę i parówką już się nie podzieliła. Zjadła ją sama :lol:

Posted

Właśnie miałem zapytać czy mam kupić karmę czy są jakieś inne propozycje.
Grecia jest ze mną mocno związana, troche sie tym martwię bo będzie nastepny duży stres przy zmianie własciciela, ale nie ma innego wyjscia.

Posted

qeram napisał(a):
Właśnie miałem zapytać czy mam kupić karmę czy są jakieś inne propozycje.
Grecia jest ze mną mocno związana, troche sie tym martwię bo będzie nastepny duży stres przy zmianie własciciela, ale nie ma innego wyjscia.

Na razie w bidulowej skarpecie Grety jest zaledwie 60 zł...Jeżeli karmy już nie ma,może kup,bo "innych propozycji" na razie zero...:(Czy uważasz,że Greta może już iść do adopcji ? Co mówią weci na temat jej "usznej" przyszłości...:

Posted

Na razie mówimy tylko o jednym uchu. W poniedziałek idę do chirurga, sunię się przyśpi i uszko zostanie obejzane dokładnie. Niby się zrosło ale pod dotykiem jeszcze ucieka z łbem.
Czy Grecia może iść do adopcji? w zasadzie tak tylko musiałbym mieć gwarancję że ktoś będzie kontynuował leczenie jej uszu.

Posted

Wydatki ciąg dalszy:

3 faktury. Piszę ilość faktur bo czasem nie wszystkie zdjęcia się wyświetlają
Razem wg mojego kalkulatora 1200,93 pln

Jakby było coś nieczytelne służę zdjęciami w większej rozdzielczości

Posted

Za chwilę sprawdzę i wpiszę rozliczenie...Dziękuję,Marku.:)

Też przymierzam się do bazarku na Gretę,ale jeszcze chwilę to potrwa.

Edit.Anetko,jeszcze nic nie ma,pewnie jutro....

Posted

Jutro napiszę skrócony "życiorys" Grety i koniecznie trzeba ją wrzucić na nk i fb.Bo nie damy sobie sami rady,a szkoda zaprzepaścić to,co udało się już osiągnąć.
Zaraz grudzień-przyjdą wpłaty.Trzeba zamówić małej karmę,ale ja nie wiem gdzie i nie wiem jaką...Teraz mamy 140 zł,po wpłatach będzie ok. 200 zł.Wystarczy na razie na żarełko...? Anettta ,czy wiesz,jak to się zamawia?

Edit.Gamoń ze mnie!:oops:
Przecież Qeram pytał,czy kupić karmę...Tak,Marku,myślę,że kup! Może nie tę z najwyższej półki,ale na pewno taką,by sunia chciała ją jeść.

Posted

Kopiuję rozliczenie z postu drugiego:

ROZLICZENIE:

W postach 459 i 460 są skany z faktur za leczenie Grety.

W sumie:1200,93,-
1032,00,--tyle przelałam Qeram za leczenie

- 168,93, -- dług za leczenie (do wyrównania oczywiście)

Dramatycznie to wygląda!!! Pomóżcie!

Teraz koniecznie trzeba zadbać o karmę dla suni!!! Za co??? Ale mam stracha!!!

Posted

Nie ma co wpadać w popłoch. Przecież nie dam Greci głodować. kupuje karme dla swoich psów to i Grecia ma na razie co jeść. Od siebie też w miare mozliwosci dokładam się do Greci, chociaż ostatni przybył mi jeszcze jeden maluch tymczasowicz. Nie miałem sumienia takiej malizny oddać do schronu
http://www.dogomania.pl/threads/196424-Tina-4kg-wychudzonego-psiego-nieszcz%C4%99%C5%9Bcia-szuka-nowego-domu
Tak że jest już u mnie w domu 7 psiaków o kocie nie wspomne i nie powiem zjeść wszystkie potrafia, 20 kg suchej karmy w 10 dni, co mnie dośc mocno obciąża finansowo.

Grecia miewa się dobrze, pilnuje mnie i nikomu obcemu nie wolno podejśc do mnie bo jest zaraz wrrrrrrrrrrr. Muszę ja uspokajać, ale jest posłuszna i nie ma problemu. Kurcze zawsze chciałem mieć takiego psa, ale Grecia to tylko tymczasowicz Nie mam warunków na tyle psów na stałe.

Edit:
Dziś rano poszliśmy ze sforą do parku poszaleć na śniegu i spotkaliśmy bernardynkę Sabę. Saba nie lubi innych psów i potrafi się rzucić z zębami. Grecia oczywiscie podbiegła do niej i zaczęło się straszenie, chodzenie na sztywnych łapach, sierść na grzbiecie na jeża, zęby na wierzchu u jednej i drugiej. Myślałem że będzie kocioł. Trudno rozdzielić dwa tak duże gryzące się psy, ani jedna, ani druga nie miała zamiaru ustąpić, ale całe szczęście udało nam się je odwołać. Rozeszły się z oporami, oglądając się za siebie.
Grecia pokazuje ostatnio na co ją stać. Nowy właściciel będzie musiał być doświadczony w postępowaniu z dużymi psami.

Edit: 30.11
Byłem z Grecią u weta, ucho sie zagoiło, nie ma stanu zapalnego, ale z decyzja co dalej muszę poczekać jeszcze dwa tygodnie. Wydaje mi się że jednak trzeba bedzie robić poprawkę, Ale może tylko mi sie wydaje. Wypada tylko czekać :-?

Posted

Przed chwilką Grecia pogoniła fachowców którzy przyszli na coroczną kontrolę instalacji gazowej. Zamknąłem ją w pokoju, ale małpa potrafi sobie świetnie drzwi otwierać o czym nie wiedziałem. Ja się wystraszyłem, ale fachowcy dużo więcej.Tego się nie da opowiedzieć. Trzeba było zobaczyć ich przerażone miny jak stali w kącie w kuchni.
Coś gazownicy nie mają szczęścia, w zeszłym roku kaukazka Elza napędziła im strachu, a dziś Greta.

Posted

No to panna pokazuje lwi pazur...I faktycznie jej dom stały musi być bardzo odpowiedzialny i doświadczony.Może pora już się za takim powoli rozglądać,jak myślisz?

Posted

W zasadzie można by zacząć się oglądać, tym bardziej że nowi właściciele muszą być odpowiedzialni i mieć doświadczenie z dużymi psami. Grecia wyznaczyła sobie swój teren i po prostu go pilnuje. Blisko domu to jest jej terytorium i obszczekuje obcych, jak pójdziemy trochę dalej to jest spokojniejsza i nie zwraca tak uwagi na wszystko, no chyba że trzeba mnie bronić w jej mniemaniu.