Jump to content
Dogomania

>>>KRZYCZKI-obóz śmierci dla psów-WIELKI SUKCES- zapadł precedensowy wyrok !!!<<<

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

http://www.dogomania.pl/threads/130557-Psy-z-Krzyczek-do-adopcji-a-OKAA-IM-ODROBINAE-SERCA-POMA-A

Wątków było kilka..........zostały zamknięte, a po zmianach w ogóle nie moge ich znaleźć....
Dużo zdjęć miała Paros, robiła je także Oktawia i Kanzaj. Pies jest w "kanzajowym" typie, wiec być moze coś o nim wie.

Ja bym obstawiała, że wyjechał z Krzyczek w czasach, kiedy bywała tam Oktawia. Z nią należałoby sie kontaktować. Jakby co to mam jej numer tel.....o ile aktualny - mogę Ci wysłać smsem.

Posted

Prosze napisac, jak wyglada sytuacja TERAZ w Krzyczkach. Ja niestety nie mam czasu na czytanie calego watku. CO JEST NAJBARDZEJ POTRZEBNE!! Cz jedzenie dla psow/kotow....??? Jak wyglada sprawa organizacji schroniska, czy zmienil sie personel i podejscie dla psow? Mozna napisac na mail:
[email protected]

Posted

[quote name='alysia']Prosze napisac, jak wyglada sytuacja TERAZ w Krzyczkach. Ja niestety nie mam czasu na czytanie calego watku. CO JEST NAJBARDZEJ POTRZEBNE!! Cz jedzenie dla psow/kotow....??? Jak wyglada sprawa organizacji schroniska, czy zmienil sie personel i podejscie dla psow? Mozna napisac na mail:
[email protected]
schronisko zamkniete

Posted

[quote name='Kora']Neigh, a byl temat w ktorym byly zdjecia wiekszosci psow z Krzyczek mozesz mi pomoc w znalezieniu?
Kora- pamiętam, że foty krzyczkowców były m.in na tej stronie http://krzyczki.jg1.pl/
P.S. Warto skontaktować się też z Paros. Z tego co wiem, ona uczestniczyła w tworzeniu stron o psach z Krzyczek. Na pewno podrzuci jakieś linki
pozdrawiam

Posted

Na tej stronie z całą pewnością nie ma tego psiaka Evito:-). Są tam głownie psiaki wywiezione w ostatnim rzucie. Bym go pamiętała:-).

Ale linki Paros faktycznie moze mieć.

Posted

Nie ostatnie psy zostały wywiezone ze schornu w czerwcu 2008......niebawem będzie dwa lata. Co nie zmienia postaci rzeczy, że niektóre z nich NADAL tkwią w hotelach/dt. W sumie to ok 15 tak mniej wiecej....

I nadal walczymy np. o pieniądze na ich utrzymanie. Wiekszość osób zapomniała już o ich istnieniu.......Kiedyś temat był medialny, dawno przestał być. A psy są nadal. Tiaaa

• 4 weeks later...
Posted

NARESZCIE!

Dziś o godzinie 13.00 sąd rejonowy w Pułtusku - odczytano wyrok w sprawie przeciw Zdzisławowi L., Annie Cz. i Cezaremu W. Po prawie trzech latach przewodu sadowego dowiedziałyśmy się dziś, że prawo w Polsce chroni zwierzęta, ze nasza walka ma sens, że wina skutkuje karą.
Fundacja EMIR jako jedyna była na każdej rozprawie i skutecznie, jak widać, wypełniała obowiązki oskarżyciela posiłkowego. Wszystkie nasze wnioski dowodowe zostały przez sąd zakwalifikowane jako dowody.
Oskarżeni po raz pierwszy nie stawili się w sądzie.

ZAPADŁ NAJBARDZIEJ PRECEDENSOWY WYROK W SPRAWACH ZWIERZĘCYCH W OSTATNICH LATACH. WSZYSCY ZOSTALI SKAZANI!

ZDZISŁAW L. - 1 ROK 2 MIESIĄCE POZBAWIENIA WOLNOŚCI W ZAWIESZENIU NA 3 LATA, GRZYWNA, ZAKAZ PRACY ZE ZWIERZĘTAMI NA 3 LATA, NAWIĄZKA NA ORGANIZACJE ZWIERZĘCE

ANNA CZ. - 1 ROK 8 MIESIĘCY POZBAWIENIA WOLNOŚCI W ZAWIESZENIU NA 3 LATA, GRZYWNA, ZAKAZ PRACY ZE ZWIERZĘTAMI NA 3 LATA, NAWIĄZKA NA ORGANIZACJE ZWIERZĘCE

CEZARY W. - 8 MIESIĘCY POZBAWIENIA WOLNOŚCI W ZAWIESZENIU NA 2 LATA, GRZYWNA

WYROK TEN SĄ WYROKAMI ŁĄCZNYMI, Z ART. 35 P. 1 DWIE PIERWSZE OSOBY DOSTAŁY PO 8 MIESIĘCY, ALE NAJWAŻNIEJSZE JEST TO, ŻE SKAZANI ZOSTALI ZA ZNĘCANIE SIĘ NAD ZWIERZĘTAMI POPRZEZ NIEZAPEWNIENIE ODPOWIEDNICH WARUNKÓW W SCHRONISKU.

Uzasadnienie wyroku było długie i wyczerpujące - sąd wziął pod uwagę wszystko - zagęszczenie w boksach, brak dostępu do wody, brak opieki weterynaryjnej, brak izolacji zwierząt chorych od zdrowych. Właściwie w uzasadnieniu wyroku znalazło się prawie całe rozporządzenie ministra rolnictwa w sprawie schronisk.

Jesteśmy dumni z takiego wymiaru sprawiedliwości! To wielki przełom w sprawach zwierzęcych - wiele jest jeszcze schronisk, gdzie łamie się prawo. Teraz będzie nam dużo łatwiej i obiecujemy, że będziemy nieustępliwi.

Wszystkim urzędnikom z gmin okołowarszawskich, którzy wysyłali psy do Krzyczek życzymy spokojnego sumienia, a w przyszłości lepszego wypełniania swoich obowiązków, empatii i lepszego dbania o wydatkowanie funduszy gminnych.

Posted

Kahoona!:placz::multi::multi: Płaczę ze szczęścia:loveu: Tak bardzo się bałam,że będzie jak zawsze:shake:
To prawdziwy przełom - szkoda,że w prawie polskim nie ma precedensu!
Myślę jednak,że teraz można będzie przytaczać ten wyrok,że to przełamie myślenie sędziów,że i inni się odważą!
A możesz napisać,czy to była kobieta,czy mężczyzna? Tak z ciekawości,kto się wreszcie odważył?:evil_lol:

Posted

Cudownie!!! Wielkie ukłony dla osób, które doprowadziły do skazania tych @&%#@.
Ale to i tak za mało. Za to, co zgotowali tym psom powinni dostać dożywocie w kamieniołomach.
A B.K. nie poniosła żadnej kary?

Posted

elmira napisał(a):
cudownie!!! Wielkie ukłony dla osób, które doprowadziły do skazania tych @&%#@.
Ale to i tak za mało. Za to, co zgotowali tym psom powinni dostać dożywocie w kamieniołomach.
A b.k. Nie poniosła żadnej kary?

ona nie była oskarżona w tej sprawie