Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 374
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie Piko, od dziś to Filuś :) idę trzeci raz na spacer z psami, Filuś już po kąpieli, słodki i kochany i już mi dziękował buziaczkami i łapkami obejmował mi twarz, idę bo mój pies gwałci drugiego mojego psa

Posted

Bardzo, bardzo sie cieszę, Filuś- pięknie się nazywa. Będzie Cię kochał całym sobą, jak moje, też ze schronisk (i po przejściach ze złymi ludzmi) psiaki. Bajka i Czaruś pozdrawiają Filusia.

Brazowa zmień tytuł

Posted

już jest troche lepiej z tym gwałceniem, ale co będzie w nocy, czy prześpimy w spokoju noc.....już wiem o czym brązowa pisała :* słodka umiejętność, tzn. tak się domyślam, że o to chodziło

moje psy też pozdrawiają

Posted

Jak się cieszę, że Filuś ma nowy domek :) A co do zachowania Twojego psa, to niektóre tak wyrażają swoje emocje (radość, chęć do zabawy) albo dominację. Z reguły na psach schroniskowych, uległych i bardziej niepewnych siebie to się odbija. Wyobraź sobie, że jak ja mojego wzięłam ze schroniska, to psy na podwórku reagowały na niego w ten sam sposób - to dlatego że był młody, niepewny siebie i uległy. Oczywiście sprzeciwiał się takiemu zachowaniu uciekając i wywijając się, ale teraz już jakoś psy sobie odpuściły takie "afekty" :D Najśmieszniejsze było to, jak tak naskakiwał na niego york, który sięgał mu do kolana :D Problem jakoś sam minął - myślę, że dlatego że mój pies nabrał większej pewności siebie. Przerywaj swojemu psy takie zachowanie i nie pozwalaj mu (niech wie, że nie on tam rządzi)- zwłaszcza, że Filuś musi też nabrać dopiero pewności siebie na nowym terytorium :) Ale się cieszę, że go wzięłaś :) Teraz pozostaje Kasi znaleźć jakiegoś biedaczka bliżej Wrocławia, żeby nie czuła sie poszkodowana :)

Posted

Asperges a będzie mozna się kiedyś z wami umówić na Filusiową sesję zdjęciową? Wiem że wybiegam w przód, mały musi się oswoić z wami, nową sytuacją ale tak chętnie bym go pocykala na wolności, wśród trawy:) Mogę was nawet zabrać samochodem gdzieś na łąki - Dolina Radości czy coś:)

Posted

[quote name='annavera']Teraz pozostaje Kasi znaleźć jakiegoś biedaczka bliżej Wrocławia, żeby nie czuła sie poszkodowana :)[/QUOTE]

Pozostaje mieć nadzieję, że Piko będzie szczęśliwy... :)
Życzę mu powodzenia...! :)

Ja natomiast nie będę miała problemu ze znalezieniem psiaka, któremu można odmienić los... Tym bardziej, że najchętniej wzięłabym je wszystkie, eeech...

Posted

O !!!!!! Jak ja się cieszę!!!!!

Gwałcicielowi - trochę ogranioczyc bialko, tzn. karma mniej białkowa, a gwałcenie u psów, to tez pokazywanie i zaznaczanie, że ja tu jestem ważniejszy, ja mogę wszystko i masz się podporzadkować, przejdzie mu jak się dogadają.
Trzymam kciuki! Gratuluję! Wyrazy uznania!
Piko - Filuś - powodzenia!

Posted

robimy wszystko aby na gwałty nie pozwolić i F1 nie zgwałcił F2 bo odsuwamy i mówimy "nie rób", F1 w ten sposób okazuje radość i chęć do zabawy, absolutnie nie o dominację mu chodzi, są miłe do siebie a Filuś już dwa razy zdecydowanie skarcił F., i F. wciąż do niego miauczy jakby traktował go jak zabawkę, ale widać że bardzo się cieszy.
Teraz zamknęłam się w pokoju z Filusiem a ten schował się pod łóżkiem, chyba chce mieć spokój, próbowałam robić mu fotki ale jak tylko usłyszał pstryk migawki to przenosił się w inne miejsce i wszystkie poruszone, zasypiał na siedząco, zjadł ciepły obiadek, jak siostra powiedziała do niego "idziemy" to otwierał pyszczek i wręcz coś mówił, kocha łóżeczka, mięciutkie kocyki, wychodzić na balkon, chodzi za nami wszędzie, sam wyskakuje z wanny - potrafi dobrze się odbić i najbardziej rozczulające: siada na dwóch łapkach, ustawia się w pionie i dwiema górnymi łapkami rusza w ten sposób jakby żonglował - słodkie i powalające, zobaczyłysmy to pierwszy raz czekając z nim na skm w Sopocie, na peronie dalekobieżnym (innym niż my byliśmy) zobaczył yorka i chciał do niego pomachać, bardzo chciał patrzec przez okno przez te dwa przystanki skm, na sesję możemy się umówić, tylko to za jakiś czas.

Posted

[quote name='Katarzyna Janik']Pozostaje mieć nadzieję, że Piko będzie szczęśliwy... :)
Życzę mu powodzenia...! :)

Ja natomiast nie będę miała problemu ze znalezieniem psiaka, któremu można odmienić los... Tym bardziej, że najchętniej wzięłabym je wszystkie, eeech...

Wspaniala wiadomosc! :) Asperges, strasznie sie ciesze ze dalas maluchowi dom:) Przy okazji- wyczytalam ze odwiedzal balkon. Blagam zabezpiecz go tak zeby Filus nie mogl sie przecisnac pomiedzy pretami (jesli juz nie jest zabezpieczony) Kilka tygodni temu maly psiak z innego watku wypadl przez balkon niedlugo po adopcji :( Sorry ze tak gledze:)

Kasiu, pewnie juz zdazylas pokochac malego wirtualnie, ale tak jak piszesz, jest tyle innych biedakow... W kazdym schronisku... a pewnie Brazowa tez ma jakies psie nieszczescia w zanadrzu. Ja mam tylko prosbe... zajrzyj na ten watek :
http://www.dogomania.pl/threads/198505-Dom-życie.Potworna-bieda-Bruno-ze-schroniska-prosi-o-pomoc.
Pewnie piesek okaze sie dla Ciebie za duzy, ale zapytac nie zaszkodzi. Jest chory i musi brac lekarstwa. Problem w tym ze wolontariuszka ktora sie nim opiekuje w schronisku wyjezdza do innego miasta i nie wiadomo jak dalej bedzie z jego leczeniem. Psiak jest bardzo grzeczny. Ma 12-13 lat.

Posted

[quote name='Alter Ego']Przy okazji- wyczytalam ze odwiedzal balkon. Blagam zabezpiecz go tak zeby Filus nie mogl sie przecisnac pomiedzy pretami (jesli juz nie jest zabezpieczony) Kilka tygodni temu maly psiak z innego watku wypadl przez balkon niedlugo po adopcji :(

Słuszna uwaga (bo Piko jest mały), a przestróg nigdy dosyć.

[quote name='Alter Ego']Kasiu, pewnie juz zdazylas pokochac malego wirtualnie, ale tak jak piszesz, jest tyle innych biedakow... W kazdym schronisku... a pewnie Brazowa tez ma jakies psie nieszczescia w zanadrzu. Ja mam tylko prosbe... zajrzyj na ten watek :
http://www.dogomania.pl/threads/198505-Dom-życie.Potworna-bieda-Bruno-ze-schroniska-prosi-o-pomoc.
Pewnie piesek okaze sie dla Ciebie za duzy, ale zapytac nie zaszkodzi. Jest chory i musi brac lekarstwa. Problem w tym ze wolontariuszka ktora sie nim opiekuje w schronisku wyjezdza do innego miasta i nie wiadomo jak dalej bedzie z jego leczeniem. Psiak jest bardzo grzeczny. Ma 12-13 lat.

Widziałam tego biedaka już jakiś czas temu...byłam na jego wątku...
On jednak faktycznie jest "za duży jak dla mnie"... Muszę mierzyć swoje możliwości różnymi możliwościami (nie tylko finansowymi ale i fizycznymi np.)... Nie mogę podjąć się opieki nad psiakiem, gdy nie mam pewności, że podołam w 100%...

Posted

Ciagle jeszcze sie boje ucieszyć,no tak mam i już :)

ale jak w poniedziełek zobaczę boks bez Piko,to chyba zacznie do mnie docierać. I nie będzie Piko,który stoi przy kracie i opiera się o nią łapkami,straszny widok niemo cierpiacego psa.

Normalnie nie wierzę-Piko puscił schroniska i pojechał do domu,gdzie został Filusiem. Kapsel,ty pewnie patrzysz z góry i machasz ogonem.

Zaraz zmienie tytuł :) :) :)

Posted

[quote name='brazowa1']Ciagle jeszcze sie boje ucieszyć,no tak mam i już :)

ale jak w poniedziełek zobaczę boks bez Piko,to chyba zacznie do mnie docierać. I nie będzie Piko,który stoi przy kracie i opiera się o nią łapkami,straszny widok niemo cierpiacego psa.

Normalnie nie wierzę-Piko puscił schroniska i pojechał do domu,gdzie został Filusiem. Kapsel,ty pewnie patrzysz z góry i machasz ogonem.

Zaraz zmienie tytuł :) :) :)[/QUOTE]

Bo to pewnie Kapsel wyprosil dla kolegi :) i :(

Posted

[quote name='Alter Ego']Bo to pewnie Kapsel wyprosil dla kolegi :) i :([/QUOTE]

wiem,ze to naiwne tak mysleć,ale własnie o tym pomyslałam.Ze Kapsel swoimi sposobami wskazał Asperges Piko.

Takiego cudu bylo potrzeba nie tylko bezposrednio dla Piko,ale i ja skorzystałam po stokroć... po Mice, Bossie, Kapslu, Strasznym Dziaduniu, Szramie, Dianie, Bajku, Maksie-Łupieżu, Nerce, Alasce, Łapsiu było bardzo przytłaczająco.

Posted

Asperges - fantastyczna wiadomość...Dużo radości dla Was wszystkich, a szczególnie dla Filusia ;)

PS. Koniecznie sprawdź zabezpieczenia pomiędzy poręczami na balkonie - ten piesek który zginął wypadając z balkonu to Priamek z mojego podpisu...

Posted

Asperges gratuluję, wspaniała z Ciebie osoba:) Pikuniu życzę Ci szczęścia w prawdziwym domku, teraz możesz wreszcie kochać swojego ludzia:))) A relacje między psiakami na pewno się ułożą, trzeba czasu - moja jamnisia też w ten sposób usiłowała się bawić z Kruczkiem - dziadziusiem po długim stażu w schronie - też mówiliśmy,że nie wolno, a teraz nie ma bardziej zgranej paczki:) trzymamy kciuki bardzo mocno, a to machanie łapkami to coś cudownego - chciałabym zobaczyć!

Posted

[quote name='Katarzyna Janik']Słuszna uwaga (bo Piko jest mały), a przestróg nigdy dosyć.[/QUOTE]

w moim wypadku nie słuszna, nie ma prętów, mamy tzw. zabudowę z szyb na balkonie

już nie gwałci, oglądałam właśnie program "zaklinacz psów" czy jakoś tak i behawiorysta powiedział, że ten gest kopulacyjny to po psiemu przyjmowanie do grupy...
Filuś to słodzinek i z miłością patrzy w oczy, taka mała psia twarzyczka, dziś zaszczekał, słodko się cieszy - otwiera pyszczek i coś opowiada, mój pies F1 dał mu nawet swoje łóżko, w nocy widząc że Filuś śpi na jego mięciutkim posłanku pomachał ogonem i poszedł do innego pokoju, piją z jednej miski wodę,
Filuś chyba jest cziłałą :D

Posted

[quote name='Asperges']w moim wypadku nie słuszna, nie ma prętów, mamy tzw. zabudowę z szyb na balkonie

już nie gwałci, oglądałam właśnie program "zaklinacz psów" czy jakoś tak i behawiorysta powiedział, że ten gest kopulacyjny to po psiemu przyjmowanie do grupy...
Filuś to słodzinek i z miłością patrzy w oczy, taka mała psia twarzyczka, dziś zaszczekał, słodko się cieszy - otwiera pyszczek i coś opowiada, mój pies F1 dał mu nawet swoje łóżko, w nocy widząc że Filuś śpi na jego mięciutkim posłanku pomachał ogonem i poszedł do innego pokoju, piją z jednej miski wodę,
Filuś chyba jest cziłałą :D[/QUOTE]

Co za super wieści - jeszcze raz dzięki Asperges ;-) I mizianka dla obu grzecznych psiaków...