Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A tam.. Kora, na dworze... Wyobraź sobie, że mój pies regularnie ucieka do śmietnika osiedlowego. wskakuje tam i wyrzuca wszystko co da się w zęby wziąć, przed tą wielką, metalową puchę a potem w tym sie grzebie i szuka żarcia. Miałam 3 razy taka akcję (luźna obroża, wykrętka i pooooszeeedł!) w tym raz to wszystko widział dozorca. A kosz na śmieci w domu? Ha! Już dawno mam szafki na klucz! Rozbebeszony worek śmieci po całej chacie łącznie z meblami, kanapami i uszargane 3 psy... Polecam każdemu.

Posted

"Basra, mówiłam Ci, to nie ten ścieg" :diabloti:, czyli jak Basra i Batumi robią sweterek na drutach, tfu- na pazurach :cool3:!

[IMG]http://img28.imageshack.us/img28/8776/p4040001.jpg[/IMG]

[IMG]http://img197.imageshack.us/img197/711/p4040004.jpg[/IMG]

Posted

Wczoraj Nordi nalał na przedłużać włączony do prądu do którego na nieszczęście podłączony BYŁ działający telewizor... Wielkie buch... i po telewizorze ... :placz:

Dzisiaj (nie sądziłam, że to możliwe) przeszedł sam siebie. Odwiedził mnie mój TŻ zostawiła auto na placu... Nordusiowi kojarzy się chyba to auto z uwielbianymi przez niego wycieczkami... Postanowił za wszelką cenę dostać się do zamkniętego samochodu... efekt... porysowane drzwi kierowcy i pasażera , klapa i maska... oraz dach...:placz::placz::placz:

Posted

[quote name='J_ulia']......... efekt... porysowane drzwi kierowcy i pasażera , klapa i maska... oraz dach...:placz::placz::placz:[/QUOTE]

uuuuuła, a co na to TŻ? bo u nas jakby tak się stało z samochodem to by było kiepsko:shake:.

Posted

[quote name='ewtos']uuuuuła, a co na to TŻ? bo u nas jakby tak się stało z samochodem to by było kiepsko:shake:.[/QUOTE]

Eh... zniósł to dobrze, to znaczy na tyle dobrze na ile dbający o swoje autko mężczyzna jest w stanie. Pretensji nie ma (może troszkę w głosie ), ale mi jest strasznie przykro, bo on o te auto bardzo dba. Mam wyrzuty sumienia , bo to ja powiedziałam, że ma zaparkować na placu , a nie na ulicy. Pewnie nie raz jeszcze wysłucham o tych moich "strasznych kundlach" .... które on w nawiasie bardzo lubi...

Posted

[quote name='J_ulia']Eh... [B]zniósł to dobrze[/B], to znaczy na tyle dobrze na ile dbający o swoje autko mężczyzna jest w stanie. [B]Pretensji nie ma[/B] (może troszkę w głosie ), ale mi jest strasznie przykro, bo on o te auto bardzo dba. Mam wyrzuty sumienia , bo to ja powiedziałam, że ma zaparkować na placu , a nie na ulicy. Pewnie nie raz jeszcze wysłucham o tych moich "strasznych kundlach" .... które on w nawiasie bardzo lubi...[/QUOTE]
Taki TŻ to skarb! :) :)

Posted

[quote name='J_ulia']Wczoraj Nordi nalał na przedłużać włączony do prądu do którego na nieszczęście podłączony BYŁ działający telewizor... Wielkie buch... i po telewizorze ... :placz:

Dzisiaj (nie sądziłam, że to możliwe) przeszedł sam siebie. Odwiedził mnie mój TŻ zostawiła auto na placu... Nordusiowi kojarzy się chyba to auto z uwielbianymi przez niego wycieczkami... Postanowił za wszelką cenę dostać się do zamkniętego samochodu... efekt... porysowane drzwi kierowcy i pasażera , klapa i maska... oraz dach...:placz::placz::placz:[/QUOTE]

Pirotechnik z Nordiego, no to nieźle narozrabiał

Posted

[quote name='terierfanka']Taki TŻ to skarb! :) :)[/QUOTE]

Czasem tez tak uważam... ;) Co ciekawe przez dogo go poznałam 1.5 roku temu... siła rzeczy musi kochać te małe diabły... tylko mi jest przykro z powodu tego auta.

[quote name='Isadora7']Pirotechnik z Nordiego, no to nieźle narozrabiał[/QUOTE]

Oj , tak...

Nordi jest bardzo kosztownym psem z ułańską fantazją... niszczyciel pierwszej wody... dzięki niemu musiałam skombinować klatkę kenelową, a teraz również i kojec... Norduś sam w domu = dużo sprzątania i dużo zszarganych nerwów ....

Posted

[quote name='Karilka']A tam.. Kora, na dworze... Wyobraź sobie, że mój pies regularnie ucieka do śmietnika osiedlowego. wskakuje tam i wyrzuca wszystko co da się w zęby wziąć, przed tą wielką, metalową puchę a potem w tym sie grzebie i szuka żarcia. Miałam 3 razy taka akcję (luźna obroża, wykrętka i pooooszeeedł!) w tym raz to wszystko widział dozorca. A kosz na śmieci w domu? Ha! Już dawno mam szafki na klucz! Rozbebeszony worek śmieci po całej chacie łącznie z meblami, kanapami i uszargane 3 psy... Polecam każdemu.[/QUOTE]
widze ze ni tylko moja jest taka "zdolna"
na szczescie mam wysokie smietniki pod blokiem i nie daje rady do nich wskoczyc ale buszuje obok i szuka zarcia . a w domu jak tylko zapomne zamknac szafki ze smieciami to mam smieci wszedzie , lacznie z kanapa, parapetem :roll:
na cale szczescie u mnie tylko suka ma takie pomysly a pies jej nie pomaga ;)

Posted

U mnie było to samo, ale teraz szafka ze śmieciami jest zabezpieczana, a dodatkowo jak wychodzę a jest więcej śmieci to biorę i wyrzucam :evil_lol:
Najgorzej z moją starą suką bo ona jak jej nie założę kagańca na pole to od razu za blok biegnie "skarbów" szukać :angryy:

Posted

Narzekałam,że pies zjada tylko moje rzeczy :-) Nasze psie szczęście zjadły mojemu TŻtowi buty do futbolu :-) w dzień wyjazdu na mecz :-) chciałam zobaczyć jego minę pogryzionych nowych butów za ponad 300 zł :-D do tej pory zastanawiamy się jak ta bestia weszła do łazienki ;-) bo niestety ale nie uważam ,żeby był tak inteligentny,żeby otworzył zamknięte drzwi na klamkę :-D
TŻ ma piękny wywietrzynik na piętę i niestety ale buty nie spełniają już swojej roli ;-) paski przytrzymujące kostkę też już jej nie trzymają :-D

Posted

[quote name='Magda & Zicko']bo niestety ale nie uważam ,żeby był tak inteligentny,żeby otworzył zamknięte drzwi na klamkę :-D [/QUOTE]

A ileż to roboty?!?!?!? Jeden celny skok i drzwi stają otworem! U mnie - norma - wszystkie potrafią, z kotem włącznie. Pomieszczenia niedostępne dla zwierzy muszą być zamykane na klucz lub co najmniej na haczyk na odpowiedniej wysokości.

Posted

a drużyna TŻ-a mecz przegrała? Jak tak, to psu powinien podziękować, że dzięki brakowi obuwia nie zhańbił się porażką....
inna sprawa, jak wygrała :/

Posted

[COLOR="#8b0000"][CENTER][B]Przepraszam za offa ale pragnę zaprosić na bazarek z bardzo fajnymi rzeczami ( między innymi: biżuteria, akcesoria dla zwierząt, portfele, zegarek nowy i wiele wiele innych).
[url]http://www.dogomania.pl/threads/205962-Biżu-rzeczy-dla-zwierząt-portfele-zegarek-i-inne.Na-Romę-i-Sokoła.-Do-25.04-22-00?p=16685446#post16685446[/url][/B][/CENTER][/COLOR]

Posted

Ostatnio nie mam cierpliwosci do opisywania kolejnych wybryków Kry.
Klamka? Wielkie rzeczy. Ostatnio zwiała mi na "samodzielny spacer", podczas, kiedy zajmowałam się kotami w drugim pokoju.
Jakiś czas temu ukręciła klucz, bo próbowała otworzyć drzwi wejściowe- żeby wyjść z domu, gmierałam w zamku pół godziny, zanim udało mi się wyjąć ułamaną resztę- miałam już wizję wyważanych drzwi.....
Nowa lodówka już ma ślady zębów i wyłamaną szufladę w zamrażalniku (pożartych mrożonek nawet nie liczę).
Dwutygodniowe zabezpieczanie szwów kosztowało mnie cztery kołnierze i ubranko.

Poza tym:
-wpierniczyła całą szynkę (siatka wyszła dzień później "zwrotnie") i kilo sera na sernik. U znajomych, którzy mieli ją pod opieką pół dnia (a mówiłam, z oka nie spuszczać, kuchnię zamknąć).
-popsuła drzwi harmonijkowe u cioci
-wyżarła mi dziurę w torebce (w środku były smaczki)
-ściągnęła mi wszystko z biurka, żeby się dobrać do płatków, rozbiła przy tym dwa kubki, poszarpała ważne papierzyska urzędowe, a płatkami zasypała pół mieszkania
-moje nowe prawko wyrwałam jej z zębów w ostatniej chwili (skoro pańcia tak się cieszy to może to jest jadalne?)
-wylała puszkę rybek na posłanie i na moją, ściągniętą mi z łóżka kołdrę
-wpierniczyła jakieś 5 kilo karmy "płatkowej" do zalewania wrzątkiem, co skończyło się nader efektowną biegunką
-.... milion innych większych i mniejszych szkodnictw....

Posted

haha muszę sie pochwalić co mój angol właśnie zrobił..
otóż miałam już resztę starego ugotowanego ryżu i zawsze takie resztki do wc wrzucamy.. no więc poszłam wyrzuciłam i wróciłam do kuchni po inne 'resztki', wracam a tam mój kochany psiak wyjada ten ryż z wc...

oj będzie pięęękna biegunka :multi:

Posted

Kochani, zapraszam na V, wiosenną, edycję bazarku fotograficznego :)

[url]http://www.dogomania.pl/threads/205996-Bazarek-fotograficzny-V-WIOSENNA-EDYCJA-DO-01.05-DO-P%C3%93%C5%81NOCY-%29?p=16688518#post16688518[/url]

[B]Zwycięzca SAM decyduje na którego psiaka w potrzebie przeznaczy wygraną!!!!![/B]