Nutusia Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Pieseczki wiosnę poczuły i nowa energia w nie wstąpiła. Aż się boję dziś do domu wracać... :) Quote
Koreksonowa Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Z prac ogrodowych to się kiedyś Korkowi spodobało wybebeszanie worka z korą i równomierne tejże kory rozprowadzenie. Korek, kora... ciągnie swój do swego:) Quote
Asiaczek Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Rany, trochę przerażające wizje roztaczacie.... Pzdr. Quote
Karilka Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 A tam.. Kora, na dworze... Wyobraź sobie, że mój pies regularnie ucieka do śmietnika osiedlowego. wskakuje tam i wyrzuca wszystko co da się w zęby wziąć, przed tą wielką, metalową puchę a potem w tym sie grzebie i szuka żarcia. Miałam 3 razy taka akcję (luźna obroża, wykrętka i pooooszeeedł!) w tym raz to wszystko widział dozorca. A kosz na śmieci w domu? Ha! Już dawno mam szafki na klucz! Rozbebeszony worek śmieci po całej chacie łącznie z meblami, kanapami i uszargane 3 psy... Polecam każdemu. Quote
FredziaFredzia Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Żaden szkodnik nic nie psuje na wiosnę? ;) Quote
ania z poznania Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 "Basra, mówiłam Ci, to nie ten ścieg" :diabloti:, czyli jak Basra i Batumi robią sweterek na drutach, tfu- na pazurach :cool3:! [IMG]http://img28.imageshack.us/img28/8776/p4040001.jpg[/IMG] [IMG]http://img197.imageshack.us/img197/711/p4040004.jpg[/IMG] Quote
J_ulia Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Wczoraj Nordi nalał na przedłużać włączony do prądu do którego na nieszczęście podłączony BYŁ działający telewizor... Wielkie buch... i po telewizorze ... :placz: Dzisiaj (nie sądziłam, że to możliwe) przeszedł sam siebie. Odwiedził mnie mój TŻ zostawiła auto na placu... Nordusiowi kojarzy się chyba to auto z uwielbianymi przez niego wycieczkami... Postanowił za wszelką cenę dostać się do zamkniętego samochodu... efekt... porysowane drzwi kierowcy i pasażera , klapa i maska... oraz dach...:placz::placz::placz: Quote
ewtos Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 [quote name='J_ulia']......... efekt... porysowane drzwi kierowcy i pasażera , klapa i maska... oraz dach...:placz::placz::placz:[/QUOTE] uuuuuła, a co na to TŻ? bo u nas jakby tak się stało z samochodem to by było kiepsko:shake:. Quote
J_ulia Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 [quote name='ewtos']uuuuuła, a co na to TŻ? bo u nas jakby tak się stało z samochodem to by było kiepsko:shake:.[/QUOTE] Eh... zniósł to dobrze, to znaczy na tyle dobrze na ile dbający o swoje autko mężczyzna jest w stanie. Pretensji nie ma (może troszkę w głosie ), ale mi jest strasznie przykro, bo on o te auto bardzo dba. Mam wyrzuty sumienia , bo to ja powiedziałam, że ma zaparkować na placu , a nie na ulicy. Pewnie nie raz jeszcze wysłucham o tych moich "strasznych kundlach" .... które on w nawiasie bardzo lubi... Quote
terierfanka Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 [quote name='J_ulia']Eh... [B]zniósł to dobrze[/B], to znaczy na tyle dobrze na ile dbający o swoje autko mężczyzna jest w stanie. [B]Pretensji nie ma[/B] (może troszkę w głosie ), ale mi jest strasznie przykro, bo on o te auto bardzo dba. Mam wyrzuty sumienia , bo to ja powiedziałam, że ma zaparkować na placu , a nie na ulicy. Pewnie nie raz jeszcze wysłucham o tych moich "strasznych kundlach" .... które on w nawiasie bardzo lubi...[/QUOTE] Taki TŻ to skarb! :) :) Quote
Isadora7 Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 [quote name='J_ulia']Wczoraj Nordi nalał na przedłużać włączony do prądu do którego na nieszczęście podłączony BYŁ działający telewizor... Wielkie buch... i po telewizorze ... :placz: Dzisiaj (nie sądziłam, że to możliwe) przeszedł sam siebie. Odwiedził mnie mój TŻ zostawiła auto na placu... Nordusiowi kojarzy się chyba to auto z uwielbianymi przez niego wycieczkami... Postanowił za wszelką cenę dostać się do zamkniętego samochodu... efekt... porysowane drzwi kierowcy i pasażera , klapa i maska... oraz dach...:placz::placz::placz:[/QUOTE] Pirotechnik z Nordiego, no to nieźle narozrabiał Quote
J_ulia Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 [quote name='terierfanka']Taki TŻ to skarb! :) :)[/QUOTE] Czasem tez tak uważam... ;) Co ciekawe przez dogo go poznałam 1.5 roku temu... siła rzeczy musi kochać te małe diabły... tylko mi jest przykro z powodu tego auta. [quote name='Isadora7']Pirotechnik z Nordiego, no to nieźle narozrabiał[/QUOTE] Oj , tak... Nordi jest bardzo kosztownym psem z ułańską fantazją... niszczyciel pierwszej wody... dzięki niemu musiałam skombinować klatkę kenelową, a teraz również i kojec... Norduś sam w domu = dużo sprzątania i dużo zszarganych nerwów .... Quote
gops Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 [quote name='Karilka']A tam.. Kora, na dworze... Wyobraź sobie, że mój pies regularnie ucieka do śmietnika osiedlowego. wskakuje tam i wyrzuca wszystko co da się w zęby wziąć, przed tą wielką, metalową puchę a potem w tym sie grzebie i szuka żarcia. Miałam 3 razy taka akcję (luźna obroża, wykrętka i pooooszeeedł!) w tym raz to wszystko widział dozorca. A kosz na śmieci w domu? Ha! Już dawno mam szafki na klucz! Rozbebeszony worek śmieci po całej chacie łącznie z meblami, kanapami i uszargane 3 psy... Polecam każdemu.[/QUOTE] widze ze ni tylko moja jest taka "zdolna" na szczescie mam wysokie smietniki pod blokiem i nie daje rady do nich wskoczyc ale buszuje obok i szuka zarcia . a w domu jak tylko zapomne zamknac szafki ze smieciami to mam smieci wszedzie , lacznie z kanapa, parapetem :roll: na cale szczescie u mnie tylko suka ma takie pomysly a pies jej nie pomaga ;) Quote
Luzia Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 U mnie było to samo, ale teraz szafka ze śmieciami jest zabezpieczana, a dodatkowo jak wychodzę a jest więcej śmieci to biorę i wyrzucam :evil_lol: Najgorzej z moją starą suką bo ona jak jej nie założę kagańca na pole to od razu za blok biegnie "skarbów" szukać :angryy: Quote
Magda & Zicko Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Narzekałam,że pies zjada tylko moje rzeczy :-) Nasze psie szczęście zjadły mojemu TŻtowi buty do futbolu :-) w dzień wyjazdu na mecz :-) chciałam zobaczyć jego minę pogryzionych nowych butów za ponad 300 zł :-D do tej pory zastanawiamy się jak ta bestia weszła do łazienki ;-) bo niestety ale nie uważam ,żeby był tak inteligentny,żeby otworzył zamknięte drzwi na klamkę :-D TŻ ma piękny wywietrzynik na piętę i niestety ale buty nie spełniają już swojej roli ;-) paski przytrzymujące kostkę też już jej nie trzymają :-D Quote
Nutusia Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 [quote name='Magda & Zicko']bo niestety ale nie uważam ,żeby był tak inteligentny,żeby otworzył zamknięte drzwi na klamkę :-D [/QUOTE] A ileż to roboty?!?!?!? Jeden celny skok i drzwi stają otworem! U mnie - norma - wszystkie potrafią, z kotem włącznie. Pomieszczenia niedostępne dla zwierzy muszą być zamykane na klucz lub co najmniej na haczyk na odpowiedniej wysokości. Quote
Magda & Zicko Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Nie nie :-) On bardziej Puchatkowy jest :-) tzn. z małym rozumkiem :-) już ja wyżej od niego skacze :-D ale jakoś musiał to zrobić :-) Quote
ewunian Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 a drużyna TŻ-a mecz przegrała? Jak tak, to psu powinien podziękować, że dzięki brakowi obuwia nie zhańbił się porażką.... inna sprawa, jak wygrała :/ Quote
Magda & Zicko Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Drużyna wygrała ;-) ale musiał na cito kupować buty , a to nie jest łatwa sprawa :-) Quote
Luzia Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 [COLOR="#8b0000"][CENTER][B]Przepraszam za offa ale pragnę zaprosić na bazarek z bardzo fajnymi rzeczami ( między innymi: biżuteria, akcesoria dla zwierząt, portfele, zegarek nowy i wiele wiele innych). [url]http://www.dogomania.pl/threads/205962-Biżu-rzeczy-dla-zwierząt-portfele-zegarek-i-inne.Na-Romę-i-Sokoła.-Do-25.04-22-00?p=16685446#post16685446[/url][/B][/CENTER][/COLOR] Quote
ulvhedinn Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Ostatnio nie mam cierpliwosci do opisywania kolejnych wybryków Kry. Klamka? Wielkie rzeczy. Ostatnio zwiała mi na "samodzielny spacer", podczas, kiedy zajmowałam się kotami w drugim pokoju. Jakiś czas temu ukręciła klucz, bo próbowała otworzyć drzwi wejściowe- żeby wyjść z domu, gmierałam w zamku pół godziny, zanim udało mi się wyjąć ułamaną resztę- miałam już wizję wyważanych drzwi..... Nowa lodówka już ma ślady zębów i wyłamaną szufladę w zamrażalniku (pożartych mrożonek nawet nie liczę). Dwutygodniowe zabezpieczanie szwów kosztowało mnie cztery kołnierze i ubranko. Poza tym: -wpierniczyła całą szynkę (siatka wyszła dzień później "zwrotnie") i kilo sera na sernik. U znajomych, którzy mieli ją pod opieką pół dnia (a mówiłam, z oka nie spuszczać, kuchnię zamknąć). -popsuła drzwi harmonijkowe u cioci -wyżarła mi dziurę w torebce (w środku były smaczki) -ściągnęła mi wszystko z biurka, żeby się dobrać do płatków, rozbiła przy tym dwa kubki, poszarpała ważne papierzyska urzędowe, a płatkami zasypała pół mieszkania -moje nowe prawko wyrwałam jej z zębów w ostatniej chwili (skoro pańcia tak się cieszy to może to jest jadalne?) -wylała puszkę rybek na posłanie i na moją, ściągniętą mi z łóżka kołdrę -wpierniczyła jakieś 5 kilo karmy "płatkowej" do zalewania wrzątkiem, co skończyło się nader efektowną biegunką -.... milion innych większych i mniejszych szkodnictw.... Quote
Nutusia Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 No nareszcie, bo okropnie nudno było ostatnio na tym wątku bez jej głównej "Atrakcji" :) Quote
M&M&O&I Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 haha muszę sie pochwalić co mój angol właśnie zrobił.. otóż miałam już resztę starego ugotowanego ryżu i zawsze takie resztki do wc wrzucamy.. no więc poszłam wyrzuciłam i wróciłam do kuchni po inne 'resztki', wracam a tam mój kochany psiak wyjada ten ryż z wc... oj będzie pięęękna biegunka :multi: Quote
ania z poznania Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Kochani, zapraszam na V, wiosenną, edycję bazarku fotograficznego :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/205996-Bazarek-fotograficzny-V-WIOSENNA-EDYCJA-DO-01.05-DO-P%C3%93%C5%81NOCY-%29?p=16688518#post16688518[/url] [B]Zwycięzca SAM decyduje na którego psiaka w potrzebie przeznaczy wygraną!!!!![/B] Quote
Recommended Posts