Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

qurcze J_ulia jak opowiadałas o tych drzwiach to próbowałam sobie je wyobrazić, ale jak je dzisiaj zobaczyłam, to :crazyeye::crazyeye:......., no cóż az tak daleko moja wyobraźnia nie siega, z drugiej strony całkiem stylowe drzwi a fotelik tez niczego sobie! Nikt takich nie ma jak Ty :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Dostałam dzisiaj nowiutkie posłanie z allegro dla psa. Wieczorem rozpakuję, bardziej o zniszczenia podejrzewam kota :D i po tym co tu przeczytałam mam pietra, hehe !!!

Posted

Jak tak poczytałam o skarpetach i kopaniu, to dochodzę do wniosku, że mój Pogo ['], był w tym niezły:))))
Kiedyś pojechałam na urlop i zostawiłam psa u rodziców. Po powrocie tata powitał mnie juz w furtce z łopatą w ręce. Trochę się przestraszyłam, bo myslałam, że mam psu dół wykopać, bo coś się stało...ale na szczęście miałam "jedynie" do wkopania kilka niedawno posadzonych drzewek:) Pogo miał najwyraźniej inną wizję architektury krajobrazu a ja miałam przez długi czas przerąbane, słuchając, że spokojny pod tym względem pies rodziców przejął ten nawyk...ale to już nie ja wkopywałam kolejne drzewka;)

A odnośnie skarpet...to miałam chyba mniej szczęścia. Pogo zeżarł kilka w pewnym okreie swego życia. Nie wiem jak on to robił ale kilka zeżarł w całości, bynajmniej nie dziecięcych. Tyle, że jemu wyszły tą tradycyjną stroną, w całości a mój pech polegał na tym, że na spacerach musiałam mu nieco pomóc w wydaleniu tychże...i biegałam za nim z patykami wyciągajc owe skarpety... Na sznurówkach tez się ładnie wydala;) jakby co. Też przerabialiśmy wyciąganie:)

Teraz, z perspektywy czasu, kiedy już go nie ma, to są to piękne wspomnienia, choś wtedy klęłam na czym świat stoi za takie uatrakcyjnianie:) No i dobrze, że zdjęć nie robiłam:)))))

Posted

[quote name='ludwa']A odnośnie skarpet...to miałam chyba mniej szczęścia. Pogo zeżarł kilka w pewnym okreie swego życia. Nie wiem jak on to robił ale kilka zeżarł w całości, bynajmniej nie dziecięcych. Tyle, że jemu wyszły tą tradycyjną stroną, w całości a mój pech polegał na tym, że na spacerach musiałam mu nieco pomóc w wydaleniu tychże...i biegałam za nim z patykami wyciągajc owe skarpety... [/QUOTE]Śmiem jednak twierdzić, że szczęścia mieliście sporo ;). U nas zeżarcie skarpety prawie skończyło się operacją, na szczęście udało się ją wyjąć endoskopowo.

Posted

W mojej rodzinie krąży opowieśc o Beli. Bela była owczarkiem podhalańskim może trochę skundlonym ale za to ogromniastym. I w święta ciocia wpadła w odwiedziny z pieskiem. Rodzina siedziała przy stole gdy nagle z sąsiedniego pokoju zaczęły dobiegać dziwne dźwięki. Wszyscy zerwali się z miejsc akurat w porę żeby zobaczyć jak Bela wynosi w pysku choinkę wlokąc za sobą oświetlenie i resztki bombek:D

Posted

[quote name='maciaszek']Śmiem jednak twierdzić, że szczęścia mieliście sporo ;). U nas zeżarcie skarpety prawie skończyło się operacją, na szczęście udało się ją wyjąć endoskopowo.[/QUOTE]

Wiem, denerwowałam się dopiero w trakcie wyciągania, bo nie miałam świadomości, że znowu udało mu się coś wyciągnąć z kosza;) To był pancerny egzemplarz na szczęście:) Kiedyś zdążył rąbnąć z trawnika kość kurczaka mostkową, chodziliśmy do weta i ją masując przepychał w jelitach do tego parafina i też wyszło bez uszczerbku i operacji, chociaż takie widmo wisiało nad nami. A wyciągając skarpety bałam się jak diabli jakiegoś uszkodzenia ale nie miałam wyjścia właściwie... DObrze, że jeszcze też świadomości zbyt dużej wtedy nie miałam, bo zawał bym miała na miejscu;) Czasami lepiej nie wiedzieć zbyt dużo tylko działać tu i teraz:)

Posted

[quote name='Koreksonowa']W mojej rodzinie krąży opowieśc o Beli. Bela była owczarkiem podhalańskim może trochę skundlonym ale za to ogromniastym. I w święta ciocia wpadła w odwiedziny z pieskiem. Rodzina siedziała przy stole gdy nagle z sąsiedniego pokoju zaczęły dobiegać dziwne dźwięki. Wszyscy zerwali się z miejsc akurat w porę żeby zobaczyć jak[B] Bela wynosi w pysku choinkę wlokąc za sobą oświetlenie i resztki bombek:[/B]D[/QUOTE]
Matko......niezłe...

[quote name='ludwa']Wiem, denerwowałam się dopiero w trakcie wyciągania, bo nie miałam świadomości, że znowu udało mu się coś wyciągnąć z kosza;) To był pancerny egzemplarz na szczęście:) Kiedyś zdążył rąbnąć z trawnika kość kurczaka mostkową, chodziliśmy do weta i ją masując przepychał w jelitach do tego parafina i też wyszło bez uszczerbku i operacji, chociaż takie widmo wisiało nad nami. A wyciągając skarpety bałam się jak diabli jakiegoś uszkodzenia ale nie miałam wyjścia właściwie... DObrze, że jeszcze też świadomości zbyt dużej wtedy nie miałam, bo zawał bym miała na miejscu;) [B]Czasami lepiej nie wiedzieć zbyt dużo tylko działać tu i teraz:)[/B][/QUOTE]
Zgadzam się:)

Pzdr.

Posted

[quote name='Angelka']Kocham ten wątek :evil_lol: , ja to mam w domu anioła, a mój poprzedni który jest już za tęczowym mostem chyba tez nie należał do najgorszych jedynym jego minusem był fetysz do noszonych rzeczy , typu bielizna lub chusteczki do nosa które zjadał w mgnieniu oka cale szczęście ze wszystko wychodziło bez problemu druga stroną :eviltong:[/QUOTE]
Ale jazda! :crazyeye: Dogo całkiem oszalało! Byłam zalogowana, ale wyszłam na kilkanaście minut z pokoju, bo zbierałam podpisy pod nowym projektem ustawy o ochronie zwierząt wśród swoich współpracowników :) Pokój w tym czasie był zamknięty na klucz. Wracam. Siadam do kompa. Klikam "szybkie menu" -> "subskrypcje tematów"... Patrzę, a to nie moje subskrypcje! Moje katalogi poznikały, wejść na własne ustawienia nie mogę, bo mnie wywala... Myślę sobie - kurczaki o co chodzi :???: Wszystko jakoś inaczej... Lukam na górę strony i widzę, że jestem zalogowana jako Angelka z Wrocławia :crazyeye: Szok! Dogo zgłupiało :/ Wylogowałam się i zalogowałam jeszcze raz na siebie i już jest ok :)
Czy to nie dziwne? :???:
A pisze to na tym wątku, bo to jedyny wątek, który znam, a który w swoich subskrypcjach ma także Angelika :) Sorry Angelu! Nie chciałam oglądać Twoich subskrypcji. Pojęcia nie mam jakim cudem znalazłam się w Twoim profilu :niewiem:

Posted

hmmm... no może nie całkiem jest jednak w porządku po zalogowaniu się na nowo... :/ Jak dodałam post powyżej nagle wszystkie napisy z dogo (łącznie z Waszymi i moim postem) zaczęłam widzieć jakby pisane jakąś czeską czy grom wie jaką czcionką... :/ Też tak macie?

Posted

ciesz się, że nie przelogowało Cię na kogo innego :D Mam nadzieję, że Angelka nie będzie się na mnie gniewać, że przez około 3 minuty oglądałam jej subskrypcje zanim się zorientowałam, że nie jestem u siebie :/ Chwilę drapania się w głowę zajęło mi połapanie się co jest grane :/
PS. Teraz jest ok, ale strasznie muli :(

Posted

[quote name='Kociabanda2']O! Już przeszło :) Na dogo bywa DZIIIIIWNIE... :D[/QUOTE]

kiedyś po zalogowaniu mialam wszystko po angielsku...Ok, amerykanie zdaje się, też mają to samo dogo, ale ja nie nie mam konta na ich forum, tylko na tym...Dziwy nad dziwami;)

Posted

[quote name='Charly']kiedyś po zalogowaniu mialam wszystko po angielsku...Ok, amerykanie zdaje się, też mają to samo dogo, ale ja nie nie mam konta na ich forum, tylko na tym...Dziwy nad dziwami;)[/QUOTE]
też fajny psikus :D

[SIZE=1]Ja mam kurde lekkiego kaca po tej akcji :/ Czuję się trochę jak kiedyś, gdy pomyliłam piętra i wlazłam sąsiadom do mieszkania jak do własnego. Ale oni mieli miny :D Durne uczucie :/ [/SIZE]

Posted

[quote name='ulvhedinn']Z przykrością dziś stwierdziłam, że czeka mnie zakup nowej wykładziny do pokoju.....[/QUOTE]
Przegapiłam ten post...Kra pożarła dywan? :razz:
[quote name='Kociabanda2'] Jak dodałam post powyżej nagle wszystkie napisy z dogo (łącznie z Waszymi i moim postem) zaczęłam widzieć jakby pisane jakąś czeską czy grom wie jaką czcionką... :/ Też tak macie?[/QUOTE] Mnie to dzisiaj dotknęlo. Stwierdziłam że z przepracowania mam wizje :evil_lol:

[quote name='Kociabanda2']ciesz się, że nie przelogowało Cię na kogo innego :D Mam nadzieję, że Angelka nie będzie się na mnie gniewać, że przez około 3 minuty oglądałam jej subskrypcje zanim się zorientowałam, że nie jestem u siebie :/[/QUOTE] Dobrze że pw przy okazji jej nie przejrzałaś :evil_lol:

Posted

[quote name='ulvhedinn']Mnie tez zalogowało na czyjeś subskrypcje, wrrrr.......[/QUOTE]
O! Czyli nie tylko mnie to spotkało :evil_lol:

[SIZE=1]na pw na szczęście akurat nie miałam potrzeby wchodzić :eviltong:[/SIZE]

Posted

[quote name='Kociabanda2']O! Czyli nie tylko mnie to spotkało :evil_lol:

[SIZE=1]na pw na szczęście akurat nie miałam potrzeby wchodzić :eviltong:[/SIZE][/QUOTE]
A mi się przed zalogowaniem jeszcze wyświetliły cudze subskrypcje, oraz prywatna wiadomość z pytaniem, czy chce ją otworzyć. Nie chciałam.
Samo włączenie dogo zadziałało w ten sposób. To dopiero jest szkodnictwo.