marta0731 Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 Wy się przestańcie mnie pytać czy możecie i przestańcie przepraszać że piszecie tu o innych piesach.............:mad::mad::mad: Montek jest już w dziale ds a innym też trzeba pomagać, my się z Montkiem wcale nie gniewamy:eviltong: Guziołek nie rośnie bo............. raz jest większy raz troszkę bardziej płaski... Jakby wydzielało się coś z niego... Wczoraj rano jak mnie Montek budził - miałam krew na prześcieradle jak się ocierał o łóżko Ja nie wiem jak to opisać. Gero [*] miał tych guzów sporo, większe i mniejsze, ale były pod skórą porośnięte sierścią, a Montkowi tak jakoś wystaje, i jakby czasem (nie wiem czy drapie jak nie widzę czy co) widać ukrwiony czubek tej gulki........ JA NIE WIEM JAK TO OPISAĆ Może to jednak to, co Alicja napisała? Po ugryzieniu coś zostało? Nie odpisała czy Ozzy miał to tylko do skóry przyczepione czy do ciała Quote
Alicja Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Martuś on to miał chyba bardziej do ciała doczepione ... nie przemieszczało się Quote
marta0731 Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 Ja nie wiem, czy guzy mogą pękać? I coś z nich wypływa? Nie mam pojęcia W środę się dowiemy........... Mondziołek kochany zuch chłopak, wesolutki i szczęśliwy, na pewno będzie dobrze:happy1: Quote
Maruda666 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Może to coś w rodzaju czyraka? Pęka jak się nazbiera. Ta okolica nie jest cieplejsza? Gdyby to był stan zapalny powinno być cieplejsze, bolesne i zaczerwienione ;) Quote
Kapsel Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Może to jakaś choroba skórna? od uczulenia na coś? Pamiętam jak mój kundelek Toto miał taką chorobę parę takich gulek z cieknącymi czubkami, coś w rodzaju wrzodu... Wszedł do brudnej wody... dzieci się kąpały i nic im nie było, a on dostał tej choroby skórnej. Ale tu możemy gdybać bo jest jedna tylko gulka. dowiemy się w środę! Tyle to wytrzymamy! Quote
marta0731 Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 Maruda666 napisał(a):Może to coś w rodzaju czyraka? Pęka jak się nazbiera. Ta okolica nie jest cieplejsza? Gdyby to był stan zapalny powinno być cieplejsze, bolesne i zaczerwienione ;) Bolesne to nie jest, bo sobie spokojnie daje dotykać i smarować detreomycyną... Ale coś jednak wycieka Zobaczymy w środę, na pewno podsunę wetowi wszystkie Wasze propozycje ;) no i zobaczy też, że to wygląda inaczej niż jak byliśmy ostatnio Może jakieś zdjęcie, usg na początek..., i się zobaczy, bo po co od razu ciachać... Quote
Alicja Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Marta , Ozzyemu na początku rosło , potem stanęło w miejscu , następnie zaczęło się robić cieplejsze i takie sino czerwonawe ...nieładne ...później zaczęło cosik już wyciekać a potem poszło ...i trzeba było czyścić i cuda wianki ... z tym robić ...tam po prostu wewnątrz był krwiak Quote
marta0731 Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 Nie mam jak zrobić lepszego zdjęcia, brak aparatu, tylko z telefonu Ale to na poczatku była gulka pod skórą, takie coś wet widział, a teraz... czerwone, coś cieknie... może to rzeczywiście to co piszesz Alicja?:crazyeye: Quote
andegawenka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 NIe bój się ciachania, bo im wcześniej tym lepiej, na malutkim i rana szybciej się goi i skór nie brakuje. Lekarz zdecyduje....na focie nie widać, za blisko:kciuki: Quote
Yana Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 jeśli to jest krwiak, to może wchłonie sie sam. Moja suka miala krwiaka, lekarz zalecił smarowanie mascią i krwiak sie wchłonął. Trzymam kciuki za Montiego !!! Quote
Kapsel Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 No i niestety stało się, bokser z cmentarza nie może zostać u Pani, bo gryzie się z jej psem :-(:-(:-( Quote
Kamila28 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 czy jest pomysł na tymczas dla boksia z cmentarza??? Quote
Kapsel Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Kamila28 napisał(a):czy jest pomysł na tymczas dla boksia z cmentarza??? Kamilko, poczekajmy na Korę, zobaczymy czy się zgodzi :modla::modla::modla::modla::modla: Quote
Kamila28 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Pani zgodziła się go przetrzymać, góra dwa dni dlatego tak bardzo tymczas potrzebny Quote
kora78 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 kamila masz skrzynke pelna ja dam odp dzis, ale pozniej. musze tza urobic. lece mu jakas kolacyjke zrobic ;) Quote
Jagoda1 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Maruda666 napisał(a):Świeczki, wino :evil_lol::evil_lol: Koniecznie!:) Quote
jostel5 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 I jeszcze ładny peniuarek!!! I perfumki koniecznie!:) Quote
Kapsel Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 nastrojowa muzyka w tle, wszystkie elementy bardzo ważne :shake: Quote
kora78 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 nic z tego za szybko bede pracowac nadal jutro, ale na dzis porazka na calej linii :( Quote
kora78 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 latwiej by mi bylo, gdybysmy sie na jakis termin umowili, ze na miesiac, na 2-3 tyg, jakos tak tak awaryjnie, byle go do schronu nie oddali bedzie czas szukac mu cos bardziej stalego. co? Quote
Agnezia Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 to jest jakieś wyjście. Intensywnie go ogłaszać i jeśli nie ds to czas na znalezienie kolejnego tymczasu. Quote
Recommended Posts