zerduszko Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 [quote name='malawaszka']a masz pewność? bo ja to już w nic nie wierzę :shock:[/QUOTE] No ja widzę różnicę, ale to dwa różne psy tym karmiłam. W sensie, ze np. Sadie kiedyś acana-bosch zero różnicy, a Bolcik bosch-acana mega różnica. [quote name='Saththa']bo widze po śladach, załatwia się na dyktę... i kupa zostawia taki specyficzny ślad... zakładam tez ze czasem nie zostawia i może robi fefnaście tych kup :( i zjada i znowu kupka i znowu zjada i kupka kupą...[/QUOTE] Ło masakra.... A dawałaś mu tego ananasa? Quote
zerduszko Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 A taka rzecz pod rozwagę, bo ja się nie znam, ale dumam - czy żwacze mogą sprawić, ze kupa jest lepsza? Quote
malawaszka Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 [quote name='zerduszko']A taka rzecz pod rozwagę, bo ja się nie znam, ale dumam - czy żwacze mogą sprawić, ze kupa jest lepsza?[/QUOTE] ale lepsza w sensie? smaku? :shock: czy lepsza "jakościowo" w sensie np sprzątania dla nas? :lol: Quote
Saththa Posted July 26, 2013 Author Posted July 26, 2013 [quote name='zerduszko']A taka rzecz pod rozwagę, bo ja się nie znam, ale dumam - czy żwacze mogą sprawić, ze kupa jest lepsza?[/QUOTE] znaczy smaczniejsza?:lol: w dni kiedy nie dostawał tez zjadał. a po tych zwaczach "w całości" tych wysuszonych w kupie miał normalnie całe akwałki tego zwacza. Quote
zerduszko Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 No smaczniejsza i zapachowsza, więc bardziej kusząca :lol: Ja słyszałam, że żwacze się podaje jak pies zjada kupy roślinożerców, ale jak swoje to nie słyszałam :shake: Wręcz że należy dawać coś co tą kupę zrobi mało smacznąi żeby karma była mocno przyswajalna, to pies ma mniejsze ciągoty jak tam już tylko popiół zostaje. Quote
Saththa Posted July 26, 2013 Author Posted July 26, 2013 [quote name='zerduszko']No smaczniejsza i zapachowsza, więc bardziej kusząca :lol: Ja słyszałam, że żwacze się podaje jak pies zjada kupy roślinożerców, ale jak swoje to nie słyszałam :shake: Wręcz że należy dawać coś co tą kupę zrobi mało smacznąi żeby karma była mocno przyswajalna, to pies ma mniejsze ciągoty jak tam już tylko popiół zostaje.[/QUOTE] nie mam pojecia co jemu moze nie smakować... on wsyztsko zjada :( Quote
zerduszko Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 No ananas ;) Szukam tego odcinka, bo a nóż by Ci pomógł, ale nie umiem znaleźć http://forum.gazeta.pl/forum/w,24053,103780132,103780132,Kupa_i_ananas_relacja_z_bezsennej_nocy_.html Quote
malawaszka Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 haha jak znajdziesz ten odcinek to poka bo musiał być ciekawy :D Quote
marako Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 Ja też chcę obejrzeć. A Fixika nagranie masz Sandra? Czy tylko przypuszczenia oparte na poszlakach, że zjada. Quote
zerduszko Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 [quote name='malawaszka']haha jak znajdziesz ten odcinek to poka bo musiał być ciekawy :D[/QUOTE] Wiesz co... ja nie lubię takich programików, bo wiem że sporo tam aktorzenia ;) Ale psa do zrobienia w domu i zjadania swojej kupy chyba by nie zmusili, a potem do nie zjadania :shake: Ale chyba sobie nie pooglądacie takich ciekawostek, bo nie am nigdzie archiwalnych odcinków. Quote
Saththa Posted July 26, 2013 Author Posted July 26, 2013 [quote name='marako'] A Fixika nagranie masz Sandra? Czy tylko przypuszczenia oparte na poszlakach, że zjada.[/QUOTE] Nie mam jak zjada. ale ja wiem, że to robi bo nie wyjada dokładnie kupy z chropowatej podłogi Quote
natija Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 ciezki przypadek,moze faktycznie ten ananas pomoze,bede trzymac kciuki:) Quote
Saththa Posted July 29, 2013 Author Posted July 29, 2013 Pada dziś wiecie... od nocy pada. I Co Fix robi? Ano NIE robi kupy na spacerze. CZTERY razy z nim byłam... A jak po 4 razie wróciliśmy to poszedł i się zesrał na górze. Ja go zamorduje! :mdleje: Quote
WATACHA Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Ale nie zjadł? U mnie jak mocno pada to gady nie chcą wychodzić i robić.Mąż im daruje po chwili.W związku z tym, że ja złą kobieta jestem to ze mną łażą dopóki nie zrobią . Quote
Saththa Posted July 29, 2013 Author Posted July 29, 2013 [quote name='WATACHA']Ale nie zjadł? U mnie jak mocno pada to gady nie chcą wychodzić i robić.Mąż im daruje po chwili.W związku z tym, że ja złą kobieta jestem to ze mną łażą dopóki nie zrobią .[/QUOTE] nie zjadł... On chodził normalnie tylko sie nie załatwił. A przed domem stał jak ciapciak. nie mogłam juz dłuzej z nim łązić. Zrobił jakąs minute po tym jak wrocilismy do domu. Quote
Pink Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 zamorduj, wypchaj i postaw sobie na telewizorze - ladna niesrajaca figurke bedziesz miala :cool3: A tak powaznie, to sprobuj jeszcze podawac malemu normalne drozdze a jak nie to tabletki drozdzowe - gdzies kiedys czytalam, ze jedzenie wlasnych odchodow moze miec cos wspolnego z brakiem zelaza w organizmie. Czy to prawda, to nie wiem, bo Hippo ma dosc znaczny niedobor ale nie zauwazylam zeby mial takie ciagoty.... z tym ze tabletki witaminowe z zelazem daje mu od kiedy u mnie jest. Quote
3 x Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 [quote name='Saththa']nie zjadł... On chodził normalnie tylko sie nie załatwił. A przed domem stał jak ciapciak. nie mogłam juz dłuzej z nim łązić. Zrobił jakąs minute po tym jak wrocilismy do domu.[/QUOTE] sandra ja wiem, ze to pewnie juz było ale dajesz mu smaki jak sie posra na dworze? my tak do końca oduczyliśmy Prodziaka sikania w domu ze za każde sik na dworze dostawał smaka i pochwalę "super Prodzik super" po kilku dniach jak sie zesikal na dworze cwałem leciał po smaka ;) od jakiegos czasu mamy spokoj teraz ze wszystkim potrafia wytrzymac nawet po 10 godz więcej nie sprawdzaliśmy ;) czyli podsumowując odumiał się sikac w mieszkaniu w wieki 7-8 miesiecy kurna, gadzina straszna z Fixa jest :shake: Quote
Saththa Posted July 29, 2013 Author Posted July 29, 2013 Pink- on dostaje od lutego tabletki witaminowo mineralne dla szczeniąt. aktualnie od tygodnia nie dostaje... 3 x On kupe zrobił. a sika i kupka jak mnie nie ma. ale ja byłam w domu!! wrocilismy włąsnie z 4 wizyty na dworzu w ciagu 50 minut :mdleje: ja juz nie mam sił do tego psa :( Quote
3 x Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 [quote name='Saththa']Pink- on dostaje od lutego tabletki witaminowo mineralne dla szczeniąt. aktualnie od tygodnia nie dostaje... 3 x On kupe zrobił. a sika i kupka jak mnie nie ma. ale ja byłam w domu!! wrocilismy włąsnie z 4 wizyty na dworzu w ciagu 50 minut :mdleje: ja juz nie mam sił do tego psa :( chciałabym Ci coś mądrego i skutecznego przede wszystki doradzić ale nie umiem, nie wiem po prostu :( btw jakby ktos chcial i miał chwile to poprosze o głos w krakvecie na Ostatnia Szansę - linka w moim podpisie i jak moj podpis głosi, Fredzio jest od nich :) Quote
Pink Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Sandra, to jak jestes w domu, to na krotka smycz i przypnij do siebie. Troche sie pomeczysz ale bedziesz miala go pod kontrola. Na spacer, nie zrobil, to przypinasz i masz ogon .... znowu na spacer nie zrobil, to przypinasz i tak w kolko. Zrobil, to nie przypinasz do nastepnego spaceru. Sprobuj, moze to da mu do myslenia ... utrata wolnosci tez niekiedy daje po szarych komorkach Quote
Saththa Posted July 29, 2013 Author Posted July 29, 2013 [quote name='3 x']chciałabym Ci coś mądrego i skutecznego przede wszystki doradzić ale nie umiem, nie wiem po prostu :( btw jakby ktos chcial i miał chwile to poprosze o głos w krakvecie na Ostatnia Szansę - linka w moim podpisie i jak moj podpis głosi, Fredzio jest od nich :) zamordowac :lol: Ja głosowałam;) [quote name='Pink']Sandra, to jak jestes w domu, to na krotka smycz i przypnij do siebie. Troche sie pomeczysz ale bedziesz miala go pod kontrola. Na spacer, nie zrobil, to przypinasz i masz ogon .... znowu na spacer nie zrobil, to przypinasz i tak w kolko. Zrobil, to nie przypinasz do nastepnego spaceru. Sprobuj, moze to da mu do myslenia ... utrata wolnosci tez niekiedy daje po szarych komorkach Tj tak Jak jestem w domu to on sie nie załatwia. dzis sie załatwił po raz 1 od długiego czasu jak byłam w domu. tak jak ja jestem to sie nie załatwia. szczerze to nie wpadło mi do głowy ze sie załatwi jak ejsczze bede w domu zakłądałam ze jak zawsze sie zkupka jak bede juz poza domem... Quote
ulana Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Jak to na 4 specer w ciągu 50 minut? To na ile Ty z nim wychodzisz? Tak myk i już qpa ma być? Ja u swojego to dopiero po jakimś połażeniu takie cudo dostaję w prezencie. Dziś rano na przykład to pół godziny to trwało zanim się na qpsko zdecydował. Babcia moja to mówiła, że on musi "rozchodzić kiszki". Od razu to wali, jak już resztką sił w domu trzymał. Ale to bardzo rzadko się zdarza. A jaki związek jest drożdży z żelazem? Myślałam, że to raczej witaminy B... Quote
eria Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 U mnie jak u Ulany, Duma musi sobie pobiegać najpierw, nie ma ,że od razu robi. Foxi z kolei zawsze najpierw załatwia wszelkie potrzeby, a potem już tylko relax :lol: Quote
WATACHA Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 [quote name='ulana']Jak to na 4 specer w ciągu 50 minut? To na ile Ty z nim wychodzisz? Tak myk i już qpa ma być? Ja u swojego to dopiero po jakimś połażeniu takie cudo dostaję w prezencie. Dziś rano na przykład to pół godziny to trwało zanim się na qpsko zdecydował. Babcia moja to mówiła, że on musi "rozchodzić kiszki". Od razu to wali, jak już resztką sił w domu trzymał. Ale to bardzo rzadko się zdarza. A jaki związek jest drożdży z żelazem? Myślałam, że to raczej witaminy B...[/QUOTE] Moje jak mają zrobić kupę to zrobią od razu.Rano nikt u mnie nie ma czasu z nimi latać pół godziny. Też nie słyszałam by drożdże miały jakoś specjalnie dużo żelaza, tylko wszystkie wit. z grupy b Quote
Recommended Posts