Saththa Posted July 24, 2013 Author Posted July 24, 2013 Ja też u jamnika mojego... chappi, pedegree i froolic :) i non toper w misce, jak zjadł to dosypywałysmy :evil_lol: Tazzman po saszetce z peedigree ( a dostał 3 sztuki) dostał jakiegoś ropnego zapalenia skóry :mdleje: A Zerce ta 2 to jest to samo co 1 przecież tylko inna waga :) a no ona ma 70 % mięsa, tylko to jagnięcina i trochę się boje wydelikacić żołądek psa... chyba, ze o te pet society Ci chodziło... to tutaj są http://eko-pies.pl/pl/p/Planet-Pet-Society-Bez-Zboz-Kurczak-z-ziemniakami/522 http://eko-pies.pl/pl/p/Planet-Pet-Society-Bez-Zboz-Losos-z-ziemniakami/521 jutro poszukam jeszcze... Quote
Saththa Posted July 24, 2013 Author Posted July 24, 2013 Widziałyście?? Masakra... ale dobrze, ze pokazali to w taki sposób moze do niektórych dotrze... [video=youtube;XNDWN8KDVSM]http://www.youtube.com/watch?v=XNDWN8KDVSM#at=364[/video] http://www.youtube.com/watch?v=XNDWN8KDVSM#at=364 Quote
Pink Posted July 24, 2013 Posted July 24, 2013 Ja uwazam znowu na ilosc jedzienia, bo nie lubie grubawych psow :evil_lol: I tu nie chodzi tylko o sportowa sylwetke ale musi byc tez dosc wytrzymaly, bo my mamy dosc wloczegowski sposob zycia - z wyjazdamy zwiedzajacymi wlacznie - na zasadzie obierzyswiatow ;) no i Piesie musza nam towarzyszyc a raczej chcemy zeby piesie nam towarzyszyly. Quote
zerduszko Posted July 24, 2013 Posted July 24, 2013 Tak, chodziło mi o pet society pisząc druga. Wygląda ok, tylko zastanawiam sie co to "produkty z kurczaka 30 %" Ale nawet jak to śmieci, to i tak lepsza od eukanuby. Eukanuba ma u mnie przegrane z góry ;) Jak się przyjrzałam, to nawet worki wyglądają jak z linii Orijena. Quote
Saththa Posted July 24, 2013 Author Posted July 24, 2013 zasadniczo pet society wychodzi drozej niz ta 1... trochu bez sensu ;) nie mam juz sił dziś do tego :lol: Quote
Pink Posted July 24, 2013 Posted July 24, 2013 Produkty z kurczaka, to przewaznie "odpady" hodowlane czyli kogutki, ktore sie selekcjonuje - chyba w 3 dniu po wykluciu. One wlasnie Ida w calosci na "przemial" - ze sie tak brzydko wyraze. Quote
malawaszka Posted July 24, 2013 Posted July 24, 2013 o jak ja nienawidzę jak zaświta mi myśl, żeby zmieniać karmę... godziny się traci na szukaniu, czytaniu a i tak człowiek głupi zostaje :splat: Quote
Doginka Posted July 24, 2013 Posted July 24, 2013 Ja zmieniłam z Royal-a na ProPlan i moje burki się biją o nią - z ryżem i łososiem;-) Właśnie zamówiłam nowy, 16-o kilowy woreczek;-) Quote
Saththa Posted July 25, 2013 Author Posted July 25, 2013 pro plana patrzyłam- duża dzienna dawka :shake: Doginka a Twoje mają problemy zołądkowe? Że łosoś? Quote
zerduszko Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 [quote name='Pink']Produkty z kurczaka, to przewaznie "odpady" hodowlane czyli kogutki, ktore sie selekcjonuje - chyba w 3 dniu po wykluciu. One wlasnie Ida w calosci na "przemial" - ze sie tak brzydko wyraze.[/QUOTE] Dla kurczaków to oczywiście lepiej nie, ale żeby tak było, to i tak karma byłaby ok... gorzej, że nie zawsze tak jest. [quote name='malawaszka']o jak ja nienawidzę jak zaświta mi myśl, żeby zmieniać karmę... godziny się traci na szukaniu, czytaniu a i tak człowiek głupi zostaje :splat:[/QUOTE] No mam to samo :lol: Teraz Lizce zamówiłam bosch adult menue i ku mojemu zdziwieniu wbrew naukom, ta karma nie jest jednolita :shake: Jak mi zacznie wybierać, to ją zabiję :loveu: Quote
Pink Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 Jak tak jest, to karma jest wiecej niz okejos. W calosi zmielone kurczaki maja bardzo bogate wlasciwosci, bo to i glowy i lapy i pierze-puch - wszystko bogate w skladniki. Ale jakby nie patrzec i co nie kryje sie pod tymi odpadami, to i tak wszystko dla psow jest w kurzynie dobre - obojetnie czy to lapy czy glowy czy wnetrznosci czy mielone pierze - mniam :evil_lol: Do tego z czego sie zawsze smialam, to to, ze (nie wiem jakie sa przepisy sanitarne i zywieniowe w tym wzgledzie w Polsce) np w Niemczech karma dla zwierzat, podlega ostrzejszym przepisom niz zarcie dla ludzi ;) Quote
zerduszko Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 No właśnie nie wszystko, bo oni czasem piszą jabko, a tak naprawdę to nawet obierki z jabłek nie są, bo wymyślają jakieś dziwaczne nazwy wprowadzające ludzi w błąd :roll: Teraz już nie pamiętam dokładnie jakie to były, ale czytałam kiedyś o tym artykuł. Coś na zasadzie jak cukier wanilinowy ;) Quote
Pink Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 To tak jak margaryna sniadaniowa z maslem, nie dosc ze to nie jest nawet margaryna, bo procentowo tluszczu roslinnego jest za malo a wiecej oleju rzepakowego zmieszanego z woda a raczej odwrotnie, woda zmieszanna z olejem w centryfudze (teraz juz nie mozna pisac margaryna i jest np przysmak sniadaniowy z maslem). No a to Maslo, to O, OOO1 procent na cala cysterne :evil_lol: Dodatek jablka, to napewno jedna tona pampy buraczanej z jednym jablkiem :cool3: Quote
malawaszka Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 jesteście okropne :lol: chyba zacznę pozwalać moim burkom stołować się u sąsiadki Czesi zamiast wydawać kasę na karmy Quote
Doginka Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 [quote name='Saththa']pro plana patrzyłam- duża dzienna dawka :shake: Doginka a Twoje mają problemy zołądkowe? Że łosoś?[/QUOTE] Nie, nie mają, ale ja kurczaka to wolę nie dawać, bo faszerowane antybiotykami:razz: A czemu ta aqrat karma? - Bo moje psy chętnie ją jedzą, bo mają po niej ładną, błyszczącą sierść, bo mają ochotę do biegania itd.... Daję nie tyle co jest w zaleceniach - ja daję 50 gram rano i 50 wieczorem, co wychodzi na dzień 100 gram;-) Moje psy ważą od: Lotos 7.5 - 8 kg - wzrost 35 cm w kłębie Gordon 8 kg - wzrost 34 cm w kłębie Raper 9 - 9.5 kg - wzrost 35.5 cm w kłębie - waga Rapera zależy od tego, ile biegał w danym tygodniu przed ważeniem;-):lol: Bo Rapcio z tych bardziej leniwych jest:lol::loveu: Quote
Saththa Posted July 25, 2013 Author Posted July 25, 2013 No Idefix w maju wazył 10 kilo. z tym, ze o nprzecinek ejst jeszcze... tj jest umięsniony ale chudy :lol: ale w kłębie ma więcej ... Quote
Saththa Posted July 25, 2013 Author Posted July 25, 2013 Patrzyłam tego Orijena... ale wychodzi drożej jeszcze na miesiąc niz ten platinum... o parę groszy :lol: ale wole na raz wydac 186 niz 249 :diabloti: :mdleje: Quote
ulana Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 Ja kombinowałam z tymi karmami i zawsze w pewnym momencie okazywało się, że Zibi odmawia i nie chce jeść. I dawaj szukać następnej... Mamo! Miałam dość. Zastanawiałam się też nad barfem. Aż tu okazało się, że mam alergika po prostu. I on świetnie wyczuwał co mu szkodzi. Teraz możemy zaledwie kilka karm. Aktualnie lecimy na różowej Acanie z jagnięciną i jabłkiem http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/acana_karma/acana_classic/225358 i (odpukać!!!) jest OK. Nie widzę jednak jakiegoś równomiernego przełożenia na ilość qp. Są 2 lub 3. Czasem większe, czasem mniejsze. Nie mam pojęcia od czego to zależy. Najważniejsze, że dobre są i nie boli go brzuszek. :) Quote
malawaszka Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 no ta acana jest fajna, moja Luna ją kiedyś jadła - jak miałam mniej psów :lol: no i zanim odwaliło im z cenami bo to jest jakaś paranoja co teraz jest Quote
Saththa Posted July 26, 2013 Author Posted July 26, 2013 Ulana, ja z Tazzem miałam podobnie... tylko przez niego przelatywała karma robił wielgachne :shake: unormował sie własnie na jagniecinie. kupki zrobiły sie ładne, małe,fajne. Aktualnie ejst na łososiu bo na jagniecinie chudy był bardzo. Ale Fix robi dziennie od 5-6 kup w zwyż. 1-2 rano 2-4 jak zostaje w domu ( w domu) od 2 po moim powrocie z pracy :shake: Quote
zerduszko Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 [quote name='malawaszka']no ta acana jest fajna, moja Luna ją kiedyś jadła - jak miałam mniej psów :lol: no i zanim odwaliło im z cenami bo to jest jakaś paranoja co teraz jest Tylko jakościowo ta i tamta acana to też różnica. Sandra, skąd wiesz ile on robi kup jak Cię nie ma, skoro je zjada? :lol: Wiem, że dla Cie to nie śmieszne pewnie, ale nie mogłam ;) Quote
malawaszka Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 [quote name='zerduszko']Tylko jakościowo ta i tamta acana to też różnica. a masz pewność? bo ja to już w nic nie wierzę :shock: Quote
Saththa Posted July 26, 2013 Author Posted July 26, 2013 [quote name='zerduszko'] Sandra, skąd wiesz ile on robi kup jak Cię nie ma, skoro je zjada? :lol: Wiem, że dla Cie to nie śmieszne pewnie, ale nie mogłam ;) bo widze po śladach, załatwia się na dyktę... i kupa zostawia taki specyficzny ślad... zakładam tez ze czasem nie zostawia i może robi fefnaście tych kup :( i zjada i znowu kupka i znowu zjada i kupka kupą... Quote
ulana Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 Tania nie jest, ale cóż mam robić... Najgorzej, że Fix zjada te kupy, bo tak myślę czy to dlatego tyle robi właśnie, że zjada? Czy to może mieć wpływ? A może taki metabolizm ma po prostu? Miałam kumpla na studiach, zjadał nie więcej niż inni, a latał często i chudy był. Badał się nawet, ale medycy orzekli, że zdrowy jak byk i tak ma. W wykazie karm dopuszczalnych mamy jeszcze jakieś Troveta, ale nie pamiętam teraz co to było. Quote
Recommended Posts