Ania+Milva i Ulver Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Byłam Igiełko zimą, i pamietam naszą rozmowę właśnie o finansach i jak wyglądała wówczas Wasza sytuacja - nie wiem czy cos się zmieniło od tamtego czasu? Padły tu poważne pytania dotyczące kwestii finansów po to aby uzmysłowić to iż pies starszy potrzebuje wielu nakładów. Czy możesz Igiełko jakos się do tego odnieść? Nawet nie napisałaś czy pracujesz...o adopcji tez informuje tu lika ,ze dostała na pw info... Czy bedziesz w stanie po psiaka pojechać ewentualnie? Czytasz Igiełko wiele wątków psów-chyba wiesz jak wygląda rozmowa o adopcji, dlatego nie rozumiem jak zwykle Twojego oburzenia. Nie mam i nigdy nie miałam żadnych zastrzeżeń co do Waszych warunków mieszkaniowych, macie duże mieszkanie , jest miejsce dla psiaków, obok jest miejsce do spacerów. Quote
Ewanka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Wystraszone maleństwo z wiewiórczym ogonkiem ... jest słodka, należy jej się, jak nikomu innemu, dobry stabilny kochający DS. Quote
Atomowka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Przepraszam,że się tak wtrącę. Dziewczyny rozumiem Wasz dystans do Igiełki ale na prawdę ona nie ma obowiązku tłumaczyć się Wam ze swojej sytuacji materialnej. Nie musi pisać na wątku ile zarabia i czy w ogóle pracuje. O takich sprawach niech Igiełka rozmawia z osobą prowadzącą adopcję staruszki. A tak w ogóle malutka jest śliczna :) Quote
beataczl Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 niunia zwrocila wczesniej moja uwage na stronie schroniska :-( dopiero dzis znalazlam Jej watek na dogo cudowna jest i taka krucha ...:-( Quote
E-S Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Trafiłam na wątek DT Igiełki: http://www.dogomania.pl/threads/175698-Kujawy-Domowe-Zacisze-Sprawdzony-DT-za-dary-dla-ma%C5%82ych-potrzebuj%C4%85cych-suczek-zdj%C4%99cia i go przeczytałam ... Mój wniosek po tej lekturze jest niestety taki: E-S napisał(a):Hm ... dopiero tu trafiłam ... i zastanawia mnie niestety Igiełko, czy adopcją Niuni - nie chcesz się przypadkiem uwiarygodnić na dogomanii. Przepraszam, jeśli się mylę, ale taki niestety logiczny wniosek się nasuwa po lekturze tego wątku. Quote
brazowa1 Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 E-S,ja po lekturze,jestem tego zdania co Ty. Igiełko,masz bardzo duze wymagania co do psów tymczasowych,które jakos tam by na siebie zarabiały,a wiadomo,że byłyby tylko "na chwilę" i z założenia miałyby od Ciebie wybyć. Jakie więc musi spełnic kryteria pies,którego zechcesz przygarnąć na stałe? Igiełko,do schroniska nie jest daleko od Waszej miejscowości.Może nawet przyjechac tylko po to,aby zobaczyc pieska na własne oczy i przemysleć sprawę a dopiero potem podjąć decyzję.Najlepiej przyjechac z mamą. Marze o ciepłym miejscu dla aniołka, o miejscu,które nie bedzie budziło watpliwosci podstawowej natury : -czy pies bezkolizyjnie bedzie mógł się zsikać (oczywiscie nie musi tak być,ale założyc trzeba) -czy bedzie stac na utrzymanie psa samemu lub przy pomocy ludzi Bo gorszy od pobytu w schronie,jest ponowny powrót do niego. Quote
sleepingbyday Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 a w ogóle nie rozumiem, skąd taka atmosfera. ewa podniosła ważny aspekt, nawet na poczatku nie pisząc, że niuńka nie pwoinna jechać do igiełki. potem rozpetało się piekło ;-). a ja bardzo was proszę na przyszłość - jakby ktoś coś wiedział o kims, kto chce dać dt jakiemus psu pod moja opeiką - to niech mi da znać. przeciez to się może wyjasnić in plus, lub in minus, ale wyjasnic sie musi i cześć. zaplułabym klawiatirę na ewę, jakby wiedziała (lub coś podejrzewała), a nie powiedziała, a cos by się stało. wy nie? przecież - na początku - to nawet nie były zarzuty, tylko watpliwości i prośba o wyjasnienia!! nie unikniemy tego. jak dajcie psa do ds to robicie wizytę przedadopcyjną? a dlaczego bytnośc na dogo zwalnia z takowej (pomijając przypadki, ze znacie kogoś b.dobrze)? Quote
malagos Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 To jaka decyzja, Igiełko? Czekamy na konkrety. Quote
eve-w Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 sleepingbyday napisał(a):a w ogóle nie rozumiem, skąd taka atmosfera. ewa podniosła ważny aspekt, nawet na poczatku nie pisząc, że niuńka nie pwoinna jechać do igiełki. potem rozpetało się piekło ;-). zaplułabym klawiatirę na ewę, jakby wiedziała (lub coś podejrzewała), a nie powiedziała, a cos by się stało. wy nie? przecież - na początku - to nawet nie były zarzuty, tylko watpliwości i prośba o wyjasnienia!! Dogomania ma to do siebie, że nikt nie czyta tego co pisze inna osoba. Pisze się swoje zdanie i koniec kropka. W tym całym dochodzeniu odnośnie Igiełki to ja wyszłam na tą, która chce, żeby pies zgnił w więzieniu. No ale cóż. tak już jest w tym wirtualnym świecie. Uważam, że spawy takie jak Igiełka, czy każde inne "śmierdzące" nie powinny być załatwiane na PW tylko poinno się o nich głośno mówić. Ale niektórzy obawiają się linczu i bycia tym złym, dlatego wolą trzymać "gębę na kłódkę". A szkoda. Czy każda z Nas ma konto na fejsbuku? Czy możemy sobie powstawiać Niunie na tablicy? (ja już to zrobiłam) Quote
E-S Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Mam konto na facebook ale zdążyłam nawet hasła zapomnieć. Tak mnie olśniło nagle - Niunia ma jakieś ogłoszenia ? Quote
eve-w Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 chyba nie. Pytałam się o to kilka stron wcześniej. Quote
Betbet Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Nie róbcie niczego bez wiedzy Brazowej ok? Jesli chodzi o ogłoszenia.... Quote
E-S Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Betbet napisał(a):Nie róbcie niczego bez wiedzy Brazowej ok? Jesli chodzi o ogłoszenia.... Dobra, OK, ja nic ... i tak służbowo wyjeżdżam to nawet gdybym chciała anarchię w tym temacie wprowadzić to mi się nie uda :D Quote
eve-w Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Betbet napisał(a):Nie róbcie niczego bez wiedzy Brazowej ok? Jesli chodzi o ogłoszenia.... To znaczy? Quote
gameta Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 eve-w napisał(a):To znaczy? to znaczy, żeby nie ogłaszać jej bez konsultacji z brązową i gdzie popadnie Quote
eve-w Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 a czemu?To może napiszcie gdzie ją można ogłaszać a my będziemy meldować. Quote
gameta Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 brazowa1 napisał(a):ma all i inne eve-w napisał(a):a czemu?To może napiszcie gdzie ją można ogłaszać a my będziemy meldować. Brązowa poogłaszała ;) Czasem tak jest, że nie wszędzie można ogłosić ;) Quote
eve-w Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 To napiszcie gdzie jej nie oglaszac :) latwiej bedzie :) bo ja chce ja upchnac gdziekolwiek sie da! Quote
tripti Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 a tutaj sunia dla Babci, wątek z działu przygarnę: http://www.dogomania.pl/threads/192203-Malopolskie-dolnoslaskie-mala-starsza-(ok.-10lat)-sunia-dla-babci Quote
Betbet Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Ale Niunia już raz straciła swoją "babcię"...a tam nie ma kto zabrać suni "w raize czego":( Quote
Basia Z. Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Betbet napisał(a):Ale Niunia już raz straciła swoją "babcię"...a tam nie ma kto zabrać suni "w raize czego":( Ale skoro Niunia była przy starszej pani to może własnie przy "babci" czułaby się najlepiej i najbezpieczniej a jeśli za jakiś czas i tę panią by straciła to ja mogę obiecać , że ją wtedy wezmę Quote
Ewanka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Co słychać u Niuni, czy są już jakieś decyzje ... szkoda suczynki, żeby tułała się na stare lata. Trzymaj się malutka, będzie dobrze, ciotki nie dadzą ci zginąć :) Quote
E-S Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 A ja marzę o tym, żeby ten aniołek dożył swoich dni już w 1 domku, bez kolejnej traumy ... Quote
Atomowka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Basia Z. napisał(a):Ale skoro Niunia była przy starszej pani to może własnie przy "babci" czułaby się najlepiej i najbezpieczniej a jeśli za jakiś czas i tę panią by straciła to ja mogę obiecać , że ją wtedy wezmę Wnuczek lub syn nie wiem napisał,że jeżeli babcia nie odejdzie to on przejmuje opiekę nad psiakiem Quote
Recommended Posts