Jump to content
Dogomania

Dwa onkowate, stary ojciec i syn + koty - A WYKOPANY DÓŁ JUŻ NA NICH CZEKA!!!

Recommended Posts

• Replies 663
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

O matko.
Rozumiem, że psy-ojciec z synem, w sobotę miały gdzieś iść, jeden z tych tymczasów to miał być u tego gospodarza co zmarł?
Tragedia, w dodatku te zwierzaki u niego.
Nie mam kasy, nie mogę pomóc, jedynie 10zł mogę wysłać.
Jakbym nie wysłała to poproszę o przypomnienie.

Posted

[quote name='iwop']Gospodarz umarł dzisiaj w nocy na wylew... (...)To prawdziwa psia i kocia tragedia....Jestem załamana.[/QUOTE]

Koszmar. :-(

[quote name='Awit'](...). Rozumiem, że psy-ojciec z synem, w sobotę miały gdzieś iść (...) Nie mam kasy, nie mogę pomóc, jedynie 10zł mogę wysłać.
Jakbym nie wysłała to poproszę o przypomnienie.[/QUOTE]

Nie, ojciec ma iść do Dorothy lub Czarodziejki, a syn..., a syn dopiero ma zostać oceniony pod kątem zachowania (wyrywny nieco chłop jest i ma ku temu powody) i dopiero potem decyzja, co z nim począć.
Dziękujemy Awit, 10zł to nie jedynie 10zł, to aż 10zł!!! :-)

Posted

Dziękujemy za każde wpłaty, dzisiaj ogarniemy się z Iwop - niestety ta wiadomość wczorajsza nami wstrząsnęła. Dziadunio i Kropka (z tego drugiego wątku) to psy najpilniejsze. Dobrze by było jeszcze Kubę wyadoptować (też drugi wątek) - ale on musi od razu do DS - żeby mu w główce nie mieszać.

Omara (syna Dziadunia) ocenimy dzisiaj - może trzeba będzie żeby posiedział jeszcze tu - i okaże się ze pokocha człowieka. Zawiozę tam dzisiaj słomę, bo znajoma załatwiła - pełne auto mam ;)

Psy z terenów huty (trzeci wątek) brązowy ma opiekę malibo57 - więc trzeba go odstawić do hoteliku - jeśli zbiorą się deklaracje na ONka to mogłyby pojechać razem.

Diana i Ares mogłyby jeszcze jakoś trochę tu pobyć - ocepliłoby się tą komórkę jak tylko to będzie możliwe - chyba że znajdą się bezpłatne DT.

Potrzebujemy bardzo dużo karmy (dziękujemy fundacji NiZ - karma dotarła!!).

To takie małe podsumowanie, mamy jeszcze kotkę Migotkę, kociaki na DT do czwartku (co potem...), kociaki na wąwozach i ich matka, kotka od 4 psów po zmarłym panu, gołębie i Birę - czarną, świetną sunię którą nikt się mimo wielu ogłoszeń nie zainteresował...

Posted

[quote name='malibo57']Mamy trochę Josery bytowej - znajdzie się jakiś transport z Błonia do Was?[/QUOTE]

Jakby brązowa pokraczka jechała do ciebie to możemy zabrać...

Posted

Hotel jest w Teresinie, karma w Błoniu. Można przejechać przez Błonie i zawieźć karmę do hotelu razem z psami. W powrotnej drodze można zabrać karmę do Ostrowca, bo pewnie na raz, z dwoma psami, wszystko się nie zmieści.

Posted

No niestety Omar jest agresywny. Moja ręka się o tym przekonała... będzie bardzo ciężko, pies nie ostrzega - pokazuje zęby i gryzie. Mocno.

Dziadziuś ma na imię DŻET. Jest miziasty i bardzo lgnie do człowieka.

Poza psami są minimum 3 koty (tyle widziałyśmy). Kotka i jej dzieci - kotka i kocur - już odrośnięte - to poprzedni miot. Obecny miot nie został zlokalizowany..

Posted

Dziadunio potrzebuje na transport do Dorothy (300km w jedną stronę) chyba że ktoś by jechał w tamte rejony.
W poniedziałek jadę z psami z huty, może we czwartek dałabym radę pojechać z dziaduniem... muszę popracować trochę - właśnie lecę bo mnie będzie ktoś musiał adoptować..

Posted

[quote name='sylwiaso']Cioteczki przesłałam wczoraj 20zł nie jest to dużo na te wszystkie potrzeby,ale tyle mogę dać.Mam nadzieje że pieniążki dojdą![/QUOTE]

Dziekujemy bardzo!

Posted

[quote name='Viris']Dziadunio potrzebuje na transport do Dorothy (300km w jedną stronę) chyba że ktoś by jechał w tamte rejony. (...)
Prosimy o pomoc w transporcie!!! :modla::modla::modla:

Posted

Taks kochana dziękuję! Miałam właśnie pisać do Ciebie podziękowania bo mignęła mi Twoja deklaracja bazarku - żebyś nie poczuła że nas to nie interesuje.

Bardzo wszystkim dziękujemy, za obecność w wątku, za wpłaty, za bazarki, za wstawione banerki - za wszystko!