IVV Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 ja kurcze jestem kompletnie przyblokowana finansowo w tym miesiacu :( i ta bezsilnosc do szalu mnie doprowadza... Quote
Awit Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 O matko. Rozumiem, że psy-ojciec z synem, w sobotę miały gdzieś iść, jeden z tych tymczasów to miał być u tego gospodarza co zmarł? Tragedia, w dodatku te zwierzaki u niego. Nie mam kasy, nie mogę pomóc, jedynie 10zł mogę wysłać. Jakbym nie wysłała to poproszę o przypomnienie. Quote
Viris Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 Hej zaraz założę wątek i podam link, wybaczcie ale musiałam odreagować i dopiero siadłam do kompa. Quote
Viris Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 Na razie szczątki wiadomości - ale Iwop więcej będzie mogła opisać to uzupełnię pierwsze posty... zobaczcie: http://www.dogomania.pl/threads/194201-Ich-PAN-umar%C5%82-4-psy-kotka-i-go%C5%82%C4%99bie-potrzeba-karmy-DS-DT-i-oczywi%C5%9Bcie-pieni%C4%99dzy Quote
majqa Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='iwop']Gospodarz umarł dzisiaj w nocy na wylew... (...)To prawdziwa psia i kocia tragedia....Jestem załamana.[/QUOTE] Koszmar. :-( [quote name='Awit'](...). Rozumiem, że psy-ojciec z synem, w sobotę miały gdzieś iść (...) Nie mam kasy, nie mogę pomóc, jedynie 10zł mogę wysłać. Jakbym nie wysłała to poproszę o przypomnienie.[/QUOTE] Nie, ojciec ma iść do Dorothy lub Czarodziejki, a syn..., a syn dopiero ma zostać oceniony pod kątem zachowania (wyrywny nieco chłop jest i ma ku temu powody) i dopiero potem decyzja, co z nim począć. Dziękujemy Awit, 10zł to nie jedynie 10zł, to aż 10zł!!! :-) Quote
Viris Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Dziękujemy za każde wpłaty, dzisiaj ogarniemy się z Iwop - niestety ta wiadomość wczorajsza nami wstrząsnęła. Dziadunio i Kropka (z tego drugiego wątku) to psy najpilniejsze. Dobrze by było jeszcze Kubę wyadoptować (też drugi wątek) - ale on musi od razu do DS - żeby mu w główce nie mieszać. Omara (syna Dziadunia) ocenimy dzisiaj - może trzeba będzie żeby posiedział jeszcze tu - i okaże się ze pokocha człowieka. Zawiozę tam dzisiaj słomę, bo znajoma załatwiła - pełne auto mam ;) Psy z terenów huty (trzeci wątek) brązowy ma opiekę malibo57 - więc trzeba go odstawić do hoteliku - jeśli zbiorą się deklaracje na ONka to mogłyby pojechać razem. Diana i Ares mogłyby jeszcze jakoś trochę tu pobyć - ocepliłoby się tą komórkę jak tylko to będzie możliwe - chyba że znajdą się bezpłatne DT. Potrzebujemy bardzo dużo karmy (dziękujemy fundacji NiZ - karma dotarła!!). To takie małe podsumowanie, mamy jeszcze kotkę Migotkę, kociaki na DT do czwartku (co potem...), kociaki na wąwozach i ich matka, kotka od 4 psów po zmarłym panu, gołębie i Birę - czarną, świetną sunię którą nikt się mimo wielu ogłoszeń nie zainteresował... Quote
iwop Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 bardzo dziękujemy za 2 worki karmy od fundacji z łodzi! Quote
malibo57 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Mamy trochę Josery bytowej - znajdzie się jakiś transport z Błonia do Was? Quote
iwop Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='malibo57']Mamy trochę Josery bytowej - znajdzie się jakiś transport z Błonia do Was?[/QUOTE] Jakby brązowa pokraczka jechała do ciebie to możemy zabrać... Quote
malibo57 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Ok. To zaraz ruszę temat bliżej. Sprawdzę, ile tego jest. Quote
Viris Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Można by podjechać po transporcie psiaków z huty. Quote
iwop Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='Viris']Można by podjechać po transporcie psiaków z huty.[/QUOTE] Ale gdzie? Bo ja nie zrozumiałam... Quote
malibo57 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Hotel jest w Teresinie, karma w Błoniu. Można przejechać przez Błonie i zawieźć karmę do hotelu razem z psami. W powrotnej drodze można zabrać karmę do Ostrowca, bo pewnie na raz, z dwoma psami, wszystko się nie zmieści. Quote
Viris Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Powinno się zmieścić na przodzie samochodu - tył będzie cały dla psów. Quote
Viris Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 No niestety Omar jest agresywny. Moja ręka się o tym przekonała... będzie bardzo ciężko, pies nie ostrzega - pokazuje zęby i gryzie. Mocno. Dziadziuś ma na imię DŻET. Jest miziasty i bardzo lgnie do człowieka. Poza psami są minimum 3 koty (tyle widziałyśmy). Kotka i jej dzieci - kotka i kocur - już odrośnięte - to poprzedni miot. Obecny miot nie został zlokalizowany.. Quote
Viris Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Dziadunio potrzebuje na transport do Dorothy (300km w jedną stronę) chyba że ktoś by jechał w tamte rejony. W poniedziałek jadę z psami z huty, może we czwartek dałabym radę pojechać z dziaduniem... muszę popracować trochę - właśnie lecę bo mnie będzie ktoś musiał adoptować.. Quote
sylwiaso Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Cioteczki przesłałam wczoraj 20zł nie jest to dużo na te wszystkie potrzeby,ale tyle mogę dać.Mam nadzieje że pieniążki dojdą! Quote
iwop Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='sylwiaso']Cioteczki przesłałam wczoraj 20zł nie jest to dużo na te wszystkie potrzeby,ale tyle mogę dać.Mam nadzieje że pieniążki dojdą![/QUOTE] Dziekujemy bardzo! Quote
taks Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Zrobiłam bazarek kubraczkowy http://www.dogomania.pl/threads/194257-psie-kubraki-quot-na-miar%C4%99-quot-do-31.10-na-3-cele Quote
malibo57 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='taks']Zrobiłam bazarek kubraczkowy http://www.dogomania.pl/threads/1942...5#post15518935 Niestety, link się nie otwiera. Quote
majqa Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='Viris']Dziadunio potrzebuje na transport do Dorothy (300km w jedną stronę) chyba że ktoś by jechał w tamte rejony. (...) Prosimy o pomoc w transporcie!!! :modla::modla::modla: Quote
agata-air Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='malibo57']Niestety, link się nie otwiera. http://www.dogomania.pl/threads/194257-psie-kubraki-quot-na-miarę-quot-do-31.10-na-3-cele?p=15519022#post15519022 Quote
Viris Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 Taks kochana dziękuję! Miałam właśnie pisać do Ciebie podziękowania bo mignęła mi Twoja deklaracja bazarku - żebyś nie poczuła że nas to nie interesuje. Bardzo wszystkim dziękujemy, za obecność w wątku, za wpłaty, za bazarki, za wstawione banerki - za wszystko! Quote
Recommended Posts