rotek_ Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 nie wiem czy to dobry pomysł, ale w szukaniu domu można by ją podrasować na corga Quote
adkaaaaa5 Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 rotek_ napisał(a):nie wiem czy to dobry pomysł, ale w szukaniu domu można by ją podrasować na corga też o tym pomyślałam... coś tam z corgi ma;) Quote
kameralna Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Jestem tu na zaproszenie Danku4u1. Wstrząsająca historia. Myślę jednak, że od chwili gdy Norka pojawiła się na Dogomanii będzie już tylko lepiej. Widzę, że sprawa ogłoszeń została już omówiona. Czyli proces szukania domu już uruchomiony. Szybko działacie cioteczki i wujaszkowie! Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Nie wydaje mi się,by była w momencie kiedy mordowano tego człowieka.Broniłaby nawet za cenę swojego życia.Wiemy wszyscy jak pies broni.Biedna psina.Co za historia. E/W Quote
giselle4 Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Noreczko ,wczoraj tez przezylam beznadzieje ludzi ale nie watpie nigdy w zwierzęta:) Quote
UBOCZE Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Już ogłoszenia dla Norci zamówiłem, ale pewnie trzeba będzie trochę poczekać, bo na bazarku zrobiła się kolejka: http://www.dogomania.pl/threads/190083-60-ogłoszen-za-10-zł!-Na-zwierzaki-u-Missieek!-)?p=15235133#post15235133 Quote
Igiełka Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Przybyłam z wątku Jantarka- biedna sunia dobrze że już bezpieczna. Jest śliczna i ma piękne umaszczenie- wiem co mówię. :lol::cool3: Quote
gonia66 Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Super- jest nas więcej:)..Przyszlo mi do głowy, ze zanim wydamy do DS sunie- to konieczna bylaby sterylka!!Bez tego ani rusz... Dziewczyny- zadzwoncie do swojego weta, opowiedzcie historie i zapytajcie ile by kosztowala dla tego Maleństwa...wtedy trzeba bedzie myslec tez o kasie na sterylkę... Teraz kasa na karmę. Jaka chcecie kupic i jaki to koszt? Moze ma ktos "w zapasie"..?? JA mogę na poczatek wysłac na karmę parę złotych (dosłownie parę, bo koniec miesiaca), poprosze o numer konta...myśle, że jak każdy z nas wyśle chocby 5zł, to na karme uzbiera się niemala sumka:) I tak "mamy" szczescie, ze DT jest bezpllatny a sunia bezpieczna i naparwde widac, ze szczesliwa:) MAm jeszcze pytanie- czy Malutka moze byc aż nie znajdzie DS, czy ma jakis okreslony czas, po uplywie ktorego musi opuścic Wasz domek..?? Quote
danka4u1 Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 [quote name='gonia66']Przyszlo mi do głowy, ze zanim wydamy do DS sunie- to konieczna bylaby sterylka!!Bez tego ani rusz... Dziewczyny- zadzwoncie do swojego weta, opowiedzcie historie i zapytajcie ile by kosztowala dla tego Maleństwa...wtedy trzeba bedzie myslec tez o kasie na sterylkę... Teraz kasa na karmę. Jaka chcecie kupic i jaki to koszt? Moze ma ktos "w zapasie"..?? MAm jeszcze pytanie- czy Malutka moze byc aż nie znajdzie DS, czy ma jakis okreslony czas, po uplywie ktorego musi opuścic Wasz domek..?? Dziekujemy ślicznie wszystkim za przybycie do Noreczki i zainteresowanie. Bądźcie z nami; im nas więcej, tym lepiej. Wujaszku Ubocze, dzięki za ogłoszenia; buziaki od nas i Norki.Maleńka jest śliczna, a zdjęcia urokliwe. Taki piesek musi szybko znaleźć domek. Zwroćcie uwagę na słowa z postu goni66 Quote
adkaaaaa5 Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 [quote name='UBOCZE']Już ogłoszenia dla Norci zamówiłem, ale pewnie trzeba będzie trochę poczekać, bo na bazarku zrobiła się kolejka: http://www.dogomania.pl/threads/190083-60-ogłoszen-za-10-zł!-Na-zwierzaki-u-Missieek!-)?p=15235133#post15235133 Dziękujemy :* Quote
adkaaaaa5 Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 Cioteczki i wujaszkowie kochani... Noreczka jest wysterylizowana także to mamy już z głowy :) Co do karmy to jeszcze nie wiemy co mała lubi... Na razie dostaje suche Chappi- wiem, ze nie jest to jakas dobra jakosciowo karma, to samo Pedigree, puszke nie bardzo chciala jesc, ale byc moze nie byla glodna, smakował jej kurczak. Jesli zebrałaby się jakas kwota to moze lepiej byloby ją karmic puriną zamiast chapii czy pedig. Nie wiemy czym byla karmiona wczesniej... Co do DT to siostra nie okreslila ile mamy czasu na znalezienie domu, bo wiadomo ze z tym roznie bywa, ale najlepiej by bylo znalezc domek jak najszybciej, bo ciezko bedzie suni znowu zmienic domek gdy juz sie tutaj przyzwyczai. gonia66 wysle Ci na pw numer konta, bardzo bardzo dziekuje za grosik dla Noruni, kto jeszcze wspomoze niunie? A swoja droga pomyslalam, ze moze udaloby się odzyskac ksiazeczke zdrowia Noreczki od rodziny Pana. Nie wiemy czy sunia byla szczepiona, odrobaczona... Wiemy tylko, ze miala sterylke jakos w lutym- tak powiedział sąsiad Pana Noruni.. Quote
Ukryty Smok Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Witajcie! Jestem i ja. Sunia śliczna, historia smutna, jak prawie zawsze... Mam propozycję. Mam woreczek karmy BOZITA. Niestety, karma jest leciutko przeterminowana, dostałam ją z pewnego źródła właśnie w celu ratowania psów. Może wysłać ją suni, jeśli oczywiście się nie obrazi? Słyszałam, że sucha karma ma u wiele dłuższe terminy, niż przewiduje to data, i nic nie zaszkodzi taki kilkumiesięczny "poślizg"... Pzdr, Ukryty Smok Quote
danka4u1 Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Smoczku, jesteś! Z karmą rzeczywiście tak jest, jak piszesz. :multi:Dziewczyny, jest karma dla Noreczki :multi: Quote
adkaaaaa5 Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 Ukryty Smok napisał(a):Witajcie! Jestem i ja. Sunia śliczna, historia smutna, jak prawie zawsze... Mam propozycję. Mam woreczek karmy BOZITA. Niestety, karma jest leciutko przeterminowana, dostałam ją z pewnego źródła właśnie w celu ratowania psów. Może wysłać ją suni, jeśli oczywiście się nie obrazi? Słyszałam, że sucha karma ma u wiele dłuższe terminy, niż przewiduje to data, i nic nie zaszkodzi taki kilkumiesięczny "poślizg"... Pzdr, Ukryty Smok Szczerze przyznam, że nie znam się na użyteczności suchych karm po terminie, jeśli jednak nie zaszkodziłaby Noruni to karmę chętnie przyjmiemy. Może wypowiedziałby się ktoś kto lepiej orientuje się w tym temacie? Quote
adkaaaaa5 Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 AlfaLS napisał(a):Jestem i ja na zaproszenie Dankusi ;) Witamy, witamy :) Dziękujemy za przybycie:) Quote
gonia66 Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 adkaaaaa5 napisał(a):Szczerze przyznam, że nie znam się na użyteczności suchych karm po terminie, jeśli jednak nie zaszkodziłaby Noruni to karmę chętnie przyjmiemy. Może wypowiedziałby się ktoś kto lepiej orientuje się w tym temacie?Ekspert ze mnie zaden i w tej dziedzinie...Tez mysle, ze nic złego nie powinno sie dziać- Norunia jest zdrowa, a wiem, ze np schroniska Brata ALberta(czyli "ludzkie") żywia się bardzo czesto przeterminowaną żywnością , ktorą otrzymuja w darach ze sklepów, kiedy terminy sie kończą. ZYwnośc w ogole (oczywiscie nie masla, sery itp) ma zwykle "zaniżony" termin przydatności:)Mysle, ze warto sprobować- dacie i bedziecie obserwowaly sunię..jesli nie daj Bog cos się będzie działo (rozwolnienie), wtedy odstawicie:) CZy moze ktos mysli inaczej?? Quote
gonia66 Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 [QUOTE=adkaaaaa5;15235437 A swoja droga pomyslalam, ze moze udaloby się odzyskac ksiazeczke zdrowia Noreczki od rodziny Pana. Nie wiemy czy sunia byla szczepiona, odrobaczona... Wiemy tylko, ze miala sterylke jakos w lutym- tak powiedział sąsiad Pana Noruni.. OOooooo...to tez bardzo, bardzo ważne...dobrze myslisz adkaa:) Ciesze się, ze mala jest wysterylizowana-Moze przez schron albo byla w naparwde odpowiedzialnym domku:) Quote
adkaaaaa5 Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 gonia66 napisał(a): Ciesze się, ze mala jest wysterylizowana-Moze przez schron albo byla w naparwde odpowiedzialnym domku:) Sąsiad mówił, że została wysterylizowana już u tego Pana... Także domu złego nie miała, tym bardziej, że jest naprawde w dobrej kondycji fizycznej, jest zadbana. Quote
adkaaaaa5 Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 Wysłałam Pw do Ukrytego Smoczka z adresem na który mozna wyslac karme :) Quote
Recommended Posts