Madie Posted August 3, 2024 Posted August 3, 2024 Dnia 30.07.2024 o 11:57, Murka napisał: Felkowi siadły nerki 😞 Na razie dajemy mu szansę, codziennie kroplówki, jeśli będzie lepiej to specjalna karma i leki... ale źle to wygląda 😞 o nie...:( Biedny Felek 😞 Quote
Madie Posted August 3, 2024 Posted August 3, 2024 (edited) Dnia 26.07.2024 o 09:00, DORA1020 napisał: Taki maluch jest przy śmietniku,gdzie karmię koty,zdjęcie zrobione na śmietnikowym kontenerze maluch-kocurek pilnie szuka dt ,ds Dora, co z tym kociakiem? znalazło się coś? EDIT: doczytałam, że jedzie do DS. A ten persik? Edited August 3, 2024 by Madie edit Quote
Madie Posted August 3, 2024 Posted August 3, 2024 Dnia 19.07.2024 o 12:07, DORA1020 napisał: Ten kocurek,którego karmię przy blokowych śmietnikach okazał się kotką z małymi kotkami:( Dzisiaj zauważyłam jednego maluszka,może mieć tak ok 6-7 tygodni,wyglądał jak szczurek jego mamę karmiłam raz dziennie,wieczorem o 8mej,myślałam,że to kocurek,chudzinka owszem,ale wszystkie koty wyrzucone są chude a teraz trzeba będzie karmić trzy razy dziennie:( Jak złapiesz mamę to ja chętnie zapłacę za sterylkę. Jeśli chodzi o kocięta to one są dziczące? Quote
Madie Posted August 3, 2024 Posted August 3, 2024 Powoli będziemy pewnie pod koniec sierpnia zacząc mogli tymczasować znów. Kłopotem jest tylko nasz 1.5 miesięczny wyjazd pod koniec października. Ale jakieś pilne przypadki pewnie przejdą. W domu niewesoło 😞 Wczoraj musieliśmy pożegnąć Leję (moja pierwsza tymczaska, we wrześniu byłoby 10 lat jak była u mnie). Wymiotowała bardziej niz zwykle i cerenia (lek przeciwwymiotny) malo dawała. Na wszelki wypadek zapisaliśmy ją na USG. Usg było rano - zaawasowany rak żołądka 😞 Duży. Bolesny. Zaufany lekarz, już na dwa nowotwory usuwał. ten był nieoperacyjny. Nie było za bardzo czasu się żegnać, poprosiliśmy o tydzień, wet powiedział, że kot juz cierpi a bedzie gorzej. Pozgenalismy sie wiec z Leją wczoraj wieczorem, to byliśmy jej winni. Kochałam tego kota. Poza Leją w domu mamy jeszcze dwóch seniorów - Radka ( mój najpierwszy kot lat 18) z rozchwianą cukrzycą, i Małgorzatę ( około 13 ) która jest po operacji nowotworu wątroby. Jest też Ursus który łapie wszystkie infekcje jakie istnieją. Dlaczego to piszę? Bo muszę mieć pewnośc, że jesli wezme tymczasa to on mi nie przyśpieszy zejścia rezydentów. Także wstępne badania i obrobienie ( moge wyłozyc kase) to bedzie mus Quote
Isiak Posted August 4, 2024 Posted August 4, 2024 Mogłabym zrobić bazarek na dług u Murki z czekoladownikami, ale czy w ogóle ktoś by to kupił... Quote
DORA1020 Posted August 4, 2024 Author Posted August 4, 2024 Dnia 4.08.2024 o 01:09, Madie napisał: Jak złapiesz mamę to ja chętnie zapłacę za sterylkę. Jeśli chodzi o kocięta to one są dziczące? Siwy kociaczek Kacperek jedzie dzisiaj do ds. Nie wiedziałam innych małych kotków,wydawało mi się,ze mignęło coś czarno-białego,ale być może tylko mi się wydawało,bo więcej nie widziałam.Jeśli są to prędzej czy pózniej przyjdą na stołówkę,bo być może patologia sprowadziła kotki,ale napewno nie są karmione. Czy ten burasek z białymi skarpetkami i czarnym ogonem to kotka czy kocurek to nadal nie wiem. I nadal to dzikusek.Jest lepiej ,nie ucieka już na mój widok,ale napewno nie da się pogłaskać. Co do sterylki to gmina ma obowiązek pokryć koszt ster. My mamy problem kto by się zaopiekował ok. 10 dni po sterylizacji. Nie mamy dt. Na razie do zabrania z działek,ulicy---czarny,młody ,ale dorosły kotek,raczej kocurek i rude maleństwo,bardzo chude,ale też dorosły. Na początku jak się pojawił to czołgał się uciekając przede mną.Strach:(. Teraz jest lepiej,nawet pogłaskałam go,chociaż jest bardzo czujny. Karmię go juz od ok. 2 miesięcy,ale nadal jest bardzo chudy,może to robaki. Quote
DORA1020 Posted August 4, 2024 Author Posted August 4, 2024 Dnia 4.08.2024 o 01:15, Madie napisał: Powoli będziemy pewnie pod koniec sierpnia zacząc mogli tymczasować znów. Kłopotem jest tylko nasz 1.5 miesięczny wyjazd pod koniec października. Ale jakieś pilne przypadki pewnie przejdą. W domu niewesoło 😞 Wczoraj musieliśmy pożegnąć Leję (moja pierwsza tymczaska, we wrześniu byłoby 10 lat jak była u mnie). Wymiotowała bardziej niz zwykle i cerenia (lek przeciwwymiotny) malo dawała. Na wszelki wypadek zapisaliśmy ją na USG. Usg było rano - zaawasowany rak żołądka 😞 Duży. Bolesny. Zaufany lekarz, już na dwa nowotwory usuwał. ten był nieoperacyjny. Nie było za bardzo czasu się żegnać, poprosiliśmy o tydzień, wet powiedział, że kot juz cierpi a bedzie gorzej. Pozgenalismy sie wiec z Leją wczoraj wieczorem, to byliśmy jej winni. Kochałam tego kota. Poza Leją w domu mamy jeszcze dwóch seniorów - Radka ( mój najpierwszy kot lat 18) z rozchwianą cukrzycą, i Małgorzatę ( około 13 ) która jest po operacji nowotworu wątroby. Jest też Ursus który łapie wszystkie infekcje jakie istnieją. Dlaczego to piszę? Bo muszę mieć pewnośc, że jesli wezme tymczasa to on mi nie przyśpieszy zejścia rezydentów. Także wstępne badania i obrobienie ( moge wyłozyc kase) to bedzie mus Współczuję Ci z powodu choroby kotków:( nie ma nic gorszego niż choroba i odejścia,to boli:( ale chyba o tym to już wszyscy wiemy. Każdy pożegnał juz ukochane zwierzątko:( A jeszcze głód,ja dokarmiam,to widziałam już bardzo głodne zwierzaki:( Przykro mi z powodu odejścia Lei:( cóż więcej mogę napisać,rozumiem Cię,i bardzo wspólczuję. Quote
DORA1020 Posted August 4, 2024 Author Posted August 4, 2024 Dnia 4.08.2024 o 12:21, Isiak napisał: Mogłabym zrobić bazarek na dług u Murki z czekoladownikami, ale czy w ogóle ktoś by to kupił... Może warto spróbować. Quote
DORA1020 Posted August 4, 2024 Author Posted August 4, 2024 A może udało by się uzbierać na tabl od robaków, Miprazon,takie smakowe,innych nie zjędzą ,to kotki dzikuski. Potrzebuję 6 szt. A są bardzo drogie:( Quote
Isiak Posted August 4, 2024 Posted August 4, 2024 Dnia 4.08.2024 o 14:28, DORA1020 napisał: A może udało by się uzbierać na tabl od robaków, Miprazon,takie smakowe,innych nie zjędzą ,to kotki dzikuski. Potrzebuję 6 szt. A są bardzo drogie:( A ile kosztują? Quote
DORA1020 Posted August 4, 2024 Author Posted August 4, 2024 Dnia 4.08.2024 o 14:47, Isiak napisał: A ile kosztują? Zależy gdzie kupowane,ale cena od 25-30zł za jedną tabletkę ala123 by mi kupiła u zaprzyjaznionej wetki,więc cena mogłaby by 0k 25zł. Quote
Isiak Posted August 4, 2024 Posted August 4, 2024 Dnia 4.08.2024 o 15:32, DORA1020 napisał: Zależy gdzie kupowane,ale cena od 25-30zł za jedną tabletkę ala123 by mi kupiła u zaprzyjaznionej wetki,więc cena mogłaby by 0k 25zł. To zrobię kilka czekoladowników, bazy mam w domu. Zobaczymy, czy będzie zainteresowanie. Tak z 9 sztuk po 20 zł musiałoby się sprzedać... no nie wiem, zobaczymy. 1 Quote
bakusiowa Posted August 4, 2024 Posted August 4, 2024 Dnia 4.08.2024 o 14:28, DORA1020 napisał: A może udało by się uzbierać na tabl od robaków, Miprazon,takie smakowe,innych nie zjędzą ,to kotki dzikuski. Potrzebuję 6 szt. A są bardzo drogie:( Ile kosztuje jedna tabletka? Quote
Isiak Posted August 4, 2024 Posted August 4, 2024 Dnia 4.08.2024 o 16:08, bakusiowa napisał: Ile kosztuje jedna tabletka? Dora pisała, że 25-30 zł Quote
Murka Posted August 4, 2024 Posted August 4, 2024 Rozliczenie za lipiec: BIANKA, JASIEK, NITKA, SZPULKA, MROZIK: Stan konta na 30 czerwiec wynosił -9172 zł: -1550 zł hotelowanie Bianki, Jaśka, Nitki, Szpulki i Mrozika 1-31.07 (zniżka ze względu na karmę) -330 zł koszty leczenia Szpulki -50 zł Advocate dla wszystkich kotków +100 zł Monika R. +100 zł Dora (bazarek) +270 zł elmas (bazarek) +150 zł Dora +100 zł Dora (od helli) +50 zł Dora (bazarek) +50 zł Elf i Mango +400 zł wpłata anonimowa Stan konta na 31 lipiec wynosi -9882 zł. Tak myślę, że trzeba by jakieś zdjęcia Mrozikowi porobić, ale nie mam pojęcia jakiego domu mu szukać, bo co prawda się ośmielił, ale traktuje człowieka dość obcesowo, dosłownie żąda, żeby mu dać jedzenie podchodząc i sycząc oraz burcząc. Jest prowokacyjny. Nie atakuje, ale niewiele trzeba aby przywalił łapą. Ostatnio musiałam wyczesać innego nieufnego kota to kiedy się zrobiło na początku zamieszanie to Mrozik ruszył na mnie go ratować. Daje się ledwie dotknąć przy jedzeniu i od razu się odsuwa. Kto weźmie takiego kota :( Tyle dobrego, że z kotami się dobrze dogaduje. Quote
mdk8 Posted August 4, 2024 Posted August 4, 2024 Dnia 4.08.2024 o 19:52, Murka napisał: Stan konta na 31 lipiec wynosi -9882 zł. Mureczko sprawdź proszę czy się zgadza bo mi wyszło -9782 . Quote
Murka Posted August 4, 2024 Posted August 4, 2024 Dnia 4.08.2024 o 20:46, mdk8 napisał: Mureczko sprawdź proszę czy się zgadza bo mi wyszło -9782 . Jest ok, po prostu w rozliczeniu pozostała wpłata z bazarku bakusiowej (100 zł) z poprzedniego miesiąca. Przeważnie robię kopię rozliczenia z poprzedniego miesiąca i nanoszę zmiany i tej wpłaty nie usunęłam. Teraz jest już ok. Ale dziękuję za czujność, bo przy tylu wpłatach można się pomylić lub jakąś wpłatę przeoczyć (co już się zdarzało). 1 Quote
Madie Posted August 4, 2024 Posted August 4, 2024 Dnia 4.08.2024 o 15:32, DORA1020 napisał: Zależy gdzie kupowane,ale cena od 25-30zł za jedną tabletkę ala123 by mi kupiła u zaprzyjaznionej wetki,więc cena mogłaby by 0k 25zł. @DORA1020 @ala123 dajcie konto. Zapłace za odrobaczanie. @DORA1020 masz jakieś zdjecia tego rudaska? Quote
terra Posted August 5, 2024 Posted August 5, 2024 Dnia 4.08.2024 o 19:52, Murka napisał: Rozliczenie za lipiec: Tak myślę, że trzeba by jakieś zdjęcia Mrozikowi porobić, ale nie mam pojęcia jakiego domu mu szukać, bo co prawda się ośmielił, ale traktuje człowieka dość obcesowo, dosłownie żąda, żeby mu dać jedzenie podchodząc i sycząc oraz burcząc. Jest prowokacyjny. Nie atakuje, ale niewiele trzeba aby przywalił łapą. Ostatnio musiałam wyczesać innego nieufnego kota to kiedy się zrobiło na początku zamieszanie to Mrozik ruszył na mnie go ratować. Daje się ledwie dotknąć przy jedzeniu i od razu się odsuwa. Kto weźmie takiego kota 😞 Tyle dobrego, że z kotami się dobrze dogaduje. Gdy czytam o Mroziku to nasuwa się porównanie z moim tymczasem Bezą, który jest u mnie od wrzenia ubiegłego roku. Bardzo podobne zachowanie. Może obcesowe zachowanie Mrozika jest spowodowane tym, że innego nie zna? Quote
Murka Posted August 5, 2024 Posted August 5, 2024 Felek odszedł dziś :( To jego ostatnie zdjęcie z soboty Quote
Madie Posted August 5, 2024 Posted August 5, 2024 Dnia 5.08.2024 o 21:01, Murka napisał: Felek odszedł dziś 😞 To jego ostatnie zdjęcie z soboty Murko, tak bardzo mi przykro 😞 Dziękuję za wszystkie rzeczy, które dla niego zrobiłas i dzięki czemu mógł pozostac szczesliwym kotkiem do konca Quote
Poker Posted August 5, 2024 Posted August 5, 2024 Szkoda kici. Wpłaciłam na konto Murki 390 zł z mojego bazarku. 1 Quote
Recommended Posts