Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted
Dnia 4.02.2022 o 22:04, AlfaLS napisał:

Nie pamiętam na którym wątku ale dziewczyny tłumaczyły dlaczego kupują saszetki a nie puszki. Sama też kiedyś się nad tym zastanawiałam. Z tego co pamiętam napisały, że po prostu saszetki są dużo wygodniejsze do karmienia jak są "w terenie". Łatwiej z saszetki przełożyć karmę na jakiś pojemnik, nie potrzeba łyżki do wyciągania. Poza tym puszką Dora się nie raz i nie dwa poraniła bo często nie daje w jedno miejsce tylko w kilka po trochu, często na szybko bo kociaki czekają, często jak jest ciemno i te ostre brzegi potrafią solidnie skaleczyć. I jeszcze jakiś powód był ale go już nie pamiętam. Ale wiem, że przynajmniej mnie te argumenty przekonały:).

Fakt, Dolina Noteci jest też w saszetach / po chyba 500 gram /, bo trudno te ich opakowania nazwać saszetkami :). Jednak o Dolinie Noteci nie pisały - pewnie dlatego, że ona droższa od tych saszetek, które kupują...

Dziekuję Alfa,że odpisałaś za mnie:)

• Like 1
Posted
Dnia 5.02.2022 o 08:51, DORA1020 napisał:

Dziekuję Alfa,że odpisałaś za mnie:)

Proszę bardzo :).

Pamiętam jak mnie nurtowały te pytania i pamiętam, że jak napisałaś komuś w odpowiedzi dlaczego tak robisz to spokojnie sobie sprawę przeanalizowałam i stwierdziłam, że te saszetki mają sens :).

Posted
Dnia 5.02.2022 o 00:31, bakusiowa napisał:

Jest dokładnie tak jak AlfaLS napisała.

Zaznaczam, że koty nie lubią rybnych smaków. Nie lubią też mokrej karmy Smilla. Szkoda bo jest w dobrej cenie w Zooplusie. Z tym, że koty nie chcą jeść Smilli to już niejednokrotnie spotkałam się.

To mój Tygrys jest wyjątkiem, bo uwielbia ryby. Kicia, która nigdy nie chciała rybnych karm, nauczyła się je jeść przy Tygrysie. Jak Tygrysio tylko poczuje, że ktoś ma rybę na talerzu, to od razu materializuje się przy stole i żebrze 🙂

Smille kupuję stale dla swoich bezdomniaczków i zjadają wszystko. Kupuję najczęściej drób z sercami drobiowymi albo drób z jagnięciną. Saszetki Felixa wychodzą mi drożej 😞 Czasem kupuję też Dolinę Noteci, ale puszki 400 g.

Moje koty nie chcą jeść ani Smilli, ani Doliny Noteci 😞

Posted
Dnia 6.02.2022 o 09:29, Tyśka) napisał:

Zapytaj też Jaaga, może kogoś zna, bo jest z okolic.

Dnia 6.02.2022 o 09:42, Mazowszanka13 napisał:

I AtaO jest z Katowic.

Dzięki 🙂

Posted
Dnia 6.02.2022 o 23:14, Tyśka) napisał:

Dzisiaj miałam zapytania na olx o Groszka oraz Aminka. Mam nadzieję, że to zwiastuje rychłe domki.

Groszek/Figiel jest zarezerwowany przez panią z Katowic. Załatwiam wizytę PA.

Posted
Dziadzio Zdzisio daje znać, że ma się dobrze ❤️ codziennie zażywa przepisane mu leki. Piesek był wczoraj na wycieczce we Włodawie😋 Staruszek już śmiga jak mały samolocik 🛩️
Nie ma już takich dużych problemów z utrzymaniem równowagi, widać również, że go nic nie boli.
Jutro przed nim kontrolna wizyta u weterynarza no i powoli leczymy dilofilarioze.
Jeśli chcecie pomóc opłacić leczenie Zdzisia prosimy o wpłatę na konto:
Kudłaty Przyjaciel
24187010452078107084000001
Tytuł przelewu: Darowizna - bezdomniaki
Dziękujemy💜🧡💜
273360231_150930857320215_730105269449271444_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=MwneSLfI25wAX9jFPlO&_nc_ht=scontent.fpoz4-1.fna&oh=00_AT9TgYkHoCuzlGCXKupyb66oSavPUgsGtVlO11TyStR32A&oe=620891E8
273370373_150930900653544_3672762768741382564_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=xgUT1dS4uIsAX_kARCG&_nc_ht=scontent.fpoz4-1.fna&oh=00_AT9eUS0OOXUqxUANCG0eooFTTSWUU3ofAbpPSSUmwMQGhw&oe=6208CFCA
  • Like 2
Posted
Dnia 9.02.2022 o 13:55, Isabel napisał:

Dora jest chora i przez kilka dni nie będzie jej na Dogo, nie będzie też w tym czasie odpisywać na pw.

Przesyłamy dobre myśli! Wracaj do nas szybciutko, DORA!

• Like 1
Posted
Dnia 11.02.2022 o 21:49, Isabel napisał:

Dzisiaj Groszek/Figiel zmienił DT w Krakowie na DS w Katowicach 🙂 Powodzenia chłopaku!!! 🙂

Wspaniale, trzymam kciuki i zdejmuję ogloszenie 🙂

Posted
Dnia 11.02.2022 o 21:49, Isabel napisał:

Dzisiaj Groszek/Figiel zmienił DT w Krakowie na DS w Katowicach 🙂 Powodzenia chłopaku!!! 🙂

Super wiadomość. Czy dom tymczasowy przyjmie innego kota?

Posted
Dnia 11.02.2022 o 21:57, bakusiowa napisał:

Super wiadomość. Czy dom tymczasowy przyjmie innego kota?

Na razie nie, bo państwo będą się przeprowadzać, ale potem być może.

Posted
Dnia 11.02.2022 o 23:59, Tyśka) napisał:

Otrzymałam 50% rabatu na swoje ogłoszenia. Może ktoś chciałby zasponsorować promowanie Aminkowi albo Molci?

Mogę zasponsorować. Napisz jaką kwotę przelać.

Posted
Dnia 12.02.2022 o 01:43, bakusiowa napisał:

Mogę zasponsorować. Napisz jaką kwotę przelać.

Jedno promowanie to koszt 9,24zł, więc jeśli chcesz oba ogłoszenia to 18,48zł. Później wyślę Ci numer konta (bo te dotychczasowe jest już nieaktualne)

Posted

Czy mógłby ktoś może nas troszeczkę wspomóc i zamówić na mój adres saszetki felixa? Z uwagi na chorobę Dory w zastępstwie karmię koty na śmietniku i działce i mam zapas do jutra max do poniedziałku.  Z góry bardzo dziękuję ❤️ 

Posted
Dnia 12.02.2022 o 06:03, Tyśka) napisał:

Jedno promowanie to koszt 9,24zł, więc jeśli chcesz oba ogłoszenia to 18,48zł. Później wyślę Ci numer konta (bo te dotychczasowe jest już nieaktualne)

Niech będzie. Czekam na konto.