Poker Posted November 14, 2015 Posted November 14, 2015 Mogę dorzucić chociaż 2 dyszki na paliwo. Konto dajcie. Quote
DORA1020 Posted November 14, 2015 Author Posted November 14, 2015 Mogę dorzucić chociaż 2 dyszki na paliwo. Konto dajcie. Dziekuje...:) daje..... Quote
elficzkowa Posted November 15, 2015 Posted November 15, 2015 Nie no... na szczebrzszyniaki nie umiem nie wchodzić... zaglądam... do czasu aż admin nie zobaczy, że mam nowe konto ;). Ja też kupię trochę karmy. Mogę też kupić tabletki na odrobaczenie, moja wetka w miare tanio sobie liczy. Tylko ile jest tam kotów? na jaką wagę mam kupić? Porozmawiam też z wetką, może będzie miała ochotę podjechać z nami. Ona ma dobre serce dla zwierząt, policzyłaby za usługę mniej niż zwykle, zawsze mam u niej rabaty, gdy przychodzę z tymczasowiczem... ale nie obiecuję nic :( I cicho liczę na to, że pomożemy tym kotom. Napisałam do paru org. - może któraś zainteresuje się, znajdzie czas i ktoś pojedzie z nami. Cieszę się , że pojedziesz ze mną. Jeśli kupisz tabletki od robaków daj znać, to ja nie będę kupowała. Quote
Tyśka) Posted November 15, 2015 Posted November 15, 2015 Kupię, tylko czekam na odpowiedź Dory ile i jakie najlepiej :) Quote
DORA1020 Posted November 15, 2015 Author Posted November 15, 2015 Jest tam 5 doroslych kotow czy ktos dorzuci grosik na pomoc kotkom? Drugiego rudaska trzeba leczyc od kk,inaczej nie przezyje. No i jedzenie...jedzenie..... Quote
Madie Posted November 15, 2015 Posted November 15, 2015 Chciałabym tylko napisać, że wszyskie kociaki od Dory znalazły już domy. Ostatni wyrusza do siebie we wtorek. Myslę, że im się poszczęści. 1 Quote
DORA1020 Posted November 16, 2015 Author Posted November 16, 2015 Chciałabym tylko napisać, że wMszyskie kociaki od Dory znalazły już domy. Ostatni wyrusza do siebie we wtorek. Myslę, że im się poszczęści. Madie jestes Wielka.Dziekuje za pomoc kotkom........:) dostaly szanse i juz maja wsapaniale domki. Quote
DORA1020 Posted November 16, 2015 Author Posted November 16, 2015 Razem z dobra nowina,mam niestety i nie najlepsza....:( Wczoraj wieczorem znalazlam na cmentarzu wyrzuconego kota. Chyba chodzil po grobach juz kilka dni,bo byl bardzo glodny.Miauczal niemilosiernie,slychac go bylo wszedzie. W panice rzucilam mu to co mialam...bulke.......prawie ja polknal,jakby to byla szynka. Niestety do siebie nie moge go zabrac,mam juz dwa tymczasy w lazience i niewiele juz w niej miejsca dla siebie. Musi trafic do platnej lecznicy,jeszcze splacam dlugi za pobyt poprzednich,a juz jest nastepny,ale nie moglam go tam zostawic. Quote
DORA1020 Posted November 16, 2015 Author Posted November 16, 2015 Nie no... na szczebrzszyniaki nie umiem nie wchodzić... zaglądam... do czasu aż admin nie zobaczy, że mam nowe konto ;). Ja też kupię trochę karmy. Mogę też kupić tabletki na odrobaczenie, moja wetka w miare tanio sobie liczy. Tylko ile jest tam kotów? na jaką wagę mam kupić? Porozmawiam też z wetką, może będzie miała ochotę podjechać z nami. Ona ma dobre serce dla zwierząt, policzyłaby za usługę mniej niż zwykle, zawsze mam u niej rabaty, gdy przychodzę z tymczasowiczem... ale nie obiecuję nic :( I cicho liczę na to, że pomożemy tym kotom. Napisałam do paru org. - może któraś zainteresuje się, znajdzie czas i ktoś pojedzie z nami. Dzieki Tyska,ze tu zagladsz i oglaszasz zwierzaki....:) I ze pomozesz razem z elficzkowa kotom....:) Quote
malagos Posted November 16, 2015 Posted November 16, 2015 Boję się, że przed zimą jeszcze się niejeden trafi... Quote
Tyśka) Posted November 16, 2015 Posted November 16, 2015 Boję się, że przed zimą jeszcze się niejeden trafi... Też się o to martwię. :( Ale cieszę się, że chociaż z tymi złymi wieściami przeplatają się te dobre, jak wieść o DS Madie'kowych tymczasikach :) Quote
Tyśka) Posted November 16, 2015 Posted November 16, 2015 PS: Co jakiś czas wstawiam na fejsbuka mojego psa click zdjecia bezdomniaków. NIe wiem czy coś dają, ale wejść jest sporo, czasem ktoś udostępni. Zresztą dzięki temu fp znalazłam w stanie krytycznym DT dla kilku psiaków, gdy sama miałam na stanie jakiegoś tymczasa. Zawsze mogę udostępnić czy Brysia, czy Daktylka, czy innego psa. ;) PS2: Albo mam jeszcze lepszy pomysł, o ile becia lublin na to by przystała - gdyby mianowała mnie administratorem na fanpejdżu "Znacie chrząszcza ze Szczebrzeszyna" to bym zadbała o reguralną aktualizację strony (bo widzę, że staaaare są informacje) i próbowałabym tę stronę rozdmuchać ;) 1 Quote
ludka Posted November 16, 2015 Posted November 16, 2015 Byloby super, bo brakuje ogłaszania na facebooku. Fb moze byc skuteczniejszy na przyklad w oglaszania kotów prosto z podworka. Na portalach z ogloszeniami ludzie szukaja wychuchanych kotków z DT, inne nie maja szans. Oglaszalysmy kociaki z podworka staruszki i zero odzewu, a dzieki DT u Madie szybko znalazly domy. Szkoda mi przytulastego Mruczusia-Maciusia, bo nie wierze, ze z ogloszeń znajdziemy dom. Quote
Madie Posted November 17, 2015 Posted November 17, 2015 Kopiuję z Miau ;) Oto nowe wieść z domu od srebrnej koteczki. I zdjęcie! :D [url=http://www.fotosik.pl/zdjecie/ef8df33ebdbde073][/url] Generalnie kotka jak widać doskonale sobie sama radzi. Normalnie porusza się już po domu, śpi z domownikami. Wszyscy ją kochają, szczególnie 11-letni właściciel. Najbardziej się o nia martwiłam, bo nieśmiałek z niej był straszny, ale jak widać wszystko w dobrych rękach:) Jej Braciszek koło 20-21 także jedzie do nowego domu. Quote
ludka Posted November 17, 2015 Posted November 17, 2015 Kciuki za braciszka, żeby sie nie stresował i docenił własny domek :) Kinga, wiesz, ze kociaki przyjechały do Ciebie 17 października wieczorem? Sprawdzilam z ciekawości ;) Bez Ciebie siedziałyby dalej na podwórku, zapychając brzuchy kluchami i ziemniakami. Dzieki za nie! Quote
Madie Posted November 17, 2015 Posted November 17, 2015 Hehehe.Równy miesiąc - nie liczyłam. Braciszek też już w domu, będzie dobrze. Będę bardzo dobrze wspominała te kociaki:) Quote
malagos Posted November 18, 2015 Posted November 18, 2015 Ja, mimo chęci, nie mogę się dokocić, lub choćby wziąć kota na dt, dopóki jest u nas tymczasowa Amisia :( Ma jednak w sobie coś haszczakowatego i goni wiewiórki, ptaki, morduje krety i goni koty, które wchodzą do naszego ogrodu. Quote
DORA1020 Posted November 18, 2015 Author Posted November 18, 2015 Hehehe.Równy miesiąc - nie liczyłam. Braciszek też już w domu, będzie dobrze. Będę bardzo dobrze wspominała te kociaki:) To prawda,ze byly wyjatkowe...:) dzieki Tobie udalo im sie w zyciu....:) Dziekuje......:) Quote
DORA1020 Posted November 18, 2015 Author Posted November 18, 2015 Te szczyliki maja jechac Rowniez te szczeniaczki znalazly domy.Agnieszka mowila,ze byly bardzo zarobaczone,przyjechaly w ostatniej chwili,moglo byc za pozno. Bardzo dziekuje Agnieszce za pomoc szczeniaczkom i znalezienie im domow....:) Prosilam kobiete o sterylizacje suczki,powiedziala,ze sie laskawie zastanowi,ale chyba nie bedzie latwo. Jak przyjedzie CHSOZ,to poprosze,zeby tam wstapili. Mam dosyc tej kobiety. Ostatnio miala pretensje,ze tylko kilka puszek przynioslamdla zwierzakow. W miskach byl chleb zalany woda,mam dosyc,niech ktos zrobi z tym porzadek,zeby zwierzki nie cierpialy. Quote
Becia Lublin Posted November 19, 2015 Posted November 19, 2015 Beatko,juz wrocilas? Dzieki,ze poprosilas o pomoc dla hasiorow... :) jeszcze nie wröcilam, ale mysle ze w przyszlym tyg juz wröce i zrobie porzadek na fanpage na fb ... teraz na telefonie nie moge zrobic nic Quote
DORA1020 Posted November 20, 2015 Author Posted November 20, 2015 Otrzymalam od Poker doplate do kosztow transportu rudego kotka----20zl Bardzo dziekuje.......:) Quote
rudakacha Posted November 20, 2015 Posted November 20, 2015 Rudakacha wplacila na bezdomniaki 100zl.Dziekuje Kasiu........ :) i pamietasz........... Co mam nie pamiętać? Tylko czasami mocy przerobowych brak...;) Quote
elficzkowa Posted November 20, 2015 Posted November 20, 2015 Może Tyśka tutaj zajrzy. Wysłałam jej wiadomości o jutrzejszym wyjeździe do kotków z pomocą i cisza. Nie wiem co mam robić. Wcześniej deklarowała,że kupi tabletki od robaków i trochę karmy. Ja zakupy już zrobiłam i jestem w kropce. Tyśka - proszę odezwij się. Mam nadzieję, że nic się nie stało. Bardzo proszę napisz gdzie się jutro spotkamy. Quote
AniaB Posted November 21, 2015 Posted November 21, 2015 Ja o Was nie zapominam:) dzis kończ sue nasz bazarek na moja nosowkowa minnie a ze jest dość spory utarg wiec w przyszłym tygodniu znów wplace 350-400 zl na szczebrzeszyniaki. Na pewno o Was będę pamiętać - co prawda wzięłam kolejnego psiaka z radys do hotelu ale 300 zl minimum jak obiecałam będę wplacac. Quote
Recommended Posts