hop! Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [quote name='red']Rozmawiałam z Panią Kasią, u Iryska wszystko w najlepszym porządku, pieski się zgadzają, nie rywalizują w żadnej sytuacji, nawet przy jedzeniu. Irys okazał się łakomczuszkiem, może więc trochę nabierze ciałka. Pani Kasia planuje mu wyczyścić zęby, bo ma kamień na zębach, ale jak upłynie trochę czasu, bo niedawno miał znieczulenie do rtg. Irys nie załatwia się na posłaniu, kupę i siku robi na dworzu, biega podobno jak szalony. Pani Kasia jest mile zaskoczona jego zachowaniem, a Jej lekarka prognozuje bardzo optymistycznie, że ma szansę być zupełnie normalnym psem. Irys ma dożywotni już dom, będzie kochany, otoczony troskliwą opieką swojej Pani i lekarzy, no i nie będzie stresów ze zmianami miejsc i towarzyszy. Pani Kasia wyśle mi na email numer konta i swoje dane, to prześlę lika 1771 (napiszę na pw), bardzo przydadzą Jej się te pieniądze, bo wszystkie psy u niej są specjalnej troski, a już zamierza umówić wizytę w lecznicy Arka. Irys nie mógł lepiej trafić......[/QUOTE] Cieszę się, że wszystko dobrze, i że Irysek tak trafił. Wcześniej prosiłaś, by ktoś przejął kontakt z panią Kasią, bo Cię nie będzie, więc do niej napisałam. Rozumiem, że jednak znajdziesz czas, by wszystko dograć. ;) Quote
red Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Mam przełożony termin zabiegu, w czwartek poznam nowy termin, więc póki co jeszcze coś mogę. Lika 1771, nie mogę wysłać Ci wiadomości na pw, nie wiem dlaczego, podaj mi email, to prześlę namiary Pani Kasi. Quote
Bogusik Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Jejku,ale się cieszę!Irysek ma swój własny domek i jak widać bardzo dobrze się w nim czuje.Pani Kasia jest na pewno cudowną osobą! Quote
ulka 1108 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 bardzo się cieszę, że dziewczyny z Radomia nie odpuściły, dziękuję Wam i hop, że Irysek znalazł stały dom Quote
MALWA Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Irysek w swoim domku! Super wiadomość!!! Pani Kasiu - bardzo dziękuję! Dziewczyny - jesteście wspaniałe i gratuluję znalezienia właściwej, kochającej osoby dla Iryska! Odemnie będzie kilkadziesiąt złotych dla Iryska, bo właśnie skończył się mj bazarek, który robiłam dla 3 chorych psiaków. Czekam jeszcze na 3 wpłaty. Jak tylko rozliczę do końca, to tu napiszę i przeleję pieniążki. Quote
KOSKA Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [quote name='Bogusik']Jejku,ale się cieszę!Irysek ma swój własny domek i jak widać bardzo dobrze się w nim czuje.Pani Kasia jest na pewno cudowną osobą![/QUOTE] Mnie takie przypadki też rozczulają.... Masz rację Bogusik, nowa opiekunka Iryska musi być cudowną osobą! Chylę czoła wszystkim zaangażowanym w tak trudną adopcję, wiem ile trzeba poświęcić czasu, pracy i serca. Quote
moni12 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Przed chwilą poleciał obiecany przelew 50 zł z pieniązków Miśki, która juz w domku. Quote
KOSKA Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 poproszę o nr konta, chętnie pomogę tak dzielnemu chłopakowi. Quote
red Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 [quote name='KOSKA']poproszę o nr konta, chętnie pomogę tak dzielnemu chłopakowi.[/QUOTE]Nr konta jest w 1 poście wątku Quote
lika1771 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Red mozesz wysyłac na pw.dane p.Kasi. Tula nie mam Twojego konta... Koska bardzo dziekuje za wpłate. Dziekuje wszystkim z takimi ciotkami Irysek nie zginie Quote
Ra_dunia Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Przelałam pieniążki z bazarku. Niestety niewiele udało się sprzedać, więc dorzuciłam też coś od siebie. Dużo szczęścia i zdrówka w nowym domku Irysku. Quote
red Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Lika 1771, wysłałam na pw dane p.Kasi ( w dwóch częściach) bo potem dosłała mi adres. Quote
lika1771 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 [quote name='red']Lika 1771, wysłałam na pw dane p.Kasi ( w dwóch częściach) bo potem dosłała mi adres.[/QUOTE] Ok mam :lol: Quote
hop! Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 [quote name='red']Mam przełożony termin zabiegu, w czwartek poznam nowy termin, więc póki co jeszcze coś mogę. Lika 1771, nie mogę wysłać Ci wiadomości na pw, nie wiem dlaczego, podaj mi email, to prześlę namiary Pani Kasi.[/QUOTE] To dobrze. Mam nadzieję, że pani Kasia pojawi się na forum i od czasu do czasu będą informacje z pierwszej ręki, a jak nie, to będzie przekazywała wieści przez Ciebie. Może będą jakieś fotki Iryska i reszty stadka pani Kasi? Bardzo jestem ciekawa, czy Iryska faktycznie da się całkiem "naprawić" i jak będzie przebiegało leczenie. Quote
AMIGA Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Dawno mnie tu nie było, a tu takie wspaniałe wieści :loveu::multi::loveu: Czyli mam rozumieć, że pieniażki na leczenie nadal sa potrzebne? Quote
hop! Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 [quote name='AMIGA']Dawno mnie tu nie było, a tu takie wspaniałe wieści :loveu::multi::loveu: Czyli mam rozumieć, że pieniażki na leczenie nadal sa potrzebne?[/QUOTE] AMIGA, właściwie to nie wiem, czy pieniądze w tym momencie są nadal potrzebne. W sumie będzie około 900zł. Jeżeli koszty leczenia byłyby większe, to można ponowić zbiórkę. Myślę, że jakieś konkretne informacje będą po pierwszej konsultacji w Arce. Quote
Bogusik Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Odwiedzam naszego Iryska i mam ciągle nadzieje,że Pani Kasia zaloguje się na dogo i będziemy mieli w miarę bieżące o nim informacje.Fajnie by było... Quote
Becia2222 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Dziewczynki mam rozumieć, że to moje zadeklarowane 40 zł nie bedzie na razie potrzebne? chciałabym przeznaczyć te pieniązki na suczkę z tego wątku [URL]http://www.dogomania.pl/threads/216553-Suczka-po-cieczce-szuka-dt-ds.-Pomocy!-Starachowice[/URL] tam straszna bieda. Jeśli możecie to zaglądnijcie chociaż na ten wątek. Quote
togaa Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Co do finansów, to trzymajmy rękę na pulsie.... Ja swoją marną deklarację nadal podtrzymuję. Quote
maja602 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Ja swoją drobną deklarację przeniosę na innego pieska. Jednak na wątek będę zaglądać i w razie potrzeby pomogę. Cieszę się, że Iryskowi się udało. Teraz wypada życzyć mu tylko zdrowia. Quote
red Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Lika 1771 czy przesłałaś już jakieś pieniądze pani Kasi? Quote
lika1771 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [quote name='red']Lika 1771 czy przesłałaś już jakieś pieniądze pani Kasi?[/QUOTE] Nie nic nie przelewałam nic na watku nie pisze,ze miałam cos przelac.Sama nie moge decydowac o przelewie.Zrozumiałam ze jak bedzie umowiona wizyta u weta to wtedy. Quote
hop! Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [quote name='red']Lika 1771 czy przesłałaś już jakieś pieniądze pani Kasi?[/QUOTE] Red, czy pani Kasia zarejestruje się na dogo? Jeżeli nie, to czy będzie przekazywała informacje o Irysku i przebiegu leczenia przez Ciebie lub inną osobę? [quote name='lika1771']Nie nic nie przelewałam nic na watku nie pisze,ze miałam cos przelac.Sama nie moge decydowac o przelewie.Zrozumiałam ze jak bedzie umowiona wizyta u weta to wtedy.[/QUOTE] Niech dojdzie zwrot za hotel i ostatnie zadeklarowane wpłaty - wtedy będzie wiadomo ile jest do dyspozycji. Myślę, że osoby, które zadeklarowały stałe wpłaty mogą je już przeznaczyć na inne, bardziej potrzebujące psy. Gdyby była potrzebna dalsza pomoc finansowa na leczenie, to tak, jak wcześniej napisałam, można zorganizować kolejną zbiórkę pieniędzy. Quote
red Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Jak dojdą pieniądze od Ginn, wtedy trzeba przelać Pani Kasi dotychczas zebrane pieniądze, żeby miała czym dysponować. Nie wiem kiedy będzie wizyta, nie dzwoniłam, mam uszkodzony tel. Można pisać do Pani Kasi na email, na pewno przeczyta, co do zalogowania na wątku - nic mi nie mówiła o tym. Mogę podać numer tel. na pw jeśli ktoś by chciał porozmawiać. Quote
Igiełka Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 hop! Lilight27 bardzo dziękuje za zaproszenie:) przez nieobecność dopiero teraz zaglądam Quote
Recommended Posts