sambo_os1 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 wiecie może kto jest z okolic konstancina,słomczyna,turowice? potrzebna pomoc w zlokalizowaniu zaginionej suni która widywana jest w tych okolicach... proszę o pomoc [url]http://www.dogomania.pl/threads/214847-Zagin%C4%99%C5%82a-moja-rudo-czarna-kundelka-wabi-si%C4%99-Zula?p=17736624#post17736624[/url] Quote
Katcherine Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Oj jak smutno... Cyrylku piesku przykro mi strasznie...Egonku... Tam moje psiaki na was czekaja, musi tam byc dobrze wam wszystkim... Quote
Beat2010 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Egon, Cyryl, Bonita :-(:-(:-( A nam opiekun z 6 powiedzial, że dodajemy mu roboty, bo po weekendach ma wpisy z chorymi psami i musi czas marnować idac z nimi do lekarza..... myślalyśmy, że Sara ( mini wilczek) zaraz przy wejściu , jest leczona na tylnie łapy, a tu nie ...... choć mowił, że chodzi z nia do lekarza, ale czasu nie marnował i psem, który ledwie powłóczy nogami się nie przejął ... Pewnie wiecie,kto jest najlepszym specjalistą od USG w Wwie i gdzie przyjmuje???? Quote
Atomowka Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Dziewczyny czy ja jako osoba postronna, tzn nie związana ze schronem mogę pojechać tam i odwiedzić staruszki czy one są chowane przed odwiedzającymi? Czy mogę też np wychodzić z psami na spacery bez bycia tam wolontariuszem? Czy ew mogę z którąś z Was tam pojechać i poznać schron " od podszewki"? Quote
Dada M Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Atomowka']Czy ew mogę z którąś z Was tam pojechać i poznać schron " od podszewki"?[/QUOTE] Jak najbardziej. Gdy będziesz pod opieką wolontariusza, możesz także wyprowadzać psy na spacery, wystarczy wypełnić odpowiedni formularz. Większość wolontariuszy zajmujących się geriatrium bywa w schronisku w soboty i niedziele. Quote
Atomowka Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Ja właśnie nie wiem czy będę w week mogła, z chęcią bym jutro albo w środę podjechała, pytanie czy może któraś z Was będzie w ten dni w schronie? Quote
Beat2010 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Atomowka']Ja właśnie nie wiem czy będę w week mogła, z chęcią bym jutro albo w środę podjechała, pytanie czy może któraś z Was będzie w ten dni w schronie?[/QUOTE] W srodę będzie Iwonka i Żanetka Quote
sodalis Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Beat2010'] Pewnie wiecie,kto jest najlepszym specjalistą od USG w Wwie i gdzie przyjmuje????[/QUOTE] Marciński. Przyjmuje na Powstańców Śląskich i Gagarina. Trzeba się zapisać telefonicznie. Quote
Dada M Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='Dada M']Dziś znów się załamałam - mamy kolejnego ONka w geriatrium. Psiak ma 14 lat i został oddany do schroniska po wielu latach od adopcji.[/QUOTE] Zapomniałam wspomnieć, że mam też dobrą wiadomość - ten staruszek został adoptowany w niedzielę :) Quote
Beat2010 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Dowiedziałam się w rozmowie tel., że właśnie w tej chwili z lecznicy na Wilanowskiej jedzie na Paluch starsza mikrosunia, którą ktoś wyrzucił z samochodu na srodku jezdni, jakaś Pani zaniosła ja do lecznicy i wezwano SM. Ponieważ sunia ma guzy na sutkach, vet podejrzewa, że wyrzucono ją na srodku Wilanowskiej , żeby nie trzeba było wydawać forsy na operację i leczenie.... nawet nie chce mi sie komentować Quote
malagos Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Boziulko, przecież guz sutka to nie wyrok, cholera.........Teraz co, kwarantanna czy operacja w schronisku? Pokażesz ją nam?......... Quote
Beat2010 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='malagos']Boziulko, przecież guz sutka to nie wyrok, cholera.........Teraz co, kwarantanna czy operacja w schronisku? Pokażesz ją nam?.........[/QUOTE] tak, jak tylko będzie na stronie schroniska, a sunia biegala jak oszalała po jezdni ...., lekarki dały jej coś uspokajającego :( Quote
Beat2010 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Data przyjęcia: 04-10-2011 [IMG]http://foto.paluch.org.pl/011102700_mini.jpg[/IMG] ID: 2414/11 Gatunek: PIES Rasa: MIESZANIEC Płeć: Samica Waga: 6kg Wiek: 15 lat(a) Data przyjęcia: 04-10-2011 to ta sunia wyrzucona z samochodu Quote
malagos Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Śliczna. Zaraz ją pokaże Karoli z mikropsiaków. To raczej pewne, ze nikt się po nią nie zgłosi ........ Czy ona trafi do biura, czy na boksy w geriatrium? Quote
Beat2010 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='malagos']Śliczna. Zaraz ją pokaże Karoli z mikropsiaków. To raczej pewne, ze nikt się po nią nie zgłosi ........ Czy ona trafi do biura, czy na boksy w geriatrium?[/QUOTE] to zdjęcie to jeszcze po środku usypiającym :) ten jęzorek wywalony, biedna mala.....jakie miała przebudzenie...rano była jeszcze w domu a wieczorem w schronie... co za podli ludzie .... Quote
APSA Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Dada M']Zapomniałam wspomnieć, że mam też dobrą wiadomość - ten staruszek został adoptowany w niedzielę :)[/QUOTE] Przez tę sąsiadkę, o której pisałaś :) I jeszcze był drugi potencjalny dom (3majcie kciuki, żeby wziął innego kandydata :razz:). Rudy z guzami, który czas jakiś był w geriatrium, też je szczęśliwie opuścił :) Cyryl :( Egon :( - co się stało? Bonita - słyszałam, że jakaś "ONka z gariatrium", ale nie skojarzyłam, że to ona :( [quote name='malagos'] Czy ona trafi do biura, czy na boksy w geriatrium?[/QUOTE]Chgw. :p Biuro, kba, pawilon I/II, geriatria, szpital - wszystko możliwe. Na pocieszenie pozdrowienia od Tarzyka :) [IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/_po/DSC00135.jpg[/IMG] Quote
Dada M Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='APSA']Przez tę sąsiadkę, o której pisałaś :)[/QUOTE] Nie, ktoś inny (może ten drugi dom, o którym piszesz?). Ale sąsiadka będzie odwiedzać :) Egon został uśpiony. Moim zdaniem - nie było ku temu wystarczających powodów. Quote
malagos Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 I jak się ma ta maleńka babinka z guzami?......... Quote
Onaa Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Mam pytanko: czy mogę na fb dać zdjęcie Tarzyka z ds , chciałam żeby ludzie zobaczyli że warto i że można pokochać schroniskowego staruszka :). DadaM, a co z tą sunią kudłatą co dawałaś tutaj kiedyś jej zdjęcie ? Quote
puch555 Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Dzisiaj wyszły na spacer następujące salki:6,10,11,12,13, gabinet i trochę z korytarza. Quote
Alekssandra Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='puch555']Dzisiaj wyszły na spacer następujące salki:6,10,11,12,13, gabinet i trochę z korytarza.[/QUOTE] Super - naprawdę dobra robota. Słaby dzien jak na święto adopcji, wiele przypadkowych osób a niewiele sensownych. Nie udało mi się wydać bardzo grzecznego i miłego psa Zajączka ale chętnych na szczeniaki - całe rodziny. Quote
Dada M Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='Dogo07']a co z tą sunią kudłatą co dawałaś tutaj kiedyś jej zdjęcie ?[/QUOTE] Wciąż jest w schronisku. Zajmuje się nią Alekssandra, więc może napisze, co nowego u suni słychać. Quote
Beat2010 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='malagos']I jak się ma ta maleńka babinka z guzami?.........[/QUOTE] no własnie, kto będzie w tygodniu, żeby sprawdzić co z nią :modla: zapomniałam w sobotę:mad: Quote
Recommended Posts