Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wiecie może kto jest z okolic konstancina,słomczyna,turowice?
potrzebna pomoc w zlokalizowaniu zaginionej suni która widywana jest w tych okolicach...
proszę o pomoc [url]http://www.dogomania.pl/threads/214847-Zagin%C4%99%C5%82a-moja-rudo-czarna-kundelka-wabi-si%C4%99-Zula?p=17736624#post17736624[/url]

Posted

Egon, Cyryl, Bonita :-(:-(:-(

A nam opiekun z 6 powiedzial, że dodajemy mu roboty, bo po weekendach ma wpisy z chorymi psami i musi czas marnować idac z nimi do lekarza..... myślalyśmy, że Sara ( mini wilczek) zaraz przy wejściu , jest leczona na tylnie łapy, a tu nie ...... choć mowił, że chodzi z nia do lekarza, ale czasu nie marnował i psem, który ledwie powłóczy nogami się nie przejął ...

Pewnie wiecie,kto jest najlepszym specjalistą od USG w Wwie i gdzie przyjmuje????

Posted

Dziewczyny czy ja jako osoba postronna, tzn nie związana ze schronem mogę pojechać tam i odwiedzić staruszki czy one są chowane przed odwiedzającymi? Czy mogę też np wychodzić z psami na spacery bez bycia tam wolontariuszem?
Czy ew mogę z którąś z Was tam pojechać i poznać schron " od podszewki"?

Posted

[quote name='Atomowka']Czy ew mogę z którąś z Was tam pojechać i poznać schron " od podszewki"?[/QUOTE]

Jak najbardziej. Gdy będziesz pod opieką wolontariusza, możesz także wyprowadzać psy na spacery, wystarczy wypełnić odpowiedni formularz.
Większość wolontariuszy zajmujących się geriatrium bywa w schronisku w soboty i niedziele.

Posted

Ja właśnie nie wiem czy będę w week mogła, z chęcią bym jutro albo w środę podjechała, pytanie czy może któraś z Was będzie w ten dni w schronie?

Posted

[quote name='Atomowka']Ja właśnie nie wiem czy będę w week mogła, z chęcią bym jutro albo w środę podjechała, pytanie czy może któraś z Was będzie w ten dni w schronie?[/QUOTE]
W srodę będzie Iwonka i Żanetka

Posted

[quote name='Beat2010']
Pewnie wiecie,kto jest najlepszym specjalistą od USG w Wwie i gdzie przyjmuje????[/QUOTE]
Marciński. Przyjmuje na Powstańców Śląskich i Gagarina. Trzeba się zapisać telefonicznie.

Posted

[quote name='Dada M']Dziś znów się załamałam - mamy kolejnego ONka w geriatrium.
Psiak ma 14 lat i został oddany do schroniska po wielu latach od adopcji.[/QUOTE]

Zapomniałam wspomnieć, że mam też dobrą wiadomość - ten staruszek został adoptowany w niedzielę :)

Posted

Dowiedziałam się w rozmowie tel., że właśnie w tej chwili z lecznicy na Wilanowskiej jedzie na Paluch starsza mikrosunia, którą ktoś wyrzucił z samochodu na srodku jezdni, jakaś Pani zaniosła ja do lecznicy i wezwano SM. Ponieważ sunia ma guzy na sutkach, vet podejrzewa, że wyrzucono ją na srodku Wilanowskiej , żeby nie trzeba było wydawać forsy na operację i leczenie....
nawet nie chce mi sie komentować

Posted

[quote name='malagos']Boziulko, przecież guz sutka to nie wyrok, cholera.........Teraz co, kwarantanna czy operacja w schronisku?
Pokażesz ją nam?.........[/QUOTE]
tak, jak tylko będzie na stronie schroniska, a sunia biegala jak oszalała po jezdni ...., lekarki dały jej coś uspokajającego :(

Posted

Data przyjęcia: 04-10-2011
[IMG]http://foto.paluch.org.pl/011102700_mini.jpg[/IMG]
ID: 2414/11
Gatunek: PIES
Rasa: MIESZANIEC
Waga: 6kg
Data przyjęcia: 04-10-2011

to ta sunia wyrzucona z samochodu

Posted

Śliczna. Zaraz ją pokaże Karoli z mikropsiaków.
To raczej pewne, ze nikt się po nią nie zgłosi ........ Czy ona trafi do biura, czy na boksy w geriatrium?

Posted

[quote name='malagos']Śliczna. Zaraz ją pokaże Karoli z mikropsiaków.
To raczej pewne, ze nikt się po nią nie zgłosi ........ Czy ona trafi do biura, czy na boksy w geriatrium?[/QUOTE]
to zdjęcie to jeszcze po środku usypiającym :) ten jęzorek wywalony,
biedna mala.....jakie miała przebudzenie...rano była jeszcze w domu a wieczorem w schronie... co za podli ludzie ....

Posted

[quote name='Dada M']Zapomniałam wspomnieć, że mam też dobrą wiadomość - ten staruszek został adoptowany w niedzielę :)[/QUOTE]
Przez tę sąsiadkę, o której pisałaś :)
I jeszcze był drugi potencjalny dom (3majcie kciuki, żeby wziął innego kandydata :razz:).
Rudy z guzami, który czas jakiś był w geriatrium, też je szczęśliwie opuścił :)

Cyryl :(
Egon :( - co się stało?
Bonita - słyszałam, że jakaś "ONka z gariatrium", ale nie skojarzyłam, że to ona :(

[quote name='malagos'] Czy ona trafi do biura, czy na boksy w geriatrium?[/QUOTE]Chgw. :p Biuro, kba, pawilon I/II, geriatria, szpital - wszystko możliwe.

Na pocieszenie pozdrowienia od Tarzyka :)
[IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/_po/DSC00135.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='APSA']Przez tę sąsiadkę, o której pisałaś :)[/QUOTE]

Nie, ktoś inny (może ten drugi dom, o którym piszesz?). Ale sąsiadka będzie odwiedzać :)

Egon został uśpiony. Moim zdaniem - nie było ku temu wystarczających powodów.

Posted

Mam pytanko: czy mogę na fb dać zdjęcie Tarzyka z ds , chciałam żeby ludzie zobaczyli że warto i że można pokochać schroniskowego staruszka :).
DadaM,
a co z tą sunią kudłatą co dawałaś tutaj kiedyś jej zdjęcie ?

Posted

[quote name='puch555']Dzisiaj wyszły na spacer następujące salki:6,10,11,12,13, gabinet i trochę z korytarza.[/QUOTE]

Super - naprawdę dobra robota. Słaby dzien jak na święto adopcji, wiele przypadkowych osób a niewiele sensownych. Nie udało mi się wydać bardzo grzecznego i miłego psa Zajączka ale chętnych na szczeniaki - całe rodziny.

Posted

[quote name='Dogo07']a co z tą sunią kudłatą co dawałaś tutaj kiedyś jej zdjęcie ?[/QUOTE]

Wciąż jest w schronisku.
Zajmuje się nią Alekssandra, więc może napisze, co nowego u suni słychać.

Posted

[quote name='malagos']I jak się ma ta maleńka babinka z guzami?.........[/QUOTE]

no własnie, kto będzie w tygodniu, żeby sprawdzić co z nią :modla:
zapomniałam w sobotę:mad: