Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może ktoś chciałby przygarnąć Berniego na dożycie ?
Berni ma raka kości, ale póki co humor mu dopisuje, nie cierpi (ma tylko wielką narośl na łapie, więc nosi kołnierz). Został wyznaczony do uśpienia, ale dopóki będzie się dobrze czuł, poczekają.
Dziś był na spacerze razem z Erykiem i był bardzo zadowolony :) Prośba - gdy będziecie w schronisku, zabierajcie Berniego na spacer, jemu już nie zostało dużo czasu - więc niech będzie to czas jak najlepszej jakości.

Pastel (mój podopieczny z innego rejonu) został przeniesiony do geriatrium, Dziadziusiowi naprostowała się głowa (!) (ot, taka nietypowa reakcja na powódź ;)), a Gawron - niewidomy owczarkowaty, który mieszkał sam, bo nie tolerował innych psów - został w zamieszaniu popowodziowym wsadzony pomyłkowo do boksu Juranda i, o dziwo, wszystkie psy żyją i na razie się dogadują :)

Posted

Wczoraj i dziś wyszły na spacery: cała 11-tka (dwukrotnie), boks maluchów, Ares, Berni, Eryk, Zenit, Tarzyk, część boksu Dziadziusia, sala 10.
Pastel wygląda fatalnie, podobno wczoraj i przedwczoraj był w koszmarnym stanie, dziś było ciut lepiej.
Trzymajcie kciuki, żeby się nie poddał.

Posted

No proszę: Bej z psami w boksie, Gawron z psami w boksie. Następny będzie Dandi?

Wczoraj znów było oberwanie chmury, tym razem wieczorem. Ciekawe, jak się ma geriatrium...

Posted

Dziś i jutro ma być sucho, a od czwartku znowu ma padać :-/
Jutro będziemy w schronisku, zobaczymy, jak sytuacja na miejscu.

A tymczasem na pocieszenie Amon czyli Leon i wycinek z relacji z nowego domu :)

Dziś mijają dwa tygodnie, odkąd jest u nas Leon (zwany też ostatnio Bolkiem Krzywoustym)
Dziś jeszcze sobie podniósł nogę na ścianę w kuchni, ale tak ogólnie to najgrzeczniejszy, najfajniejszy i w ogóle super pies.
Leon kiedyś musiał być czegoś uczony - umie na komendę usiąść, warować i podawać łapę. Osobno lewą i prawą.
[...]
Super, super psisko!!

Posted

W geriatrium wszystko w porządku, nic nie zostało zalane w niedzielę.
Wczoraj na spacerze były: Pastel (posypał się bardzo), ON 1430/11 (z sali Berniego, bardzo sympatyczny :)), Berni, ONka z korytarza (ta z chorobą skóry), sala 12 (Filon, Gryzia, Łoza, Bajer, Zgredek, Paralita).
Jutro zajmę się salami 1 i 2, jest kilka nowych psiaków.

Posted

Mam prośbę dziewczyny. Dzisiaj poszedł przelew od Pani Ewy M na staruszki.
Czy ja mogę prosić o potwierdzenie na wątku jak dojdzie?
Nie mogę znaleźć potwierdzenia z ub. miesiąca. Mam nadzieję, że wątków nie pomyliłam?:shake:

Posted (edited)

Dziś w związku z falą pogryzień i moją własną irytacją - na spacery wyszły tylko 2 psy: Gawron i Maniek (przebywa teraz w boksie 1 w sali 2).

Edited by Dada M
Posted

Nie za dobrze. Poważne te pogryzienia?

Mam umówionego pana na nd, który przyjedzie obejrzeć Rotkę Hildę - trzymajcie proszę kciuki - bo to przecież starowinka a pana nie mogę wyczuć, z jednej str dom dobry - mieszkanie na parterze i mieli wymagające psy do poźnej starości a z drugiej str dzwoni drugi raz i pyta czy ona ma ogon obciety - powiedziałam, ze ogonka brak a on mówi, ze tak woli - to ja już tego nie rozumiem. Ogólnie po długiej rozmowie 80 % mi się podobało a reszta mieszane uczucia.

Marzę o domu dla niej przed zimą ale byle komu psa nie wydam także trzymajcie kciuki.

Posted

[quote name='Dada M']Może ktoś chciałby przygarnąć Berniego na dożycie ?
Berni ma raka kości, ale póki co humor mu dopisuje, nie cierpi (ma tylko wielką narośl na łapie, więc nosi kołnierz). Został wyznaczony do uśpienia, ale dopóki będzie się dobrze czuł, poczekają.[/QUOTE]

Kurcze, czemu mój dom nie jest z gumy. Albo gdyby on był wielkości Krecika. Pewnie trudno powiedzieć ile czasu mu zostało?

Posted

W środę odszedł mój Pastel - i jest mi wyjątkowo przykro, bo to jeden z pierwszych psiaków, którymi zajęłam się w schronisku.
Wszystko potoczyło się zbyt szybko, jak to zwykle bywa.
26 lipca Pastel był na ostatnim spacerku, z którego czerpał jeszcze dużo radości.
Tydzień temu poczuł się znacznie gorzej i został przeniesiony do geriatrium.
Było bardzo źle, ale każdy dzień przynosił poprawę - w poniedziałek byliśmy na spacerze, wydawało się, że Pastelek odzyskuje siły.
Przykro mi, że nie zdążyłam go zabrać i musiał umierać w samotności.

Pastel spędził w schronisku prawie 5 lat.

Posted

Filozof, obecnie Dziobak, po 7 latach w schronisku dostał 8 miesięcy życia jako kanapowiec. Dziś w nocy się zaczął koniec - śmierć kory mózgowej, prawdopodobnie spowodował go jakiś zator. Żegnaj :-(

Aniu (puch555), Twoja ostatnia wpłata pójdzie na jego ostatnią wizytę u lekarza.

Posted

[quote name='Astaroth']gdyby to były dwa miesiace to bym się nie wahała[/QUOTE]

Jeśli chcesz, dopytam w weekend, czy są pewni diagnozy.
Berni ma paskudną narośl na łapie, dla mnie wygląda to na raczysko - Ela, której rotka zmarła na raka kości, powiedziała, że sunia miała identyczną narośl.
Z wpłat koszyczkowych opłacilibyśmy karmę i leki przeciwbólowe, jak myślicie ?

EDIT:

Żegnaj, Dziobaku.
Choć całe życie w schronisku, te ostatnie 8 miesięcy na kanapie - bezcenne.

Posted

A, tak, były akurat tego dnia, gdy psy co chwilę się gryzły ;) Psiaki chyba doszły do wniosku, że skoro takie osobistości przyjeżdżają do schroniska, trzeba zwrócić na siebie uwagę ;)
Plus jest taki, że w tle jednego zdjęcia J.K. widać naszego podopiecznego Fiodora - będzie jak znalazł do promocji :)

A poważnie - mają zabrać ze schroniska ok. 20 staruszków, głównie maluchy.

Posted

Ta kamera chyba nie rejestruje zapachu? ;)
Trzymam kciuki za te 20 staruszków!

Wczoraj pożegnaliśmy też Rudzię, która miała trafić do geriatrium po diagnozie raka kości, ale zamiast tego trafiła na kanapę (tzn. na posłanie, z kanap nie chciała korzystać). Również po 8 miesiącach w nowym domu. Rudzia to ta na pierwszym planie na drugim zdjęciu z Filozofem.

Posted

[quote name='Dada M']A poważnie - mają zabrać ze schroniska ok. 20 staruszków, głównie maluchy.[/QUOTE]

o to super, chociaż ze zdjęć widać że na spacer opróżniły gabinet dyrekcji z psiaków, mam nadzieje że te staruszki raczej z geriatrii wezmą. No dziewczyny trzeba było wykorzystać sytuację i zagadać, takie znajomości dobra rzecz.

Posted

[quote name='APSA']Ta kamera chyba nie rejestruje zapachu? ;)
Trzymam kciuki za te 20 staruszków!

Wczoraj pożegnaliśmy też Rudzię, która miała trafić do geriatrium po diagnozie raka kości, ale zamiast tego trafiła na kanapę (tzn. na posłanie, z kanap nie chciała korzystać). Również po 8 miesiącach w nowym domu. Rudzia to ta na pierwszym planie na drugim zdjęciu z Filozofem.
te Rudzię bez przedniej łapki?