Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Salony, tylko firanki w oknach powiesić...

16ao9iq.jpg

firanki, bo zasłony już są :megagrin: 

kolejny, wspaniały dzień dla staruszków

Żeby nie było Wam smutno, że to tylko w środy -każdego dnia są wolontariuszki, którzy biorą  geriatrię na spacer na spacer

Posted

Prawdę mówiąc nie spotykałam w tygodniu jakoś za każdym razem  spacerowiczek w geriatrii, kiedy wpadałam czasem do schronu , jak mi się udało jakiś wolny dzień w pracy załapać.

Geriatrią zajmuje się z doskoku kilka osób, ale z tymi spacerami to tak do końca dobrze nie jest, bo jednak większość wol. ma tam swoje pojedyncze psy i jeśli przychodzą to tylko zabierają swoje - a z tego co pisze Dziuniek widać, ze kiedy ona jest stara się wyprowadzić wszystkie psiaki, w zależności od tego ile osób dopisze do pomocy.

Jeśli brakuje rąk w jedną środę - to w kolejną wychodzą jako pierwsze te, które nie były poprzednim razem na spacerze. 

Posted

Spróbuję się dowiedzieć, nie kojarzę na geriatrii takiej suczki, ale istnieje przecież w ewidencji, to powinna gdzieś być. Nr Piaskoludka znałam już wcześniej:  1850/14. On chyba teoretycznie powinien być na kwarantannie, nie wiem, czemu jest w salkach geriatriii.

Posted

Piesek Piaskoludek ms nr 1850/14

Iwona, to nie ma już chociażby Marty co drugi dzień w tygodniu? Eli dwa razy w tygodniu?
Po dzwoniłam, bo zdenerwowana się - Geriatria m a spacery każdego dnia; może nie wszystkie wychodzą codziennie; tego nie wiem, jeszxze przyjeżdża Małgosia z wielka ekipa w piatku; Basia, czasem wpadnie Magda; ale nieregularnie, wiec nie ma o czym nowic:-). Wszystkie psy są każdego dnia na ich małym wybiegu z trawja; ale to się nie luxzy; bo są same; bez człowieka
Dzisiaj z nami wyszły 3 sale maluchów, jak zwyklev sala Czupurka, lady na guzkia na listwie mlecznej. I tyle bo moje psy (, podstawowe zadanie w schronue); spoza geriatrii czekały na spacery . Duże z geriatriu wychodziły z innymi wolontariuszka mi , nie wiem czy wszystkie

Posted

.... Duże z geriatriu wychodziły z innymi wolontariuszka mi , nie wiem czy wszystkie

My na koniec wyprowadziłyśmy z dużych: tego czarnego co chodzi luzem po korytarzach (tylko przed schronisko), Mańka, suczkę chyba o imieniu Lejdi i całego rudego psa.

Posted

My na koniec wyprowadziłyśmy z dużych: tego czarnego co chodzi luzem po korytarzach (tylko przed schronisko), Mańka, suczkę chyba o imieniu Lejdi i całego rudego psa.

:glaszcze:

Witaj Asiamn :) , to Wy  brałyście połowe małych  psów z sali 3 ?  

Knopers wyprosił w nd dwa spacery, sprytny maluch, jemu nie można odmówić, bo włazi na kolana i całuje po twarzy, a człowiek rozplywa się  jak gorąca czekolada :calus:

Posted

Witaj Asiamn :) , to Wy  brałyście połowe małych  psów z sali 3 ?  

Knopers wyprosił w nd dwa spacery, sprytny maluch, jemu nie można odmówić, bo włazi na kolana i całuje po twarzy, a człowiek rozplywa się  jak gorąca czekolada :calus:

Hej :)

My najpierw wzięłyśmy Bobisia z drugim małym z jego sali, ale po wyjściu przed budynek ktoś nam powiedział, że one już spacerowały więc je wymieniłyśmy na Lalę i tego puchatego żwawego. A później to już te duże.

EDIT:

A gdzie mieszka ten mały, chory Szaruś? Wiadomo o nim coś więcej niż podają na stronie schroniska?

Szaruś 506/13

Posted

Hej :)

My najpierw wzięłyśmy Bobisia z drugim małym z jego sali, ale po wyjściu przed budynek ktoś nam powiedział, że one już spacerowały więc je wymieniłyśmy na Lalę i tego puchatego żwawego. A później to już te duże.

EDIT:

A gdzie mieszka ten mały, chory Szaruś? Wiadomo o nim coś więcej niż podają na stronie schroniska?

Szaruś 506/13

to Basia z Wami rozmawiala, moje prawa reka :), żwawy puchaty to Poker? 

Szaruś jest w pawilonie chyba I, u Ani fioletowej

Posted

Byłam wczoraj z Szarusiem na spacerze. Mieszka w rejonie 1. Przekochany i biedny, prawie cały czas siedzi wewnątrz budynku. Na zdjęciach wygląda na dużo większego, w rzeczywistości to kruszynka.

Prędzej się zastrzelę nim coś wybiorę.

Posted

. Nr Piaskoludka znałam już wcześniej:  1850/14. On chyba teoretycznie powinien być na kwarantannie, nie wiem, czemu jest w salkach geriatriii.

bo to jest kwarantanna dla staruszków, albo we wspólnej sali albo w boksach w sali 11

Posted

Byłam wczoraj z Szarusiem na spacerze. Mieszka w rejonie 1. Przekochany i biedny, prawie cały czas siedzi wewnątrz budynku. Na zdjęciach wygląda na dużo większego, w rzeczywistości to kruszynka.

nie strzelaj :)  inteligentnie rozumiem, że chcesz adoptować jakiegoś  staruszka?

Posted

Czyli Szarusia też bierzesz pod uwagę?

Też na podstawie zdjęć myślałam że jest większy, ale jak czekałam pod biurem o 12ej to akurat ktoś z nim przechodził i się zdziwiłam że aż tak drobniutki on jest.

Posted

W tej chwili chyba cały Paluch biorę pod uwagę. Nie pytać mnie o nic! ;)

Beat2010 adopcja to za dużo 'napisane', na pewno będę potrzebować wsparcia w opiece wet i karmie, mam już staruszka i seniora. Miejsce się znajdzie ale wybór jest koszmarny.

Posted

bo to jest kwarantanna dla staruszków, albo we wspólnej sali albo w boksach w sali 11

Aha. 

Jakoś do tej pory kwarantanna ludzi i zwierząt kojarzyła mi się z odosobnionym miejscem, żeby nie narażać reszty społeczeństwa (gromady zwierząt) na ewentualne zarażenie nieujawnionymi od razu chorobami.

No, ale ja jestem przedwojenna (sprzed stanu wojennego ;) )

Posted

Proszę, jaki ruch w spacerach, niedługo trzeba się będzie zapisywać na konkretnego psa ;). To dobrze, nawet Lala pomyślała, że jeszcze nie w grobie...

Lala w grobie??/ coś Ty :)

Bo ujawnily się w końcu dziewczyny, które tylko podczytywały :klacz: