Beat2010 Posted October 2, 2014 Posted October 2, 2014 Salony, tylko firanki w oknach powiesić... firanki, bo zasłony już są :megagrin: kolejny, wspaniały dzień dla staruszków Żeby nie było Wam smutno, że to tylko w środy -każdego dnia są wolontariuszki, którzy biorą geriatrię na spacer na spacer Quote
malagos Posted October 3, 2014 Posted October 3, 2014 Ja też skojarzyłam Piaskoludka z książką "Pięcioro dzieci i coś". jak to dobrze, ze są wolontariusze z tymi biedakami.... Quote
Beat2010 Posted October 3, 2014 Posted October 3, 2014 Piaskoludek bardzo adopcyjny:-) za urodę Quote
Onaa Posted October 3, 2014 Posted October 3, 2014 Piaskoludek to ten nowy piesek na geriatri ? jaki ma numerek? Quote
iwna5702 Posted October 3, 2014 Posted October 3, 2014 Prawdę mówiąc nie spotykałam w tygodniu jakoś za każdym razem spacerowiczek w geriatrii, kiedy wpadałam czasem do schronu , jak mi się udało jakiś wolny dzień w pracy załapać. Geriatrią zajmuje się z doskoku kilka osób, ale z tymi spacerami to tak do końca dobrze nie jest, bo jednak większość wol. ma tam swoje pojedyncze psy i jeśli przychodzą to tylko zabierają swoje - a z tego co pisze Dziuniek widać, ze kiedy ona jest stara się wyprowadzić wszystkie psiaki, w zależności od tego ile osób dopisze do pomocy. Jeśli brakuje rąk w jedną środę - to w kolejną wychodzą jako pierwsze te, które nie były poprzednim razem na spacerze. Quote
Beat2010 Posted October 3, 2014 Posted October 3, 2014 Piaskoludek to ten nowy piesek na geriatri ? jaki ma numerek? Pewnue dziuniek wie, jak nie to dopiero w ND sorawdze Quote
dziuniek Posted October 3, 2014 Posted October 3, 2014 Piaskoludek to ten nowy piesek na geriatri ? jaki ma numerek? Zapchana skrzynka!!! Quote
Onaa Posted October 4, 2014 Posted October 4, 2014 mój mail [email protected] a TA psinka jeszcze jest :( ? http://www.testowa.paluch.org.pl/czekam_na_ciebie/wszystkie_zwierzeta_do_adopcji/000800790 nr 2700/04 Quote
dziuniek Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 mój mail [email protected] a TA psinka jeszcze jest :( ? http://www.testowa.paluch.org.pl/czekam_na_ciebie/wszystkie_zwierzeta_do_adopcji/000800790 nr 2700/0 Spróbuję się dowiedzieć, nie kojarzę na geriatrii takiej suczki, ale istnieje przecież w ewidencji, to powinna gdzieś być. Nr Piaskoludka znałam już wcześniej: 1850/14. On chyba teoretycznie powinien być na kwarantannie, nie wiem, czemu jest w salkach geriatriii. Quote
Beat2010 Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 Piesek Piaskoludek ms nr 1850/14 Iwona, to nie ma już chociażby Marty co drugi dzień w tygodniu? Eli dwa razy w tygodniu? Po dzwoniłam, bo zdenerwowana się - Geriatria m a spacery każdego dnia; może nie wszystkie wychodzą codziennie; tego nie wiem, jeszxze przyjeżdża Małgosia z wielka ekipa w piatku; Basia, czasem wpadnie Magda; ale nieregularnie, wiec nie ma o czym nowic:-). Wszystkie psy są każdego dnia na ich małym wybiegu z trawja; ale to się nie luxzy; bo są same; bez człowieka Dzisiaj z nami wyszły 3 sale maluchów, jak zwyklev sala Czupurka, lady na guzkia na listwie mlecznej. I tyle bo moje psy (, podstawowe zadanie w schronue); spoza geriatrii czekały na spacery . Duże z geriatriu wychodziły z innymi wolontariuszka mi , nie wiem czy wszystkie Quote
asiamm Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 .... Duże z geriatriu wychodziły z innymi wolontariuszka mi , nie wiem czy wszystkie My na koniec wyprowadziłyśmy z dużych: tego czarnego co chodzi luzem po korytarzach (tylko przed schronisko), Mańka, suczkę chyba o imieniu Lejdi i całego rudego psa. Quote
Beat2010 Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 My na koniec wyprowadziłyśmy z dużych: tego czarnego co chodzi luzem po korytarzach (tylko przed schronisko), Mańka, suczkę chyba o imieniu Lejdi i całego rudego psa. :glaszcze: Witaj Asiamn :) , to Wy brałyście połowe małych psów z sali 3 ? Knopers wyprosił w nd dwa spacery, sprytny maluch, jemu nie można odmówić, bo włazi na kolana i całuje po twarzy, a człowiek rozplywa się jak gorąca czekolada :calus: Quote
asiamm Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Witaj Asiamn :) , to Wy brałyście połowe małych psów z sali 3 ? Knopers wyprosił w nd dwa spacery, sprytny maluch, jemu nie można odmówić, bo włazi na kolana i całuje po twarzy, a człowiek rozplywa się jak gorąca czekolada :calus: Hej :) My najpierw wzięłyśmy Bobisia z drugim małym z jego sali, ale po wyjściu przed budynek ktoś nam powiedział, że one już spacerowały więc je wymieniłyśmy na Lalę i tego puchatego żwawego. A później to już te duże. EDIT: A gdzie mieszka ten mały, chory Szaruś? Wiadomo o nim coś więcej niż podają na stronie schroniska? Szaruś 506/13 Quote
Beat2010 Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Hej :) My najpierw wzięłyśmy Bobisia z drugim małym z jego sali, ale po wyjściu przed budynek ktoś nam powiedział, że one już spacerowały więc je wymieniłyśmy na Lalę i tego puchatego żwawego. A później to już te duże. EDIT: A gdzie mieszka ten mały, chory Szaruś? Wiadomo o nim coś więcej niż podają na stronie schroniska? Szaruś 506/13 to Basia z Wami rozmawiala, moje prawa reka :), żwawy puchaty to Poker? Szaruś jest w pawilonie chyba I, u Ani fioletowej Quote
pj. Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Byłam wczoraj z Szarusiem na spacerze. Mieszka w rejonie 1. Przekochany i biedny, prawie cały czas siedzi wewnątrz budynku. Na zdjęciach wygląda na dużo większego, w rzeczywistości to kruszynka. Prędzej się zastrzelę nim coś wybiorę. Quote
Beat2010 Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 . Nr Piaskoludka znałam już wcześniej: 1850/14. On chyba teoretycznie powinien być na kwarantannie, nie wiem, czemu jest w salkach geriatriii. bo to jest kwarantanna dla staruszków, albo we wspólnej sali albo w boksach w sali 11 Quote
Beat2010 Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Byłam wczoraj z Szarusiem na spacerze. Mieszka w rejonie 1. Przekochany i biedny, prawie cały czas siedzi wewnątrz budynku. Na zdjęciach wygląda na dużo większego, w rzeczywistości to kruszynka. Prędzej się zastrzelę nim coś wybiorę. nie strzelaj :) inteligentnie rozumiem, że chcesz adoptować jakiegoś staruszka? Quote
asiamm Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Byłam wczoraj z Szarusiem na spacerze. Mieszka w rejonie 1. Przekochany i biedny, prawie cały czas siedzi wewnątrz budynku. Na zdjęciach wygląda na dużo większego, w rzeczywistości to kruszynka. Prędzej się zastrzelę nim coś wybiorę. Czyli Szarusia też bierzesz pod uwagę? Też na podstawie zdjęć myślałam że jest większy, ale jak czekałam pod biurem o 12ej to akurat ktoś z nim przechodził i się zdziwiłam że aż tak drobniutki on jest. Quote
pj. Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 W tej chwili chyba cały Paluch biorę pod uwagę. Nie pytać mnie o nic! ;) Beat2010 adopcja to za dużo 'napisane', na pewno będę potrzebować wsparcia w opiece wet i karmie, mam już staruszka i seniora. Miejsce się znajdzie ale wybór jest koszmarny. Quote
dziuniek Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Proszę, jaki ruch w spacerach, niedługo trzeba się będzie zapisywać na konkretnego psa ;). To dobrze, nawet Lala pomyślała, że jeszcze nie w grobie... Quote
dziuniek Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 bo to jest kwarantanna dla staruszków, albo we wspólnej sali albo w boksach w sali 11 Aha. Jakoś do tej pory kwarantanna ludzi i zwierząt kojarzyła mi się z odosobnionym miejscem, żeby nie narażać reszty społeczeństwa (gromady zwierząt) na ewentualne zarażenie nieujawnionymi od razu chorobami. No, ale ja jestem przedwojenna (sprzed stanu wojennego ;) ) Quote
pj. Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 No Lala nie może uwierzyć, że jeszcze nie w grobie... https://www.youtube.com/watch?v=SmnVTywm5wQ Quote
Beat2010 Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Proszę, jaki ruch w spacerach, niedługo trzeba się będzie zapisywać na konkretnego psa ;). To dobrze, nawet Lala pomyślała, że jeszcze nie w grobie... Lala w grobie??/ coś Ty :) Bo ujawnily się w końcu dziewczyny, które tylko podczytywały :klacz: Quote
Recommended Posts