Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co się z tym forum porobiło!!!

W środę zgłosiły się cztery panie do wyprowadzania geriatrii. 25 psów zaliczyło spacerki!

Zulus w szpitalu, nie mógł ustać na nogach, jedną podnosił, jakby z bólu. Molly ledwie chodzi, a raczej nie chodzi, leży cały czas na leżance na wybiegu. Tolkowi też załamują się nogi, zrobi parę kroczków i siedzi.

Karlos był na spacerku, chodzi raźnie, ale widać, że to bardzo schorowany pies.

Blue i suczka w świetnej formie. 

Dzikusa oswajam za pomocą miski z jedzeniem. Siedzi sam w klatce, więc jest łatwiej wejść do niego i "pogadać".

Nora (Lady) gości Tolka i drugiego wilczka od Dzikusa.Poprzestawiali psy, bo malują. Wszyscy chodzimy na niebiesko: psy, bo wtykają pyski w pomalowane świeżo pręty, a ludzie, bo otwierają bramki.

Upiekłam ciasteczka wątróbkowe, miękkie dla staruszków, frajda dla psinków!

Na koniec wzięłam brązowego psa  z niebieską obrożą, nie wiedziałam, co mnie czeka! Gdyby nie zamknięta brama (była już piąta) dojechałabym w tym psim zaprzęgu do samego Śródmieścia!

Do wyjścia ze schroniska szykuje się Śmieszek, nie chcę zapeszyć, więc cicho, sza!

Dzikuska Muszka na spacerku:

2wnv5w6.jpg

24wc28n.jpg  2poe93k.jpg

hvuoax.jpg  Marley

2hmh3jd.jpg Karlosek

Posted

Wczoraj przed południem zasnął Ramik. Psinek przegrał z czerniakiem, który w błyskawicznym tempie zajął mu jamę nosową, gardło i tchawicę. Więcej wiadomości na stronie z podpisu.

Posted

Wczoraj też dowiedziałam się, że Dropek (adoptowany przeze mnie z Palucha dwa i pół roku temu) ma w jamie brzusznej guz wielkości pięści. Zasadniczo do operacji, ale w płucach są już przerzuty. więcej na moim wątku, jak trochę się otrząsnę.

6rk0ud.jpg

Posted

Dziuniek, włącz sobie w profilu komunikator.

A co to jest???

Ja na razie kopiuję ze starej dogomanii posty mojego wątku, których mi nie raczyli przenieść. Pewnie dlatego, że były dostawiane przez moderatorów i "automat" uznał je za cudze, zresztą, czy ja wiem, dlaczego?

Posted

To jest PW, wczoraj próbowałam do Ciebie wysłać i mi Dogo oznajmiło, że nie możesz otrzymywać wiadomości. Masz go na górze strony, po prawej, obok nicka jest strzałka i jak ją klikniesz, to się menuet rozwija. Grom jasny, same nowości   :madgo:

Posted

Czy już się mi włączyło pw??? Sama nie wiem, co robię. Jedyna na razie radość z nowej dogomanii, że w sygnaturce można sobie umieścić, co się chce, bez ograniczeń.

Posted

A co z Molly ? Wiadomo na co jest chora :( ? Czy to po prostu starość :( ?

Prosiłam lekarkę w środę, żeby ja obejrzała. Starość starością, ale jak pies podnosi jedną nogę i na niej nie staje, to już jest dziwne. W środę dowiem się znów, chyba że ktoś z wolontariuszy będzie wiedział dziś i tu zajrzy.

Posted

[qsali nr 3 name="dziuniek" post="15790812" timestamp="1410620547"]Prosiłam lekarkę w środę, żeby ja obejrzała. Starość starością, ale jak pies podnosi joręż ciasę i na niej nie staje, to już jest dziwne. W środę dowiem się znów, chyba że ktoś z wolontariuszy będzie wiedział dziś i tu zajrzy.[/quote]

wczoraj Molly chodziła normalnie to stawała na wszystkie łapki; tylnie łapki ma jakby sztywne, generalnie bardzo poprawił się stan łapek od minentu przybycia do schronu,na spacerze jest szybka ; ze strach:-)

W sali nr 3 są dwa nowe psiaki, sznaucerek ; ładnie ostrzy żony; widać, że ktoś o niego dbał, może właściciele się zgłoś po niego; drugi uroczy; czarna sierść zakończona na biało, wygląda jak owieczka, 1670/14 , 14 lat, 8 kg,jescze na kwarantannie parę dni, jutro wstawię zdjecia

Posted

Dziś pożegnaliśmy Dropka. Wzięliśmy go z Palucha prawie trzy lata temu. W piątek okazało się, że miał guz  i przerzuty do płuc, ostatnio bardzo osłabł i kaszlał, wszystko go drażniło. Teraz wiemy, że guz bardzo mu przeszkadzał, a rozsiane zmiany w płucach utrudniały oddychanie.

Posted

Zdjęcia Antosia z wczoraj..opiekunka jest od jakiegoś czasu na urlopie więc nie dostaje lepszych kąsków

i mu się schudło :(

[url=http://postimg.org/image/x7u2o09g5/full/]2014_09_14_12_34_14.jpg[/url]

[url=http://postimg.org/image/3q4is6191/full/]2014_09_14_12_34_19.jpg[/url]

[url=http://postimg.org/image/iallmzw7p/full/]2014_09_14_12_34_26.jpg[/url]

Posted

A co to jest???

Ja na razie kopiuję ze starej dogomanii posty mojego wątku, których mi nie raczyli przenieść. Pewnie dlatego, że były dostawiane przez moderatorów i "automat" uznał je za cudze, zresztą, czy ja wiem, dlaczego?

a skąd "wziąć" posty mojego wątku?... nie radzę sobie kompletnie!  Doda prosiła mnie ,żeby przeprosić za swoją na razie nieobecność ale ma problemy z komputerem i jak tylko będzie miała dostęp do innego komputera to będzie wszędzie na swoich wątkach zamieszczać informacje z rozliczeniami, pozdrawia ciepło i prosi o cierpliwość :)

... tylko jak mam znaleźć te wątki? proszę o pomoc :)

Posted

Zdjęcia Antosia z wczoraj..opiekunka jest od jakiegoś czasu na urlopie więc nie dostaje lepszych kąsków

i mu się schudło  :lookarou:

Dziś Antoś dostał ode mnie michę domowego jedzenia, jadł, aż mu się uszy trzęsły. Będę mu co środę zanosić. Ale to za mało, może któraś z Was dałaby radę "podzielić się posiłkiem" z Antosiem w sobotę albo w niedzielę?

On jest mały, na zdjęciach wydaje się o wiele większy.

Posted

Dziś Antoś dostał ode mnie michę domowego jedzenia, jadł, aż mu się uszy trzęsły. Będę mu co środę zanosić. Ale to za mało, może któraś z Was dałaby radę "podzielić się posiłkiem" z Antosiem w sobotę albo w niedzielę?

On jest mały, na zdjęciach wydaje się o wiele większy.

dziuniek, gdzie on  jest dokładnie?  pawilon i nr boksu :)