Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kandydatura drugiego domku jest równie obiecująca i co mnie do mniej przekonuje, to fakt, że pierwszy pies który tam obecnie mieszka jest po kursie PT a to oznacza, że i Tofis ma niego szansę ;). Zaznaczam, że chłopakowi szkolenie bardzo, bardzo by sie przydało. On łapie w mig i bardzo lubi się uczyc. Moim zdaniem zaś, on bedzie potrzebował szkoleniowego poprowadzenia, ponieważ momentami ujawnia się w nim typowa natura terriera - próbuje robic, co mu się podoba. Zostawiony samemu sobie wejdzie opiekunom na głowę. Tofis wymaga konsekwentego prowadzenia a dom nr 2 ma doświadczenie w wychowaniu sznaucerów.
Zaznaczałam od razu, że to nie jest konkurs na nowy dom dla psa i niekoniecznie psa dostanie ten, kto pierwszy się zgłosi. Tofik to typowy sznaucer z natury i choc rasowym sznaucerem nie jest, wg mnie trzeba miec doświadczenie w wychowywaniu psa tego typu.
Dziś skontaktuje się z domem nr 2 by porozmawiac ;)

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Reno, mnie też druga kandydatura wydaje się bardzo dobrą opcją :) Jadę teraz do schronu, więc jeśli będziesz już po rozmowie, proszę Cię daj znać, jak wypadła? Buziaki dla Tofisia

Posted

Mam świetne wiadmości. Toficzek jutro jedzie do swojego nowego domu :)!!
Przyjeżdżają po niego jego nowi opiekunowie aż z Brzegu woj. opolskie.
Miałysmy tutaj burzę mózgów, bo oba domki są świetne a Tofiś tylko jeden. Postawiłyśmy jednak na doświadczenie domku nr 2 ze sznupkami.
Trzymajcie kciuki za jutro!!!

Posted

super bardzo sie ciesze ale teraz cioteczki macie zadanie :) pomóc mi znaleźć drugiego Tofika :) bo tata się zgodził i szukamy towarzysza albo towarzyszki dla naszego Gacka :). Trzymam kciuki za nowe życie Tofika

Posted

To super, że taki fajny domek się trafił. Do mnie też odzywają się ludzie, ale żaden taki, jaki sobie wymarzyłam dla Piksela - emeryci, albo dla dziecka, albo po prostu na kanapę. Czemu ten mój Piksel nie ma takiego farta? Może go podrzucę do Ciebie, wtedy fajne domki się odezwą? :eviltong:

Posted

Zaglądam dopiero teraz i widzę, że sprawa adopcji poszła do przodu :) Doskonale!
Kkanarkku, z drugim "Toffikiem" nie powinno być problemu (rita60 już wskazała drogę). Szanowne cioteczki nie pozwolą Ci na samotność ;)

Posted

Dziewczyny Laura jest w boksie ze Sznurkiem :) i ja zawsze myślałam, że to rodzeństwo, bo maja podobne śnupki i są bardzo zżyte ze sobą. Laura jak pisałam to delikatna dziewczynka. Delta to większa pannica, wspaniała, dynamiczna i chętna do współpracy. Rozumie ''siad'' i ''do mnie''! Niestety w schroniskowych warunkach ciężko skupić się na szkoleniu tylko jednego pieska, ale to i tak dużo.

Posted

Reno cieszę się, że decyzja o domku podjęta :), nie mogłam się dzisiaj do Ciebie dodzwonić, w schronie jest kiepski zasięg. To kiedy Tofikulec jedzie do domku? Chętnie bym go jeszcze posmyrała za uszkiem :)....wiem....wiem....nie można dla jego dobra

Posted

A my znów dzis pół dnia w biegu, więc kontakt z nami sredni był ;).
Mamy za sobą weta i wyjęty jeden szew. Reszta to rozpuszczalne, więc żadnych ingerencji tam więcej nie trzeba będzie wykonywac. Tof dostał też zastrzyk przeciwzapalny, bo ten wyjety dzis szew bardzo go uwierał i Tofis zaczął sobie przy nim dłubac :razz:. Martwic się jednak nie trzeba, wszystko sie goi.
Po południu zaliczylismy znów wieś i Tofiś wpadł w amok biegu. Przez dobrą godzinę ganiał się ze sobą lub z Maszą, robiąc sobie jedynie kilka parominutowych przerw na złapanie oddechu. Normalnie szatan nie pies :diabloti:.
Jutro wielki dzień. Chłopak już śpi i nabiera przed nim sił. Trzymajcie kciuki!

Posted

minia7 napisał(a):
A czy domek został sprawdzony?

Państwo wzięli na dzis specjalnie urlopy. Do tego jadą po małego kawał drogi. To najlepsza rekomendacja.
Jestem umówiona, że później zorganizuje się wizytę poadopcyjną ;).

Posted

rany, to już dziś!!! ale kciuków nie odpuszczam, czekamy na info!
:kciuki:

kkanarekk napisał(a):
Smyk nam skradł serducho :) z kim mogę o nim porozmawiać? i ustalić szegóły adopcji :)? proszę o kontakt na pw :)

serio? na bank?:happy1: