Reno2001 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Kandydatura drugiego domku jest równie obiecująca i co mnie do mniej przekonuje, to fakt, że pierwszy pies który tam obecnie mieszka jest po kursie PT a to oznacza, że i Tofis ma niego szansę ;). Zaznaczam, że chłopakowi szkolenie bardzo, bardzo by sie przydało. On łapie w mig i bardzo lubi się uczyc. Moim zdaniem zaś, on bedzie potrzebował szkoleniowego poprowadzenia, ponieważ momentami ujawnia się w nim typowa natura terriera - próbuje robic, co mu się podoba. Zostawiony samemu sobie wejdzie opiekunom na głowę. Tofis wymaga konsekwentego prowadzenia a dom nr 2 ma doświadczenie w wychowaniu sznaucerów. Zaznaczałam od razu, że to nie jest konkurs na nowy dom dla psa i niekoniecznie psa dostanie ten, kto pierwszy się zgłosi. Tofik to typowy sznaucer z natury i choc rasowym sznaucerem nie jest, wg mnie trzeba miec doświadczenie w wychowywaniu psa tego typu. Dziś skontaktuje się z domem nr 2 by porozmawiac ;) Quote
minia7 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Reno, mnie też druga kandydatura wydaje się bardzo dobrą opcją :) Jadę teraz do schronu, więc jeśli będziesz już po rozmowie, proszę Cię daj znać, jak wypadła? Buziaki dla Tofisia Quote
Reno2001 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Mam świetne wiadmości. Toficzek jutro jedzie do swojego nowego domu :)!! Przyjeżdżają po niego jego nowi opiekunowie aż z Brzegu woj. opolskie. Miałysmy tutaj burzę mózgów, bo oba domki są świetne a Tofiś tylko jeden. Postawiłyśmy jednak na doświadczenie domku nr 2 ze sznupkami. Trzymajcie kciuki za jutro!!! Quote
kkanarekk Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 super bardzo sie ciesze ale teraz cioteczki macie zadanie :) pomóc mi znaleźć drugiego Tofika :) bo tata się zgodził i szukamy towarzysza albo towarzyszki dla naszego Gacka :). Trzymam kciuki za nowe życie Tofika Quote
Bonsai Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 To super, że taki fajny domek się trafił. Do mnie też odzywają się ludzie, ale żaden taki, jaki sobie wymarzyłam dla Piksela - emeryci, albo dla dziecka, albo po prostu na kanapę. Czemu ten mój Piksel nie ma takiego farta? Może go podrzucę do Ciebie, wtedy fajne domki się odezwą? :eviltong: Quote
Ra_dunia Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 To dizęki Tofisiowi i jakiś inny Tofikopodobny będzie miał szansę :) Świetnie! Reno - masz kobieto tempo w wydawaniu psiaków ze swojego DT ;) Quote
rita60 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='kkanarekk']super bardzo sie ciesze ale teraz cioteczki macie zadanie :) pomóc mi znaleźć drugiego Tofika :) bo tata się zgodził i szukamy towarzysza albo towarzyszki dla naszego Gacka :). Trzymam kciuki za nowe życie Tofika Zerknij prosze na strone schroniskowa łodzka i zobacz wymieniane juz dziewczynki Laura Delta i chłopak Smyk:razz: http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=adopcje Quote
jambi Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='rita60']Zerknij prosze na strone schroniskowa łodzka i zobacz wymieniane juz dziewczynki Laura Delta i chłopak Smyk:razz: http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=adopcje Czy Laura i Delta to są siostry??? są niesamowicie podobne, a Smyk jest bossski :) Quote
ciapuś Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 jambi_ napisał(a):Czy Laura i Delta to są siostry??? są niesamowicie podobne, a Smyk jest bossski :) Chyba nie Laura jest mniejsza i drobniejsza Quote
kameralna Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Zaglądam dopiero teraz i widzę, że sprawa adopcji poszła do przodu :) Doskonale! Kkanarkku, z drugim "Toffikiem" nie powinno być problemu (rita60 już wskazała drogę). Szanowne cioteczki nie pozwolą Ci na samotność ;) Quote
minia7 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Dziewczyny Laura jest w boksie ze Sznurkiem :) i ja zawsze myślałam, że to rodzeństwo, bo maja podobne śnupki i są bardzo zżyte ze sobą. Laura jak pisałam to delikatna dziewczynka. Delta to większa pannica, wspaniała, dynamiczna i chętna do współpracy. Rozumie ''siad'' i ''do mnie''! Niestety w schroniskowych warunkach ciężko skupić się na szkoleniu tylko jednego pieska, ale to i tak dużo. Quote
kameralna Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 O, znalazłaś jednak Sznurka! KKanarekk, Ty się zastanów czy nie chcesz więcej "Toffików" :D Quote
minia7 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Reno cieszę się, że decyzja o domku podjęta :), nie mogłam się dzisiaj do Ciebie dodzwonić, w schronie jest kiepski zasięg. To kiedy Tofikulec jedzie do domku? Chętnie bym go jeszcze posmyrała za uszkiem :)....wiem....wiem....nie można dla jego dobra Quote
kameralna Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Dogo07 napisał(a):Sznurek też fajny :). A to ja wiem ;) Quote
Reno2001 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 A my znów dzis pół dnia w biegu, więc kontakt z nami sredni był ;). Mamy za sobą weta i wyjęty jeden szew. Reszta to rozpuszczalne, więc żadnych ingerencji tam więcej nie trzeba będzie wykonywac. Tof dostał też zastrzyk przeciwzapalny, bo ten wyjety dzis szew bardzo go uwierał i Tofis zaczął sobie przy nim dłubac :razz:. Martwic się jednak nie trzeba, wszystko sie goi. Po południu zaliczylismy znów wieś i Tofiś wpadł w amok biegu. Przez dobrą godzinę ganiał się ze sobą lub z Maszą, robiąc sobie jedynie kilka parominutowych przerw na złapanie oddechu. Normalnie szatan nie pies :diabloti:. Jutro wielki dzień. Chłopak już śpi i nabiera przed nim sił. Trzymajcie kciuki! Quote
kameralna Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Reno, po takim dniu to głównie Ty musisz nabrać sił :D Trzymamy kciuki za jutro - Dobre Jutro :happy1::happy1: Quote
minia7 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Ach to już jutro! Niedoczytałam. Cieszę się, że Tofik jutro będzie już w domku. Trzymam kciuki :) Quote
kkanarekk Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Smyk nam skradł serducho :) z kim mogę o nim porozmawiać? i ustalić szegóły adopcji :)? proszę o kontakt na pw :) Quote
Reno2001 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 minia7 napisał(a):A czy domek został sprawdzony? Państwo wzięli na dzis specjalnie urlopy. Do tego jadą po małego kawał drogi. To najlepsza rekomendacja. Jestem umówiona, że później zorganizuje się wizytę poadopcyjną ;). Quote
jambi Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 rany, to już dziś!!! ale kciuków nie odpuszczam, czekamy na info! :kciuki: kkanarekk napisał(a):Smyk nam skradł serducho :) z kim mogę o nim porozmawiać? i ustalić szegóły adopcji :)? proszę o kontakt na pw :) serio? na bank?:happy1: Quote
Ulka18 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Super, ze malutki ma juz dom zaklepany. Zeby wszystkie psiaki tak szybko byly adoptowane. Ciekawe jak przebiegnie przywitanie nowych Panciow? Quote
Recommended Posts