Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:loveu: Rozpłaszczona żaba :loveu: Dziękuję za wieści, cieszę się, że się psiaki zaakceptowały, chociaż wiedziałam, że będzie wszystko ok. Cioteczki jesteście super !!!!!!! Teraz mu cieplutko :multi:

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Spacerek za długi nie był, bo deszcz nas przegonił. I tak zmoklismy jak kury :razz:.
A Tofiś przespał jakies 0,5h i teraz morduje zabawki :evil_lol:.
Moja Masza na razie zdezorientowana-musi na spokojnie przejśc nad nowym psem w domu do porządku dziennego.

Ooo, własnie zwarczała małego, bo ten próbował wciagnąc ją do zabawy :diabloti:.
Muszą się poustawiac i tyle. Masza jest nieco mniejsza od Tofika, więc krzywdy mu nie zrobi ;).
Daliśmy radę z 4 mies. sunieczką to i z małym damy.

Posted

Jestem strasznie ciekawa jak wyglądają koleżanki Tofika :) Trzymam kciuki i krzyżyki i wszystko inne co można trzymać za sukces mojego cukieraska :)

Posted

Noc całkowicie bezproblemowo.
Ostatni spacer ok 22, pełna toaleta i teraz o 7.30 spacer poranny, również z kompletem ;)
Cała noc przespana spokojnie w pontonie w dużym pokoju. Legowisko jest tak ustawione, że psiak widzi z niego nasze łóżko w sypalni a my cały czas widzimy jego. Nie chcę go uczyc łażenia po meblach, co by nowy dom nie miał potem ewentualnego problemu, bo przecież nigdy nie wiadomo, gdzie trafi. Czasami trafiają się super domy, ale spac w łóżkach psom w nich nie można.
Ciężko mi wyczuc, czy Tofiś mieszkał w domu. Chyba tak, choc: zdziwił go wczoraj telewizor (aczkowiek w poprzednim domu mógł stac inaczej); wszedł nam wczoraj na dzień dobry w szybę balkonową ;).
Tofik to pies CAŁKOWICIE BEZPROBLEMOWY - pieknie zachowuje czystośc w domu, umie wręcz prosic o wyjście. Doskonale wie, że zakładana przez człowieka kurtka oznacza wyjście na dwór. Dobrze chodzi na smyczy, jest bardzo podatny na szkolenie. Już wczoraj zaczęliśmy naukę siad i do mnie.
To radosny, pełen życia, ufny psiak. Za mną już zaczyna chodzic jak cień a to oznacza, że nowego opiekuna zaakceptuje od progu.

Tofiś to pies gotowy do adopcji JUŻ DZIŚ!!!
Postaram się pstryknąc jakieś foty na szybko, co by podmienic w ogłoszeniach. Proponuje też nie pisac już, ze pies został pogryziony. Tofiś jest bezpieczny, rany się z grubsza pogoiły z kilka/naście dni nie pozostanie ślad po zajściach w schronie. Wiem, że czsto ludzie boją się adopcji psów po wypadkach, pogryzieniach i urazach. To może troszkę odstraszyc potencjalnych chętnych a na prawdę pies jest w świetnej kondycji. Niech no tylko go wykąpię (widac, że swędzą go strupki) i ostrzygę.

Posted

Dzień dobry Tofiku i cioteczki :) To cudowne wieści !!!!! Dziękuję po sto kroć i czekam z niecierpliwością na nowe zdjęcia odpicowanego ;) Tofisiolka. Cioteczko Reno z nieba nam spadłaś....bolało? ;) Cieszę się, że wszystko jest ok, że maluch nie sprawia problemów i oby tak zostało, to szybciutko znajdzie domek :multi:

Posted

Jak na razie Tofik ma szczęście . Minia,teraz cioteczka Reno...... oby tak dalej. Domek najwspanialszy chłopakowi się trafi.
Fantastycznie ,że Toficzek jest grzeczniutki w domku.

Posted

Przepraszam, ze teraz krótko, ale padamy na pyski ;)
Bylismy dzis caaaaaluśieńki dzien na dworze - na wsi w moim przyszłym domu ;), u mojej siostry na działce, a potem jeszcze w dwóch miejscach, bo musielismy przebazowac tor agility. Tofis oczywiście cały dzień z nami :). Wrócilismy do mieszkania pół godzinku temu. Zwierza pożarły kolację, a teraz już śpią głęboko :).
Szersza relacja pewnie jutro.

Posted

Krótka fotorelacja z wczoraj.
Przepraszam za jakośc fotek, ale kupilismy aparat i dopiero uczymy się obsługi :oops:.

Były szaleństwa z Maszą -Tofik dostawał prawdziwej "głupawki"

Było leżenie w trawce

Było kopanie dołków i polegiwanie w psiej piaskownicy

Oprócz tego Tofiś dostał po uszach od labradora mojej siostry, który małego od progu nie zaakceptował i musielismy panów izolowac :razz: oraz był ciąg dalszy szkoły (wiemy już co to siad; łapiemy zostań; na miskę grzecznie czekamy, aż będzie hasło, że można już jeśc, pomimo, że miska stoi na podłodze :eviltong:). Dalej uczymy się, że obroża i smycz będą dopięte TYLKO wtedy, gdy grzecznie siedzimy, a nie latamy jak fryga dookoła ludzia :cool3:.
Wczoraj mały biegał za friesbie. Bardzo ładnie je potem nosił, co wróży, że będzie niezłym aporterem, jeśliby przyszły opiekun chciał sie z nim bawic w nieco bardziej zaawansowane szkolenie.

Posted

Niestety post pod postem, bo nie działa mi edycja (ta zaawansowana też nie)
Mój pomysł na tytuł: Roczny Tofik w typie sznaucer średni. W DT w Łodzi, czeka na super dom.

Oooo, a teraz edycja mi zadziałała ... Nic na łapię na tym dogo.

Posted

Masza ma trochę jeszcze nerwy na nowego intruza w domu. Z tym, że akurat Maszą mały się w ogóle nie przejmuje ;)
Dotty jest ponad to i traktuje Tofika jak powietrze. Ale i tak jest o niebo lepiej niż było przy Amelce.

Posted

Drogie Cioteczki,
to ja wraz z rodzina jestem zainteresowana adopcją malucha. Sprawa nie jest jeszcze pewna bo musimy z mamą przekonać tatę i upewnic się czy zgadza się na 100%. Mamy już jesdego psiaka nawet tej samej rasy co Tofik - Gacka to jego wątek: http://www.dogomania.pl/threads/177787-wesolutki-Gacuś-już-w-domu
Rozmawiałam juz z malawaszką i jeszcze wolontariuszką, która opiekowała się Tofikiem w schronisku teraz próbuję dodzwonic się do Reno - na razie nie skutecznie:)
Nie mogę na razie nic obiecać bo wszystko zalezy od taty , my z mamą już zdecydowałyśmy także proszę o trzymanie kciuków. Jak tylko będzie decyzja zaraz o tym napiszę. Wtedy po wizycie pojechałabym po niego za jekieś dwa tygodnie bo mamy juz zarezerwowane wakacje i nie możemy ich przełożyć. Oczywiście opłacilibysmy jego pobyt w DT do tego czasu i wszystkie inne koszta,

Posted

kkanarekk fajnie, że się odezwałaś :) daj znać jak najszybciej jaka decyzja bo zgłosiła się jeszcze jedna Rodzina chętna zaadoptować Toficzka - ale Ty byłaś pierwsza, a nie przewiduję żadnych trudności jeśli tylko Twój Tata się zgodzi :)