Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
kkanarekk fajnie, że się odezwałaś :) daj znać jak najszybciej jaka decyzja bo zgłosiła się jeszcze jedna Rodzina chętna zaadoptować Toficzka - ale Ty byłaś pierwsza, a nie przewiduję żadnych trudności jeśli tylko Twój Tata się zgodzi :)

Na Toffika czekają aż dwa chętne domy :multi: . No, no - szczęście zaczęło się wreszcie uśmiechać :)

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kkanarekk napisał(a):
Jesteśmy po wstępnej rozmowie z tatą i wszystko idzie w dobtym kierunku więc trzymajcie kciuki dalej bo Toffik chyba będzie u nas :)

No to teraz jeszcze tylko czekamy na "odgórną" decyzję :)

Posted

Potencjalny domek po wielu nieudanych próbach w końcu się do mnie dodzwonił :). U mnie na wsi bardzo kiepsko z zasięgiem. Teraz czekamy na decyzje taką na 1000%. Bardzo bym prosiła, by ta decyzja była podjęta na dniach. Muszę wiedziec, czy ogłaszac małego, czy tylko przetrzymac u siebie te 2 tyg. Tofik tak mnie pokochał, że jest po prostu moim cieniem. Bardzo, bardzo wskazane, by do nowego domu poszedł jak najszybciej. Dla jego dobra.

Posted

To widzę, że Toffik ma powodzenie :). A może i jeszcze jakiemuś drugiemu sznupkowatemu psiaczkowi się uda załapać na domek. A w łódzkim schronisku jest jeszcze taki młody psiaczek.

Posted

Drogie cioteczki jak usłyszałam odpowiedź na pytanie ''gdzie będą psy, w domu czy np w kojcu w ogrodzie?'', to .....mam nadzieję, że tata Kkanarekk również zostanie namagnesowany przez Tofika ;) powie tak i mały trafi szybciutko do domku ;) podobno Gacek to bardzo towarzyski piesek, także obaj zyskaliby kumpla.....przecież psiaki to zwierzęta stadne :) Także czekamy z niecierpliwością na decyzję taty

Posted

w łódzkim schronisku jest jeszcze kilka takich młodych psiaczków sznupków....dzisiaj robiłam zdjęcia telefonem....Malawaszko zaraz prześlę Ci je, postaram się też je odnaleźć na stronie, bo zdjęcia telefonem mają kiepską jakość.

Posted

Nie no wizyty przedadopcyjne są bezwarunkowo konieczne!

Dogo07 dzisiaj szukałam Smyka i innych sznupolków. Smyk jest w drewniaku przed kociarnią razem z innym małym pieskiem i taką czarną, młodą dużą sunią. To towarzyski piesek. Jest jeszcze Crazy, Szejk, Czupurek, Muniek....wszystkie kochane gumowe nochale :)

Posted

Dogo07 napisał(a):
Taki młody piesek Smyk, ale nie wiem jaki on z charakteru.

No właśnie jest m.in. Smyk ale i inne, które wg. mojej opinii szybko znalazyby dom, gdyby je poogłaszać. Pytałam o nie, wysłałam nawet pw ale nikt nie odpowiedział.

Posted

Tofis tez czeka na decyzję taty kkanarekk i oczywiście ma ogromna nadzieję, że będzie ona na TAK :diabloti:.
Tofis jeszcze nie kąpany, bo czekamy na wszelki wypadek na zdjęcie szewków pokastracyjnych. To na dniach. Potem kąpiel no i strzyżonko :p.

Posted

Jak jest kilka osób chętnych to może ktoś się zakocha też w Laurze
Sunia jest już po sterylizacji i podobnie jak Tofik wypatruje domu.
ma ok 1,5 roku i jest bardzo kochana

Posted

Domki na razie są dwa z czego ten u kkanarekk nie na 100%. O drugim nie wiem NIC. Zanim więc zaczniemy proponowac inne psy, chciałabym wiedziec, czy na 1000% Tofik będzie miał dom. Wtedy dopiero można będzie zacząc szukac psiaków w typie Tofika. To jest wątek Tofisia i na nim się skupmy.

Posted

no właśnie, najpierw Toffik, potem reszta ;)

ale fajnie! raptem 2 dni mnie nie było a tu takie fajne wieści! trzymam mocno kciuki i czekam na więcej!

Posted

Bardzo się cieszę, że Toffiś będzie miał dom. Mam słabość do takich czarnych pycholków - to przez moją sunię, też czarną, szorstkowłosą panienkę z charakterem - i kibicuję im szczególnie gorliwie :)
Ciapuś, jestem przekonana, że Laura znajdzie wielbicieli! Cud dziewczynka :)

Posted

Właśnie pisałam do Ciebie Kameralna o Laurze :) Dziewczyny to super psinka, moja kolejna największa miłość...i Delta też-to jest energiczna pannica z charakterem, pojętna mordeczka :) Ale Laura siedzi w boksie już rok, razem ze swoim (prawdopodobnie) bratem i jednym takim małym terrorystą. Siedzi zwykle na budzie i smutno wypatruje kogoś kto obdarzy ją miłością, pogłaska. Jak podchodzę do krat, to rozmerdana, aż cała się trzęsie, całuje po paluszkach i łaknie dotyku. Przekochana, filigranowa, delikatna, młodziutka sunieczka. Jak zabrałam ją do wetki, ani na chwilkę nie chciała zejść z kolan wtulając się mocno i non stop rozdawała całuski :) Jest wysterylizowana, zgodna z innymi psiakami, sam miód. Niestety spacerki nie wchodzą w grę, mały terrorysta to uciekinier i przy każdej próbie wyprowadzenia ich z boksu, musiałam ganiać go po schronisku. Czekam aż będzie można ją zabrać do jakiejś spokojnej zagródki albo małej budy, to będzie brykać na wybiegu :) Trzeba ją poogłaszać. To mini wyżełka i SAM MIÓD!!!!
Delta ma swoją budę, jest wysterylizowana, mix wyżła i szorściaka :) Sunia chętnie współpracuje z człowiekiem, jest energiczna, młoda, nie wdaje się w konflikty z psami, raczej szuka towarzysza zabaw-na wybiegu to tajfun! Też siedzi już prawie rok!

Posted

Ale najpierw Tofisiolek mój mały musi znaleźć domek :) Właśnie ja też bym chciała wiedzieć coś o drugim domku ? A jak kolejny dzionek naszego dupolka merdolka? A może cioteczka Reno tak się zakocha , że powiększy swoje stadko? ;)

Posted

Jutro do południa będzie decyzja , dlatego tak długo się zastanawiamy (znaczy tata) bo ta adopcja jest bardzo spontaniczna nie mielismy w najblizszych planach kolejnego psiaka. i mój tata potrzebuje się teraz przespać ze swoją decyzją i jutro ją potwierdzic. Także, do jutra cioteczki :)