Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 643
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

CarolineS napisał(a):
Ja mogę założyć wydarzenie, tylko pomóżcie mi tekst napisać, bo ja jestem cienka.

To może taki:
"Lord - piesek w typie ON-ka ok. 5 letni. Kiedyś miał dom i sądząc z jego towarzyskiego zachowania dużo czasu spędzał z ludźmi. Niestety został porzucony na pastwę losu prawdopodobnie ze względu na swoje kalectwo. Pozostawiono go na pewną śmierć. Przeszło miesiąc biedny pies błąkał się samotnie po lesie. Wychudł na szkielet i nie miałby żadnych szans na przeżycie gdyby nie zaopiekowały się nim dobre dusze. Bo Lord jest niewidomy, jednak nie przeszkadza mu to w normalnym funkcjonowaniu - szybko się uczy i jest szalenie uważny na to co robi i mówi człowiek. Lord jest bardzo łagodny dla ludzi i psów (czasem odwarknie jeśli pies go zaczepi), delikatny w zachowaniu i komunikatywny. Chętnie przychodzi na zawołanie i jest wielkim pieszczochem, ale nie jest natrętny. Lord z pewnością da dużo satysfacji swoim opiekunom jeśli tylko zechcą go pokochać takim jaki jest.
Szukamy ludzi o wielkim sercu, miłośników rasy, których nie zrazi drobne kalectwo pieska. To wspaniały, mądry pies, który zasługuje na ciepły kąt, pełną miskę i kochającego opiekuna, który podaruje pieskowi trochę miłości i sprawi, że dla Lorda znowu zaświeci słońce."

Może być? Niech się ktoś mądry i doświadczony wypowie. Do tego jeszcze nowe zdjęcia piesia i heja po domek.
CarolineS zamieścisz ogłoszenie? Bo ja się jeszcze nie naumiałam poruszać po FB:oops:

Posted

Elka_Ka, bardzo dobry tekst, może by tylko jeszcze napisać troszkę więcej o tym bestialstwie ludzi, którzy wyrzucili ślepego psa do lasu na okrutną śmierć głodową, gdzie ponad miesiąc błąkał sie bez jedzenia i został znaleziony w stanie skrajnego wycieńczenia. Może by dac jedno zdjęcie z tamtego okresu i teraźniejsze.

Posted

Tak, Lord ma ogloszenia na ok. 40 portalach, w tym allegro na 4 wojewodztwa. Teraz, gdy mamy nowe zdjecia, zrobie mu swieze. Kombinuje tez ogloszenia drukowane, ale napisze o nich jak juz wykombinuje

Posted

oprocz domu stalego, to szukamy rowniez domu tymczasowego, gdzie w ciepelku Lord moglby spokojnie czekac na domek docelowy. poza tym jest zdrowy i odkarmiony, wiec poki co nic. jesli ktos moglby pomoc w oglaszaniu go - bylabym bardzo wdzieczna. im wiecej osob dowie sie o nim, tym lepiej.

Posted

Dwie ciotki pomogą w ogłoszeniu Lorda w Wyborczej i Gazecie Krakowskiej. Tak wiec za ogloszenia w tych dwoch gazetach nie musimy placic. Dziękujemy Camara i tamb!!:loveu::loveu::loveu:

Posted

Linssi napisał(a):
Dwie ciotki pomogą w ogłoszeniu Lorda w Wyborczej i Gazecie Krakowskiej. Tak wiec za ogloszenia w tych dwoch gazetach nie musimy placic. Dziękujemy Camara i tamb!!:loveu::loveu::loveu:

No to trzymamy kciuki, oby tym razem komus serce zadrzało na jego widoki.

Ja rowniez przyłaczam sie do podzienkowan dla cioteczek.

Posted

Na chwileczkę chociaż zajrzałam.Super zdjęcia. A że na kolanach Ci Ewelinka siedział to sie nie dziwie...:evil_lol:Ty to chyba cos z Zaklinacza Psów masz:eviltong::eviltong::eviltong: Do góry LORDZIK.

Posted

Sklecilam krotkie ogloszenia do Przyjaciela Psa. Wraz ze zdjeciem przyjemnoisc ta bedzie nas kosztowac ok.170 zl. Mysle jednak ze warto sprobowac. Ogloszenie wysle im po poludniu, bo nie mam przy sobie zdjecia Lorda w duzym rozmiarze.

Przed chwila dodalam ogloszenie do miesiecznika Moj Pies. koszt to 155 zl. Pokrylam z wlasnej kieszeni.

Jesli ktos moglby pomoc w zbieraniu deklaracji dla Lorda, to bylabym bardzo wdzieczna!!

Lord ma nowa serie ogloszen w necie.

Posted

Lorus nadal jest na sasiedniej posesji. Wczoraj widzialysmy sie z p.Iza i pytalysmy czy potrzeba cos dla Lorda. Pani Iza mowi, ze nic nie trzeba, a buda jest porzadna, z kilkoma warstwami ocieplenia :) To dobrze, bo noce coraz zimniejsze juz sa. W razie by co, zawloklabym meza tam zeby ocieplil bude :evil_lol:
Z rozmowy z p.Iza wynika, ze Lord moglby pojsc do domu gdzie jest suczka, ale absolutnie nie ma psow. Po starciu z Brysiem (rezydent u p.Izy) Lord ma zle wspomnienia i na kazdego psiego faceta reaguje zebami. :shake: