Nayantara Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Pomaga się wybić na przód i pokazać komuś kto przegląda akurat 1 stronę działu... ^^ Quote
Elka_Ka Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Linssi napisał(a):Mimo wszystko dziekuje dziewczyny, ze podrzucacie naszego slepka. To naprawde sie liczy! A robimy to dziś z takim optymizmem, że jeszcze jeden post w tym stylu i niektórzy zaczną się chlastać przed monitorem:mdrmed: Quote
erka Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Elka_Ka, trzeba probować różnych metod, optymistycznie juz było i też bez większego odzewu:razz:. Quote
Linssi Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Odnowilam allegra dla Lorda. Najwieksza ogladalnosc mial we wroclawiu. Zastanawiam sie czy nie uderzyc cala seria ogloszen tylko na wroclaw... Quote
savahna Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Spójrzmy na sprawę Lorda troche bardziej optymistycznie.Nie jest w raju na ziemi ,ale ma co jeść,budę, jakąś w końcu opiekę i ktoś się o niego martwi...Mogloby być lepiej ale nie jest najgorzej.:cool3:A rozsyłanie wątku będę analizować i rozgryzać.Najpierw muszę załapać co w tak prostych słowach dziewczyny napisałyście,he,he:evil_lol: Quote
Elka_Ka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Na pewno załapiesz szybciej niż ja dodawanie banerku w sygnaturze:evil_lol: Quote
andegawenka Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Elka_Ka napisał(a):Na pewno załapiesz szybciej niż ja dodawanie banerku w sygnaturze:evil_lol: Teraz tylko dwa można mieć. Quote
savahna Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Elka_Ka napisał(a):Na pewno załapiesz szybciej niż ja dodawanie banerku w sygnaturze:evil_lol: Dzięki za wiarę:lol:, ale nie sądzę, nie sądzę.To chociaż poki co do góry Lordzik!:multi: Quote
andegawenka Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 savahna napisał(a):Dzięki za wiarę:lol:, ale nie sądzę, nie sądzę.To chociaż poki co do góry Lordzik!:multi: Gdy "pogadasz" na wątkach dłużej to się zorientujesz że zrozumienie zwyczajów dogo jest trudniejsze;) Już nie raz chciałam to zostawić i odejść, ale zjawi się taka Temida no i weź odejdź:siara: Quote
Ania i Kajber Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 [quote name='savahna']Spójrzmy na sprawę Lorda troche bardziej optymistycznie.Nie jest w raju na ziemi ,ale ma co jeść,budę, jakąś w końcu opiekę i ktoś się o niego martwi...Mogloby być lepiej ale nie jest najgorzej.:cool3:QUOTE] Właśnie, LORD przynajmniej jest bezpieczny i ma swoje miejsce. Nie jest bezdomny i zagrożony na ulicy ,nie jest przykuty łańcuchem do budy w schronie, ani narażony na kły wspołbraci w boxie. Znalazł sie ktoś, kto zainteresował sie jego losem i nie zostawił bezdomnego w lesie. A u nas w okolicy Łodzi ciagle zgłoszenia o pieknych i łagodnych owczarkach, które błakają się, przeganiane przez ludzi (ostatnio w LUTOMIERSKU)- pozbawione schronienia, miski i obdarte z godnosci- ich nie ma kto złapać i nie ma gdzie ich umieścić....:-( . W porównaniu z nimi LORD to szczęściarz :-). Quote
erka Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Oczywiście,że patrząc w ten sposób jest szczęściarzem, bo przecież juz niewiele brakowało,żeby zakonczył życie w tym lesie. Tylko,ze osoba go ratująca nie jest w stanie wziąć go na wieczne dt. Sama ma już 6 psów, wszystkie przygarnięte, wyrzucone w okolicy. Dla malutkiej Szarki tez juz tyle mieięcy szuka domu. Gdybysmy tak mysleli,ze jak ktos uratuje zwierzaka, to niech sobie juz z nim zostanie, to chyba wiecie do czego by doszło.Nikt wiecej nie chciałby juz pomagać. Lord jest na dzialce osoby, która na razie na to pozwala, ale ona tez ma psa, który nie toleruje innych i tez będzie chciała tam przyjeżdżac z nim. Ponadto, jak juz wiele razy pisałam Iza ma pod opieka b.chorego męża , którego w tej chwili właściwie na moment nie moze spuścic z oka , więc to wszystko jest dla niej b.trudne. Oczywiście mamy świadomośc tego co sie dzieje, ile młodych, pięknych psów nigdy nie doczeka sie pomocy. Sądzę,że w świetokrzyskim jest pod tym wzgledem o wiele gorzej niż w łódzkim , nie ma dnia,żeby nie było zgłoszeń o psiakach w potrzebie. A wystarczy przejechać sie po świetokrzyskich wiochach,żeby zobaczyc co sie dzieje. Jezli w tym kraju nie będzie uregulowań prawnych, co do rozmnażaczy, którzy wg mnie generują całą ta bezdomnośc, to nic sie nie zmieni, a bedzie coraz gorzej. I ci, co staraja sie pomagać juz tak wysiąda psychicznie,ze przestaną to robić, albo wylądują w miejscach odosobnienia:diabloti:. Sorry,ze znowu tak pesymistycznie, ale z perspektywy juz dobrych kilku lat takiej działalności, coraz trudniej zdobyc sie na optymizm:shake:. Quote
Linssi Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Erka, Ty i Twoje czarnowidztwo! (nota bene zakazane na tym watku! :P) Każdy kto od dłuzszego czasu zajmuje sie bezdomniakami w ktoryms momencie wysiada psychicznie. Wowczas trzeba odpoczac, i po jakims czasie wrocic do tego. Nikt nie jest maszyna. Moj maz wczoraj odebral (znowu...) moje auto od mechanika. Za to, zeby rownowaga byla zachowana w przyrodzie, leze chora w domu. I gdzie tu sprawiedliwosc? :P Lordziak jest wyjatkowym psem i wierze, ze i on dostanie swoja szanse! :) Quote
Elka_Ka Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Ja też wierzę, że psiunio znajdzie swoją szansę. Może dlatego, że tak krótko tu jestem. Ale przecież ktoś się w końcu znajdzie. W tym kraju oprócz prawa na papierze przydałoby się żeby ktoś pilnował jego przestrzegania, bo martwych ustaw u nas dostatek. Quote
savahna Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 To fakt,że nie może tam zostać wiecznie, no i właśnie w tym problem.A może by spróbować gdzieś do "Mojego psa" czy innej gazety uderzyć.Artykulik jakiś nie ogłoszenie.;) Quote
deancraft Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 I jeszcze na dobranoc, może jakiś nocny Marek cię piesku zauważy :sweetCyb::sweetCyb: Quote
erka Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 To ja też liczę na jeszcze większych nocnych Marków:razz:. Quote
Linssi Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 To jeszcze ja dam buziaka w mokrego nochalka na dobranoc :) Quote
Elka_Ka Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Część piesku rankiem, świtkiem, koło południa:sweetCyb: Quote
Nayantara Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Na pierwszą! niech ktoś Cię dojrzy. Quote
Linssi Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 No widzisz Erka, jak chcesz, to potrafisz :lol::evil_lol: Quote
Elka_Ka Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Czemu nikt nie zagląda do Lorda?:-( Quote
Recommended Posts