Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moim zdaniem,jeżeli myśliwi nie będą mięli obowiązku zgłaszania porzuconych i biegających luzem psów to nic się nie zmieni,psy będą nadal ginęły
z drugiej strony,jeśli nie zostanie wprowadzony obowiązek chipowania psów i kotów,to też nic się nie zmieni i psy i koty będą nadal ginęły
zresztą,myśliwym nie podoba się również zapis o spuszczaniu psów z łańcucha,dla nich łańcuch / tak jak we wklejonym przeze mnie linku / jest jedynym pewnikiem że pies nie będzie biegał luzem,już teraz twierdzą że teraz rolnicy spuszczą te psy z łańcuchów i wsie opustoszeją a psy rzucą się aby zagryzać zwierzęta i dzieci a oni będą musieli je zabijać.

Posted

[quote name='Agata Balu']Radny zastrzelił psa
[URL]http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,10169204,Policyjne_zarzuty_dla_radnego__ktory_zastrzelil_psa.html[/URL][/QUOTE]
Po mojemu ten tytuł jest głupi bo to jest tak samo jak by napisać
Polak zastrzelił psa , katolik zastrzelił psa , Jehowy zastrzelił psa , Szewc zastrzelił psa , Magister zastrzelił psa , Poseł zastrzelił psa , Łysy zastrzelił psa , Kierowca spycha zastrzelił psa , Kulawy zastrzelił psa. Brunet zastrzelił psa . Kumacie ?

[quote name='Ada-jeje']Co sie dzieje z tymi demonami :diabloti: w ludzkich skorach? :mad:[/QUOTE]
A co ma się dziać ?Nic się nie dzieje . Ktoś to ściga ktoś z tym walczy ? Same nawiedzone emerytki i małolaty to śmiech na sali nie dadzą rady a politycy mają to gdzieś . Do następnych wyborów spoko lus blus i szlachtung .

[quote name='lis']Moim zdaniem,jeżeli myśliwi nie będą mięli obowiązku zgłaszania porzuconych i biegających luzem psów to nic się nie zmieni,psy będą nadal ginęły
[/QUOTE]
Jak myśliwy jest osoba to też musi .

Posted

Czy byłbyś łaskaw nas tu nie obrażać? Nie jestem ani małolatą ani emerytką i nie życzę sobie takich tekstów. Co do tytułu - piszesz bzdury. I nie będę tłumaczyć czemu, bo mi się nie chce.

Posted

[quote name='Kajko']Po mojemu ten tytuł jest głupi bo to jest tak samo jak by napisać
Polak zastrzelił psa , katolik zastrzelił psa , Jehowy zastrzelił psa , Szewc zastrzelił psa , Magister zastrzelił psa , Poseł zastrzelił psa , Łysy zastrzelił psa , Kierowca spycha zastrzelił psa , Kulawy zastrzelił psa. Brunet zastrzelił psa . Kumacie ?
[/QUOTE]

Masz Kajko trochę racji i nie masz. Radny i poseł to nie są zawody ani tytuły ani opisy wyglądu. To są funkcje którymi obdarzyło ich społeczeństwo by wypełniali prawo i stali na straży prawa. Więc tytuł artykułu nie jest chybiony.
Jeżeli idzie o małolatów i emerytów to właśnie oni wyręczają rządzących w opiece nad bezdomnymi zwierzętami. To źle?
A jeżeli idzie o obowiązek zglaszania porzuconych i biegających luzem psow to przypominam ze nie ma takiego ustawowego obowiązku. Słowo "powinien" nie jest obłożone żadną sankcją.
Tak więc masz tak około połowę racji :-)

Posted

[quote name='Agata Balu']Masz Kajko trochę racji i nie masz. Radny i poseł to nie są zawody ani tytuły ani opisy wyglądu. To są funkcje którymi obdarzyło ich społeczeństwo by wypełniali prawo i stali na straży prawa. Więc tytuł artykułu nie jest chybiony.
Jeżeli idzie o małolatów i emerytów to właśnie oni wyręczają rządzących w opiece nad bezdomnymi zwierzętami. To źle?
A jeżeli idzie o obowiązek zglaszania porzuconych i biegających luzem psow to przypominam ze nie ma takiego ustawowego obowiązku. Słowo "powinien" nie jest obłożone żadną sankcją.
Tak więc masz tak około połowę racji :-)[/QUOTE]
Tu już się nie mogę zgodzić bo ja mam dużo więcej niż pół racji a może mam nawet całą rację . Zaczynam od końca .
Lis napisał tak: [I]Moim zdaniem,jeżeli myśliwi nie będą mięli obowiązku zgłaszania porzuconych i biegających luzem psów to nic się nie zmieni,psy będą nadal ginęły [/I]
A ja tak: [I]Jak myśliwy jest osoba to też musi . [/I]I ja tu mam całą racje bo każdy jeden , każda osoba będzie miała obowiązek taki . Tak jest napisane w tej nowej ustawie co ma być a lis się pytał co ma być a nie co jest . Ja nawet drukłem sobie te uchwałę z sejmu no to wiem na pewno . I tu już jestem górą . Nie wiem czemu ty tego nie widzisz przeciez to proste jest , no nie ??
Teraz idźmy do tego co napisałaś w środku , że małolaty i emeryci wyręczają rząd w opiece i czy to źle . No to ja uważam że to jest źle a nawet bardzo źle bo małolaty i emeryci żeby nie wiem co nie są w stanie wyręczyć rządu w niczym i to widać bo tu właśnie czytam że ciągle przybywa psów bez domu . Rząd ma swoja robotę i musi ja robić a ochotnicy mogą tylko pomagać a nie wyręczać rząd bo jakby ochotnicy mogli wyręczyć rząd w czyms to rząd powinien pójść na kotlety bo byłby niepotrzebny . Uwazam że rząd nareszcie powinien zacząć robić dobrze swoja robotę a ochotnicy niech robią swoją dalej . Taka jest prawda . 2 :0 dla mnie .
A jak chodzi o tego radnego to bym się z Tobą zgodził gdyby ten radny strzelał do psa jako radny na przykład w biurze wójta , a on strzelał gdzieś tam w polu no to czemu piszą że radny ? Żaden radny sam z siebie nie może strzelać do żadnego psa ale myśliwy tak a więc strzelał myśliwy . 3 : 0 dla mnie .
Czemu ktoś wykasował to co napisałem do madmłazel Zofi?

Posted

cytuję ten obowiązek:

[FONT=Arial]„Art. 9a. Osoba, która napotka porzuconego psa lub kota, w szczególności pozostawionego na uwięzi, ma obowiązek powiadomić o tym najbliższe schronisko dla zwierząt, straż gminną lub Policję."

Wskaż mi jakie sankcje przewidywane są w zmianie ustawy ooz dla "osoby, która tego obowiązku NIE spełni" ? Bo ja tych sankcji nie znalazłam. Może nie doczytałam?
[/FONT]

Posted

[quote name='Agata Balu']
A jeżeli idzie o obowiązek zglaszania porzuconych i biegających luzem psow to przypominam ze [B]nie ma takiego ustawowego obowiązku[/B]. Słowo "powinien" nie jest obłożone żadną sankcją.
Tak więc masz tak około połowę racji :-)[/QUOTE]

[quote name='Agata Balu']cytuję ten obowiązek:

[FONT=Arial]„Art. 9a. Osoba, która napotka porzuconego psa lub kota, w szczególności pozostawionego na uwięzi, [B]ma obowiązek[/B] powiadomić o tym najbliższe schronisko dla zwierząt, straż gminną lub Policję."

Wskaż mi jakie sankcje przewidywane są w zmianie ustawy ooz dla "osoby, która tego obowiązku NIE spełni" ? Bo ja tych sankcji nie znalazłam. Może nie doczytałam?
[/FONT][/QUOTE]
Ty jesteś bardzo sprytna ale ja ci mówię że się nie dam bo widzę że próbujesz obracać kota ogonem . Sama widzisz że sama sobie tu udowodniłaś że się myliłaś jak pisałaś że obowiązku nie ma . Obowiązek jest i dobrze dałaś to co pisze artykuł 9a i to jest jasne ,nie ? Uważaj ,ze mną tak łatwo nie wygrasz bo ja się przyznaję że się na tym nie znam ale wszystko biore na zdrowy rozum i Tobie też tak radze robić . No to już wiesz że się myliłaś bo obowiązek jest .
No i teraz ta druga sprawa jak piszesz że niby nie ma sankcji . No prawda , kary nie ma ale kara wcale nie jest potrzebna po to żeby był obowiązek. Ja uważam że może być obowiązek bez kary . Po co zaraz kara ? Ja mam jednego znajomka , za dzielnicowego w policji robi i pytałem go a on mi powiedział że to może być tak jak jest społeczny obowiązek ,pewnie wiesz co to znaczy bo mi wyleciało z głowy . No i jest 3 : 0 dla mnie . I co powiesz ? Biesz wszystko na zdrowy rozum . :lol:

Posted

Pobiłeś mnie Kajko na zdrowy rozum! Padłam i już się nie podniosę :-) A swoją drogą napracowałeś się przy pisaniu "tekstu jednolitego" UOOZ. jak nie uchwala to sie zmarnuje, a jak uchwala beda mieli urzednicy jak znalazł ;-) Szkoda tylko że numery artykułów Ci sie w niektórych miejscach rozsypały.
A kota nie mam, mam psa

Posted

[quote name='Kajko']Ja mam jednego znajomka , za dzielnicowego w policji robi i pytałem go a on mi powiedział że to może być tak jak jest [B]społeczny obowiązek [/B],pewnie wiesz co to znaczy bo mi wyleciało z głowy . No i jest 3 : 0 dla mnie . I co powiesz ? [/quote]
art. 304 kpk
§ 1. Każdy dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub Policję.

W praktyce "społeczny obowiązek" to coś takiego jak "sprawiedliwość socjalistyczna". Podobno istniało, ale nikt tego nie widział...

[quote name='Kajko']Biesz wszystko na [B]zdrowy rozum[/B] . :lol:[/QUOTE]
Z tym może być problem... ;)

Posted

[quote name='Agata Balu']Pobiłeś mnie Kajko na zdrowy rozum! Padłam i już się nie podniosę :-) A swoją drogą napracowałeś się przy pisaniu "tekstu jednolitego" UOOZ. jak nie uchwala to sie zmarnuje, a jak uchwala beda mieli urzednicy jak znalazł ;-) Szkoda tylko że numery artykułów Ci sie w niektórych miejscach rozsypały.
A kota nie mam, mam psa[/QUOTE]
Wszystko się sypło .Mówiłem że jesteś sprytna ale nie wiedziałem że jesteś aż taka szybka w dodatku .:)

Posted

Na Polsacie w Interwencji właśnie pokazali reportaż z Korabiewic [URL]http://www.interwencja.polsat.pl/#[/URL] . Widać przykład idący z TVN :mad::mad::mad:. Ogólny wydźwięk tego dziwnego reportażu jest bardzo ambiwalentny. Jeszcze chwila i w kolejnym reportażu zobaczymy p. Magdę na pomniku :angryy:. Wszyscy się sprzysięgli przeciw - takie przesłanie przekazuje nam autor tej ramoty. Koszmarne dziennikarstwo. Do tego tych dwu kundli-wetów używa się jako specjalistów, którzy tyle lat nie widzieli niczego złego w tej paranoicznej organizacji i funkcjonowaniu tego schroniska. NIK jest be - bo napisał prawdę o schronisku - suchej nitki nie zostawili na nikim kogo tym razem kontrolowali. Wójt jest be - i do tego facet tłumaczy się jak potłuczony za decyzję o wycofaniu zgody na prowadzenie tego koszmaru. Święta jest Magda - nie zgadza się na przejęcie schroniska przez innych, ale autor ramoty nic złego w tym nie widzi. Przez tę, niepodjętą decyzję p. Magdy zwierzęta nie ucierpią. Ucierpią z powodu poprzedniego reportażu, w innej TV i obnażenia koszmaru jaki tam miał miejsce. Kundle powiatowi se odreagowali - wg nich wszystko było i jest OK. Żal tylko pośladki ściska, że nie załapali się na dobrą nosówkę.

Posted

[quote name='Pies Wolny']Na Polsacie w Interwencji właśnie pokazali reportaż z Korabiewic [URL]http://www.interwencja.polsat.pl/#[/URL] . Widać przykład idący z TVN :mad::mad::mad:. Ogólny wydźwięk tego dziwnego reportażu jest bardzo ambiwalentny. Jeszcze chwila i w kolejnym reportażu zobaczymy p. Magdę na pomniku :angryy:. Wszyscy się sprzysięgli przeciw - takie przesłanie przekazuje nam autor tej ramoty. Koszmarne dziennikarstwo. Do tego tych dwu kundli-wetów używa się jako specjalistów, którzy tyle lat nie widzieli niczego złego w tej paranoicznej organizacji i funkcjonowaniu tego schroniska. NIK jest be - bo napisał prawdę o schronisku - suchej nitki nie zostawili na nikim kogo tym razem kontrolowali. Wójt jest be - i do tego facet tłumaczy się jak potłuczony za decyzję o wycofaniu zgody na prowadzenie tego koszmaru. Święta jest Magda - nie zgadza się na przejęcie schroniska przez innych, ale autor ramoty nic złego w tym nie widzi. Przez tę, niepodjętą decyzję p. Magdy zwierzęta nie ucierpią. Ucierpią z powodu poprzedniego reportażu, w innej TV i obnażenia koszmaru jaki tam miał miejsce. Kundle powiatowi se odreagowali - wg nich wszystko było i jest OK. Żal tylko pośladki ściska, że nie załapali się na dobrą nosówkę.[/QUOTE]
Szlag... Jasne, gratki dla lokatorów "szczurzalni". :(

Posted

Wydźwięk reportażu "zostawili zwierzęta"! Od wielu lat zwierzaki mogą liczyć tylko na wolontariuszy którzy są sukcesywnie przez Magdę wyrzucani.
Jedyne co wynika z tego, ze nie są schroniskiem to fakt, że nie mogą przyjmować NOWYCH zwierząt! To chyba dobrze...ale trzeba znać temat żeby zrozumieć.

Psy jedzą jak przyjadą wolontariusze z karmą...ale ile tak można?

Posted

[quote name='agata-air']Wydźwięk reportażu "zostawili zwierzęta"! Od wielu lat zwierzaki mogą liczyć tylko na wolontariuszy którzy są sukcesywnie przez Magdę wyrzucani.
Jedyne co wynika z tego, ze nie są schroniskiem to fakt, że nie mogą przyjmować NOWYCH zwierząt! To chyba dobrze...ale trzeba znać temat żeby zrozumieć.

Psy jedzą jak przyjadą wolontariusze z karmą...ale ile tak można?[/QUOTE]
Tak, tylko reportażysta zapomniał rozpytać druga stronę - dziennikarstwo inaczej. Może to rodzina pani Anny Pla.....k z TVN. Podobna rehabilitacja oprawcy :shake:

Posted

[quote name='Zofia.Sasza']Szlag... Jasne, gratki dla lokatorów "szczurzalni". :([/QUOTE]
Pamiętasz Zosiu, jak w styczniu próbowałyśmy wydostać stamtąd parę kotów? I jak to się skończyło? p. Magda najpierw nas zwodziła przez parę dni, a potem przestała odbierać ode mnie telefony.

Szkoda, że Polsat kręcił zdjęcia tylko we frontowej, "reprezentacyjnej" części tego wielohektarowego schroniska. Dobrze się przygotowali do tej wizyty i zafundowali im plan filmowy ze wszystkimi dekoracjami - z górą mięsa i lśniącym gabinecikiem zabiegowym włącznie! Nawet panie schroniskowe u fryzjera się wysztafirowały! Całość prezentowała się sielankowo!

Nam też w styczniu zafundowano "trasę turystyczną" - ale nie mieli tyle czasu na przygotowania, bo trzymali nas za bramą TYLKO trzy godziny. Więc nie dało się różnych rzeczy ukryć, a innych wyczarować. Lśniącego gabineciku nie było!
Ja badałam psa w zupełnie innym "gabineciku" - wyposażonym w brudny stół do badania, oszkloną szafkę (pustą!) i niemiłosiernie brudne, puste biurko. Kran z urwaną rurą, czyli bez bieżącej wody. Ba! Bez jakiejkolwiek wody! W wiadrze plastikowym pod biurkiem jakaś zamarznięta brunatna ciecz była.

I nie było żadnego pomieszczenia na dokumentację. Nie było żadnej dokumentacji! Pani Szwarc nie była w stanie udzielić nam żadnej informacji o badanym psie. Powiedziała mi w przypływie szczerości, że ma tyle zwierzaków, że nie jest w stanie prowadzić żadnej dokumentacji!

Cały ten reportaż Polsatu dowodzi jednego - to media kształtują ogląd rzeczywistości w społeczeństwie, kreują różne matki boskie i zbawicieli zwierzaków. Kto nie zobaczy na własne oczy, musi wierzyć mediom. Poczytajcie komentarze pod reportażem!

[FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#800080][I](...) gdybym był zwierzęciem bezdomnym, to chciałbym zamieszkać w Korabiewicach - mówi Stanisław Tęsiorowski z Powiatowej Inspekcji Weterynaryjnej w Żyrardowie.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#800080][/COLOR][/SIZE][/FONT]... czego i ja Panu Tęsiorowskiemu z całego serca życzę...

Posted

Skandal, popieranie zbieraczki, *******ety w mediach...

Należy tylko mieć nadzieję, że na wszystko przychodzi kres - Krzyczki sie skończyły, dni Wojtyszek też policzone - przyjdzie pora na Korabiewice tylko nie należy odpuszczać.

Ciekawe czy cała stacja POLSAt taka "yntelygentna" - TV4 zaczyna emisje programu "Zmiana Pana" - celebryci bez serca będą się zamieniać pieseczkami, taka zabawa przednia, co tam stres psów...
Może byśmy jakies zamieszanie koło tego zrobili?

[URL]http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/psy-zmiana-pana-celebryci-zamienia-sie-psami-w-czworce[/URL]

A TU KOMENTARZE - POCZYTAJCIE:

[URL]http://forum.wirtualnemedia.pl/psy-zmiana-pana-celebryci-zamienia-sie-psami-w-czworce-t44426.html[/URL]

Posted

[quote name='kahoona']Skandal, popieranie zbieraczki, *******ety w mediach...

Należy tylko mieć nadzieję, że na wszystko przychodzi kres - Krzyczki sie skończyły, dni Wojtyszek też policzone - przyjdzie pora na Korabiewice tylko nie należy odpuszczać.

Ciekawe czy cała stacja POLSAt taka "yntelygentna" - TV4 zaczyna emisje programu "Zmiana Pana" - celebryci bez serca będą się zamieniać pieseczkami, taka zabawa przednia, co tam stres psów...
Może byśmy jakies zamieszanie koło tego zrobili?

[URL]http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/psy-zmiana-pana-celebryci-zamienia-sie-psami-w-czworce[/URL]

A TU KOMENTARZE - POCZYTAJCIE:

[URL]http://forum.wirtualnemedia.pl/psy-zmiana-pana-celebryci-zamienia-sie-psami-w-czworce-t44426.html[/URL][/QUOTE]
Matko Boska! Ci, co mnie znają, wiedzą że nie używam tzw. brzydkich słów, ale czytając to ledwo się mogę powstrzymać! Co za kretyn coś takiego wymyślił???
I Sumińskiej się też rzuciło na głowę?

Z komentarzy najbardziej mi się podoba ten:
[I]"Nie no fantastyczny pomysł!!! Na kolejny sezon proponuję zamianę płodów, albo transplantację mózgów między gwiazdami a świnkami morskimi - co niektóre celebrytki tylko by skorzystały na tym interesie, czego nie można powiedzieć o zwierzakach. Tylko pogratulować menadżerom kreatywnym, prawdopodobnie też podmienionym..."[/I]

Kahoona, cokolwiek wymyślisz, żeby ten chory pomysł uwalić, wchodzę w to!

Posted

[quote name='dosia.wil']Matko Boska! Ci, co mnie znają, wiedzą że nie używam tzw. brzydkich słów, ale czytając to ledwo się mogę powstrzymać! Co za kretyn coś takiego wymyślił???
I Sumińskiej się też rzuciło na głowę?

Z komentarzy najbardziej mi się podoba ten:
[I]"Nie no fantastyczny pomysł!!! Na kolejny sezon proponuję zamianę płodów, albo transplantację mózgów między gwiazdami a świnkami morskimi - co niektóre celebrytki tylko by skorzystały na tym interesie, czego nie można powiedzieć o zwierzakach. Tylko pogratulować menadżerom kreatywnym, prawdopodobnie też podmienionym..."[/I]

Kahoona, cokolwiek wymyślisz, żeby ten chory pomysł uwalić, wchodzę w to![/QUOTE]

Uruchamiam mózgowie - cos razem musimy wymyślić.

Posted

Co tu można wymyśleć? Medialna zabawa pseudoedukacyjna. Zaraz wśród małolatów znajdą się naśladowcy : zamienmy sie pieskami, kotkami albo kotami na psy i odwrotnie. Wszak w TV pokazali że tak można.
Mało im tańca przed kamerami?

Posted

trzeba uwazac................

[url]http://www.pogotowiedlazwierzat.pl/interwencje/305-halinow-pod-warszaw-psi-oprawca-i-oszust-zatrzymany.html[/url]