Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 495
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

eloise napisał(a):
ona jest wysoka jak Całusek! oj Kundzia, ale się maskowałaś w schronie!

Kundzia jest mniejsza od Całuska, tylko na tej focie, gdzie są razem ona jest ciut bliżej i tak wyszło jakby były tej samej wielkości.

Z czystością są jeszcze wpadki niestety, ale i tak nie ma porównania z tym co było.
Myślałam, że Migotka opanuje czystość i się przeniesie do domu na miejsce Aprilki, Kundzia wtedy trafiłaby na początek na taras. A tu lipa, bo Migocia nie bardzo ma ochotę trzymać do spacerku... Także prawdopodobnie Kundzia pójdzie na głęboką wodę od razu: do kuchni.

Posted

[quote name='Reno2001'][quote name='Murka']Poproszę od razu nowe linoleum, jak biznes to biznes :eviltong:[/QUOTE]I tak trzymaj ;)[/QUOTE]
Tak właśnie!

I rozlicz się z pieniędzy, które Ci wysłałam! Miały iść na hulanki, swawole i lizaki dla Hani, a nie na psy! ;-) Pamiętasz? :evil_lol:

Posted

Pierwsze koty za płoty, Kundzia wykąpana schnie w łazience.
Zachwycona nie była, ale muszę powiedzieć, że była bardzo grzeczna i znosiła cierpliwie wszelkie zabiegi, łącznie z czesaniem portek i ogonka. Bałam się, że będzie się wyrywać, uciekać, a ona generalnie stała prawie cały czas grzeczniutko.

Posted

Jest bardzo dobrze na razie, ale zobaczymy co będzie jak się zadomowi ;)
Kundzia grzeczna, zwiedziła cały dom, zaakceptowała swój koszyczek i tam sobie siedzi. Rano na spacerku załatwiła super swoje potrzeby (na razie wychodzi na smyczy). Jest troszkę wypłoszona, musi się przyzwyczaić do dźwięków domowych i wszechobecnych ludzi, ale bez problemu daje się wygłaskać i już nawet ogonek jej drga ;)

Posted

Moze nie.Nie wie co jej zrobili po prostu....:eviltong:A miałam fajny balsam po kapieli i zapomniałam Ci go podac/duzo nie było/Zostawiłam go Izie w schronisku,tez czasem kapią.Kundzia,ale ci fajnie,świezutko...

Posted

Kundzia na razie sprawuje się bardzo dobrze, czystość perfekt. Ogólnie jest ciekawska bardzo, zwiedza dom, zagląda w kąty, płochliwa jest, boi sie gwałtownych gestów, ale poza tym ok, nawet ogonkiem już macha i ręce liże :) Sama jeszcze na głaski nie podchodzi, ale też nie ucieka jak sie podchodzi do niej.

Tęskni się jej za poprzednim towarzystwem, widzi je na drugim wybiegu i ma ogromną ochotę się tam dostać, macha do tamtych psiaków ogonkiem i popiskuje. Nowe towarzystwo (domowe) jeszcze nie podbiło jej serca, choć są tu równie zabawowe sunie (Kawa i Migotka), na pewno się jej spodoba z czasem.
Na razie czasem poszczekuje jak zostaje zamknięta sama.

Hani bardzo podoba się Kundzia, głaska ją i daje jej smakołyki ;)

Posted

Kuchnię odpuszczamy, a Hania zażyczyła sobie zapasu lizaków do końca roku, bo te od Jeleny już zjadła :eviltong:

Kundzia nadal super grzeczna, na smyczy już chodzi rewelacyjnie, przy nodze, wciąż spogląda na przewodnika. Najbardziej cieszy mnie, że zaczyna wykonywać ruchy w kierunku człowieka :) Tzn. jeszcze nie podchodzi, ale robi krok, dwa :multi: Nadstawia łebek gdy wyciągnie się rękę :multi: