Ulka18 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Zmienilam calkiem aukcje Kundzi, wyrzucilam stare zdjecia. Moze tym razem sie uda :kciuki: http://allegro.pl/kundzia-niezwykla-suczka-jak-wilczek-i1257327983.html Quote
eloise Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 ona jest wysoka jak Całusek! oj Kundzia, ale się maskowałaś w schronie! Quote
halcia Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Ciekawe jak jej posłuzy mieszkanie w domku...poczatki...moze sie mocno dziwic:cool3: Quote
Murka Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 eloise napisał(a):ona jest wysoka jak Całusek! oj Kundzia, ale się maskowałaś w schronie! Kundzia jest mniejsza od Całuska, tylko na tej focie, gdzie są razem ona jest ciut bliżej i tak wyszło jakby były tej samej wielkości. Z czystością są jeszcze wpadki niestety, ale i tak nie ma porównania z tym co było. Myślałam, że Migotka opanuje czystość i się przeniesie do domu na miejsce Aprilki, Kundzia wtedy trafiłaby na początek na taras. A tu lipa, bo Migocia nie bardzo ma ochotę trzymać do spacerku... Także prawdopodobnie Kundzia pójdzie na głęboką wodę od razu: do kuchni. Quote
Filipki Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 O rany , Kundzia , ty się staraj. Murko czy mamy już przesyłać środki czystości i mopy:evil_lol: Quote
Murka Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Poproszę od razu nowe linoleum, jak biznes to biznes :eviltong: Quote
Reno2001 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Murka']Poproszę od razu nowe linoleum, jak biznes to biznes :eviltong:[/QUOTE] I tak trzymaj ;) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Reno2001'][quote name='Murka']Poproszę od razu nowe linoleum, jak biznes to biznes :eviltong:[/QUOTE]I tak trzymaj ;)[/QUOTE] Tak właśnie! I rozlicz się z pieniędzy, które Ci wysłałam! Miały iść na hulanki, swawole i lizaki dla Hani, a nie na psy! ;-) Pamiętasz? :evil_lol: Quote
Murka Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 No to dałam plamę! Kto mnie wpisze na CK? ;) A Kundzia jeszcze nie wie, jaką jej niespodziankę szykuję :evil_lol: Quote
Murka Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Pierwsze koty za płoty, Kundzia wykąpana schnie w łazience. Zachwycona nie była, ale muszę powiedzieć, że była bardzo grzeczna i znosiła cierpliwie wszelkie zabiegi, łącznie z czesaniem portek i ogonka. Bałam się, że będzie się wyrywać, uciekać, a ona generalnie stała prawie cały czas grzeczniutko. Quote
Filipki Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 To dopiero nowina .Zobaczymy jak Kundzia będzie się zachowywać w roli psa domowego. Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Ale wygląda! :D :D :D Chyba się obraziła trochę na Murkę! Quote
Murka Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Jest bardzo dobrze na razie, ale zobaczymy co będzie jak się zadomowi ;) Kundzia grzeczna, zwiedziła cały dom, zaakceptowała swój koszyczek i tam sobie siedzi. Rano na spacerku załatwiła super swoje potrzeby (na razie wychodzi na smyczy). Jest troszkę wypłoszona, musi się przyzwyczaić do dźwięków domowych i wszechobecnych ludzi, ale bez problemu daje się wygłaskać i już nawet ogonek jej drga ;) Quote
halcia Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Moze nie.Nie wie co jej zrobili po prostu....:eviltong:A miałam fajny balsam po kapieli i zapomniałam Ci go podac/duzo nie było/Zostawiłam go Izie w schronisku,tez czasem kapią.Kundzia,ale ci fajnie,świezutko... Quote
Ra_dunia Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Kundzia ma rzeczywiście lekko podejrzliwe spojrzenie ;) Nowy banerek: Quote
Murka Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Kundzia na razie sprawuje się bardzo dobrze, czystość perfekt. Ogólnie jest ciekawska bardzo, zwiedza dom, zagląda w kąty, płochliwa jest, boi sie gwałtownych gestów, ale poza tym ok, nawet ogonkiem już macha i ręce liże :) Sama jeszcze na głaski nie podchodzi, ale też nie ucieka jak sie podchodzi do niej. Tęskni się jej za poprzednim towarzystwem, widzi je na drugim wybiegu i ma ogromną ochotę się tam dostać, macha do tamtych psiaków ogonkiem i popiskuje. Nowe towarzystwo (domowe) jeszcze nie podbiło jej serca, choć są tu równie zabawowe sunie (Kawa i Migotka), na pewno się jej spodoba z czasem. Na razie czasem poszczekuje jak zostaje zamknięta sama. Hani bardzo podoba się Kundzia, głaska ją i daje jej smakołyki ;) Quote
Filipki Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Czyli nie musimy oszczędzać na remont kuchni Murków:razz: ? Jedynie pozostaje dodatkowa opłata za indywidualną opiekunkę Hanię. Quote
Reno2001 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Oooo, Ra_duniu, banerek świetny. Teraz gdy można miec tylko dwa banerki można poszalec z rozmiarem :) Ja już zmieniam banerek na nowy. Quote
Ra_dunia Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 dokładnie ;) choć tak trzeba korzystać. A Kundzia to mała zdolniacha :D Quote
Murka Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Kuchnię odpuszczamy, a Hania zażyczyła sobie zapasu lizaków do końca roku, bo te od Jeleny już zjadła :eviltong: Kundzia nadal super grzeczna, na smyczy już chodzi rewelacyjnie, przy nodze, wciąż spogląda na przewodnika. Najbardziej cieszy mnie, że zaczyna wykonywać ruchy w kierunku człowieka :) Tzn. jeszcze nie podchodzi, ale robi krok, dwa :multi: Nadstawia łebek gdy wyciągnie się rękę :multi: Quote
Ra_dunia Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 To niesamowite jak zmiana otoczenia szybko wpłynęła na zachowanie Kundzi! Brawo mała! tak trzymaj! Quote
2411magdalenka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Ciotki, ratunku!!!! UMIERAJĄ MALUCHY :( już w dt, ale kasa na minusie, 300 zł potrzebne na transfuzję... już 1 sunia nam odeszła, kolejna jest w drodze na TM :( 2 kolejne też chore... potrzebne wsparcie! http://www.dogomania.pl/threads/193615-PMOCY-BABESZJA!!!-5-maluszk%C3%B3w-b%C5%82aga-o-wspatrcie-na-leczenie!!-Jeden-ju%C5%BC-za-TM-%28/page33 Quote
Recommended Posts