Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 495
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

To bardzo dobry znak :klacz: Kundzia na pewno wszystkiego sie nauczy i nas jeszcze zadziwi. Super !!!

Kundzia nadal super grzeczna, na smyczy już chodzi rewelacyjnie, przy nodze, wciąż spogląda na przewodnika.

W schronisku mamy nowa wolontariuszke, ktora juz byla raz z Kaskadaffik oswajac szczeniaki. Taka praca jest niezwykle potrzebna!

Posted

Kundzia niestety od wczoraj robi nam przykre niespodzianki kałużowe i koopkowe (nie wiem dlaczego, ale tak samo było w boksach, po każdych przenosinach super zachowywała czystość, a po paru dniach był problem). Będziemy teraz wyprowadzać ją na dodatkowy spacer po wypuszczeniu wszystkich psów, czyli będą 4 razy dziennie spacerki, mam nadzieję, że to rozwiąże problem. Przy okazji załapie się Migotka na dodatkowe wyjścia, może jej też pomoże.

Posted

U Kundzi wychodzenie 4 razy dziennie sprawdza się rewelacyjnie, na każdym spacerku jest conajmniej jedno siku. Od wczoraj nic nie zmajstrowała w domu :multi:

Przed chwilą właśnie wróciłyśmy ze spacerku i... Kundzia pierwszy raz sama z siebie bez smaczka podeszła ode mnie i to od frontu (od tyłu często zachodzi i wącha ostrożnie nogi, hihi) :multi: Machała przy tym końcówką ogonka, chyba ośmieliły ją Migotka i Kawa, które wciąż mnie oblegają, a gdy przykucnę to już w ogóle nie mogę się od nich opędzić ;)
Poza tym Kundzia zaprzyjaźnia się powoli z dziewczynami domowymi, już ogonek jej chodzi, coś czuję, że niedługo będę gonitwy i zabawy. Niedługo spróbuję ją spuścić ze smyczy, w razie jakby nie chciała wejść sama do domu to będę ją łapać :lol:

Posted

Przechwaliłam Kundziunię :mad:
Było super, a jest różniaście, często pomiędzy spacerami robi 1-2 kałuże w domu :( A na każdym spacerku jest minimum 1 sio. Z nią chyba trzebaby wychodzić co 2-3 godziny :roll:
No nic, na razie zobaczymy jak to będzie dalej, przenieśliśmy ją do łazienki...

Posted

Z Kundzią jest powiedziałabym lepiej niż z Migotką, bo Kundzia załatwia się bardzo szybko na każdym spacerze i jestem pewna, że gdyby wychodzić z nią np. 6 razy dziennie to nie byłoby żadnej wpadki. A Migotka potrafi załatwić się... na tarasie zaraz po przyjściu ze spacerku... Choć w ciągu ostatnich dwóch dni jest w miarę dobrze, ale nie będę zapeszać.
Dzisiaj muszę Kundzię pochwalic, jest super. Jeszcze nas czeka ostatni spacerek koło północy.
Muszę się zebrać i porobić suni jakieś domowe zdjęcia, przydadzą się do ogłoszeń.

Posted

Kundzi raz na 1-2 dni zdarza się wpadka, ale ogólnie jest dobrze. Dzielna dziewczynka :loveu:
Lubi ściągać do swojego koszyczka skarpetki i inne fatalaszki :roll: Na szczęście na chomikowaniu ich się kończy, tylko jedną ściereczkę ściągnęła z kaloryfera (suszyła się) i pocięła w drobny mak. Sukcesywnie pracuje nad koszyczkiem, nie przeszkadza jej to w między czasie bawić się gryzakami :)

Zrobiłam troche fotek portretowych w ogrodzie i coś tam się nagrało na filmiku, ale dzisiaj już nie dam rady umieścić; Kundzia macha ogonkiem, nie boi się gdy się do niej podchodzi, ale sama do człowieka nie garnie sie. Najchętniej wróciłaby do towarzystwa z boksów... Mam nadzieję, że wszystko do czasu.

Posted

Jeszcze filmiki:

[video=youtube;Dtf_hJ7FHsw]http://www.youtube.com/watch?v=Dtf_hJ7FHsw[/video]

[video=youtube;F7vUdEvzG3I]http://www.youtube.com/watch?v=F7vUdEvzG3I[/video]

Posted

Taka jak w koszyku, waży ok. 10 kg :)
Jeszcze zrobię zdjęcia domowe z ludziami.
Ona tak ładnie trzyma ogonek nad grzbietem, ale na fotach się speszyła, ech...

Posted

ja proponuję-niech każdy z osobna odwiedzi Kundzię ;) i wtedy się dowiemy prawdy :) bo dla mnie ona też inna na każdym zdjęciu :) Murka, możemy w odwiedziny? ;)

Posted

W odwiedziny zapraszam, ale Kundzia pewnie zrobi się jeszcze mniejsza jak tyle osób pochyli się nad jej koszyczkiem :lol:

Może jeszcze dzisiaj zdążę umieścić fotaski.