kaskadaffik Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Margo jest piękna i jak piszesz towarzyska, ja również nie wyobrażam sobie, żeby można było ją uśpić.... Wyliczcie jak tam ma być i wtedy dajcie znać dokładnie ile trzeba wpłacić, bo tu nie ja tylko decyduję, ja tylko robię bazarki ;) Quote
halcia Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Nie" tylko"robie ,bo to wielka robota i dośc kłopotliwa...To ogromna pomoc Kasiu! Quote
Murka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Reno się już zgodziła przekazać swoją wpłatę na leczenie, a halcia i Ulka18 - jakie Wasze zdanie? Karma (23,5 kg) w zapasie jest od halci i basi1968 więc też decyzja należy do nich. Koszty leczenia jeszcze się powiększą w związku z podawaniem autoszczepionki, trzeba będzie pewnie dowieźć Margo do Rzeszowa... Quote
halcia Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Moze poczekajmy z decyzjami ,az spłyna Ci pieniązki za karteczki.Wtedy bedzie jasne jaka kwota jest na Margo.Mi obojetnie,przekazałam na Margo,moze byc na leczenie jesli taka jest potrzeba.. Quote
Ulka18 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Ja tez jestem za tym, zeby nasze wplaty 134,- zl poszlo juz na zaplate leczenia. Jesli TPSZ wplaci 150,- zl na leczenie to bedzie super, razem byloby wtedy zaplacone 284 zl, pozostale powinny splynac z cegielek allegro. Na pewno wtedy wyszloby na zero leczenie, taka mam nadzieje. Karme, jesli ma dluzszy okres waznosci, moze warto by przytrzymac ? Quote
agusiazet Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Zupełnie taka sama postawa TSPZ jak w przypadku Fanty:( Ech, najłatwiej uśpić, najtrudniej kochać!!! Coś dorzucę dla Margo! Quote
Basia1968 Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 To czyli jest tak: 1) TSPZ płaci za hotelikowanie i dopłaca 150 zł do leczenia /jednorazowo?/, 2) z karteczek jest 250 zł /wpłacę na konto MUrki/- użyczam tą kwotę, bo muszę jechać dzisiaj zawieźć doktorowi do Stalowej Woli horrendalną kwotę około 800 zł/ ale pieniążki spłyną od ludzi, którzy wspierali Gucia/ to sie uzbiera, po niedzieli już będą na pewno - dlatego też po niedzieli wpłacę 250 zł na konto MUrki. Niestety nie mam aż tyle swojej kasy aby zapłacić za leczenie maluchów, 3) leczenie Margo spada na dogomaniaków? Quote
halcia Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Basiu,zobaczymy,liczymy na "ulgowe"leczenie.Tzn.myślę o tym gdyby uszka trzeba byłó operowac.A na razie Murka płaci za antybiotyki które maja byc podawane do czasu autoszczepionki...:shake: Quote
Luzia Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Basia1968 napisał(a): 2) z karteczek jest 250 zł /wpłacę na konto MUrki/- użyczam tą kwotę, bo muszę jechać dzisiaj zawieźć doktorowi do Stalowej Woli horrendalną kwotę około 800 zł/ ale pieniążki spłyną od ludzi, którzy wspierali Gucia/ to sie uzbiera, po niedzieli już będą na pewno - dlatego też po niedzieli wpłacę 250 zł na konto MUrki. Niestety nie mam aż tyle swojej kasy aby zapłacić za leczenie maluchów, Basiu mała poprawka kasy z allegro Margo przesłałam 260 zł. (najpierw 400 zł z czego 190 zł było na Romę i Bariego i później 170 zł z czego Romy i Bariego było 120 zł) 2 osoby jeszcze nie wpłaciły. Quote
halcia Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Byłam u doktora,niestety jeszcze nic nie przyszło. Quote
Murka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='Basia1968']To czyli jest tak: 1) TSPZ płaci za hotelikowanie i dopłaca 150 zł do leczenia /jednorazowo?/, 2) z karteczek jest 250 zł /wpłacę na konto MUrki/- użyczam tą kwotę, bo muszę jechać dzisiaj zawieźć doktorowi do Stalowej Woli horrendalną kwotę około 800 zł/ ale pieniążki spłyną od ludzi, którzy wspierali Gucia/ to sie uzbiera, po niedzieli już będą na pewno - dlatego też po niedzieli wpłacę 250 zł na konto MUrki. Niestety nie mam aż tyle swojej kasy aby zapłacić za leczenie maluchów, 3) leczenie Margo spada na dogomaniaków? Ad. 1. Leczenie jednorazowo, ale jakieś tam drobne koszty typu odpchelnie, szczepienie na pewno przejdzie. Hotelowanie opłaca do czasu bliżej nieokreślonego... Ad. 3 Niestety tak :( Quote
Luzia Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [SIZE="1"]Przepraszam bardzo za offa :oops: [SIZE="3"]Chciała bym serdecznie zaprosić na bazarek na którym można wybrać imię piątce ślicznych uratowanych w powodzi psiaków. KILK! Quote
halcia Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Doszła juz dzis autoszczepionka dla Margo.sa to zastrzyki i tabletki,tak zrozumiałam,a wpadłam "przelotem".Murke zawiadomiłam,podjedzie do doktora,zeby pierwszy raz było pod kontrolą.I niech doktor "na żywo" te uszka zobaczy.To nawet nie trzeba umawiac wizyty,bo to pewnie szybka sprawa.No i czekamy az Margol bedzie miała ładne uszka. Quote
Murka Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 halciu, dzięki za info ;) Margo jutro prawdopodobnie pojedzie do Rzeszowa na pierwszy zastrzyk. Jak się uda to załapie się Łatuś na kastrację do Stalowej Woli to zawsze ciut obniży koszty transportu. Quote
halcia Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 No to czekamy w napieciu,czy pomoze Margolkowi... Quote
Ulka18 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Ale dobre wiesci! Niech juz zdrowieje ta nasz Margolcia :kciuki: To dzisiaj pierwsza dawka szczepionki, a potem kolejne juz bedzie wet Murkowy podawal te zastrzyki? Quote
koczis78 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 przepraszam,ze nie na tym watku,ale czy moglby ktos wejsc na watek halusia i napisac mi cos na temat mojego ostatniego postu?jeszce raz przepraszam Quote
Murka Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Margo była w Rzeszowie, dostała pierwszy zastrzyk; pozostałe będzie brać co 10 dni. Są też krople dosutne. Wszystko przyjechało w pudełeczku z lodem i ma być w lodówce. Dr Komorowski fachowo wyczyścił suni uszy. Zrobił też analizę krwi bo TZ wspomniał, że sunia nam schudła ostatnio. Oczywiście nie wziął za wizytę ani grosza :loveu: Także jedyne koszty to transport. Niestety nie udalo się dziś dokooptować Łatka, więc całość (60 zł) idzie na Margotkę... Jutro zrobię podliczenie dotychczasowych kosztów. Quote
Ulka18 Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Super, ze Margo juz po pierwszej dawce szczepionki. Niech nam zdrowieje sunia :kciuki: Dr Komorowskiemu naleza sie wielkie poklony za to co robi dla Margo :Rose: Murko, dostalas juz wplaty z cegielek allegrowych? Quote
eloise Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Bardzo, bardzo dziękujemy Doktorowi Komorowskiemu! :) Margo, zdrowiej! Quote
Ra_dunia Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Cudny ten Pan Doktor! Widać, że człowiek ma wielkie serce. Margotko - teraz już będzie super! Quote
halcia Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 A jak doktor zareagował z czymś takim do czynienia? Quote
Murka Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Zbieram do kupy koszty leczenia: Koszty: 254 zł pozostałość po badaniach (wymaz) i autoszczepionce (404 zł - 150 zł tyle zgodziło się dać Stowarzyszenie) 40 zł Otomax 66 zł Otomax + antybiotyk na 4 dni w tabletkach + płyn do czyszczenia uszu Oticlar 60 zł przejazd do Rzeszowa (na I zastrzyk autoszczepionki) Razem: 420 zł Wpłaty: 50 zł Reno2001 50 zł Ulka18 34 zł halcia Razem: 134 zł 134 zł (wpłaty) - 420 zł (koszty) = -286 zł Czyli obecny stan finansowy leczenia Margo wynosi -286 zł. Jak będą jakieś wpłaty lub koszty to będę na bieżąco aktualizować. Kolejne zastrzyki będzie wykonywał nasz wet janowski, ale podejrzewam, że nie za darmo... obym się myliła. Te krople muszą byc dobre, bo Margo nie broni się przed ich podawaniem (odmierzam do pojemniczka 30 kropli, nabieram w strzykawkę i podaję Margusi do pyszczka). Aha, fakturę za ostatnią kwotę 66 zł powinnam mieć jutro. Quote
Ulka18 Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Ojojoj, Margo jest na minusie :( czyli pieniadze z cegielek nie dotarly :-( Szkoda, bo przeciez aukcje byly juz dosc dawno. Wiedzielibysmy na czym stoimy, gdyby byla ta wplata. Quote
Recommended Posts