Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Margo jest piękna i jak piszesz towarzyska, ja również nie wyobrażam sobie, żeby można było ją uśpić....

Wyliczcie jak tam ma być i wtedy dajcie znać dokładnie ile trzeba wpłacić, bo tu nie ja tylko decyduję, ja tylko robię bazarki ;)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Reno się już zgodziła przekazać swoją wpłatę na leczenie, a halcia i Ulka18 - jakie Wasze zdanie? Karma (23,5 kg) w zapasie jest od halci i basi1968 więc też decyzja należy do nich.

Koszty leczenia jeszcze się powiększą w związku z podawaniem autoszczepionki, trzeba będzie pewnie dowieźć Margo do Rzeszowa...

Posted

Moze poczekajmy z decyzjami ,az spłyna Ci pieniązki za karteczki.Wtedy bedzie jasne jaka kwota jest na Margo.Mi obojetnie,przekazałam na Margo,moze byc na leczenie jesli taka jest potrzeba..

Posted

Ja tez jestem za tym, zeby nasze wplaty 134,- zl poszlo juz na zaplate leczenia. Jesli TPSZ wplaci 150,- zl na leczenie to bedzie super, razem byloby wtedy zaplacone 284 zl, pozostale powinny splynac z cegielek allegro. Na pewno wtedy wyszloby na zero leczenie, taka mam nadzieje. Karme, jesli ma dluzszy okres waznosci, moze warto by przytrzymac ?

Posted

To czyli jest tak:
1) TSPZ płaci za hotelikowanie i dopłaca 150 zł do leczenia /jednorazowo?/,
2) z karteczek jest 250 zł /wpłacę na konto MUrki/
- użyczam tą kwotę, bo muszę jechać dzisiaj zawieźć doktorowi do Stalowej Woli horrendalną kwotę około 800 zł/ ale pieniążki spłyną od ludzi, którzy wspierali Gucia/ to sie uzbiera, po niedzieli już będą na pewno - dlatego też po niedzieli wpłacę 250 zł na konto MUrki. Niestety nie mam aż tyle swojej kasy aby zapłacić za leczenie maluchów,
3) leczenie Margo spada na dogomaniaków?

Posted

Basiu,zobaczymy,liczymy na "ulgowe"leczenie.Tzn.myślę o tym gdyby uszka trzeba byłó operowac.A na razie Murka płaci za antybiotyki które maja byc podawane do czasu autoszczepionki...:shake:

Posted

Basia1968 napisał(a):

2) z karteczek jest 250 zł /wpłacę na konto MUrki/- użyczam tą kwotę, bo muszę jechać dzisiaj zawieźć doktorowi do Stalowej Woli horrendalną kwotę około 800 zł/ ale pieniążki spłyną od ludzi, którzy wspierali Gucia/ to sie uzbiera, po niedzieli już będą na pewno - dlatego też po niedzieli wpłacę 250 zł na konto MUrki. Niestety nie mam aż tyle swojej kasy aby zapłacić za leczenie maluchów,

Basiu mała poprawka kasy z allegro Margo przesłałam 260 zł. (najpierw 400 zł z czego 190 zł było na Romę i Bariego i później 170 zł z czego Romy i Bariego było 120 zł)
2 osoby jeszcze nie wpłaciły.

Posted

[quote name='Basia1968']To czyli jest tak:
1) TSPZ płaci za hotelikowanie i dopłaca 150 zł do leczenia /jednorazowo?/,
2) z karteczek jest 250 zł /wpłacę na konto MUrki/
- użyczam tą kwotę, bo muszę jechać dzisiaj zawieźć doktorowi do Stalowej Woli horrendalną kwotę około 800 zł/ ale pieniążki spłyną od ludzi, którzy wspierali Gucia/ to sie uzbiera, po niedzieli już będą na pewno - dlatego też po niedzieli wpłacę 250 zł na konto MUrki. Niestety nie mam aż tyle swojej kasy aby zapłacić za leczenie maluchów,
3) leczenie Margo spada na dogomaniaków?

Ad. 1.
Leczenie jednorazowo, ale jakieś tam drobne koszty typu odpchelnie, szczepienie na pewno przejdzie.
Hotelowanie opłaca do czasu bliżej nieokreślonego...
Ad. 3
Niestety tak :(

Posted

[SIZE="1"]Przepraszam bardzo za offa :oops:

[SIZE="3"]Chciała bym serdecznie zaprosić na bazarek na którym można wybrać imię piątce ślicznych uratowanych w powodzi psiaków.
KILK!

Posted

Doszła juz dzis autoszczepionka dla Margo.sa to zastrzyki i tabletki,tak zrozumiałam,a wpadłam "przelotem".Murke zawiadomiłam,podjedzie do doktora,zeby pierwszy raz było pod kontrolą.I niech doktor "na żywo" te uszka zobaczy.To nawet nie trzeba umawiac wizyty,bo to pewnie szybka sprawa.No i czekamy az Margol bedzie miała ładne uszka.

Posted

halciu, dzięki za info ;)
Margo jutro prawdopodobnie pojedzie do Rzeszowa na pierwszy zastrzyk. Jak się uda to załapie się Łatuś na kastrację do Stalowej Woli to zawsze ciut obniży koszty transportu.

Posted

Margo była w Rzeszowie, dostała pierwszy zastrzyk; pozostałe będzie brać co 10 dni. Są też krople dosutne. Wszystko przyjechało w pudełeczku z lodem i ma być w lodówce.
Dr Komorowski fachowo wyczyścił suni uszy. Zrobił też analizę krwi bo TZ wspomniał, że sunia nam schudła ostatnio. Oczywiście nie wziął za wizytę ani grosza :loveu:

Także jedyne koszty to transport. Niestety nie udalo się dziś dokooptować Łatka, więc całość (60 zł) idzie na Margotkę...

Jutro zrobię podliczenie dotychczasowych kosztów.

Posted

Super, ze Margo juz po pierwszej dawce szczepionki. Niech nam zdrowieje sunia :kciuki:

Dr Komorowskiemu naleza sie wielkie poklony za to co robi dla Margo :Rose:

Murko, dostalas juz wplaty z cegielek allegrowych?

Posted

Zbieram do kupy koszty leczenia:

Koszty:
254 zł pozostałość po badaniach (wymaz) i autoszczepionce (404 zł - 150 zł tyle zgodziło się dać Stowarzyszenie)
40 zł Otomax
66 zł Otomax + antybiotyk na 4 dni w tabletkach + płyn do czyszczenia uszu Oticlar
60 zł przejazd do Rzeszowa (na I zastrzyk autoszczepionki)
Razem: 420 zł

Wpłaty:
50 zł Reno2001
50 zł Ulka18
34 zł halcia
Razem: 134 zł

134 zł (wpłaty) - 420 zł (koszty) = -286 zł
Czyli obecny stan finansowy leczenia Margo wynosi -286 zł.

Jak będą jakieś wpłaty lub koszty to będę na bieżąco aktualizować.
Kolejne zastrzyki będzie wykonywał nasz wet janowski, ale podejrzewam, że nie za darmo... obym się myliła.
Te krople muszą byc dobre, bo Margo nie broni się przed ich podawaniem (odmierzam do pojemniczka 30 kropli, nabieram w strzykawkę i podaję Margusi do pyszczka).
Aha, fakturę za ostatnią kwotę 66 zł powinnam mieć jutro.

Posted

Ojojoj, Margo jest na minusie :( czyli pieniadze z cegielek nie dotarly :-( Szkoda, bo przeciez aukcje byly juz dosc dawno. Wiedzielibysmy na czym stoimy, gdyby byla ta wplata.