Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja przerabialam paleczke ropy blekitnej na wlasnej skorze i od razu bym dawala to srebro, ono jest nieszkodliwe dla organizmu. Takie 'zwykle' antybiotyki moga sobie nie poradzic same w walce z ta bakteria. To jakbys byla chora, a np. wit C nie zazywala. Sam antybiotyk zniszczy nie tylko bakterie, ale i organizm.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ok. Jak tak ma byc scisle medycznie, niech bedzie. Ja kilka postow wczesniej pisalam, ze ta bakterie przerabialam osobicie przez wiele miesiecy i doktorzy byli bezsilni wobec niej, bo najsilniejsze antybiotyki sobie z nia nie radzily. Pomoglo leczenie niekonwencjonalne, ktore oczywiscie zostalo przez nich wykpione. To typowe dla srodowiska medycznego.

Posted

Są już ostateczne wyniki: oprócz pałeczek ropy błękitnej wyszedł jeszcze gronkowiec, ale mało groźny. Najwięszym wyzwaniem będzie ta pierwsza bakteria.

Za trzy tygodnie będzie autoszczepionka, do tego czasu Margo będzie dostawać antybiotyk w postaci tabletek i maści do uszu.

Margo dostała z lecznicy GRATIS oba leki :loveu:
Jutro zaopatrzymy się w pudło rękawiczek jednorazowych i będziemy działać.

Dziękuję jeszcze raz p.Komorowskiemu i lecznicy LABRADOR za pomoc.
No i oczywiście halci też dziękuję, bo bez niej to w ogóle by nic nei ruszyło w tym kierunku :loveu:

Posted

Moze i droga diagnoza,ale za to pewna i bez celowania w ciemno z leczeniem.Ważyłas Margo?Bo znajomosc wagi moze byc potrzebna do leków.Dla mnie na oko 20 kg,moze ciut wiecej

Posted

Super, że wiadomo na co leczyć, u nas Szopem jest już tyle czasu a nie wiadomo co ma na tej biednej skórze i w uszach :( i go Ozonellą i kapanie i kuuuupaaa....
Juz go niejeden oglądał i nic nie wiemy.....

No to się przyłączam, mój Lobo niby taki wielki, a 23,5 kilo tylko wagi :)

Posted

Ja dziś na wszelki wypadek zapłaciłam u doktora całość,czyli 404 zł.I teraz tak,Ty mi Murka nic nie wysyłaj,tylko,te 70 zł.dołóż do Iliana,34zł. zostaw na Margo na czarna godzine,jak z opłatami będzie krucho,a 100zł to kolejny m-c za Loriego.A zeby byłó jasne:badania 112+112+ 180autoszcz.=404,Murka dała mi juz 200,a pozostałe bez sensu by ona wysyłała mnie,a ja za jakiś czas Jej ,choc dla innych psiaków.Jasne?;)A jak Margolka?
Poprawiłam:evil_lol:

Posted

halcia napisał(a):
Ja dziś na wszelki wypadek zapłaciłam u doktora całość,czyli 4004 zł.I teraz tak,Ty mi Murka nic nie wysyłaj,tylko,te 70 zł.dołóż do Iliana,34zł. zostaw na Margo na czarna godzine,jak z opłatami będzie krucho,a 100zł to kolejny m-c za Loriego.A zeby byłó jasne:badania 112+112+ 180autoszcz.=4004,Murka dała mi juz 200,a pozostałe bez sensu by ona wysyłała mnie,a ja za jakiś czas Jej ,choc dla innych psiaków.Jasne?;)A jak Margolka?

Chyba 404 a nie 4004 :evil_lol:

Posted

halcia napisał(a):
Sorki,juz poprawiam:oops::evil_lol:....i jeszcze sie bezczelnie pytam czy jasne?:diabloti:

Jak pierwszym razem napisałaś to mało zawału nie dostałam że aż 4 tysiące :evil_lol: dopiero jak podliczenie dałaś to zrozumiałam że Ci się zero wepchnęło złośliwie w wynik :lol:

Posted

Ja sobie to Halciowe rozliczenie jutro na spokojnie muszę przeczytać, bo dzisiaj to już mam oczy wpółotwarte.

Mam pytanko ile jest uzbieranych pieniędzy z cegiełek? Czy mogłabym prosić o wpłatę za badania Margo? Mam dwa miesiące nie zapłacone za jej hotelowanie (TPSZ) i jeszcze musieliśmy dokupić Otomax (40 zł, faktura poniżej), bo ten z Rzeszowa się powoli kończy. Także trochę jesteśmy na debecie...
Rękawiczki (do każdego zakrapiania potrzebne są dwie pary) i płyn do mycia ucha ma od firmy gratis.

tutaj fakturka za Otomax:
http://i56.tinypic.com/nvy4xl.jpg

Margo waży 20 kg, także hołduję halci, bo ja jej dawałam 15 kg ;) Ma lepsze łoko :evil_lol:

Posted

Z mojego bazarku bedzie kilka stowek, ale musimy zaplacic za hotelik suczki brazowej posterylkowej w Brzysciu. Ale pewnie cos zostanie na Margo. Szkoda, ze TPSZ nie placi na Margo.

W zwiazku z ta sytuacja, prosze o przeslanie CV Migotki jak najszybciej na maila.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Z pierwszej aukcji bylo 150 zl,- 30 cegielek. Z drugiej aukcji powinno wplynac 130,- zl . Chociaz na czesc leczenia bedzie.

Problem w tym że nie wszyscy jeszcze wpłacili. Dziś wyślę maile a allegro z prośbą o przelanie pieniążków :)

Posted

z tego co pamiętam - gdy rozmawiałam z miesiąc wcześniej,to TSPZ ma sfinansować leczenie Margo. Rozmawiałam z Panią Prezes o Lublinie lub ewentualnym leczeniu w Stalowej Woli /pamiętacie te pierwsze podejścia/ więc była zgoda TSPZ na pokrycie kosztów leczenia. Więc mam nadzieję, że z danego słowa TSPZ nie wycofa się. To, że zbieramy na Margo, to nasz wkład na tzw. czarna godzinę. A takowa nie nastąpiła.
Nie ma oficjalnego stanowiska TSPZ, że wycofuje się z finansowania Margo. Zresztą nie wyobrażam sobie, aby to mogło nastąpić teraz i w najbliższych miesiącach. Pieniążki jak na razie są zapewne jeszcze /to moje domniemanie/.
Zresztą Pani Prezes na pewno skontaktuje się z Murką i uzgodni szczegóły, bo nie wyobrażam sobie, aby mogło być inaczej.
Nadto /tak mnie się wydaje/ jeśli Margo wyszła by niejako spod opieki TSPZ to musi to nastąpić zapewne na podstawie pisemnego zrzeczenia.
Mogę się mylić / ale chyba jednak mam rację/.