Ulka18 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Ja przerabialam paleczke ropy blekitnej na wlasnej skorze i od razu bym dawala to srebro, ono jest nieszkodliwe dla organizmu. Takie 'zwykle' antybiotyki moga sobie nie poradzic same w walce z ta bakteria. To jakbys byla chora, a np. wit C nie zazywala. Sam antybiotyk zniszczy nie tylko bakterie, ale i organizm. Quote
halcia Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Ja nie dyskutowałam,to doktor ma leczyc,trudno wiec cos narzucac.Zapytałam,podałam link,patrzyli w internecie i odpowiedz była ....nie. Quote
Ulka18 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Ok. Jak tak ma byc scisle medycznie, niech bedzie. Ja kilka postow wczesniej pisalam, ze ta bakterie przerabialam osobicie przez wiele miesiecy i doktorzy byli bezsilni wobec niej, bo najsilniejsze antybiotyki sobie z nia nie radzily. Pomoglo leczenie niekonwencjonalne, ktore oczywiscie zostalo przez nich wykpione. To typowe dla srodowiska medycznego. Quote
Murka Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Są już ostateczne wyniki: oprócz pałeczek ropy błękitnej wyszedł jeszcze gronkowiec, ale mało groźny. Najwięszym wyzwaniem będzie ta pierwsza bakteria. Za trzy tygodnie będzie autoszczepionka, do tego czasu Margo będzie dostawać antybiotyk w postaci tabletek i maści do uszu. Margo dostała z lecznicy GRATIS oba leki :loveu: Jutro zaopatrzymy się w pudło rękawiczek jednorazowych i będziemy działać. Dziękuję jeszcze raz p.Komorowskiemu i lecznicy LABRADOR za pomoc. No i oczywiście halci też dziękuję, bo bez niej to w ogóle by nic nei ruszyło w tym kierunku :loveu: Quote
Ulka18 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Dzieki Halcia za wstawiennictwo u dr Komorowskiego :Rose: Super, ze juz wiemy co jest Margo. Quote
Basia1968 Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 no nareszcie wiadomo na czym stoimy. Quote
halcia Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Moze i droga diagnoza,ale za to pewna i bez celowania w ciemno z leczeniem.Ważyłas Margo?Bo znajomosc wagi moze byc potrzebna do leków.Dla mnie na oko 20 kg,moze ciut wiecej Quote
Ulka18 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Moja Casablanka chudzinka wazy prawie 20 kg. Margo jest mocnej budowy, moze byc ciezsza jeszcze. Do antybiotykow na pewno potrzebna jest waga. Quote
kaskadaffik Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Super, że wiadomo na co leczyć, u nas Szopem jest już tyle czasu a nie wiadomo co ma na tej biednej skórze i w uszach :( i go Ozonellą i kapanie i kuuuupaaa.... Juz go niejeden oglądał i nic nie wiemy..... No to się przyłączam, mój Lobo niby taki wielki, a 23,5 kilo tylko wagi :) Quote
Ra_dunia Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 jak dobrze, że wiadomo co to i jak to leczyć. Teraz będzie już tylko lepiej! :) Quote
halcia Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Na razie ucho zewnetrznie i gronkowca mozna.Na reszte autoszczepionka za jakies 3-4 tyg. Quote
Luzia Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 [SIZE="3"]SERDECZNIE ZAPRASZAM NA BAZAREK!! http://www.dogomania.pl/threads/195221-Filiżanka-z-psami-Władca-Pierścieni-Pocztówki-z-górami-i-inne-do-10.11.2010r.-22-00 Quote
Ulka18 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Jak te uszyska Margolciowe? Lepiej troche po tych masciach? Quote
Ra_dunia Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 mam nadzieję, że choć zmniejszyły ból... Quote
halcia Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Ja dziś na wszelki wypadek zapłaciłam u doktora całość,czyli 404 zł.I teraz tak,Ty mi Murka nic nie wysyłaj,tylko,te 70 zł.dołóż do Iliana,34zł. zostaw na Margo na czarna godzine,jak z opłatami będzie krucho,a 100zł to kolejny m-c za Loriego.A zeby byłó jasne:badania 112+112+ 180autoszcz.=404,Murka dała mi juz 200,a pozostałe bez sensu by ona wysyłała mnie,a ja za jakiś czas Jej ,choc dla innych psiaków.Jasne?;)A jak Margolka? Poprawiłam:evil_lol: Quote
Luzia Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 halcia napisał(a):Ja dziś na wszelki wypadek zapłaciłam u doktora całość,czyli 4004 zł.I teraz tak,Ty mi Murka nic nie wysyłaj,tylko,te 70 zł.dołóż do Iliana,34zł. zostaw na Margo na czarna godzine,jak z opłatami będzie krucho,a 100zł to kolejny m-c za Loriego.A zeby byłó jasne:badania 112+112+ 180autoszcz.=4004,Murka dała mi juz 200,a pozostałe bez sensu by ona wysyłała mnie,a ja za jakiś czas Jej ,choc dla innych psiaków.Jasne?;)A jak Margolka? Chyba 404 a nie 4004 :evil_lol: Quote
halcia Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Sorki,juz poprawiam:oops::evil_lol:....i jeszcze sie bezczelnie pytam czy jasne?:diabloti: teraz zobaczyłam,ze w jednym miejscu było poprawione,w drugim nie:roll: Quote
Luzia Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 halcia napisał(a):Sorki,juz poprawiam:oops::evil_lol:....i jeszcze sie bezczelnie pytam czy jasne?:diabloti: Jak pierwszym razem napisałaś to mało zawału nie dostałam że aż 4 tysiące :evil_lol: dopiero jak podliczenie dałaś to zrozumiałam że Ci się zero wepchnęło złośliwie w wynik :lol: Quote
Ra_dunia Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Luzia - miałam to samo. Pierwsza myśl "matko! jak my tyle uzbieramy i skąd Halcia tyle miała??" :) Quote
Ulka18 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Se mysle, ale Halcia szastnela kaska :crazyeye: Ale z drugiej strony pomyslalam, ze doktor by w zyciu tyle nie wzial za bezdomniaka. Quote
Murka Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Ja sobie to Halciowe rozliczenie jutro na spokojnie muszę przeczytać, bo dzisiaj to już mam oczy wpółotwarte. Mam pytanko ile jest uzbieranych pieniędzy z cegiełek? Czy mogłabym prosić o wpłatę za badania Margo? Mam dwa miesiące nie zapłacone za jej hotelowanie (TPSZ) i jeszcze musieliśmy dokupić Otomax (40 zł, faktura poniżej), bo ten z Rzeszowa się powoli kończy. Także trochę jesteśmy na debecie... Rękawiczki (do każdego zakrapiania potrzebne są dwie pary) i płyn do mycia ucha ma od firmy gratis. tutaj fakturka za Otomax: http://i56.tinypic.com/nvy4xl.jpg Margo waży 20 kg, także hołduję halci, bo ja jej dawałam 15 kg ;) Ma lepsze łoko :evil_lol: Quote
Ulka18 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Z mojego bazarku bedzie kilka stowek, ale musimy zaplacic za hotelik suczki brazowej posterylkowej w Brzysciu. Ale pewnie cos zostanie na Margo. Szkoda, ze TPSZ nie placi na Margo. W zwiazku z ta sytuacja, prosze o przeslanie CV Migotki jak najszybciej na maila. Quote
Ulka18 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Z pierwszej aukcji bylo 150 zl,- 30 cegielek. Z drugiej aukcji powinno wplynac 130,- zl . Chociaz na czesc leczenia bedzie. Quote
Luzia Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Ulka18 napisał(a):Z pierwszej aukcji bylo 150 zl,- 30 cegielek. Z drugiej aukcji powinno wplynac 130,- zl . Chociaz na czesc leczenia bedzie. Problem w tym że nie wszyscy jeszcze wpłacili. Dziś wyślę maile a allegro z prośbą o przelanie pieniążków :) Quote
Basia1968 Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 z tego co pamiętam - gdy rozmawiałam z miesiąc wcześniej,to TSPZ ma sfinansować leczenie Margo. Rozmawiałam z Panią Prezes o Lublinie lub ewentualnym leczeniu w Stalowej Woli /pamiętacie te pierwsze podejścia/ więc była zgoda TSPZ na pokrycie kosztów leczenia. Więc mam nadzieję, że z danego słowa TSPZ nie wycofa się. To, że zbieramy na Margo, to nasz wkład na tzw. czarna godzinę. A takowa nie nastąpiła. Nie ma oficjalnego stanowiska TSPZ, że wycofuje się z finansowania Margo. Zresztą nie wyobrażam sobie, aby to mogło nastąpić teraz i w najbliższych miesiącach. Pieniążki jak na razie są zapewne jeszcze /to moje domniemanie/. Zresztą Pani Prezes na pewno skontaktuje się z Murką i uzgodni szczegóły, bo nie wyobrażam sobie, aby mogło być inaczej. Nadto /tak mnie się wydaje/ jeśli Margo wyszła by niejako spod opieki TSPZ to musi to nastąpić zapewne na podstawie pisemnego zrzeczenia. Mogę się mylić / ale chyba jednak mam rację/. Quote
Recommended Posts