Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zrobiłam dziś fotki ucholków.

To jest to ucho nieoperowane

A to jest operowane... niestety wciąż się sączy ropa i wciąż trzeba przemywać.

A tutaj wyniki histopatologiczne:
http://i55.tinypic.com/1zbrtbd.jpg

Serwer, na którym umieściłam fotki muzzy'ego skichał się chyba na amen, będę musiała od nowa powrzucać fotki wszystkich psów :mdleje: Póki co umieściłam kilka fotek tutaj (post nr 6):
http://www.dogomania.pl/threads/192928-Poszukiwana-su%C5%84ka-do-sport%C3%B3w-pomorskie

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Robcie Cioteczki allegro ceglowe, moze rozejda sie cegielki :kciuki:

Murko, pamietam, ze podobne uszy mial ktorys buldozek od Lavinii lub Maupy4, moze by zapytac jak sobie poradzily z ta choroba?

Posted

cegielki będa w formie pocztówek. MOżna jeden bazarek zrobic na dogo, a drugi cegiełkowy na allegro. Koszt pocztówki 5 zł plus koszt znaczka.
Trzeba koniecznie zaznaczyć, że przesyłka zamówionej pocztówki nastąpi od 3 - 5 dni po zakończonej aukcji /bazarku.

Posted

W uszkach nie ma już ropy, ale robią się takie skrzepy, nie wiem czy to krew czy co. Usuwam to, ale w szczelinach między polipami zostaje toto, nie można się tam dostać.
Poza tym wszystko ok z Margo, jest wyrafinowanym łowcą gryzoni :diabloti:

Posted

Znowu na podstawie zdjęc pytałam weta.Stwierdził,ze konieczne są badania na bakterie tlenowe i beztlenowe/to moze byc np.gronkowiec czy paciorkowiec/Trzeba wymaz z ucha z tej rany i z opuchlizny/nawet jakby trzeba było to troche rozkrwawic/.Stwierdził,ze na pewno są bakterie w organizmie,dlatego jest taki przerost/bo jest stan zapalny/Jak sie zlikwiduje stan zapalny,to moze to samo przyklapnac/te guzy/On wysyła takie wymazy do laboratorium w Niemczech-są bardzo dokładne.Niemieckie laboratorium dostosowuje do wyników autoszczepienie.Koszty:tlenowe112 zł,beztlenowe112 zł a autoszczepienie 180zł..Mozna w razie czego nie zamawiac autoszczepienia. tylko na podstawie wyników dobrac cos w Polsce.Jak rozwazycie to,to moge Murce przesłac próbówke,Ona wezmie wymaz,przywiezie mi do Mielca,jak bedzie jechała a ja wezme to doktorowi On to wysle.Ten wymaz moze byc do 5 dni w próbówce.Nie zapisałam sobie nazwy tego laboratorium niem.cos na "A",jak bedzie potrzeba to sie dowiem.

Posted

Halcia, a nie jest to przypadkiem Laboklin? Oni robię wszelakie wymazy i przygotowuja autoszczepionki i odczulacze.
Ja u nich robiłam testy alergiczne dla Dotts. Mało nie kosztują, ale przynajmniej byłoby wiadomo na czym się stoi u Margotki.

Posted

Trzeba by poprosic Yoko i Kaskedaffik o dolozenie sie do badan z ostatnich bazarkow. Ja bym dala np. 40-50 zeta na te badania. Trzeba cos zrobic, zeby ustalic przyczyne, zeby juz wiedziec konkretnie co jest Margo.

Posted

Nie,dzwoniłam do doktora.To ma byćAIDEX-najwieksza firma w Niemczech i Belgii/próbki wysyłaja samolotem/mało jeszcze lecznic z nimi podobno współpracuje.Sa podobno niesamowicie dokładni.